Gökhan Albayrak 12 Nisan 2016 Paylaş 12 Nisan 2016 Merhaba, "Dünyada mekan, ahirette iman" dedikleri doğru bir cümle. Virgülden sonraki kısım tamamen muamma ama virgülden öncesi için çalışmalara başlamış bulunmaktayım. Bu sebeple başımı sokabileceğim, ailemle huzurlu bir hayat sürebileceğim, misafirlerimi güzel bir şekilde ağırlayabileceğim bir ev almak için kolları sıvadım. Araştırmalarıma göre normal daire fiyatlarının yer yer üzerine biraz daha çıkınca Teraslı Dubleks Daire alabiliyorum. Doğma büyüme küçücük devlet lojmanlarında yaşamış biri olarak (Allah devletimize zeval vermesin) dubleks bir ev tecrübem olmadığı için varsa sizin tecrübelerinizi yada değerli yorumlarınızı okumak isterim. Bu teraslı dubleks evlerin avantaj ve dezavantajları nelerdir? Şimdiden çok teşekkür ederim. 1 Yorum bağlantısı
Volkan Dinçel 12 Nisan 2016 Paylaş 12 Nisan 2016 Dubleks evlerin satışı çoook yavaştır ve küçük dubleksler bence kullanışlı değil..ayrıca merdiven oluşu evde küçük çocuk varsa risk yaratıyor..dubleks yerine ara kat bir daire tercih ederdim.. 1 Yorum bağlantısı
Osman Polat 12 Nisan 2016 Paylaş 12 Nisan 2016 dubleks evlerin bizim kültürümüze zorla yerleştirildiğine inanıyorum ve bizim aile yapımıza, yaşantımıza uyumsuz olduğunu düşünüyorum. Kendi düşüncelerim elbette. Bunun yanında dubleks denince aklıma inip çıkması zor dik merdivenler ve biçimsizlik geliyor. Ama teras denince akan sular duruyor. Teras için çekilebilir belki hele birde hoş bir manzaraya sahipse. Şimdiden hayırlı olsun alacağınız ev. Yorum bağlantısı
Cem Işık 12 Nisan 2016 Paylaş 12 Nisan 2016 2 sene oturdum teraslı dublekste, ısınması sorun, çatının akması vs başka sorun, bu tip sorunları da yaşamadan görmek zor oluyor.. 2 Yorum bağlantısı
Oğuz Yılmaz 12 Nisan 2016 Paylaş 12 Nisan 2016 Dubleksi yaşayan bilir. Dublekste yaşayan tüm ahbaplarım çok memnun, dubleksi olmayan kimi tanırsam da hiç memnun değil, halbuki yaşamıyorlar Ben de dublekste yaşamıyorum. Ama 1 ) m2 hesabından çok gidip odaları teker teker ölçmek, eşya ile hayal etmek gerekir. zira m2 sapma çok yüksek 2 ) Kombinin yerine göre ısıtma konusunu ve kombi hacmini hesaplatmak gerekir. 3 ) üst kat çatı yüksekliğini ölçmek ve deneyimlemek gerekir. 4 ) Çatı yalıtımını öğrenmek gerekir. Ben 4 yıl önce dubleks inceleyip, almaya çekinen, ama yine de en üst kattan ev alanlarsporluyum 1 Yorum bağlantısı
Serkan Ünsalan 12 Nisan 2016 Paylaş 12 Nisan 2016 ısınması yakıtı biraz fazla küçük çocuk varsa onun için tehlike temizlik konusunda iyiseniz eşiniz buna sevinecek yoksa bir günde temizliği bitmiyor.(yardımcı almıyorsanız) (ablamdan biliyorum) ALLAH yardımcınız olsun. Yorum bağlantısı
Misafir 12 Nisan 2016 Paylaş 12 Nisan 2016 benim ev küçük bir dublex, alt katta 2+1 , üst kat tek oda ,banyo wc, teras , üst kattan da girişim var alt kattan da , gerçi üst girişi kaçak geçişlerde kullanıyorum Üst kat eğer çatı ise yazın oldukça sıcak oluyor,üst kat klimasız olmuyor, ama kışın güzel yine sıcak oluyor.bazı zamanlar çatıdan akıntılar olabiliyor eğer çatı yalıtımı iyi değilse,bende bir iki yerden damla damla çok aşırı yağmurda sızıntı olabiliyor. Teras zemin yalıtımı iyi değilse ve altında oda var ise alt kat odanın tavanında su sebebiyle kararmalar,küflenmeler olabilir.dikkatli incelemeniz lazım,bazen kandırma amaçlı bol boyayıp gizlemeye çalışılabiliyor Yorum bağlantısı
Mustafa Özcan 12 Nisan 2016 Paylaş 12 Nisan 2016 Burada neredeyse Dubleks daireler ile norma daireler arasında çok fiyat farkı kalmadı.Açıkçası dubleks dairelere oldum olasım ısınamadım.Burada en büyük sıkıntı çatı akması.Bide buna ısınma sorunu eklenince bir espirisi kalmıyor.Satarken de hemen satamamak cabası.Ayrıca merdiven bana göre çok büyük dezavantaj.Özellikle küçük çocuklar için çok tehlikeli olabiliyor.Bana sorarsanız normal daire olsun.Bide ara kat oldu mu tadından yenmez.Bende daha yeni aldım.Ar kat dairem.Çok memnunum.Normal daire bana göre her yönden avantajlı.Satarken de çok kolay satarsınız. Saygılarımla... Yorum bağlantısı
Misafir 12 Nisan 2016 Paylaş 12 Nisan 2016 Bahçeli müstakil ev opsiyonunuz var ise birde bu yönde araştırma yapın derim...yada müstakil ev şeklinde tek katlı yapılardan oluşan siteler mevcut bahçeli... Yorum bağlantısı
Saim Ulaş Yılmaz 12 Nisan 2016 Paylaş 12 Nisan 2016 Yaklaşık 4 senedir teraslı dubleks evde yaşıyorum. Öncelikle belirtmem lazım, ben tek yaşıyorum. İleteceğim gözlemler bu paralellikte olacaktır. Öncelikle binanın yeri çok çok çok önem taşıyor. Benim oturduğum daire şehrin ortasında kalmış, çevresi binalarla dolu ve çok işlek bir bulvarda dört yol ağzında yola cephe bir daire. Bu nedenle terası kullanamadım 4 senedir. 1 kere mangal yapmak istedim dinleneceğim yere gürültüden daha çok yoruldum. Oysa ki yeşillik içinde sakin bir mahallede olsa bu teras, dibinde de apartmanlar olmasa çok daha iyi değerlendirilebilirdi diye düşünüyorum. Bir köşesi bahçe yapılır bir köşesine hamak asılır, yere minder konur, mangal yapılır, yapılır da yapılır. Kötü yönlerinden bahsedeceğim sanırım çoğunlukla. Mesela ben bir aradığımı bir seferde bulamıyorum. Üzerime giyecek ceket arasam aşağıyı bir tur geziyorum. Bulamıyorum aşağıda sonra sinirle merdivenleri çıkıp yukarıda bulup iniyorum aşağıya. Bakkala gidip gelmiş kadar yol kat ediyorum. Aşırı düzenli olsam her eşyanın bir yeri olsa tamam ama aynı olay temizlikte de zorluk çıkarıyor. Merdivenden temizlik malzemelerini yukarı çıkarıyorum süpürgeyi çıkarıyorum işim bitiyor aşağı indiriyorum. Asla düzayak evdeki gibi kolay olmuyor işler. En çok yakındığım konu ise şu. Yatak odasını yukarı konumlandırdım. Akşam salonda oturuyorum. Uykum gelince yukarı çıkarken uykum açılıyor. Merdivenden çıkınca kalp kan pompalamaya başlıyor, dolaşım hızlanıyor sanki az önce uykusu olan ben değilim. Diğer bir durum ne kadar yalıtım olursa olsun teras katı aşağıdan yazın 5 derece sıcak, kışın 5 derece soğuk oluyor. Yağmur yağınca ses direk terasta oluyor. 1,5 kat aidat ödeniyor. Yapılan masraflar 1,5 kat olarak sizden isteniyor. Aklıma şimdilik bu olumsuz yönler geliyor. Olumlu yönleri sayacak olursam bol oda, geniş odalara sahip oluyorsunuz. Ne olursa olsun premium araç kullanınca hani oo BMW ye biniyormuş algısı var ya. Evin dubleks olduğunu gören duyan kişiler bir şekilde saçma şekilde oo diyor yine de. Bir dünya sıkıntısı var bilse kesin demezler. Bina çevresi açık bir yerde olursa teras tadından yenmez. Kendi adıma şöyle bir tasarrufum var. Beğendiğim bir mevki var. Oradan ev bakıyorum. Baktığım yerler ara katta ve düz ayak daireler. Güney-doğu cephe yerleşimi güzel olan ve otoparklı daire arıyorum. Bence bunlar dubleksten önce aranılacak özellikler olmalı. Saygılar 5 Yorum bağlantısı
Semih İzgi 12 Nisan 2016 Paylaş 12 Nisan 2016 Üstü kapalı terasınız var ise tadından yenmez. Zor ısınır, çatı akmaları vs olabilir. Üst katta oturunca alt kata ses mi gidiyor sorunu yaşanmaz. Arkadaşlarınızın ortak buluşma mekanı haline gelir. Bütçe müsade ediyorsa tadına bakın derim. Yorum bağlantısı
Ufuk Aydın 12 Nisan 2016 Paylaş 12 Nisan 2016 Kesinlikle türklerin bir türlü alışamadığı ve alışmasıda bence imkansız olan bir ev stili. Arkadaşların dediği gibi aile yapısınada uymuyor. Amerikan filmlerideki gibi olmuyor malesef. Isınma başlıca problemlerden biri. Temizlik teseniz eşinizi fazlaca yoracak bir durum. Sürekli odalar arası in çık yapmak bana göre caydırıcı. Yani yukarda bişeyimi unutsam gidip almam hiç çıkamam o merdivenleri :) Ama terası varsa, Bunların hepsini kenara koyar gözüm kapalı otururum dubleks dairede Yorum bağlantısı
Ali Gök 12 Nisan 2016 Paylaş 12 Nisan 2016 dubleks ev sw araba gibidir benim gözümde. öğrenciliğimde sınıf arkadaşlarım tutmuşlardı doğal gaz net olarak 2 kat fazla gelirdi Yorum bağlantısı
Fatih Keskin 12 Nisan 2016 Paylaş 12 Nisan 2016 3 sene kadar ara dubleks te yaşadım bizim şansımız çatı olmaması idi. Yukarı kata in çık yaşlılar ve tembeller için zor. Temizlik cabası. Ama acil misafir geldiğinde daha kolay alt katı temizle üst kat sonraya kalsa da olur nasılsa salon alt katta. Yatılı misafirde de bence rahatlık bu tür evlerde çift banyo tuvalet olduğundan aşağıda yatan kalkan içinde ev sahibi içinde rahat oluyor. Üst veya alt komşunun tıkırtı veya sesini duymak istemessen de güzel in altta kata orada uyukla bence dubleks iyidi yakında durumum olursa yine geçmek isterim. 1 Yorum bağlantısı
Hikmet Demirtaş 12 Nisan 2016 Paylaş 12 Nisan 2016 Evdeki can dostundan dolayı yaz tatillerinde mecburen ev kiralıyoruz. Otellere ve kapmlara gidemiyoruz. 2- 3 haftalığına hem tripleks, hem de dubleks evlerde kiracı olarak oturdum. Genç de olsanız yaşlı da olsanız bazen insanı yoruyor, "iyi ki kendi evimiz değil " dediğimiz çok zaman olmuştur. Kız kardeşim dubleks evde oturuyor, yukarıya da mutfak yapmak zorund akaldılar. Yorum bağlantısı
Haşmet Güngör 12 Nisan 2016 Paylaş 12 Nisan 2016 2 sene oturdum. Her kat da tuvalet varsa bir nebze olumlu. yoksa ve hele ev de yaşlı varsa, eziyetli.Bizde yaşlı yoktu ama epey hareketli oluyor. Hanım isyan etmişti. temizlik yapacak, malzemeleri taşı, sabah cüzdan,anahtar unutursun in,çık. Belki sağlığa yararlı ama ben tavsiye etmem. Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur 12 Nisan 2016 Paylaş 12 Nisan 2016 (düzenlendi) Yazın salon üstü genellikle teras yapıldığından ev çok ısınıyor, klima şart. Kışın aynı sebeple ısıtması zor oluyor ama kışın üst tarafı kullanmadığımızdan merdiven çıkışından itibaren kapatıyorum, sıcak havanın yukarı çıkmasını kesiyorum. 4+2 evdeyim her zaman iki katıda temizlemiyoruz ama temizliği zor oluyor. Süpürge ellerimden öper. Avantaj ise; Misafir geldimi nerede yatacak derdi yok. Yazın teras keyfi ve mangal kefine diyecek yok. Bu evden çıkarsam bir daha dublexte otururmuyum. tövbe. Bulabiliyorsanız ters dublex yada 4+1 daire bakın. 12 Nisan 2016 tarihinde Erdoğan Temur tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 12 Nisan 2016 Paylaş 12 Nisan 2016 Satılmıyor satış çok zayıf.. fiyatları uygun olduğu halde.. Yorum bağlantısı
Ahmet Sarıca 12 Nisan 2016 Paylaş 12 Nisan 2016 gerçek villa dubleksi ise süper.Çünkü onlarda bağımsız iki daire birleştiriliyor.Şimdiki müteahhit ve mimarların türettiği binadaki son daireyi ikiye bölüp çatıları da ekleyip 2 tane dubleks daire yapıp satmaları bence aldatmacadan başka bişey değil.(bu arada bazıları güzel planlı oluyor onları tenzih ederim) Dublekste ölü alan çok merdiven evin ortasındaysa merdivenin bittiği bölüm antre gibi oluyo hiç bi işe yaramaz ölü alan.çatıdan dolayı tavanın eğik olması ikinci dezavantaj.Ben sevmiyorum açıkçası.Zevk meselesi tabi ki. 1 Yorum bağlantısı
Emre Öğüt 12 Nisan 2016 Paylaş 12 Nisan 2016 (düzenlendi) Satılması yavaş olduğu gibi kışın üst katın ısınma sorunuda vardır ve terasta devamlı bakım ister kışın karlar temizlenmezse erirse Zaman'la tavana akabilir Sent from my iPhone using Tapatalk 12 Nisan 2016 tarihinde emre öğüt tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Umut Taşlı 12 Nisan 2016 Paylaş 12 Nisan 2016 (düzenlendi) abi ben ilkokulda iken müstakil tek kat bahçeli evimiz vardı, ortaokul yıllarında da dublekse çevrilmişti aşağıda amerikan mutfak, yukarıda mutfaksız olmak üzere; sonradan olmasına rağmen plansızlıkla karşı karşıya kalınan noktalarda hep bir çözüm bulunmuştu ve gayet kullanışlı idi.üst katta 2 yatak odası -kardeşim ve ben- bir de salon vardı gene bizim zaman geçirdiğimiz, zamanımız üstte geçerdi yani hiç çatıda akma, ısıtma sorunu olmazdı. şehrin içindeydi ama çok sakin bir yerdi, terası kullanmak karşıda balkon sahibiyle dostluğu ilerletmek demek değildi. sonrasında orayı boşalttık, başka bir yerde şu an oturduğumuz apartmanı yaptık, 5 katın 4. ve 5. katları. bu sefer planı vs de harikulade eskisine göre, bunda da akma vs yok oturmak için yapılan odalarda. (depo gibi bir oda var misal, yarı yalıtımsız eğik ahşap tavanla kışın rüzgar alıyor.) teras açıklığı/rahatlığı konusu eve, yere göre değişir ama bunda da öyle bir sıkıntı yok arsayı alırken bunları düşündüğümüz için. normal bir eve göre konfor durumu katlanıyor bana göre çünkü üst katın mutfağı, ayrı banyoları, tv odası, spor odası, terası, balkonu varken bile boş oda var şu an. kullanışlı ise gerçekten rahat oluyor yani bence ama normal bir dairenin birkaç oda fazlasıysa normal daireye göre angarya çıkarır sadece temizlik, aidat vs olarak dubleks daire. yeri iyi değilse balkon/teras kullanımı sert fren sesinden sonraki çarpmalara bakmaktan öteye geçmez. peki ben bunları niye yazdım? iki ev de okuduğunuz gibi babamın -özenle- yaptırdığı evler. ticari amaçlı yapılan evlerde böyle olmuyor maalesef genelde. bunu nereden biliyorum? kendisi emlakçı/müteahhit aynı zamanda. yani dediğim gibi, belli noktalarda standartların üzerindeyse düşünmek lazım dubleks daireleri. not: fiyat olarak normal daireleri de dubleksleri de pek bilmiyorum bizim orası ve iskenderun dışında ama bizimki için ''normal dairelerin biraz üzerinde'' tabiri geçerli değil misal fiyat olarak. normal dairelerin biraz üzerinde olan dubleksler, genelde sundukları -ya da sunamadıkları- ve dezavantajlarıyla da normal dairelerin biraz üzerinde oluyor maalesef. 12 Nisan 2016 tarihinde Umut Taşlı tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Fatih Öztürk2 12 Nisan 2016 Paylaş 12 Nisan 2016 Selamlar, Alacağınız dublexte her katta banyo ve tuvalet olmalı. Eğer mümkünse üst katta yada terasta küçük bir mutfak olmalı. Üst kata çıkış merdiven boşluğu direk salonun ortasında değilse bir kapı ile kapatabiliyorsanız kışın üst katı kullanmayıp yakıt tasarrufu sağlayabilirsiniz. Sesten gürültüden bunaldığınızda üst kata kaçabilirsiniz. Misafirlerinizi daha rahat ağırlayabilirsiniz. Ancak temizlik konusunda büyük sıkıntı yaşarsınız. Küçük çocuk varsa çok dikkat etmek gerekiyor. Kendinize ait çalışma odanız ya da hobi odanız olur. böyle de değerlendirin bence… Yorum bağlantısı
Gökhan Albayrak 12 Nisan 2016 Yazar Paylaş 12 Nisan 2016 Yorumlar çok doyurucu, temizlik, aidat vs gibi konular akla ilk gelen konular. Çatı akması vs ise evin fiziki durumuna göre değişen parametreler. Hepsi hakkında güzel yorumlar gelmiş. Gece uykulu çıkılan merdivenler neticesinde kalp ritminin hızlıca artması ile birlikte gelen uykunun kaçması ise hiç aklıma gelmemişti, konuya çok ayrı bir perspektif açtı. Almayı planladığım teraslı dubleks ana caddeye cepheli olmayacak, yol gürültüsünü bu yaşta kaldıramam. Mümkünse en yüksek bina olacak, yanı yöresi açık olacak. Binanın fiziki özellikleriyle (Ses, ısı yalıtımı) başa çıkabileceğimi düşünüyorum, sonuçta Malzeme Mühendisi 'yim. Terasa taş fırın ve mangallık yapma hevesiyle yanıp tutuşuyorum. Akşamları semaverimde çay eşliğinde ailem ve dostlarımla hoş vakit geçirmeyi planlıyorum. Yorumlara devam edin, gırgır şamata serbest. Konu bilmeden de çok orjinal yerlere gidebilir, oralardan da fikir çıkabilir. 2 Yorum bağlantısı
Haşmet Güngör 12 Nisan 2016 Paylaş 12 Nisan 2016 Amaaa, misafir olarak bizi mutlu edersin. Teras da çay, mangal, özel konuşmalar için haremlik selamlık. vs.vs. Şakası bir yana, en büyük eziyet hanımadır Gökhan, deneyimlerimizi aktar, o karar versin.Kendi karar verirse sorun yok,ilerde söylenmez diyecem de ..... 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu 12 Nisan 2016 Paylaş 12 Nisan 2016 Servet abi henüz konuya yazmamış ama kargalarla baş etmek için tedbir ve çözüm yollarını da düşünmeye başlasanız iyi olur. Yorum bağlantısı
Recommended Posts