İçeriğe Yönlendir

Arka Koltuk Çocuk İzleme Aynası

Barış ÖZKAN

Recommended Posts

Barış ÖZKAN

Merhabalar degerli arkadaslar ben aracimin cocuk izleme aynasinin sadece ayna kismini sojup oraya video in girisli bir navigasyon takmak istiyorum bluetooth ozellikli video in girisinede ön kamera takacagim yine ayna mekanizmasi gorevini yapacak ve istersem kapanacak daha once bu sekilde bir calisma yapan arkadasim varmi acaba yada bu aynayi soken guzel bir calisma olur diye dusunuyorum destek ve yardimlarinizi bekliyorum

Yorum bağlantısı

Merhabalar degerli arkadaslar ben aracimin cocuk izleme aynasinin sadece ayna kismini sojup oraya video in girisli bir navigasyon takmak istiyorum bluetooth ozellikli video in girisinede ön kamera takacagim yine ayna mekanizmasi gorevini yapacak ve istersem kapanacak daha once bu sekilde bir calisma yapan arkadasim varmi acaba yada bu aynayi soken guzel bir calisma olur diye dusunuyorum destek ve yardimlarinizi bekliyorum

Aynayı sökmenize gerek yok. Mevcut sonradan takılan aynalı monitörlü sistemleri, eski ayna üzerine kayış yardımı ile monte edebiliyorsunuz. İstediğinizde söküp alabiliyorsunuz.

Yorum bağlantısı
Barış ÖZKAN

Evet o aynalari biliyorum ama bizim aracta saklanan ikinci bir ayna daha var 15 cm genislik 8 cm derinliginde ben oraya monte etmek istemistim resim bulursam yukleyecegim

Yorum bağlantısı
Metin Akbal

av in girişli navigasyona geri görüş bağladım. Sizinki de benzer durum sanırsam.

Yorum bağlantısı
Barış ÖZKAN

av in girişli navigasyona geri görüş bağladım. Sizinki de benzer durum sanırsam.

sonuc alabildinizmi ancak benim sorunum resimde gorunen aynayi yerinden almak ve 5 inch ekrani oraya koymak bilemiyorum tirnaklimi yapistirmami soken bir arkadasim olsa cok iyi olacak

Yorum bağlantısı
Utku oğuz

merakla takip ediyorum konuyu....Peki navigasyon cihazı oraya nasıl oturacak sizce ? Şarj kablosunu aydınlatmadan mı alacaksınız ? Malum bu cihaz ya direkt elektrik bağlantısı ya da şarj isteyecek...Ben de araçta navigasyon koyacak yer arıyorum ....Bu ayna işi hiç aklıma gelmemişti.. eğer projelendirme doğru yapılırsa hem navigasyon için mükemmel bir yer hem de ön kamera için kusursuz bir ekran olacaktır...

En kısa zamanda inceleyip fikirlerimi sunucam...

Yorum bağlantısı
Barış ÖZKAN

merakla takip ediyorum konuyu....Peki navigasyon cihazı oraya nasıl oturacak sizce ? Şarj kablosunu aydınlatmadan mı alacaksınız ? Malum bu cihaz ya direkt elektrik bağlantısı ya da şarj isteyecek...Ben de araçta navigasyon koyacak yer arıyorum ....Bu ayna işi hiç aklıma gelmemişti.. eğer projelendirme doğru yapılırsa hem navigasyon için mükemmel bir yer hem de ön kamera için kusursuz bir ekran olacaktır...

En kısa zamanda inceleyip fikirlerimi sunucam...

Sarj isini aynanin arkasindan aydinlatmadan alabiliriz esasen burada marka vermiyeyim bir markanin guzel video in navi cihazi var olctum oraya olacak gibi bluetooth ilede sesi aldikmi hem navi hemde on kamera ve multimedya olacak tek sorun aynanin yapisi yani hasar vermeden cikartmak
Yorum bağlantısı
Utku oğuz

Sarj isini aynanin arkasindan aydinlatmadan alabiliriz esasen burada marka vermiyeyim bir markanin guzel video in navi cihazi var olctum oraya olacak gibi bluetooth ilede sesi aldikmi hem navi hemde on kamera ve multimedya olacak tek sorun aynanin yapisi yani hasar vermeden cikartmak

o aynanın yerine bir navigasyon oturur ise  av-in girişli olmasına bile gerek yok aslında :)  Navigasyon için hem çok pratik hem de mekanizmanın istenildiği zaman kapanabilmesinden ötürü çok şık bir alan...

ön kamera ise biraz teferruatlı gibi duruyor...

zira bahsettiğiniz navigasyon cihazına bağlanacak bir wireless aparat olacak (öne takılacak kamera ile eşleşecek) 

bir de şöyle bir pratik kullanım sorunu var; Park esnasında ön kameraya ihtiyaç duyulacak fakat navigasyon kapalı ise açılması biraz uzun süre alacaktır...Olsun yeter ki o bölgeye cihaz otursun...hatta ben bi otoparka inip bakayım :)

şimdilik aklıma gelen bunlar....

Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik

Ben hali hazırda navigasyon ön ve arka kamera görevi gören hem de Bluetooth şu ayna kullanıyorum. Tavsiye de ederim. Konuyu inceleyin. 

http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/270053-cemal-abiden-servet-ayd%C4%B1na-nasip-bana-k%C4%B1smet/

http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/277522-bu-sefer-de-nayloncu-oldum/?p=2947337

Aynaya entegre ön kamera var ayrıca arka kamera hem geri görüş kamerası hem de yol seyir kamerası olarak ön kamera ile birlikte kayıt alıyor. GPS dahili Navigasyon programı kullanabiliyorsunuz. Ayrıca ayna android özellikli bir tablet gibi düşünün. Tablette yapabileceğiniz ger şeyi yapabiliyorsunuz. 

Yorum bağlantısı
Utku oğuz

Ben hali hazırda navigasyon ön ve arka kamera görevi gören hem de Bluetooth şu ayna kullanıyorum. Tavsiye de ederim. Konuyu inceleyin. 

http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/270053-cemal-abiden-servet-ayd%C4%B1na-nasip-bana-k%C4%B1smet/

http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/277522-bu-sefer-de-nayloncu-oldum/?p=2947337

Aynaya entegre ön kamera var ayrıca arka kamera hem geri görüş kamerası hem de yol seyir kamerası olarak ön kamera ile birlikte kayıt alıyor. GPS dahili Navigasyon programı kullanabiliyorsunuz. Ayrıca ayna android özellikli bir tablet gibi düşünün. Tablette yapabileceğiniz ger şeyi yapabiliyorsunuz. 

çok başarılı bir ürün....peki gps randımanlı çalışıyor mu ?  Malum bu tür cihazlardaki gps alıcısı diğerlerine göre daha standart kalabiliyor...Bir de içine istediğimiz gps programını yükleyerek kullanabiliyor muyuz yoksa içinde gelen mevcut programı mı kullanmak durumundayız....son olarak ototmatik kararma özelliği kendisinden mi var yoksa zaten kararan diikiz aynası ile kullanılması mı gerekiyor ?  teşekkürler şimdiden

Yorum bağlantısı
Barış ÖZKAN

Evet piyasada bahsi gecen andoid isletim sistemli aynalar var ama amac orjinaligi bozmamak yani kararan ayna varya orjinde ayrica o saklanir ayna yeri sanki cok orjinal olacak gibime geldi gerci yapip pratikte gormek lazim bu arada oraya cihazi takabilirsek surekli acik kalicak cihaz hatta biraz ArGe ile :) o kapagin kendi acilmasi bile olabilir ilk firsatta yapip uzerine konusmamiz gerekiyor bu arada her keze gunaydin ve guzel kazaziz gunler dilerim

Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik

çok başarılı bir ürün....peki gps randımanlı çalışıyor mu ?  Malum bu tür cihazlardaki gps alıcısı diğerlerine göre daha standart kalabiliyor...Bir de içine istediğimiz gps programını yükleyerek kullanabiliyor muyuz yoksa içinde gelen mevcut programı mı kullanmak durumundayız....son olarak ototmatik kararma özelliği kendisinden mi var yoksa zaten kararan diikiz aynası ile kullanılması mı gerekiyor ?  teşekkürler şimdiden

GPS oldukça randımanlı. Büyük tüneller dışında hiç devre dışı kalmadı. Navigasyon programı sd kart ile aktiv oluyor. Android destekli tüm programları kullanabilirsiniz. Cihaz karartmalı bir yapıya sahip. Gece gelen far ışıklarını güzel absorbe ediyor. Özellikle gece arka kamera çok iyi görüntü sağlıyor. Gece zifiri karanlıkta dahi görüntü çok net. Ayrıca fiyat bana çok makul geliyor. Çift sd kart özelliği var. Birisi navigasyon programı için diğeri görüntü müzik ne isterseniz. 

Yorum bağlantısı
Metin Akbal

sonuc alabildinizmi ancak benim sorunum resimde gorunen aynayi yerinden almak ve 5 inch ekrani oraya koymak bilemiyorum tirnaklimi yapistirmami soken bir arkadasim olsa cok iyi olacak

Evet sonuç aldım. Videoyu izleyebilirsiniz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Barış ÖZKAN
(düzenlendi)

Evet sonuç aldım. Videoyu izleyebilirsiniz.

Videoyu izledim gayet güzel aslında işte bunu ön taraf için yapma derdindeyim yani arabanın önünü göremiyorum (göremiyoruz) :)) o kısma bu cihazı monte etsem aslında mesela navigasyon değil yani tablet vs gibi şeyle kullanıyorum zaten mesela benim önü görebilmem yurt dışı sitelerinde 3 inch ekranlar var vites ile konsol arasında ufak bir yer var oraya koymak için ama maalesef ülkemizde bulamadım işte yani tek sorun aynayı zarar vermeden çıkartmak :)

tarihinde Barış ÖZKAN tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Kolay gelsin sıkıştığınız yerde yardımcı olmaya çalışırım.

Yorum bağlantısı
Utku oğuz

Ayna tırnaklı....bugün denedim dikkatli bir şekilde ince bir çakı yardımı ile yerinden çıkabiliyor..aynanın kasası açılan mekanizmadan ayrılabilir gözüküyor.. Fakat komple mekanizmayı yerinden çıkararak çalışmak hem daha rahat olacaktır hem de gps cihazının montesi için zaruri gözüküyor....bilginiz olsun...

Mekanizma yerinden çıkar fakat yaylı bir sisteme sahip olduğu için tekrar takılma konusunda sıkıntı çıkabilir...fakat bu durumu ile mümkün gözüküyor...

Yorum bağlantısı
Barış ÖZKAN

Ayna tırnaklı....bugün denedim dikkatli bir şekilde ince bir çakı yardımı ile yerinden çıkabiliyor..aynanın kasası açılan mekanizmadan ayrılabilir gözüküyor.. Fakat komple mekanizmayı yerinden çıkararak çalışmak hem daha rahat olacaktır hem de gps cihazının montesi için zaruri gözüküyor....bilginiz olsun...

Mekanizma yerinden çıkar fakat yaylı bir sisteme sahip olduğu için tekrar takılma konusunda sıkıntı çıkabilir...fakat bu durumu ile mümkün gözüküyor...

O halde hafta sonu ben montaja baslarim mekanizmayi almaya gerek yok yani bes inclik bir ekran sigar oraya keske bir resim alsaydiniz neyse tirnakli ise bi sekilde ekrani oraya koyarim
Yorum bağlantısı
Utku oğuz

O halde hafta sonu ben montaja baslarim mekanizmayi almaya gerek yok yani bes inclik bir ekran sigar oraya keske bir resim alsaydiniz neyse tirnakli ise bi sekilde ekrani oraya koyarim

barış bey maalesef resim almayı unuttum....fakat aynayı da tam olarak çıkaramadım zaten...şimdi şöyle bir durum var daha önceki mesajımda da söylediğim gibi sadece aynayı değil de mekanizmayı komple çıkartırsak iş çok çok basit...ben açıkcası mekanizmayı komple çıkarmaya cesaret edemedim belki servisten yardım isteyebilirim içerde tanıdığım biri var...

cesaret edemedim çünkü eğer birşey olursa o mekanizmadan bulamayabiliriz...Ya da çok uçuk fiyatlara  getirilebilir...

ikinci bir mevzu da şu; aslında elektrik bağlantısını da yapabilmek için galiba tavan ışığının da bulunduğu büyük plastik parçayı komple sökmek gerekicek..çünkü döner ayna mekanizmasının arkası kapalı....ben kafaya koydum yapıcam galiba...ama dediğim gibi bütün o kısmı dikkatlice sökmek için galiba bir usta yolu gözüküyor...zira bu plastik parçalar risk alınamayacak kadar pahalı olabiliyor...

Yorum bağlantısı
Barış ÖZKAN

barış bey maalesef resim almayı unuttum....fakat aynayı da tam olarak çıkaramadım zaten...şimdi şöyle bir durum var daha önceki mesajımda da söylediğim gibi sadece aynayı değil de mekanizmayı komple çıkartırsak iş çok

çok basit...ben açıkcası mekanizmayı komple çıkarmaya cesaret edemedim belki servisten yardım isteyebilirim içerde tanıdığım biri var...

cesaret edemedim çünkü eğer birşey olursa o mekanizmadan bulamayabiliriz...Ya da çok uçuk fiyatlara getirilebilir...

ikinci bir mevzu da şu; aslında elektrik bağlantısını da yapabilmek için galiba tavan ışığının da bulunduğu büyük plastik parçayı komple sökmek gerekicek..çünkü döner ayna mekanizmasının arkası kapalı....ben kafaya koydum yapıcam galiba...ama dediğim gibi bütün o kısmı dikkatlice sökmek için galiba bir usta yolu gözüküyor...zira bu plastik parçalar risk alınamayacak kadar pahalı olabiliyor...

Utku Bey ayni fikirdeyim o parcanin mintaji zor olabilir ve pahali bir seydir ancak biran evvel yapsak guzel olacak elektrik icin dediginiz gibi olacak gecen bir video izledim android tabanli isletim sistemine biri wifi kamera takmis youtube de videosu vardi soru icin telefon numarasida vermis irtibata gectim ama donus yapmadi yani bir tek elektrik baglantisi yapacagiz oyle olursa siz servisteki tanidigizdan teferruatlari alip donerseniz yol alabiliriz gibi

Yorum bağlantısı
Utku oğuz

Utku Bey ayni fikirdeyim o parcanin mintaji zor olabilir ve pahali bir seydir ancak biran evvel yapsak guzel olacak elektrik icin dediginiz gibi olacak gecen bir video izledim android tabanli isletim sistemine biri wifi kamera takmis youtube de videosu vardi soru icin telefon numarasida vermis irtibata gectim ama donus yapmadi yani bir tek elektrik baglantisi yapacagiz oyle olursa siz servisteki tanidigizdan teferruatlari alip donerseniz yol alabiliriz gibi

gelişmeleri ileticem mutlaka... fakat ilgilenme sıklığım biraz düşük malum iş güç...

bu arada izlediğiniz videonun linkini verirseniz sevinirim...bir de android tabanlı bir gps cihazı ya da android işletim sistemine sahip ve aynı zamanda gps özelliği olan alternatif bir cihaz gerekecek...tabi sizin ön kamera fantaziniz için... :)  açıkcası benim için sadece gps yeter...elimdeki garmin'i oraya takabilirsem harika olacak...

Yorum bağlantısı
Barış ÖZKAN

gelişmeleri ileticem mutlaka... fakat ilgilenme sıklığım biraz düşük malum iş güç...

bu arada izlediğiniz videonun linkini verirseniz sevinirim...bir de android tabanlı bir gps cihazı ya da android işletim sistemine sahip ve aynı zamanda gps özelliği olan alternatif bir cihaz gerekecek...tabi sizin ön kamera fantaziniz için... :)  açıkcası benim için sadece gps yeter...elimdeki garmin'i oraya takabilirsem harika olacak...

https://youtu.be/0v6nRHnY6KA  bu linkte uygulama görünüyor biraz geç tepki veriyor ama iş yapar esasen Google play de android usb kamera programı var ücretsiz olanı denedim olmadı paralı uygulamada olmazsa diye yapmadım açıkcası

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...