İçeriğe Yönlendir

El Freni Lambası Yanıyor

Emin Uz

Recommended Posts

Emin Uz

Herkese selamlarımı sunarım Olay şu Bugün k.braderim aradı yolda giderken sürekli olarak el freni lambası yanmaya başladığını ve sönmediğini söyledi ilk başta teamssızlık olabileceğini düşünmüştüm birkaç deneme yaptırdım telefonda , olmayınca dedim bi ustaya göster. Önce elektrikçiye gitmiş haliyle biz anlamayız deyip başka bi ustaya götürmüş.. Usta arka sağ (yanlış hatırlamıyorsam ) tekerin orda alttan bakınca yağ kaçağı tespit etmiş.. " Çok sık arızalanan bir parça değil ama " KLAPET MERKEZ ARKA TAKIMI " arızalı değişmesi lazım , Allah tan getirmişsin biraz daha gitsen daha çok zarar verirmişsin " demiş ve arabayı bıraktırmış .. İlk defa duyduğum bu parça için 750TL para istemiş..ŞOK oldum desem yalan olmaz..bu işin üstatları olarak yorumlarınızı bekliyorum...nasıl bir ustaya gitti bilmiyorum böyle bir parça olduğundan bile emin değilim . Yaptırmayın derseniz yaptırmayalaım sabah alalım arabayı.. cevapları bekliyorum

Saygılar

Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik

Yanan işaret Balat'a bitimi ya da hidrolik seviyesinde azalmayı gösterir. Birinci kontrol edilmesi gereken fren hidroliğinde eksilme var mı? Eğer varsa yağ kaçağının yeri hortum mu ? Fren Merkezi mi?

Eğer seviye tamam ve kaçak yoksa balataların durumu değerlendirilmeli. 

Ustanın söylediği ismi hiç duymadım daha önce. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İlker Yüksel

Bende geçen hafta aynısı vardı. Önce aralıklarla yandı sonra sürekli yandı hidrolik azalmıştı tamamlayınca uyarı söndü daha da yanmadı.

Yorum bağlantısı
Onur Oflaz

Tamamen aynı olayı yaşadım. Fren hidroliğinde eksilme vardı. Arka tekerin oralardan yağ kaçağı vardı. Araştırınca kaçağın hortumdan olduğunu öğrendik. O parçayı daha önce duymadım. İyice bakmak gerek

Yorum bağlantısı
Emin Uz
(düzenlendi)

Bende sizin söylediğiniz gibi biliyorum lamba meselesini. 750tl lik ne olabilir ki...?

tarihinde Emin Uz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Volkan Turkmen

Sakın 2-3 farklı usta görmeden yaptırmasın. Üç kağıtçı dolandırıcı çok piyasada.

Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik

Bence de farklı ustalara göstersin abiniz

Yorum bağlantısı
Önder Özcan
(düzenlendi)

klapet dediği kaliper.

ustanın dediği şeyde bence hata yok,fren merkez tamir takımı,bu tamir takımı da diğerleri gibi 3-5 lastik conta gibi bişey olmalı.mondeoyu bilmiyorum,eski arabalarrımda ön ve arka,değişik zamanlarda değiştirdiğim olmuştu.fren patladı denen olay aslında bu.herhangi bir tekerin fren merkezi yağ kaçırmaya başlar.fren pedalına çok yavaşça sürekli olarak basınca pedal dibe kadar dayanır,pompalayınca şişer ve tutar.

fakat bu paralara olması im-kan-sız :)

Edit: aşağıdaki Çağlar abinin mesajını okuyunca,mondeoda parçanın komple olduğunu öğrenmiş oldum,fiyatla ilgili yazdıklarım geçersiz oldu :)

tarihinde Önder Özcan tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

rkam makul ustanın söyledikleri harfi harfne doğru. hatta rakam iyi yani.

mk3 teki arka merkez malesef komple parça halinde üretilmiş ford da tek

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emin Uz

rkam makul ustanın söyledikleri harfi harfne doğru. hatta rakam iyi yani.

mk3 teki arka merkez malesef komple parça halinde üretilmiş ford da tek

Çağlar bey sizden ricam ; bu usta şimdi neyi değiştirecek tek bir parça mı .. Anlaşılan fiyat normal hatta makul diyorsunuz acaba yan sanayi bir ürün mü yoksa orjinal mi? Görmeden bilemeyiz ama fiyat sizce tahmini olarak orjinal ürün fıyatımı ; yoksa yan sananayi + işçilik gibi birşeymi?

Yorum bağlantısı
Emin Uz
(düzenlendi)

Yan sanayi olması problem olurmu?

tarihinde Emin Uz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

yan sanayisi yok zaten. kaliper değişiyor kompole . fren merkezi denen parça tümleşik rakam o yüzden yüksek.

mesela focus olsa da kaliper değişse yine yüksek olacaktı rakam . ancak mk3 haricinde diğerelrinde bu sorun yaratan merkez denen parça ayrı değişbiliyor.

Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin

Avrupada bunun tamir takımi var. Ebay'da zaman zaman gezinirken buluyorum. Ama ülkemizde yaygın olarak kaliper-fren merkezi tüm parça olarak değişmektedir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İlker Yüksel

90 tl fren merkezi tamir ettim sol arka tekerlekteki problem bitti. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emin Uz

Değerli üyeler teşekkür ederim desteğiniz için.. Parça değiştirilmeyip arızalan kısımlar - conta veya hortum olabilir - tamir ediliP sıkıntı giderilmiş oldu..uyarılarınız tez vakitte dikkate alınmış ve müdahaleler ile yapılacak yanlışlara tedbir alınmış oldu..Birkez daha Teşekkür ederim..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...