İçeriğe Yönlendir

Mondeo III - Fren Kaliper Problemi

Bekir Afşar

Recommended Posts

Bekir Afşar

Arkadaşlar merhaba,

Bugün 10 bin bakımına goturmustum aracı. Arka sağ balata bitmiş. Değiştirelim sağ sol dedik.

Sağ taraf diğerine göre çok fazla bitmiş gözüküyor. Fren merkezi arizaliymis. Bu nedenle balata çabuk bitmiş.

Kaliperi soktu usta baktık. Tam çalışmadığı için içindeki silindirin dışarda kalan kısmı paslanmis. Kuflenmiş. İyice temizlediler. Pas sökücü felan siktilar. Ama durum vahim.

Değişmesi gerek dediler. Sağı solu aradık. Orijinal parça 1400 lira civarında.

Çıkma bulabilir miyiz diye foruma yazmak istedim.

Telefon ile yazdığım için yazım yanlışı varsa affola.

Parça kodu 4s712552ab

Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin

Daha yakın zamanda benzer bir konu vardı.Tamir takımı alıp taktırabilirsiniz. Konuyu açan arkadaş da tamir takımıyla çözmüştü sorunu.

Yorum bağlantısı
Bekir Afşar

Küfü pasi temizlediler ama hala iz var. Torna ile ince alınsa hidrolik kaçırır diyorlar. 1100 liraya orijinalini bulduk. Kafam karıştı.

Yorum bağlantısı
Bekir Afşar

Yani içindeki piston ciddi anlamda zarar gormus. O konularda daha çok conta vb değiştirmişler. Burada içindeki piston mu silindir mi her ne ise o kurtarılamayacak durumda.

Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol

Kolaylıklar diliyorum o zaman   :(

Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin

tamir takıminda komple olmasi lazım

Yorum bağlantısı
Bekir Afşar

Bilgisayar başına geçtim.

Kaliperi söküp mengeneye aldılar. WD40 sıkıp beklediler yarım saat felan.

bDprG8.jpg

Piston üzerindeki küfü pası iyice temizlediler. Temizlenmiş hali:

XkN0X7.jpg

Bu şekilde tamir edip takarız ama yine hidrolik kaçırabilir diyorlar. İzler geçmiyor. Dışta pas veya küf değil içine işlemiş.

Özetle;

http://www.yedekparcaford.com/?urun-9808-MONDEO-2001-2007-ARKA-DiSK-FREN-KALiPER-TAMiR-TAKIMI---iTHAL.html

Bu tamir kiti işimizi görmüyor.

Şundan lazım:

http://www.ebay.com/itm/271576341213

Yurtiçinde bulamadım. Yurtdışından da bekleyemem. O kadar süre arabasız kalamam yani.

Orjinali 1100 lira :(

Yorum bağlantısı
Emrullah Aydoğdu

Kolay gelsin Bekir Bey,Bende de aynı problem var. Ustam temizledik dedi. Birkaç gün sonra yine aynı problemi yaptı.

Noname uzak olmasa hemen gideceğim de çok uzak ve işler yoğun. İstanbuldaki arkadaşlardan yardım bekliyorum. Bahçelievler Beylikdüzü hattında tavsiye ettiğiniz bir usta var mı?

Yorum bağlantısı
Bekir Afşar

Kolay gelsin Bekir Bey,Bende de aynı problem var. Ustam temizledik dedi. Birkaç gün sonra yine aynı problemi yaptı.

Noname uzak olmasa hemen gideceğim de çok uzak ve işler yoğun. İstanbuldaki arkadaşlardan yardım bekliyorum. Bahçelievler Beylikdüzü hattında tavsiye ettiğiniz bir usta var mı?

Teşekkür ederim. Size de geçmiş olsun.

Biz orjinal sağ arka kaliper siparişi verdik mecburen.

Yapacak bir şey yok sağlık olsun demekten başka. 

Aracınız gördüğüm kadarıyla 2004 model. Onlardaki farklı 2006 model olanla.

Daha ucuzmuş. Birkaç çıkmacıyı da aradım genelde 2001-2004 arası modellere uygun olanlardan vardı ellerinde. 2006 model bulamadım.

Biraz araştırın. İstanbul'da kesin bulursunuz.

Şimdi de aklıma farklı bir durum takıldı.

Sağ kaliper değişecek. Sol değişmeyecek.

Frene bastığımda aynı miktarda hidrolik gidecek iki tarafa ama kaliperler farklı olduğu için sağa sola çekme yapar mı?

En güzeli çiftini değiştirmek ama çok para ya :s

Yorum bağlantısı
Taha Bayraktar

Merhaba;

Kaliper pistonunuz arızalı o kadar. Tamir takımı ile olay çözülür. Sakın çıkmacı falan dolaşmayın. Aynı durum benim aracımda oldu. Önce conta değiştik. Bir süre sonra yine yağ kaçırdı. Bu sefer komple tamir takımı değiştik ve problem bitti. maliyet 170 lira.. Tarih yaklaşık 2 ay öncesi..

Saygılarımla...

Yorum bağlantısı
Taha Bayraktar

Ayrıca aracınızın şase numarasından herhangi bir BOSCH CAR SERVİS'ten parçayı çok kolay temin edebilirsiniz. Size PM atıyorum..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emrullah Aydoğdu

Teşekkür ederim. Size de geçmiş olsun.

Biz orjinal sağ arka kaliper siparişi verdik mecburen.

Yapacak bir şey yok sağlık olsun demekten başka. 

Aracınız gördüğüm kadarıyla 2004 model. Onlardaki farklı 2006 model olanla.

Daha ucuzmuş. Birkaç çıkmacıyı da aradım genelde 2001-2004 arası modellere uygun olanlardan vardı ellerinde. 2006 model bulamadım.

Biraz araştırın. İstanbul'da kesin bulursunuz.

Şimdi de aklıma farklı bir durum takıldı.

Sağ kaliper değişecek. Sol değişmeyecek.

Frene bastığımda aynı miktarda hidrolik gidecek iki tarafa ama kaliperler farklı olduğu için sağa sola çekme yapar mı?

En güzeli çiftini değiştirmek ama çok para ya :s

Bende teşekkür ederim Bekir Bey,

Keşke benim gibi sağ fren mekanizmasını iptal edip, uygun fiyatlı bir çözüm bulana kadar bekleseydiniz. İnşallah bu son probleminiz olur rahat rahat kullanırsınız.

Yorum bağlantısı
Fatih Avcı

Konularda mevcut ben arkadaşlarımın sağ kaliperimi 245 tl ye aldım ve orjinal.. bana 1400 tl fiyat veren oldu ama hallettim. Aksaray aydoganlar olması lazim

Yorum bağlantısı
Emrullah Aydoğdu

Ayrıca aracınızın şase numarasından herhangi bir BOSCH CAR SERVİS'ten parçayı çok kolay temin edebilirsiniz. Size PM atıyorum..

Taha Bey, Ben de özel mesaj bekliyorum :biggrin:  :good1:  :bravo:

Yorum bağlantısı
Bekir Afşar
(düzenlendi)

Konularda mevcut ben arkadaşlarımın sağ kaliperimi 245 tl ye aldım ve orjinal.. bana 1400 tl fiyat veren oldu ama hallettim. Aksaray aydoganlar olması lazim

2001-2004 arasi ise zaten fiyati uygun. Sizin aldiginiz 2006 model mi?

Çok teşekkür ederim.

Mugla'daki tüm bosch servisleri aradım. Yok ellerinde.

PM ile attığınız yeri aradım. Onlar sanırım aynı boyutlarda başka piston ayarliyorlar.

Uygun bir çözüm olurdu gercekten.

Sipariş verdik artık. Uzun sure binecegim saglam-kaliteli olsun deyip kendimi avutuyorum.

Bende teşekkür ederim Bekir Bey,

Keşke benim gibi sağ fren mekanizmasını iptal edip, uygun fiyatlı bir çözüm bulana kadar bekleseydiniz. İnşallah bu son probleminiz olur rahat rahat kullanırsınız.

Hiç dusunmedim. O esnada arayabilecegim yerleri aradım, foruma yazdım. Bulamayınca sipariş verelim dedim. Sağlık olsun.

Şimdi sol taraf için conta takımı siparişi vereceğim. O tarafın pistonu da sıkıntı olmadan keçelerini felan değiştirelim.

tarihinde Bekir Afşar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Fatih Avcı

2005 model aracım bankada çok uçuk rakamlar söylediler ordan buldum ve aldım.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

firma bilgisi yazarszanzı makbule geçer

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Nerden aldınız acaba?

Bana da lazım.

Yorum bağlantısı
Bekir Afşar

İstanbul'dan sipariş verdiğimiz orjinal parça uymadı :s

Bağlantı noktaları farklıymış.

2005 model aracım bankada çok uçuk rakamlar söylediler ordan buldum ve aldım.

Fatih Bey,

Forumca aldığınız firmanın bilgisini bekliyoruz.

Ustaya yarın öğleye kadar karar vereceğimi söyledim.

Aynı yerden uyan modeli tekrar sipariş verebiliriz.

Taha Bey'in bilgisini verdiği yeri aradım. Onlar pistonun boyutlarını istediler. 

Başka modellerden uyan model var anladığım kadarıyla.

Fatih Bey'den bilgi gelirse süper olacak.

Yorum bağlantısı
Fatih Avcı

İstanbul'dan sipariş verdiğimiz orjinal parça uymadı :s

Bağlantı noktaları farklıymış.

Fatih Bey,

Forumca aldığınız firmanın bilgisini bekliyoruz.

Ustaya yarın öğleye kadar karar vereceğimi söyledim.

Aynı yerden uyan modeli tekrar sipariş verebiliriz.

Taha Bey'in bilgisini verdiği yeri aradım. Onlar pistonun boyutlarını istediler.

Başka modellerden uyan model var anladığım kadarıyla.

Fatih Bey'den bilgi gelirse süper olacak.

Aksaray da aydoganlar olması lazım kartlarını bulamadım yarın sabah Aksaray'a gideceğim sizin için fiyatta soracağım.

Yorum bağlantısı
Emrullah Aydoğdu

Aksaray da aydoganlar olması lazım kartlarını bulamadım yarın sabah Aksaray'a gideceğim sizin için fiyatta soracağım.

Fatih Bey,  2004 model için de sorar mısınız? Aydoğanlar Ford Zeytinburnunda var. Ford bayii acaba orayı mı kastettiniz?

Yorum bağlantısı
Bekir Afşar

Fatih Bey gidebildiniz mi?

Ben bu arada Taha Bey'in bilgisini verdiği yer ile görüştük. Sağolsunlar ilgilendiler.

Piston var ellerinde aynısından.

Şu anki problem ise içindeki mekanizmanın uç tarafının bozulmuş olması. Eski pistondan söküp yeni pistona takılacak.

Kocaeli'ndeki yer ucunu kestirip takarsınız problem olmaz diyor. Muğla'daki ustam olmaz öyle problem olur diyor.

Yani uygun piston dahil tamir kitini bulmuş olduk. Ama pistonun içindeki parça problemi çıktı bu sefer de. İlk sayfada resmini paylaşmıştım. 

Bi bakıma gitmiştim, hiç hesapta yokken 2-3 gündür araçsızım :s

Yorum bağlantısı
Fatih Avcı

Arkadaşlar çok özür dilerim firma ismini yanlış vermişim akmanlar oto Aksaray ford yedek parça bugün gidemedim ama arkadaşımı yolladım parçayı sordurttum 380 tl demişler akmanlar otoda şase numaranizla anında sonuç alabilirsiniz benim aldığım kaliper sandık ürün demişlerdi ve orjinal parcaydi hatta no name serviste Fatih abilere taktirmistim onlar bile aldığım fiyata inanılmaz sasirmislardi.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...