İçeriğe Yönlendir

Plaka Lambası Ve Ampul Değişimi

Osman Uslu

Recommended Posts

Osman Uslu

İyi Akşamlar Herkese;

Bir kaç gün önce aracımın plaka lambasının kırık olduğunu ve tamponun içine doğru kaçtığını gördüm.

Bende bunları değiştirmek için harekete geçtim. İnternette plaka lambası ararken bazı kişilerin plaka lambasına beyaz led ampuller taktığını gördüm ve bende aracımda uygulamaya karar verdim.

Sağ olsun bir arkadaşım yeni plaka lambalarını hediye aldı :)

Bende beyaz lep ampullerin siparişini verdim ve bugün her iki üründe elime ulaştı.

Bir kaç saat önce uygulama işlemini gerçekleştirdim ve sizlerle de paylaşmak istedim.

Montajı aşırı derece de basit. Plaka lambalarını tampondan söktükten sonra ampulün takıldığı yeri sola doğru çevirerek plaka lambasından ampul soketini ayırabiliyorsunuz.

Zaten ampule de yukarı doğru çektiğiniz zaman çıkıyor. Yeni ampulü de eski çıkarttığınız ampulün yerine oturtunca geri kalan şey plaka lambasını yerine oturtmak.

Uygulamadan önceki kırık olan orijinal lambalarla böyle görünüyordu.

GRXmzZ.jpg

Hediye gelen yeni plaka lambaları.

https://www.akgurticaret.com/default.asp?git=9&urun=4535

6PGanv.jpg

Kırık olan orijinal lambaların dışarıdan görünümü.

3LJ6oM.jpg

Beyaz led ampuller.

http://urun.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/8-ledli-t10-beyaz-park-ampulu-smd-led-208284552

y5964j.jpg

Beyaz led ampuller takıldıktan sonra.

RkRr3R.jpg

Yeni plaka lambaları ve beyaz led ampuller takıldıktan sonra.

pzVbPa.jpg

Alttan görünüşü.

kBR9vD.jpg

Eski ve yeni arasındaki fark.

0nARpo.jpg

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ersev Kaya

Ellerinize sağlık. Benim aracın plaka lambalarından biri yanmıyordu, ben de değiştireyim dedim. Aynı lambadan iki tane alıp taktım, baktım ki çok fazla ısınmış. Normalde bu lambalar aşırı ısınıyor mu, yoksa benim lambalarda ya da araçta mı sorun vardı?

Lambaları geri söktüm.

Yorum bağlantısı
Osman Uslu

Ellerinize sağlık. Benim aracın plaka lambalarından biri yanmıyordu, ben de değiştireyim dedim. Aynı lambadan iki tane alıp taktım, baktım ki çok fazla ısınmış. Normalde bu lambalar aşırı ısınıyor mu, yoksa benim lambalarda ya da araçta mı sorun vardı?

Lambaları geri söktüm.

Teşekkür ederim öncelikle. Evet çok ısınıyorlar sarı lamba oldukları için.

Bende eve gelmeden yaklaşık bir saat yol geldim farlar açık şekilde ve epey sıcaklardı.

Ama led ampullerin ısınacağını düşünmüyorum. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...