İçeriğe Yönlendir

Yeni Auris Multidrive S Benzinli


Uğur Köker

Recommended Posts

Uğur Köker
(düzenlendi)

arkadaşlar aracımı alalı yaklaşık 5 ay oldu,gerek uzun yol gerek kısa mesafe tecrübelerimi sizlerle paylaşmak istiyorum,düşünen veya merak eden arkadaşlara yol göstereceğini umuyorum:

1.yakıt: uzun yolda 6,5-6,7 arası gidip geliyor(ortalama 110-130 km arası hızlarda),şehir içi istanbul da sıkışık trafikte 8,0-8,5 ,sıkışık olmayan akan trafikte 7,5 falan yakıyor(mesafe 15-20km)

2.performans:ilk kalkışta yokuş kalkış desteğinden dolayı tepkisiz kalıyor ama sonrasında hızlanması tatmin edici(eco mode)sport modda hızlanması iyi diyebilirim(11 sn de 0-100 yapıyor).sollamalarda ara hızlanmalarda gayet başarılı,rampalarda 132 beygirin meyvesini alıyorsunuz.

3.yol tutuşu:mükemmel diyebileceğim özelliklerden biri(diğeri fren sistemi,panik frenlerde çok güven veriyor).virajlarda çok başarılı,yağmurlu havada sol şeritte 120 ile sağlam su birikintisine girdim ancak hiçbir savrulma yaşamadı,sadece esp ışığından ve aracın yavaşlanmasından birşeylerin ters gittiğini anladım.

4:konfor donanım malzeme kalitesi:;öncelikle araç çok sessiz,golfu olan arkadaş bindiğinde benim araç gibi buda çok sessiz dedi.120 den sonra sağ arka kapının ordan hafif bir rüzgar sesi kulağa çarpıyor onun dışında tıkırtı vibrasyon sarsıntı ses vs. yok.iç malzemesi kaliteli,torpidoda falan deri kaplamalar var,bardaklıklar eşya gözleri falan yeterli sayıda .koltuklar rahat uzun yolda uyluklarım bacaklarım belim ağrımıyor.1,6 seçeneğinde en alt paketi almama rağmen;hız sabitleyici,direksiyondan f1 vites,dokunmatik ekran,aux,usb,cd,geri görüş kamerası,çelik jant,diz perde yan hava yastıkları,esp,bluetooth,lastik basınç sensörü standart.fakat kumandadan cam açma kapama özelliği yok,mesela camı açık unutup indiniz araca tekrar binip kontak yapıp içten kapatıyorsunuz,içerden ve kumandadan bagajıda açamıyorsunuz.geri görüş kamerası dışarı doğru çıkıntılı ve sabit olduğu için yağmurlu karlı havalarda kirleniyor eğer ki geri gideceksiniz inip silmeniz gerekiyor kamerayı.ilgimi çeken bir husus da kornası çok cılız(toyotanın diğer araçlarıda öylemi bilmiyorum ama çevreye rahatsızlık vermemesi için yapıldığı söylendi),bazen trafikte kural ihlali yapanlara tepki için basmam gerektiğinde komik bir tablo ortaya çıkıyor :D(adamın içerden hadi leynn o ne biçim korna yürü git dediğini duyar gibi oluyorum :D  )

5.vites 7 ileri multidrive ve vites geçişlerini hissettirmiyor,ilk başlarda 1. vitesden 2 ye geçişte sıkışık trafikte kararsızlık var gibi geliyordu ama benle alakalı bir durum olduğunu anladım(ayağımı gazdan çektiğim için oluyor)

şimdilik aklıma gelenler bunlar... :good1:

tarihinde Uğur Köker tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Oğuzhan Alp

Bizde de tıpkısının corollası var. Cok rahat kullanılan ve akıcı arabalar

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı

Maşallah. LPG takilabildigini duydum 132 hp ilklere. Tabi beklenti ile alakalı ama siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?

Takılıyor arkadaşım prins taktırdı uzun yolda 16 krs yaktığını söylüyor
Yorum bağlantısı
Uğur Köker

Maşallah. LPG takilabildigini duydum 132 hp ilklere. Tabi beklenti ile alakalı ama siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?

Bir onceki aracim focus 1 idi,lpg ile cok ciddi ekonomi yapmistim ama bir o kadar da basagrisi yasamistim;yok gaz kacirdi,yok yalanci hararet yukseldi,yok motor suyu eksiltti,yok rolanti dalgalandi,yok titredi,yok kapali otoparka giremedin...vs. bir suru slklntl.onu gectim aracta en ufak bir sorunda motor ustasi lpg ciye,lpg ci motor ustasina topu atip dururdu ve bu durum insani bezdiriyordu.emin olun lpg nin bakimiydi,montajiydi,cikardigi sorunlarin masrafiydi derken baglatmamak bana daha mantikli geliyor.baglatan arkadaslarada saygi duyuyorum.ben simdilik baglatmayi dusunmuyorum
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı

Güle güle güzel günlerde kullanın, seviyorum yeni auris i. En boş donanımda diğerlerinde orta pakette yer alan donanımlar içeriyor.

Yorum bağlantısı
Sertaç Karginer

Hayırlı olsun iyi günlerde kullanın...

GT-N8010 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Uğur Köker

arkadaşlar hepinize güzel dilekleri için ayrı ayrı teşekkür ediyorum,daha güzellerine binmeniz dileğiyle  :)

Yorum bağlantısı
Sevgin Yılmaz

Ayrıca bunlar galiba İngiltere üretimi. İş arkadaşım 2 yıldır kullanıyor bundan kullanıyor. Dediklerinizi sürekli ondan dinliyorum. İç aksam kalitesine, sessizliğine bayılıyorum.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...