Gencay Bengli 29 Mart 2016 Paylaş 29 Mart 2016 Arkadaşlar merhaba, Direksiyon kutusu üzerinde bir çalışma yapılırken resimde gördüğünüz parçaya kopuk denildi. ( resim temsilidir). Bu parçanın onarımında nasıl bir yol izlenmeli konuyla ilgili yardımcı olunabilir mi ? Yorum bağlantısı
Sinan Kaya 29 Mart 2016 Paylaş 29 Mart 2016 o orta kısım degişiyor diye biliyorum ama bunda bütün görünüyor büyük ihtimal ortadaki esnek kısım yeni alınıp eksoz kaynak gibi kaynak yapılıyordur. 1 Yorum bağlantısı
Ali Karadağ 29 Mart 2016 Paylaş 29 Mart 2016 Parlak parça egzoz spirali diye geçer, spiral deforme olmayıp yalnızca kaynak yerinden kopmuşsa herhangi bir egzozcu kısa sürede kaynatabilir. 1 Yorum bağlantısı
Aydın Sert 29 Mart 2016 Paylaş 29 Mart 2016 Ali KARADAĞ Bey' in de dediği gibi egzoz spirali. Geçen hafta benim ibizanın ki kopmuştu, 150 TL ye yenisi ile değiştirdim. 1 Yorum bağlantısı
Gencay Bengli 29 Mart 2016 Yazar Paylaş 29 Mart 2016 Bu parçadaki kopukluğun aracın çekişine etkisi olur mu? Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur 29 Mart 2016 Paylaş 29 Mart 2016 O Spiral ne için egzosun esnemesi için mi, yoksa farklı görevi var mı ? Yorum bağlantısı
Aydın Sert 29 Mart 2016 Paylaş 29 Mart 2016 Bu parçadaki kopukluğun aracın çekişine etkisi olur mu? Kesinlikle oluyor. Sinop'tan İstanbul'a gelirken İzmit'te benzin alırken fark ettim koptuğunu. İnanılmaz bir kayıp yaşadım çekişte. Ses de cabası idi. 1 Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 29 Mart 2016 Paylaş 29 Mart 2016 Bu parçanın değil egzos sistemi üzerinde ki her kopukluk yada delinmenin çekişe etkisi vardır. Ayrıca ses yapar.. Yakıt artar performans düşer. 2 Yorum bağlantısı
Misafir 29 Mart 2016 Paylaş 29 Mart 2016 Bu parça arkadaşlarında dediği gibi ekzos spiralı'dir. Gaz emisyon salınımını düşürür çevre kirliliğini önler. Ekzos muayenesinden bu parça olmaz ise geçmez şeklinde biliyorum. Yorum bağlantısı
Gencay Bengli 29 Mart 2016 Yazar Paylaş 29 Mart 2016 Kaynakla çıkartılıp kaynakla takılıyor olabilen bir parça değil mi bu ? Yorum bağlantısı
Ali Karadağ 29 Mart 2016 Paylaş 29 Mart 2016 Araca gaz verdikçe motor öne arkaya, sağa sola esner ve bu parça esnemenin egzoz sistemine direk iletimini engelleyip egzoz sisteminin esnemeden stabil durmasını sağlar. 2 Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 29 Mart 2016 Paylaş 29 Mart 2016 Bu parça arkadaşlarında dediği gibi ekzos spiralı'dir. Gaz emisyon salınımını düşürür çevre kirliliğini önler. Ekzos muayenesinden bu parça olmaz ise geçmez şeklinde biliyorum. Yok abi bunun salınım ile ilgisi yok. Bu egzos borularının çatlamaması için konulmuş bir parça. Yani bir yerde akordiyon gibi görev yapar.. Yorum bağlantısı
Gencay Bengli 29 Mart 2016 Yazar Paylaş 29 Mart 2016 Yaptırırken spiral mi almam gerekiyor yoksa olanı kaynak mı yapacaklar ? Yorum bağlantısı
Misafir 29 Mart 2016 Paylaş 29 Mart 2016 Yok abi bunun salınım ile ilgisi yok. Bu egzos borularının çatlamaması için konulmuş bir parça. Yani bir yerde akordiyon gibi görev yapar.. Doğrudur yanlışlıkla Ekzos Katalizatörünü anlatmışım. Lakin yinede verdiğim bilgi iyi bir bilgi boşa gitmez. Selamlar Ayhan bey. Yaptırırken spiral mi almam gerekiyor yoksa olanı kaynak mı yapacaklar ? Spiral dağılmışsa yenisi, dağılmamışsa kaynak yerinden yeniden kaynak. Bu parça arkadaşlarında dediği gibi ekzos spiralı'dir. Gaz emisyon salınımını düşürür çevre kirliliğini önler. Ekzos muayenesinden bu parça olmaz ise geçmez şeklinde biliyorum. Düzeltme; yanlışlıkla Ekzos Katalizatörünü anlatmışım. Lakin yinede verdiğim bilgi iyi bir bilgi boşa gitmez. "ekzos spirali" kelimesini "Ekzos Katalizatörü" olarak değiştiriyorum. Yorum bağlantısı
Aydın Sert 29 Mart 2016 Paylaş 29 Mart 2016 Yaptırırken spiral mi almam gerekiyor yoksa olanı kaynak mı yapacaklar ? Usta bana kaynak olmaz değiştirmen gerek dedi. Buna istinaden değiştirdim. He sizinki kaynak olabilecek bir durumdadır, orasını bilemem. Sonuçta usta daha iyisini bilir. 1 Yorum bağlantısı
Gencay Bengli 2 Nisan 2016 Yazar Paylaş 2 Nisan 2016 Bugün gerekli işlemleri yaptırdım. Egzozda spirali değiştirdim. Orjinal parça kullanıldı 200 Tl denildi. Açıkçası biraz pahalı buldum. Benzer işlemi yaptıran arkadaşlar acaba aynı ücreti mi ödedi. Birde yapılan işlemi pek sağlıklı bulmadım. spiralden 30 cm 8 arkaya doğru) egozozu kesmiş. Eski spiralinde ( öne doğru) dibinden alıp eski spirali çıkartıp. yenisini takmış. Egzozu kestiği yeri de kaynatmış. Bu yöntem sağlıklı bir yöntem midir ? egzoz kesilmeden manifolttan çıkartılıp işlem daha temiz yapılamaz mıydı ? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 2 Nisan 2016 Paylaş 2 Nisan 2016 Değişmesi gerekir. O kısmı kaynatamaz. Spiraldir adı. Tık tık şeklinde ses de yapıyordur deforme olduysa. Amacı esnemeyi sağlamaktır. Yorum bağlantısı
Gencay Bengli 4 Nisan 2016 Yazar Paylaş 4 Nisan 2016 Değişmesi gerekir. O kısmı kaynatamaz. Spiraldir adı. Tık tık şeklinde ses de yapıyordur deforme olduysa. Amacı esnemeyi sağlamaktır. Mehmet abi cvp için teşekkür ederim. Egzoz kesilmeden değişim yapılabilir miydi ? Usta biraz kolaya mı kaçtı diye düşünüyorum. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 4 Nisan 2016 Paylaş 4 Nisan 2016 Mehmet abi cvp için teşekkür ederim. Egzoz kesilmeden değişim yapılabilir miydi ? Usta biraz kolaya mı kaçtı diye düşünüyorum. Kesilir heralde ama egzozda çoğu yer kesilerek onarılır.. Sıkıntı olmaz.. Yorum bağlantısı
Murat Balcı 7 Nisan 2016 Paylaş 7 Nisan 2016 merhaba bendede arabanın içinden çalıştırdıktan sonra ve 2. ve 3. vitesegeçerken debriyajdan ayagımı çekerken kırt kırt diye garip ses geliyor ; ustaya götürdüğümde bu sipiralden olduğunu sadece ses yapacagını söyledi ; egzozcu 80 tlye değiştiriyor ama yapmadım Yorum bağlantısı
Murat Balcı 8 Nisan 2016 Paylaş 8 Nisan 2016 arabayı ustaya götürdüğümde lifte kaldırdık egzozu ileri geri oynatınca bu spiralden geldiğini duydum ; sanki yağsız kalmış gibi bir ses .egzozun motor bağlantısında olduğu için araba çalışınca veya vites attığımda duyuyorum ve beni çok rahatsız ediyor maalesef . 2012 model bi arabada olmaması gereken bi ses Yorum bağlantısı
Akın Akman 8 Nisan 2016 Paylaş 8 Nisan 2016 Az önce diğer konuda da yazdım aynı cevabı. Darbe emen bir parça. Egzozcularda yenisi kaynatılması gerekir. 2013 Fiesta da 100₺ ye hallettim 4-5 ay önce Az önce diğer konuda da yazdım aynı cevabı. Darbe emen bir parça. Egzozcularda yenisi kaynatılması gerekir. 2013 Fiesta da 100₺ ye hallettim 4-5 ay önce Yorum bağlantısı
Murat Balcı 8 Nisan 2016 Paylaş 8 Nisan 2016 iyi güzelde benimkinde çatlak patlak yok ; bu sipiral sadece ses yapıyor malesef ... gırç gırç kırt kırt vs . Yorum bağlantısı
Akın Akman 9 Nisan 2016 Paylaş 9 Nisan 2016 Benimde çatlak patlak yoktu. Aracın altını vurduğum için yamulmuştu. Lifte kaldırıp kontrol ettirebilirsiniz Yorum bağlantısı
Murat Balcı 9 Nisan 2016 Paylaş 9 Nisan 2016 akın bey teşekkürler mantıklı altını vurmuş olabilirim ; bu hafta vakit bulamıyorum ama yaptırınca tekrar yazarım. Yorum bağlantısı
Recommended Posts