İçeriğe Yönlendir

D Moddan S Moda Geçiş?

Mustafa Sağıroğlu

Recommended Posts

Mustafa Sağıroğlu

Arkadaşlar merhaba.

Bu konuyu araştırdım ama net bir cevap bulamadım. Belki daha önce de bahsedilmiş olabilir.

2015 Fiesta 1.6 Titanium Powershift aracım var ama bugüne kadar hiç spor modda kullanmadım. Araç D modunda hareket halindeyken Spor moda geçemezsin dedi 

bir servis görrevlisi durup alman lazım dedi. S modunda harekete başlayıp D moduna hareket halinde geçiş yapılabilirmiş fakat D moddan S moda hareket halinde geçilmez diyor.

Bunun doğrusu nedir?

Yorum bağlantısı
Furkan Avcı

Çok saçma geldi bana, her türlü geçebilmesi lazım. şu anki aracımda da, önceki 407 de de böyle bir kısıt yoktu.

Yorum bağlantısı
Yasir Baş

İyi de bence tam ters olması lazım yolda gidiyorum normal mod yetmedi spor moda geçmek istiyorum dediğimde kullanmalıyım diye düşünüyorum..

Yorum bağlantısı
Ahmet Türedi

BMW ve peugeot iki aracında otomatiğini sürdüm ikisindede böyle bir kısıtlama yoktu.Siz kullanma klavuzuna hiç baktınız mı? böyle bir ibare var mı?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Yasir Bilici

Bi klavuza bakın sıkıntı varsa servise gösterin böyle olmaması lazım..

Yorum bağlantısı
Mustafa Sağıroğlu

kullanım klavuzuna filan bakmanıza gerek yok böyle bir saçmalık olamaz,sizin aracınızda tek yapması gereken duruma göre 1-2vites dusurup,devri yuksek tutmak kaldıkı 4cekerli araclar bile 2-4 ceker gecisini otobanda bile yapabiliyor  otomatik sanziman 1 vites düşüremeyecek mi ? :)

keske buraya yazmadan S tusuna basıp deneseydiniz :)

Metin bey insan korkuyor bu söylemden sonra. Ya şanjumanın başına birşey gelirse diye.

Bi klavuza bakın sıkıntı varsa servise gösterin böyle olmaması lazım..

Ali bey baktım klavuza fakat birbiri arasında geçişlerden bahsetmemiş.

Arkadaşlar mod derken vitesten bahsediyorum. Bazı arkadaşlar tuş demiş anlayamadım.

Yorum bağlantısı
Ali Yasir Bilici

Ali bey baktım klavuza fakat birbiri arasında geçişlerden bahsetmemiş.

İlginç gerçekten böyle olmaması lazım

Yorum bağlantısı
Tuna İşgören

ben passat 1.4tsi dsg'de müziğe göre gaza gelirsem anında S'e çakıyodum vitesi :) ekranda vites göstergesinde S'i görünce bile pskoljik olarak araba 30HP artıyodu :) 

vitesi D'den S'ye alabilirsiniz hiçbirşey olmaz içiniz rahat olsun S'e aldığınızda şanzımanda bi değişiklik olmuyorki sadece yazılımsal olarak araç daha devirli yürüyor.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ali Karakaya

Alakası yok, mantığa aykırı. D de iken al S moduna kökle gazı, amaç zaten bu :)

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Hareket halindeyken S ve D arasında geçiş yapmanıza araç izin veriyorsa sıkıntı olmaz. Olmaması gereken birşey olsaydı araç izin vermezdi buna.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Volkan Dinçel

Powershift kullanıcısı olarak cevaplıyorum

Hareket halinde vitesin üzerindeki düğmeye basarak S Moduna alabilirsiniz

Hareket halinde S modundayken düğmeye basmadan D konumuna alabilirsiniz ..

Çok saçma olur zaten D ile S arasında hareket halinde geçiş yapamamak..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Behram Doygun

Geçiş olmasının sakıncılı olduğunu söyleyen ya hiç otomatik kullanmamış, yada otomatik şanzuman hakkında bilgi sahibi değil. Arkadaşımın A3 Sport'unu ara sıra ben kullanırdım üniversiteden gelirken. E5'te Uzunçayır yokuşundan Acıbadem ayrımına kadar D den S ye çekerdim ve araç 7. Vitesten 5-4'e düşüp öyle bir ivmelerdiki sırf o hazzı sevdiğimden sürekli yapardım. Ayrımdan sonra köprüye kadar düzlükte D ye çekiyordum. Yine 7 vitesteki eko seviyesine geri geliyordu.[emoji1][emoji1][emoji56]

Sent from my iPhone using Tapatalk

Yorum bağlantısı
Mustafa Sağıroğlu

Teşekkürler Arkadaşlar...

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Hareket halindeyken S ve D arasında geçiş yapmanıza araç izin veriyorsa sıkıntı olmaz. Olmaması gereken birşey olsaydı araç izin vermezdi buna.

En güzel cevap bu bence.
Yorum bağlantısı
Serhat ipeksoy

hiçbir sıkıntı olmaz. o servis görevlisi neyin servisini yapıyor acaba  :)

hatta D konumundayken +/- den vites değiştirmeye kalkın, ekranda kaçıncı viteste olduğunuzu görürsünüz ama hemen kaybolur. gene seyir halindeyken D den S ye çekin ve +/- yapın, aracın vitesine müdahale edebildiğinizi görürsünüz ve ekranda sizin değiştirdiğiniz vites sürekli görünür...

Yorum bağlantısı
Ramazan Turan

Honda'da D konumundan S konuma alınca dip gaz sonra F1 ile devam ederek yapıştır :D

Yorum bağlantısı
Süleyman Kaya87

Geçen sene test etmiştim Fiesta titanyum x powershift. Spor moda almanıza bile gerek yok. Gazı köklediğinizde otomatik olarak birden devir yükseltir al sana spor mod :)

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum bağlantısı
Hakan Gürsu

Öyle bi saçmalık olamaz, size öyle o servise bi daha gitmeyin.

Yorum bağlantısı
Furkan Avcı

Önemli bir not ben ekliyeyim:

KIA Cerato aracımda rampa aşağı inerken N ye atıyordum (o zamanlar bu durumun sakıncalı olduğunu bilmiyordum). Bir gün yine rampa aşağı inerken aracı N ye attım. 1 dakika sonra unuttum N ye attığımı.

Tekrar N'ye atmak için vites kolunu yukarı doğru ittirdim, o posizyonda R (geri) var. Vites atmamla birlikte.... :) hiç bir şey olmadı park sensörü açıldı, ben olayın hala farkında değilim, bu salak park sensörü niye açıldıki diyorum, bu esnada hızım 60-70 km/s civarı, bu durum 15 sn kadar sürdü, farkettiğim gibi vitesi tekrar N'ye aldım.

Evet şanzıman ben R'ye atmama rağmen mekanik olarak bu isteği yerine getirmedi, çünkü hızımın farkındaydı ve olacaklarında. Bu duruma diğer bir örnekte diyelimki 100 km/s ile gidiyorsunuz, vitesi manuel konuma aldınız ve örneğin 2. vitese kadar düşürdünüz devir 6.000 oldu. Sıkıntı yok bu devirde kullanabilirsiniz ama vitesi 1 e atmaya çalışsanızda şanzıman vitesi küçültmez, çünkü o vitesteki devir izin verilen maksimum devirin üstünde olacaktır. Aynı şey vites yükseltirkende geçerlidir 20 km/s ile giderken manuel 5. vitese geçmez.

Bu dediklerim hareket halinde iken P konumu için geçerlimi bilmiyorum, bunu hareket halinde sakın denemeyin olacaklardan ben sorumlu değilim :)

Amma yazmışım, Özetle D ile S arasında diyelimki şanzıman izin vermiyor (ki mümkün değil) siz denesenizde bir şey olacağını sanmıyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
ALPAY DOSTOĞLU

Hiçbir sıkıntı olmaz 2  pozisyon arasında hareket halindeyken geçiş yapabilirsiniz. Bende 1.0 powershift kullanıyorum, s modda dikkat etmeniz gereken tek nokta yazılım hız azalınca vites küçültmeyi otomatik yapar, hızınızı arttırdığınız zaman ise yandaki tuşa dokunarak yükseltmeyi siz yaparsınız ortalama 10 km lik artışlarda sistem yükseltme için uyarır eğer uyarıyı fark etmezseniz motor avazı çıktığı kadar bağırır o zaman anlarsınız :) .

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...