İçeriğe Yönlendir

Kaza Sırasında Dörtlü Flaşör Otomatik Yanması

Aydın Akdeniz

Recommended Posts

Aydın Akdeniz

Merhabalar,

Kaza videolarının bazılarında denk geliyorum . Modelli araçlarda kaza sırasında dörtlüler yanmaya başlıyor. 

-O panikle şoför kendimi yakıyor ?

-yoksa hava yastığı falan açıldığı içinmi devreye giriyor ?

teşekkürler ...

Yorum bağlantısı
Ufuk Aydın

Fiestalardada ani frende 4'lülerin yandığı söylenmekte.  Denemeye fırsatım olmadı doğrumudur buda ?

Yorum bağlantısı
Aydın Perçem

Merhabalar,

Kaza videolarının bazılarında denk geliyorum . Modelli araçlarda kaza sırasında dörtlüler yanmaya başlıyor. 

-O panikle şoför kendimi yakıyor ?

-yoksa hava yastığı falan açıldığı için mi devreye giriyor ?

teşekkürler ...

Şehir içi acil fren destek sistemi olan C-Max videosunda görmüştüm.

Araç otomatik olarak acil fren yapınca 4 lü flaşörleri de yakıyordu Aydın.

Senin gördüğün de hava yastığı yada darbe sensörüne falan bağlıdır sanırsam.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Aydın Akdeniz

bu videoda 00.24 deki kazada jipde çarpma sırasında yanmaya başladı mesela . 

Yorum bağlantısı
Erkan Tekin

modeli yüksek araçlarda var.. bizim 2011 connect de ani fren yapıldıgında hemen yakıyor 4'lüleri. ama kaza esnasında bilmiyorum.. 2003 de yok mesela ani frende ben yakıyorum 4'lüleri :D :D :D 

Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek

Bizim Koleos'da var. Çok hızlı yanıp sönüyor abs devreye girdiğinde arkadaki aracı uyarmak için :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir

Frende bir çoğu yakıyor da sanırım kazada airbaglerle ilgili olabilir, videodaki gibi o an kimse hızlı basamaz 

Yorum bağlantısı
Erhan Karaman

mondeomda var mı bilmiyorum ama 2006 c4ümde ani frende flaşörlerin yanması özelliği vardı.

Yorum bağlantısı
Misafir

Fiatta da yaniyor frenlemede ve normalden hizli oluyor. Sofor de anliyor durumun biraz tehlike icerdigini. Kaza aninda bilmiyorum ama bizim fiestadan ben indigimde dortluler yaniyordu kaza sonrasi. Kim yakti hatirlamiyorum. Airbad acilmamisti ama.

Saygilarimla.

Yorum bağlantısı
Yasir Baş

Ani frende yanıyor o kesin ama Evren abinin yorumdan her şey anlaşılıyor.."İndiğimde dörtlüler yanıyordu ama kim yaktı hatırlamıyorum"..O an panikle yakılıyor olabilir yada normal bir şekilde yakarsanız lakin olayın stresinden hatırlamazsınız..

Yorum bağlantısı
Serhat ipeksoy

2013 fiestalarda ani fren anında dörtlü flaşörlerin yandığı katalog bilgisinde yazıyor ama ben 80-90 km/s hızlarda (hıza bağlı olarak çalıştığını zannetmiyorum ama) ani fren uygulayarak 2-3 defa denedim ama hiçbirinde yanmadı.

kısaca fiestalarda yanmıyor.

Yorum bağlantısı
Guest Misafir
(düzenlendi)

Bende ani frende sadece arka 4lu yakiyor, o da gizli ozelliklerdeydi oyle actirdim.

tarihinde E. Ozlem Kaya tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Oğulcan Akıncıoğlu

2015 ibizada ikincil fren sistemi diye bir zımbırtı varmış darbe ile durmazsa yürür halde ise ikinciye kendi duruyor 4lü ile inşallah ihtiyaç olmaz ama güzel bir güvenlik donanımı.Opellerde panik/ani frende stop lambaları yanıp sönüyor çakar gibi.2008 corsamızda vardı.Trafiktede H kasa astrada gördüm.

Yorum bağlantısı
İsa Acar

2004 model 307' im vardı, bi keresinde ani fren yapmıştım, 4 lüler yanmıştı...

Yorum bağlantısı
Sercan Yıldız

herkese iyi akşamlar kaza anında otamatik yanmaya başlıyor 1.5 ay önce kaza geçirdigimde aracımda olmuştu

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Guest Misafir

airbag patladığında korna ve 4 lüler devreye giriyor

Korna nedir ya, iyice gerer insani ve ses gurultusu.

Yorum bağlantısı
Aydın Akdeniz

08.55 deki araba otomatikmi ? kendi kendine gaz veriyor.

Yorum bağlantısı
Serdal Soysal

Araç ivmesi hızlı şekilde düştüğünde yanmaya başlıyor, sonrasında tekerler durursa yanmaya devam ediyor frenden çekipce araç durmamış ise sönüyor. Dolayısı ile kaza anında araç durduğundan dolayı yanık kalıyor bizzat denenmiştir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...