Kemal Turunç 15 Nisan 2016 Paylaş 15 Nisan 2016 2013 model Trend-x aracımı alalı 2 hafta oldu.Şöyle bir sorunum var. Kalkışda gııık(yazıyla en yakın böyle anlatılıyor ) diye bir ses geliyor.2-3 saniye sonra kesiliyor. Bu ses sadece kalkışda ve 1. vitesde geliyor.Ayrıca her kalkışda gelmiyor, bazen geliyor bazen gelmiyor. Acaba daha debriyaja ayagım tam alışmadığı için ve kaçırdıgım için böyle bir ses yapar mı?? Dikkat ettiğimde ve debriyajı çok yavaş bıraktığımda ses gelmiyor gibi çünki.Yoksa başka bir problem mi vardır. Çok deneme fırsatım da olmadı daha. Ne dersiniz??? Yorum bağlantısı
Misafir 15 Nisan 2016 Paylaş 15 Nisan 2016 2013 model Trend-x aracımı alalı 2 hafta oldu.Şöyle bir sorunum var. Kalkışda gııık(yazıyla en yakın böyle anlatılıyor ) diye bir ses geliyor.2-3 saniye sonra kesiliyor. Bu ses sadece kalkışda ve 1. vitesde geliyor.Ayrıca her kalkışda gelmiyor, bazen geliyor bazen gelmiyor. Acaba daha debriyaja ayagım tam alışmadığı için ve kaçırdıgım için böyle bir ses yapar mı?? Dikkat ettiğimde ve debriyajı çok yavaş bıraktığımda ses gelmiyor gibi çünki.Yoksa başka bir problem mi vardır. Çok deneme fırsatım da olmadı daha. Ne dersiniz??? Konunuz uygun bölüme taşınmıştır. Saygılarımla, Yorum bağlantısı
Misafir 15 Nisan 2016 Paylaş 15 Nisan 2016 (düzenlendi) Aynı ses benim arabadan da geliyor. Debriyaj balatasından geliyor. Kısacası Demir demire sürtüyor, Baskı balatanız iyiyse bu şekilde devam edin, baskı balata bitince beraber değişir Genelde de yokuş yukarı yavaş kalktığınızda gelir o ses. 15 Nisan 2016 tarihinde Tolgahan Saglam tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Kemal Turunç 15 Nisan 2016 Yazar Paylaş 15 Nisan 2016 Kısacası Demir demire sürtüyor,evet bu tarz bir ses.debriyajı kaçır mıyım diyince de aheste aheste kalkıyor bu sefer araba da. Başka bir sorun yoktur o zaman di mi?? Yorum bağlantısı
Önder Özcan 15 Nisan 2016 Paylaş 15 Nisan 2016 Aynı ses benim arabadan da geliyor. Debriyaj balatasından geliyor. Kısacası Demir demire sürtüyor, Baskı balatanız iyiyse bu şekilde devam edin, baskı balata bitince beraber değişir Genelde de yokuş yukarı yavaş kalktığınızda gelir o ses. Hangi demir hangi demire surtuyor. Olmaz oyle sey,hicbir sey surtmemeli. Oyle bir durum varsa zaten debriyaj coktan olmus demektir. Ses sorunlarina buradan cozum bulmak cok zordur. Ustaya- servise gostereceksiniz. Yorum bağlantısı
Kemal Turunç 15 Nisan 2016 Yazar Paylaş 15 Nisan 2016 Çözüm bulmak değil de sorun hakkında bi ön fikir belki Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci 15 Nisan 2016 Paylaş 15 Nisan 2016 Demir demire sürtmesi degil sesin kaynagı. Kavrama anında debriyaj balatası yapıyor sesi 2 Yorum bağlantısı
Murat Coşkun 15 Nisan 2016 Paylaş 15 Nisan 2016 (düzenlendi) Disk fren de bazen ses yapar, sonuçta hareketli bi metal hareketsiz olana sürtüp kavramaya çalışıyor, baskı balata da sürtünme sırasında böyle bi ses çıkarıyor kavrayınca geçiyor. Benim araçta da var önceden bu sesi soran birkaç kişi daha vardı forumda. 15 Nisan 2016 tarihinde Murat Coşkun tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Hakan Gürsu 16 Nisan 2016 Paylaş 16 Nisan 2016 2014 C-Max dede aynı sorun var tam olarak ses tarif ettiğiniz gibi gııııyyykkk. Servise götürdüm sorun belli debriyaj bilyasından ama garantiye girmiyor diyorlar tabi.Ses yapar sadece tehlikeli değil diyor servis, Bu sesi napıcaz böyle araç kullanılırmı diyorum cevap yok. Şu an ses ara ara yapıyor ama git gide artıyor, iyice arttığı zaman ve garanti bitmeden uğraşıcam bunlarla peşini bırakmıcam. Yorum bağlantısı
Doğukan Aydın 16 Nisan 2016 Paylaş 16 Nisan 2016 Yeni focuslarda baskı balata sorunu hemen hemen her araçta var geçtiğimiz hafta şirket aracının baskı balatasını değiştirdik daha 19bin km'de Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 16 Nisan 2016 Paylaş 16 Nisan 2016 Benim araçta da çok dik yokuşlarda tam durup durmama anında tekrar kalkacağım zaman bir ses geliyor.İlginç ki her zaman gelmiyor..Sebebinin bilyadan olduğu önemsiz olduğu söyleniyor. Değiştirsen de yine gelir denildi. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 17 Nisan 2016 Paylaş 17 Nisan 2016 Hangi demir hangi demire surtuyor. Olmaz oyle sey,hicbir sey surtmemeli. Oyle bir durum varsa zaten debriyaj coktan olmus demektir. Ses sorunlarina buradan cozum bulmak cok zordur. Ustaya- servise gostereceksiniz. Dövseydin barı Sürtüyor iste Önder Hocam debriyaj da ölmedi, baskı zayıf olduğu doğrudur ama şimdilik aciliyeti yok diyorlar. Sence benim gibi bir kıl onu ustaya veya servise götürmemişmidir Yorum bağlantısı
Ubeyd Bayar 17 Nisan 2016 Paylaş 17 Nisan 2016 onun sebebi devirsiz kullanımdan kaynaklanıyor olabilir. Arkadaşımda avensiz vardı, okadar devirsiz ve baygın kullanıyoduki baygınlık geliyodu bana . Bi süre sonra artık o sizin bahsettiğiniz ses gelmeye başladı. Devirli kullandıktan sonra o ses kesilmeye başladı. Bi süre sağlam dip gaz gidin belki bi değişiklik olur. Arkadaşıma artık kızdım az bas şu arabaya dedim ve o ses kesildi. Yorum bağlantısı
Önder Özcan 17 Nisan 2016 Paylaş 17 Nisan 2016 Dövseydin barı Sürtüyor iste Önder Hocam debriyaj da ölmedi, baskı zayıf olduğu doğrudur ama şimdilik aciliyeti yok diyorlar. Sence benim gibi bir kıl onu ustaya veya servise götürmemişmidir Yorum bağlantısı
Savaş Kocaacar 24 Nisan 2016 Paylaş 24 Nisan 2016 (düzenlendi) Debriyaj balatasından geliyor aracınızdaki ses. Malesef yeni focuslarda kanserojen madde olan aspes li bileşenler debriyaj balatalarından çıkarıldı. bu da daha çevreci fakat bazı baatalarda bu sesin gelmesine sebep oldu. balatanız değişince sorun düzelir. benimkini garantiden değiştirmişledi. sorunum düzeldi. yaklaşık 3 aydır kullanıyorum ses yok. 24 Nisan 2016 tarihinde Savaş Kocaacar tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 24 Nisan 2016 Paylaş 24 Nisan 2016 Debriyaj balatasından geliyor aracınızdaki ses. Malesef yeni focuslarda kanserojen madde olan aspes li bileşenler debriyaj balatalarından çıkarıldı. bu da daha çevreci fakat bazı baatalarda bu sesin gelmesine sebep oldu. balatanız değişince sorun düzelir. benimkini garantiden değiştirmişledi. sorunum düzeldi. yaklaşık 3 aydır kullanıyorum ses yok. konuyu yeni gördüm ben de tam bunları yazacaktım. Ses yeni nesil bi çok araçtan geliyor maalesef. Bitene kadar kullanın bi zararı yok Yorum bağlantısı
Emrah Uludağ 27 Nisan 2016 Paylaş 27 Nisan 2016 Yolda kalma ihtimali ortaya çıkmış olabilir. Euro 5 dizellerde baskı yayı çabuk sertleşiyor ve sonunda kırılıp yolda bırakıyor. Servislerse neredeyse kronikleşmiş bu sorunu sarf malzemesi eskimesi olarak teşhis edip parayla baskı balata değiştiriyor. Başıma henüz gelmedi ama önce Mazda forumunda sonra burada debriyajla ilgili sorunları okudukça olay netleşti. Bu sesi duyan arkadaşlar -arada ben de duyuyorum- yolda kalmadan bir şekilde sorunu halletmeli ve burada paylaşmalı. Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 27 Nisan 2016 Paylaş 27 Nisan 2016 (düzenlendi) O kadar dinleme arabayı, bir şey olmaz 27 Nisan 2016 tarihinde Evren Erakçora tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Oğuz Yılmaz 27 Nisan 2016 Paylaş 27 Nisan 2016 Fiesta'yı satma kararı vermemdeki etkenlerden biriydi bu ses. Benzer bir ses duyduğumda çevremde, hala Fiesta gelir aklıma. Alışmaya çalışın, ben 25 30binden 68bine kadar duydum hep Yolda da kalmadım.. Servislerde hep aynı terane,bunlarda böyle... Çözüm? Yok. En azından şimdilik. Yorum bağlantısı
Savaş Kocaacar 27 Nisan 2016 Paylaş 27 Nisan 2016 Yolda kalma diye bişey olmaz sadece ses gelir. Yorum bağlantısı
Gökhan Turunç 28 Nisan 2016 Paylaş 28 Nisan 2016 Ses baskı balatadan geliyor. Zamanında ben de dik bir yokuşta aracı zorlamıştım ve baskı balata yanmıştı. Yaklaşık 10 ay bu şekilde kullandım ve ses iyice artmaya başlamıştı ki yeter artık dedim. Baskı / balata + volant değişimi sonucu sorun çözüldü. Yorum bağlantısı
Ömer Lütfi Şahin 28 Nisan 2016 Paylaş 28 Nisan 2016 Ayni ses bende de var ara ara geliyor 10bindeyken duymaya basladim 70bindeyim hala da arada duyarim cok sukur herhangi bir sorunum olmadi servise gittim teshis koyamadilar haliyle orada da ses gelmeyince bende arastirmaktan vazgectim GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi Yorum bağlantısı
Gökhan Turunç 28 Nisan 2016 Paylaş 28 Nisan 2016 Olay aslında F3'lerde kullanılan baskı balata malzemesinde. Bir önce ki kasalarda kullanılan malzeme kanserojen bir madde içerdiğinden F3'lerde yasaklanmış. Şuan kömür odaklı bir malzeme yapısı var ve ufak bir zorlamada yanabiliyor. Yanınca da özellikle sıcak havalarda ses yapma olasılığı artıyor. Bende de ilk başlarda çok az geliyordu ancak sonlara doğru bu ses o kadar artmaya başladı ki arabanın dışında ki insanlar dönüp bakıyordu Bende son çare yürüyen aksama bakım yaptırdım. İlgili konu burada: http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/270513-debriyaj-kavrama-sesi/ Yorum bağlantısı
Günal Özdoğan 4 Mayıs 2016 Paylaş 4 Mayıs 2016 Hocam aynı sorun bende de var, araba 2012 TDCi Focus. İlginç olan tarafı debriyaj seti her şeyiyle 5000km önce değişti, servisteki ustaya durumu danıştığımda ise normaldir o ses gelir dedi. Genelde yokuşlarda ilk kalkış anında çıkıyor, gözlemlediğim kadarıyla araba hafif geriye salınıp da kaldırmaya çalışırsanız gelme ihtimali daha yüksek sürtünmeden dolayı daha çok zorlanıyor, anladığım kadarıyla. Onun için araba geri kaçmaya başlamışken kalkış yapmayın, fren ile durdurun öyle yapın kalkışı daha az gelecektir. Ama çok sinir bozucu bir ses olduğu kesin. Bazen yokuş olmasa bile duyuyorum. Yorum bağlantısı
Recommended Posts