Muammer Yılmaz 31 Mart 2016 Paylaş 31 Mart 2016 Değerli forum üyeleri herkese selamlar. Ben de aranıza yeni katıldım. 2008 TDCİ ford fiesta sahibiyim. Yaklaşık bir aydır arac hareket halindeyken özellikle de motor soğukken uğultu sesi geliyor.Ustaya götürdüm teker bilyalarını değiştirdi. Uğultu tekrar gelmeye başladı, ustaya tekrar gittim, usta aracı lift ile kaldırdı tekerleri çevirdi ses şanzımandan geliyor bir şey olmaz dedi. Ses yükselirse tekrar gelirsin dedi.Başına böyle bir sorun gelen arkadaş var mı acaba. Şimdiden herkese teşekkürler. Yorum bağlantısı
Erol Güven 1 Nisan 2016 Paylaş 1 Nisan 2016 Motor soğuk iken uğultu sesi gelmesi başka devir daim pompası olabilir işin ehli bir ustaya gitmeniz daha iyi olur. Yorum bağlantısı
Muammer Yılmaz 1 Nisan 2016 Yazar Paylaş 1 Nisan 2016 İstanbul' da bildiğiniz usta var mı acaba. Ben 1 yıllık yeni bir şoförüm, iyi usta nerdedir pek bilmiyorum Yorum bağlantısı
Ahmet Kırılmaz 1 Nisan 2016 Paylaş 1 Nisan 2016 aynı sorun bendede vardı hocam yüksek devirlere çıkınca ses daha da artıyordu servise gittiğimde turbo hortumununda delik olduğunu söylediler ve turbo hortumunu değiştirdim sorun ortadan kalktı turbo hortumunu bi kontrol ettirin. Yorum bağlantısı
Muammer Yılmaz 1 Nisan 2016 Yazar Paylaş 1 Nisan 2016 (düzenlendi) Sağolun Ahmet bey bir de ona baktırayım.Ustayla arabaya bindik, arabayı o sürdü bir sey yok dedi.Ama kafaya takıldı ya o ses.her türlü duyabiliyorm.Başka ustaya gitmem gerekecek anlaşılan.Arabayla debriyaj fren yapınca motorun sesi azaldığı için uğultu sesi daha net duyuluyor.İnşallah sorunu halledebilirsem yazarım buraya. 1 Nisan 2016 tarihinde Muammer Yılmaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Muammer Yılmaz 18 Nisan 2016 Yazar Paylaş 18 Nisan 2016 (düzenlendi) Değerli forum üyeleri bu konudaki sıkıntının kaynağını buldum galiba. Bugün 1. viteste giderken aracı boşa aldım, araçtan gelen uğultu sesi kesildi.Tekrar seyir haline 1. vitese taktım uğultu tekrar başladı.Motor soğukken yapıyor bunu,sonra ses kayboluyor. Şanzımandan geliyor ses. Şanzımanın inmesi tamiri epey teferruatlı bir şeymiş.Daha önce böyle bir durumla karşılaşan var mı arkadaşlar? Şanzımandan gelen uğultunun sebebi ne olabilir acaba?herkese şimdiden teşekkürler. 18 Nisan 2016 tarihinde Muammer Yılmaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Fatih Belen 18 Nisan 2016 Paylaş 18 Nisan 2016 Aynı uğultu bende de vardı. Şanzıman dediler. Teker bilyası dediler ama sorun 1 ay önce değişen sağ aksda idi. Aksın ortadaki bilya sıkıntılıymış. Parça garantili oldugu için tekrar garantiden ücretsiz değişti sorun ortadan kalktı. Aksları kontrol ettirmenizi ve tekrar bir rotçuda her tekeri tek tek döndürüp teker bilya testi yaptırmanızı öneririm. Yorum bağlantısı
Muammer Yılmaz 18 Nisan 2016 Yazar Paylaş 18 Nisan 2016 (düzenlendi) Fatih kardeşim tekrar gittim ustaya bilyalara tekrar baktilar sorun yok dediler.zaten ilk gittiğimde bilyalari ve on akslari degistirmislerdi. Sonra usta on tekerleri cevirdi,ses sanzimandan geliyor ses yükselirse gel dedi.Daha büyük sorun acar mi diye de kaygilanmiyor da değilim. 18 Nisan 2016 tarihinde Muammer Yılmaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts