İçeriğe Yönlendir

Focus II - Triger Değişim Zamanı?

Serkan Gülderen

Recommended Posts

Serkan Gülderen

aracım 2011 focus dizel ve 76.000 km de. triger değişimi periyoduna göre 5 yıl yada 100.000 km de mi değiştirmemiz gerekiyor? cevaplarınız için teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Erol Güven

Triger değişim zamanı geldiğinde acil olarak yenilemek gerekmekte sonra masrafınız oldukca tuzlu olabilir.

Yorum bağlantısı
Serkan Ünsalan

5 yıl olduktan sonra 100.000 km beklemeye gerek yok. değiştirin direk.

Yorum bağlantısı
Ahmet Nalbantoğlu

Ben geçen sene değiştirdim. Aracım 2008 model. 90bin KM'de değiştirdim. 7 yıllık triger gayet iyi görünüyordu. 90bin'e ulaşınca değiştirin. Ben değiştirdiğimde de 6 yıl veya 90bin KM demişlerdi. Şimdi 5 yıl/100bin KM olmuş sanırım periyot. Sürekli değiştiriyorlar periyodu, anlamadım gitti. Focus1'lerde 7 yıl / 120bin KM idi.

Yorum bağlantısı
Ali Tatlısu

adapazarı akgün servis  4 yıl yada 135 bin km. demişti.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Onur Tunç Aldı

Tiger değişim vakti geldiğini gösteren herhangi bir belirti var mı? Benim aracın ne zaman değişti bilmiyorum. Satın aldıgım kişi benden önceki sahibi değişmiş dedi. Bir ustaya sordum açtıktan sonra değiştiriyoruz uğraştırıyor dedi. Ne yapılabilir bu konuda?

Yorum bağlantısı
Ali Gök

Tiger değişim vakti geldiğini gösteren herhangi bir belirti var mı? Benim aracın ne zaman değişti bilmiyorum. Satın aldıgım kişi benden önceki sahibi değişmiş dedi. Bir ustaya sordum açtıktan sonra değiştiriyoruz uğraştırıyor dedi. Ne yapılabilir bu konuda?

zincirli olsa ses yaparda kayışlılarda belirti verirmi bilemiyorum

Yorum bağlantısı
Davut Turmuş

evet aynı soruyu bende sormak istiyorum aracım 83 bin km de 2009 model servise sordum 120 bin dedi özel serviste 90 binde gel değişelim dediler başka bir arkadaşımda da 2008 var aracı 100 bini geçti 120 bin kmde değiştireceğim ustası öyle söylemiş anladığım kadarı ile herkes farklı bişey söylüyor bu işin standardı nedir

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Tereddüt varsa değiştirin.
Yorum bağlantısı
Onur Tunç Aldı

Tereddüt varsa değiştirin.

Eski sahibi ile görüştüm tekrar. Samsunda iyi bir ustaya götürmüş bir saat sürmüş sökmesi falan ve triger yeni değişmiş. 180 bin km de tekrar değişecek demiş. 40 bin km var daha [emoji4]
Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Hiç bir belirtisi olmaz kayışlılarda. Benim araçta 2011 model 54 bin km de yıl olarak değişim vakti gelmiş ancak değiştirmeyeceğim. 5 yılda triger değiştim şimdiye kadar hiç birisi de kötü durumda çıkmadı. 5 yıl olayına ben inanmıyorum. Taktığımız kayışın 2-3 yıl rafta beklemediğini nereden bileceğiz. Servislerin para kazanma aşklarına göre uydurdukları birşey. Sürekli yıl ve km periyodu değişiyor. Çocuk oyuncağı mı bu..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Kayışı görebilmek için yanda bi kapak gibi bi yer var orayı söküp kontrol yapılabiliyor kayışın durumuna bakılabiliyor. İyi bir usta direk anlar zaten ama sizin yıl itibari zaten dolmuş. Şansa bırakmamak lazım işi ehli bir usta bulup değiştirin Lakin sonradan sente atlaması vs gibi bir sürü sıkıntı olabiliyor.

Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol

Zaten bilgiyi arkadaşlar paylaşmışlar, TDCİ focusumu aldığımda servisde 90,000 Km veya 5 yıl deniliyordu hangisi önce dolarsa. Aksatmamakta fayda var tabi ki kolay gelsin.

Bu arada bende Elazığ'lıyım Merkezdemi görevlisiniz Serkan bey ?

Yorum bağlantısı
Serkan Gülderen

Zaten bilgiyi arkadaşlar paylaşmışlar, TDCİ focusumu aldığımda servisde 90,000 Km veya 5 yıl deniliyordu hangisi önce dolarsa. Aksatmamakta fayda var tabi ki kolay gelsin.

Bu arada bende Elazığ'lıyım Merkezdemi görevlisiniz Serkan bey ?

ilçedeyim serhan bey siz merkez sanırm

Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol

ilçedeyim serhan bey siz merkez sanırm

Doğrudur İzzet paşa mahallesindenim ama uzun zamandır Mersin'deyim, sülale orada olduğu içinde gelir giderim devamlı  :)

Yorum bağlantısı
Serkan Gülderen

Doğrudur İzzet paşa mahallesindenim ama uzun zamandır Mersin'deyim, sülale orada olduğu içinde gelir giderim devamlı  :)

güzel şehir güzel insanlar gerçekten.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 7 ay sonra...
Berkan Yıldız

Selamlar, Aracım 2010 Ford Focus 1.6 TDCI HB ve 80.000 de.Bende dün sanayide oto bakım işi yapan akrabama gitti mve triger, v kayışı, devirdaim vs. değiştirttim. Tüm parçaları orjnal olarak kendims atın aldım. Aracım için DAYCO triger seti satın aldım. Aracımın içerisinden de DAYCO triger çıktı. Ustam kayışa baktığında üzerinde çok hafif çatlamalar olduğunu söyledi. " 2000 km daha sorun çıkarmadan götürürdü fakat trigerde çatlama başladıysa her zaman risk" dedi Bu yüzden benim gibi kafam rahat olsun diyorsanız 5 yıl yada 100.000 olduğunda sorgusuz değiştirin. Bu arada benima racımda kronik rolantide sarsıntı oluyordu. Trigerden sonra sanki bu sarsıntı da ortadan kayboldu gibi.

Selamlar 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Gök

Selamlar, Aracım 2010 Ford Focus 1.6 TDCI HB ve 80.000 de.Bende dün sanayide oto bakım işi yapan akrabama gitti mve triger, v kayışı, devirdaim vs. değiştirttim. Tüm parçaları orjnal olarak kendims atın aldım. Aracım için DAYCO triger seti satın aldım. Aracımın içerisinden de DAYCO triger çıktı. Ustam kayışa baktığında üzerinde çok hafif çatlamalar olduğunu söyledi. " 2000 km daha sorun çıkarmadan götürürdü fakat trigerde çatlama başladıysa her zaman risk" dedi Bu yüzden benim gibi kafam rahat olsun diyorsanız 5 yıl yada 100.000 olduğunda sorgusuz değiştirin. Bu arada benima racımda kronik rolantide sarsıntı oluyordu. Trigerden sonra sanki bu sarsıntı da ortadan kayboldu gibi.

Selamlar 

usta uydurmuş 2000 km kısmını. kimse ölçemez gözle bakarak 

çok güzel yapmışsınız değiştirmekle iyi günlerde kullanın...

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Cengiz Yılmaz

Merhaba,

2008 Benzinli Titanyum 60.000 km'de 10 yıl oldu. hiç sikayetim yokken 1100 km'lik uzun yolculuğa çıkacağım için orjinal trigeri 180 ₺ aldım 250 ₺ işçiliğe oto sanayide ford özel servise değiştirdim.

İyice araştımadan değişmenizi önermem.

Özellikle uzun yolculuğa çıkıyorsanız vakti geldiğinde ilk fırsatta değiştirmenizi öneririm. 

Yorum bağlantısı
Levent Güzelkalp

Bizim Ülkemizde tüm bakımlar nedense Km ve Yıl olarak Düşük.

Ford Fiesta 90 Km 5 Yıl Türkiye de Yunanistan 10 Yıl 150 Km

Ben 6 yıl 60 Km de değiştirmiştim Çıkan Orijinal kayış takılan ile aynı duruyordu çatlak yıpranma belirtisi hiç yoktu Devridaimi hiç değiştirmedim. 

Şu anda 7 yıl 50 Km oldu 10 YIl olmadan değiştirmem gibi düşünüyorum .

Yorum bağlantısı
Selim Bilgin
Ben 6 yıl 60 Km de değiştirmiştim Çıkan Orijinal kayış takılan ile aynı duruyordu çatlak yıpranma belirtisi hiç yoktu Devridaimi hiç değiştirmedim. 

Ülke şartlarıyla ilgili olabilir. Türkiye’de km bazında çalışma saatleri yüksek.
Yorum bağlantısı
Cengiz Yılmaz
16 saat önce, Levent Güzelkalp yazdı:

Merhaba,

Üretici mümkün olsa 3 yılda değiştirin bile diyebilir. Genel olarak tavsiyelerine uymakta fayda var. 

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Güney Ünsal

Bir site vardı ingiliz sitesi, bütün araçların modellerinin triger kayışı değişim zamanını gösteriyodu tabi servis onaylı sürelerini kendi kafalarına göre zaman belirlemiyorlar, focus 2 tdci 109 araç için 180.000 km yada 10 yıl diyordu ancak bizim ülkemizde bunun tam yarısını alıyorlar 5 yıl veya 90.000km olarak ,ustalara veya servise sorunca, ee burası Türkiye buradaki şartlara göre triger daha çok deforme oluyor diyorlar... En iyi satış taktiği insanın kafasında kuşku bırakmaktır, ben yeni nesil araçlarda daha trigger kopartanı duymadım...

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...