İçeriğe Yönlendir

Passat Ve Superb, Aynı Değiller Mi?

Sani Gerşon

Recommended Posts

Sani Gerşon

Konu karşılaştırmadan ziyade teknik aslında. Arkadaşlarımdan biri 2012 Passat ve 2013 SuperB (2.0TDI Otomatik) arasında kaldı. Aralarında 10binTL fark var. Gönlü SuperB'den yana ancak bugün birileri kulaklarına "ön takımı çok sorunlu" demiş.

Bildiğim kadarı ile yürüyeni, motoru şanzımanı tamamiyle aynı. Sizin bildikleriniz nedir?

Yorum bağlantısı
Ali Yasir Bilici

Yürüyen şanzıman motor teknolojiler aynı birtek şaside görüntüde teknolojik oyuncaklarda birtakım değişiklikler var.Ama Superb hem boyut olarak (kendi kanaatimce) tipten Passat tan daha iyi.

Yorum bağlantısı
Volkan Dinçel

Autoshow dergisinde son kasa Passat ile Superb testi vardı..

http://www.autoshow.com.tr/karsilastirma/skodanin-yeni-zafer-recetesi.html

çok kulaktan dolma bilgilerle hareket etmemekte fayda var..ancak teknik olarak fazla bilmemde insanların aaaa Passat mı aldın hayırlı olsun tepkisiyle hımm Superb mi aldı hayırlı olsun Passat alınamıyor muydu bu paraya tepkisi bazen can sıkıcı olabiliyor

Yorum bağlantısı
Emre Öğüt

Mekanik olarak neredeyse aynıdırlar ve motor olarak ise tıpatıp aynıdır..

Ancak süperb ve passat arasında kalite farkı vardır, kalite farkı aradaki fiyat farkına değermi değmezmi tartışılır ancak süperb'i passat seviyesine çekmiyorlar.(Süperb1 hariç)

Yorum bağlantısı
Ayberk Edim Ergün

2.0 TDI ise motor fiyat 100bin liranın üzerinde kesinlikle. Haliyle iç pazarda 100 bın lira ve uzerı bır araba alacaksan bu bilinen birşey olmalı ki satarken verdıgım paraya yazık mı oldu dıye düşünmeyesin.İşin doğrusu ben Superb alırdım. Bir mondeo kullanıcısı olarak mondeonun satması nazlı bır araba oldugunu bile bile aldım.bunu aldıgım fiyata passatta vardı ama boş passata binmektense mondeoyu tercih ettim.

kullanılan motor ve şanzuman aynı.koltuk bilmem neyliymiş kime ne :) her modelde bi arıza bi kusurlu yer cıkacaktır. birinin arabasının koltugu bozuk dıye dıgerlerıde bozuk olacak diye bir kaide yok sonuçta  :biggrin:

Yorum bağlantısı
Muhammed Lokman Tosun

Ben 77500e birkaç eklemeyle 2016 superb aldım. Araba neredeyse tam donanımlı bir hal aldı, satmak istediğimde de elbet daha ucuza daha çok iç hacim ve donanım isteyecek birini bulurum belki bir ayda bulurum ama bulurum bence, bu arada trendline passat 80800 lira ve sis farları bile yok.

Yorum bağlantısı
Muhammed Lokman Tosun

Superb E segmenti değil mi?

D segmenti large family car diye geçiyor E segmenti ise executive car diye, birkaç yerde superb iii ile birlikte artık e segmentine dahil görünüyor fakat genel kanı araç d segmenti.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

SüperB : :) daha geniş daha dolu daha rahat, passatın bunun karşısında tek iyi yanı 2. eli, daha iyi yanı yok, onun dışında uzun süre kullanacak adam için 2.el değeri zaten önemsizdir, mesela ben :)

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Ali Yasir Bilici

Mekanik olarak neredeyse aynıdırlar ve motor olarak ise tıpatıp aynıdır..

Ancak süperb ve passat arasında kalite farkı vardır, kalite farkı aradaki fiyat farkına değermi değmezmi tartışılır ancak süperb'i passat seviyesine çekmiyorlar.(Süperb1 hariç)

Şuanki Superb i Passattan ayıracak bariz bir kalite algısı göremezsin konsolda özellikle.Superb de birtek masajlı koltuk opsiyon birde hayalet ekran yok.Passatla Superb in arasındaki fiyat farkında zaten SuperB e opsiyon aldınmı Passattanda dolu oluyor.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Şuanki Superb i Passattan ayıracak bariz bir kalite algısı göremezsin konsolda özellikle.Superb de birtek masajlı koltuk opsiyon birde hayalet ekran yok.Passatla Superb in arasındaki fiyat farkında zaten SuperB e opsiyon aldınmı Passattanda dolu oluyor.

hayalet ekranda mecburen yok, onlarıda koydunmu passat iyice geride kalır, buda tıpkı tiguanın önünü kestiği için dizel Yetiyi ve elegance donanımı getirmeyi kestiği gibi Doğuş bunuda kabul etmezdi zaten :)

SüperB e kalite olarak passattan geride denmesi zaten imkansız, kapı menteşelerine, menteşelerdeki vidaların ucundaki koruyucu lastik tapalara kadar zaten aynılar...

Yorum bağlantısı
Guest Misafir

hayalet ekranda mecburen yok, onlarıda koydunmu passat iyice geride kalır, buda tıpkı tiguanın önünü kestiği için dizel Yetiyi ve elegance donanımı getirmeyi kestiği gibi Doğuş bunuda kabul etmezdi zaten :)

SüperB e kalite olarak passattan geride denmesi zaten imkansız, kapı menteşelerine, menteşelerdeki vidaların ucundaki koruyucu lastik tapalara kadar zaten aynılar...

Hayalet ekran ne ?

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

aynı araba.

passat'ın da ön takımı sorunlu denilir. sorun dediğin işte lastikleri gıcırdar vs. araç ağır çünkü.

superb'in tipi güzel değil bence. en sonuncu iyi gibi ve amerikan passat ile bazı yerleri benziyor ve fakat ben şahsen önden görünümünü ızgarayı hiç begenemedim.  seat ekolü olsa daha güzel mesela.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Hayalet ekran ne ?

bir vw çu olarak bilmemen ne ayıp  :tongue:  halk arasında öyle derler...

biliyorsundurda yinede bilmeyenler için koyayım :)

2015-VW-Passat-B8-12.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Guest Misafir
(düzenlendi)

bir vw çu olarak bilmemen ne ayıp :tongue: halk arasında öyle derler...

biliyorsundurda yinede bilmeyenler için koyayım :)

Ali Bey elimde olsa ben Porsche ci falan olurdum ayip ediyorsunuz [emoji23][emoji23][emoji23]

Bilmiyordum ilk defa gordum, kotu sanki sevmedim gibi. Benim dikkatimi dagitiyor surerken boyle seyler hic sevmiyorum.

Sizce guzel mi?

tarihinde E. Ozlem Kaya tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Ali Bey elimde olsa ben Porsche ci falan olurdum ayip ediyorsunuz [emoji23][emoji23][emoji23]

Bilmiyordum ilk defa gordum, kotu sanki sevmedim gibi. Benim dikkatimi dagitiyor surerken boyle seyler hic sevmiyorum.

Sizce guzel mi?

Aslında bu tarz olması benide pek cezbetmiyor, biraz mekanik olmalı, en azından hız ve devir saati gibi, hepsi sanal olunca tadı kaçıyor bence, yada olacaksa aşırı yüksek çözünürlükte olmalıki gerçekmi sanalmı anlamak zor olsun, övmek için değil ama örnek için mesela Mondeo nun yarı sanal yarı mekanik tablosu daha cezbediyor beni ...

Yorum bağlantısı
Guest Misafir

Aslında bu tarz olması benide pek cezbetmiyor, biraz mekanik olmalı, en azından hız ve devir saati gibi, hepsi sanal olunca tadı kaçıyor bence, yada olacaksa aşırı yüksek çözünürlükte olmalıki gerçekmi sanalmı anlamak zor olsun, övmek için değil ama örnek için mesela Mondeo nun yarı sanal yarı mekanik tablosu daha cezbediyor beni ...

Gormedim Mondeonunkini ama aynen ben de sizin gibi mekanik seviyorum, fazla elektronik, dugme falan, digital sevmiyorum hic. Bunu da sevmedim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Ben süper b nin limuzin tarzı dizaynını sevmiyorum. Coupe tarzı favorim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Ben süper b nin limuzin tarzı dizaynını sevmiyorum. Coupe tarzı favorim.

Kısaca bu diyorsun yani, uzatmadan direk  :D

593956_GoFurther-All-New-Ford-Mondeo-05.

yok kesmedi dersen o zaman  :biggrin:

2010_Audi_S5_(8T)_Sportback_02.jpg

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Guest Misafir

Kısaca bu diyorsun yani, uzatmadan direk :D

593956_GoFurther-All-New-Ford-Mondeo-05.

yok kesmedi dersen o zaman :biggrin:

2010_Audi_S5_(8T)_Sportback_02.jpg

Audi [emoji7][emoji7][emoji7]

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Emre Öğüt

dostum iki aracıda kullan yada uzun müddet kullananlara sor, kalite sadece donanım demek değil.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Audi [emoji7][emoji7][emoji7]

Para varsa kesinlikle  :good1:   gelde aşık olma  :biggrin:

Yorum bağlantısı
Guest Misafir

Para varsa kesinlikle :good1: gelde aşık olma :biggrin:

İste onu diyorum ya[emoji23] Param oldu da VWci mi oldum [emoji23][emoji23][emoji23]

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...