İçeriğe Yönlendir

Kisa Vadede Para Değerlendirmek

Tuncay Arslan

Recommended Posts

Tuncay Arslan

Merhabalar, malum arabamı sattım ve yeni araba arayışına girdim. Mondiyi alırken haftalarca aramıştım bu defa da belki öyle olabilir belki de hemen bulurum. Bu süre içinde paramız boşa beklemesin diye nasıl değerlendirebiliriz? Repo mu, vadeli hesap mı ne önerirsiniz?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Volkan Dinçel

B tipi likit fon öneririm..hem günlük değer kazanır hem istediğiniz zaman çekersiniz

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Serhat ipeksoy

bence nakit dursun. şu zamanda neyin ne olacağı hiç belli olmaz...

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Tuna İşgören

Yılbaşından önce olsaydi eger bütün parayla yeni raki alin derdim malum 100cl e 5₺ zam geldi altindan daha cok kazandirirdi :) 1 ay falan beklerseniz internet bankacılığından vadeli acip koyun %10uzerinde veriyor

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Canberk Eken

Yılbaşından önce olsaydi eger bütün parayla yeni raki alin derdim malum 100cl e 5₺ zam geldi altindan daha cok kazandirirdi :) :) ay falan beklerseniz internet bankacılığından vadeli acip koyun %10uzerinde veriyor

Bu fikir ya Muğla tarafı ya da Trakya'dan gelmiştir dedim, profile baktım Tekirdağ yazıyor. :D

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Tuna İşgören

Hem tekirdagliyim hemde mey ickide çalışıyorum:) o yuzden nasil kazandırdığını biliyorum :D

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Murat Atagenç

B tipi likit fon öneririm..hem günlük değer kazanır hem istediğiniz zaman çekersiniz

Kesinlikle +++

Yorum bağlantısı
Mehmet Pınar

Dolar alın abi.Gerçi kısa vade dediğin 1-2 ay ise gerek yok. Yılbaşına doğru 3.10 civarı olacak söylentileri var.

Yorum bağlantısı
Aydın Akdeniz

en para mezunlar listesinde tehlikeli bir isim var  :bomb:  :durbunlu:

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
(düzenlendi)

bir aylık faiz.  herkes parasını vadeli yatırsa faizler de düşecek ama inanç gereği yatırmıyorlar bu nedenle ülkede tasarruf yok.

tarihinde Mehmet Göktürk tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hüseyin Arık

Arabayi sattiktan sonra ben Cepteteb hesabi actim vadeli. şube , hesap isletim ucteti vs derdi yok tavsiye ederim. Ayrica e-turuncu hesabi ( ing bank) incelemenizi de oneririm. :) saygilar.

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Dolar ve altın almayın :D

her portföyde bulunmalı araba laınmayacak ise :mangal:

b tipi likit fon.. günlük tailmatlıdır az verir garantidir anında arabaya nakit çıakrtılaiblir

Yorum bağlantısı
Osman Bilgin

bir aylık faiz.  herkes parasını vadeli yatırsa faizler de düşecek ama inanç gereği yatırmıyorlar bu nedenle ülkede tasarruf yok.

insanlar çok uzun vadeli yatırım yapıyorlar Hocam,  çoooook uzun vadeye :=)

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

insanlar çok uzun vadeli yatırım yapıyorlar Hocam,  çoooook uzun vadeye :=)

he he...öyledir...hurilere.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emre Öğüt

Kısa vadede helal yolla pek birşey kazanılmaz bu paralarla geriside tercih meselesii

Sent from my iPhone using Tapatalk

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Rifat Şeker

Enpara aylık ve günlük vadeli seçenekleri var oranları diğerlerine kıyasla yüksek herhangi bir kesintileri yok vergiler dışında. Günlük dolar alıp satarsanız belki ufak tefek kar elde edebilirsiniz elinizdeki meblağa göre kar zarar oranı değişir. Makas aralığı düşük olan bir bankadan online olarak bunu yapabilirsiniz. Bunların haricinde çok fazla bir seçenek yok. 

Yorum bağlantısı
Tuncay Arslan

Günaydın herkese.

Daha önce hiç bulaşmadığım ve bilmediğim konu, yorumları okuduktan sonra B tipi, repo veya cebteb mantıklı geldi. Bankaya bir uğrayayım bugün, yıllardır arabasız kalmadık bu defa da çok sabredebileceğimi sanmıyorum 7-8 bin liraya kadar kuş serisinden ya da taanus düşünüyorum haberimiz olsun  :)

Döviz alıp satmayı beceremem ama turgut Özal dönemi olsaydı tekele yatırırdım parayı  :)

Yorum bağlantısı

Kısa vadede şuan doların yükselmesi için bir sebep yok gibi gözüküyor ama mayıs ayında işler değişebilir, ancak sonbahar ve yıl sonuna kadar araba almam derseniz dolar alın derim, işler tepetaklak gidecek gibi gözüküyor 3,10 lar 3.15 ler dolarda hayal değil, merkez başkanı değişti muhtemelen nisan ayı içerisinde piyasalara güç gösterisi yapmak adına faizi azımsanmayacak bir miktarda indirecekler ilk başta iyi karşılanır ama FED faizi arttırıyorum ben dediği anda paparayı yeriz ki gidişatta bu yazdıklarımın olacağı yönünde, şahsen ben dolardan çıkmadım çıkmayıda düşünmüyorum ama dediğim gibi kısa vadede dolardan beklentiniz olmasın.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...