İçeriğe Yönlendir

Benzin Biterken Depo Işığı Neden Yanmaz..?

Aykut Uçar

Recommended Posts

Aykut Uçar

Merhaba,

Denemek için gösterge dibe vurana kadar benzinde kullanayım aracı dedim ama yok yanmıyor. Benzin alınca ibre oynuyor yani şamandıra arızası gibi gelmedi, kontağı çevirince de benzin depo ışığı dahil hepsi yanıyor yani ampulde de patlak vs sorun yok. Peki ibre tek tırnak üzerinde olmasına rağmen neden ışığı yanmıyor olabilir? 

Teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Misafir

Depo ışığı olup olmadığını kontrol ettirin. Mesela babamın 2004 Suzuki Swift ve benim Daihatsu Sirion da ışık yada uyarı sesi yoktu. Bitince bitiyordu..  :)

Yorum bağlantısı
Ali Gök

Biraz daha risk alın yansın diye ben erayı ilk aldığımda 800 km yol yaptım şehir dışı lamba yanmadı sami gir petrole dedi sonra daha az yol yaptım şehir içi yandı test etmiş oldum :D

Yorum bağlantısı
Misafir

Depo ışığı olup olmadığını kontrol ettirin. Mesela babamın 2004 Suzuki Swift ve benim Daihatsu Sirion da ışık yada uyarı sesi yoktu. Bitince bitiyordu..  :)

Yani ışık olunca bitince bitmiyor mu?

Yorum bağlantısı
Misafir

Çok teknik yazarım. Anlamazsın. ;) O yüzden he he öyle..  :p

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Işık bilgiyi şamandıradan mı  yoksa göstergeden mi alıyor acaba ? Eğer bilgi göstergeden geliyorsa o kısımda bir temassızlık olabilir. 

Yorum bağlantısı
Serkan Aktay

Göstergenin geldiği noktanın fotoğrafını çekerseniz aynı araç sahipleri karşılaştırma yapabilir.  

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Aykut Uçar

Yazdıklarım okunmadı galiba.. Işığımda arıza yok kontak açtığımda yanıyor kısa süreliğine zaten. 

Yorum bağlantısı
Önder Özcan

Merhaba,

Denemek için gösterge dibe vurana kadar benzinde kullanayım aracı dedim ama yok yanmıyor. Benzin alınca ibre oynuyor yani şamandıra arızası gibi gelmedi, kontağı çevirince de benzin depo ışığı dahil hepsi yanıyor yani ampulde de patlak vs sorun yok. Peki ibre tek tırnak üzerinde olmasına rağmen neden ışığı yanmıyor olabilir? 

Teşekkür ederim.

Çok teknik yazarım. Anlamazsın. ;) O yüzden he he öyle..  :p

Gördük teknik yazanı.Daha konunun ilk mesajını tam okumuyorsun.

Konuyu ben açmış olacaktım ki...  :crazy:

Yorum bağlantısı
Misafir

Konuyu ben açmış olacaktım ki...  :crazy:

Bugün herkes üzerime oynuyor resmen.. 

Yorum bağlantısı
Misafir

Konuyu ben açmış olacaktım ki... :crazy:

Önder abi idare et [emoji23][emoji23]

Yorum bağlantısı
Önder Özcan
(düzenlendi)

Işık bilgiyi şamandıradan mı  yoksa göstergeden mi alıyor acaba ? Eğer bilgi göstergeden geliyorsa o kısımda bir temassızlık olabilir. 

F1 de yol bilgisayarı yok di mi?

Defalarca konuşuldu mesela,LPG li f2-2,5 larda da,aracı lpg ile kullandığın halde bir süre sonra yakıt ışığı yanıyordu.demek ki bilgiyi şamandıradan ya da göstergeden değil,yol bilgisayarından alıyor f2-2,5 lar. Yakıt alıyorsun,sıfırlıyorsun.Yol bilgisayarı  depodaki yakıta göre menzil hesaplıyor,sen lpg ile o yolu gidiyorsun,tak, benzin lambası yanıyor :)

f1 lerde bilgim yok ama tahminim şamandıradan bilgi geldiği.

Önder abi idare et [emoji23][emoji23]

söyleyince kızıyo bi de :nea:

tarihinde Önder Özcan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Tahir İlter

F1 de yol bilgisayarı yok di mi?

Defalarca konuşuldu mesela,LPG li f2-2,5 larda da,aracı lpg ile kullandığın halde bir süre sonra yakıt ışığı yanıyordu.demek ki bilgiyi şamandıradan ya da göstergeden değil,yol bilgisayarından alıyor f2-2,5 lar. Yakıt alıyorsun,sıfırlıyorsun.Yol bilgisayarı  depodaki yakıta göre menzil hesaplıyor,sen lpg ile o yolu gidiyorsun,tak, benzin lambası yanıyor :)

f1 lerde bilgim yok ama tahminim şamandıradan bilgi geldiği.

söyleyince kızıyo bi de :nea:

Ghialarda var abi hepsinde yok ama tesisat hazırdır muhtemelen.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Daha önce benzin pompası yada şamandıra değişimi yapılmışsa sorun o yüzden oluşmuş olabilir.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...