Haşmet Güngör 26 Nisan 2016 Paylaş 26 Nisan 2016 Kayın birader iş gezisine giderken bende takıldım. 18 saatte bir Ege turu yapıp döndük. Dönüş de yakıtın azaldığına dikkat etmediğimizden, Kütahya yolun da risk almamak için Altıntaş beldesinin içine girip yakıt aldık.Hemen arkasında ufak bir çay bahçesi vardı.1 nescafe 4 çay içtik.Benim yaşlarda bir sahibi vardı Borcumuz dedim 2.75 tl dedi ben dumur halde tekrarlattım aynısını söyleyince 5 tl tezgaha bırakıp kapıya yöneldim.arkamızda gelerek para üstünü getirdi. Ben ,önemli değil kalsın, öyle bıraktım dedim. "Kesinlikle olmaz" dedi para üstünü verdi uğurlar olsun dedi. 32 Yorum bağlantısı
Ufuk Aydın 26 Nisan 2016 Paylaş 26 Nisan 2016 Bu adamda kar ediyor nescafeyi 10tl'ye satan adamda kar ediyor işte. Daha fazla söze gerek yok Yorum bağlantısı
Hayrettin Bahadir 26 Nisan 2016 Paylaş 26 Nisan 2016 Anadolum işte.. Saf tertemiz.. 10 Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik 26 Nisan 2016 Paylaş 26 Nisan 2016 Kayın birader iş gezisine giderken bende takıldım. 18 saatte bir Ege turu yapıp döndük. Dönüş de yakıtın azaldığına dikkat etmediğimizden, Kütahya yolun da risk almamak için Altıntaş beldesinin içine girip yakıt aldık.Hemen arkasında ufak bir çay bahçesi vardı.1 nescafe 4 çay içtik.Benim yaşlarda bir sahibi vardı Borcumuz dedim 2.75 tl dedi ben dumur halde tekrarlattım aynısını söyleyince 5 tl tezgaha bırakıp kapıya yöneldim.arkamızda gelerek para üstünü getirdi. Ben ,önemli değil kalsın, öyle bıraktım dedim. "Kesinlikle olmaz" dedi para üstünü verdi uğurlar olsun dedi. Anadolu işte abi. Biz olması gerekene değil olmaması gerekene alıştığımız için böyle. 4 Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol 26 Nisan 2016 Paylaş 26 Nisan 2016 Ülkemizde nadir bulunabilecek esnaflardan demek ki abi, helal olsun ve kocaman alkışlar Yorum bağlantısı
Sevgin Yılmaz 26 Nisan 2016 Paylaş 26 Nisan 2016 Oralarda 5 kişi yemek yedik aynı şey başıma geldi. İnanılmaz güzel ve ucuzdu. Şimdi tekrar yolum oradan geçecek ve tekrar yemeğimizi yiyeceğiz. Aynen yazdığınız gibi. Yorum bağlantısı
Misafir 26 Nisan 2016 Paylaş 26 Nisan 2016 Hakettiğini düşündüğünden fazlasında gözü yok ta ondan. Birde bimden 25 kuruşa aldığı kahveyi 3 liraya satan hastane kantinleri var. Yorum bağlantısı
Misafir 26 Nisan 2016 Paylaş 26 Nisan 2016 Bir ara Karadenizde aydere gider iken yolun solunda ayran içmiştik doymadık arka arkaya yapıştırdık herhalde 10 bardak falan olmuştur toplamda . hesap 6 tl gibi bir rakam gelmişti. Abi bilseydik daha içerdik demiştik Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 26 Nisan 2016 Paylaş 26 Nisan 2016 Bir arkadaşımla kandıra taraflarında köyleri gezerken bir kahvehanede çay içtik, mekanı işleten abiyle sohbet filan ettik, 2. çayları istedik o ara sorduk çay ne kadar diye, abi "benim ikramım" dedi, biz verelim dedik, abi "verirseniz 2.çay yok dedi" mahçup mahçup içtik 2.çayı. Büyükşehirde gittikçe yozlaşırken Anadolu insanı hala o güzelliğini koruyor, Allah böyle güzel insanlarımızdan razı olsun. 8 Yorum bağlantısı
Misafir 26 Nisan 2016 Paylaş 26 Nisan 2016 İşte tam da bu nedenle İstanbul'da artık yaşamak istemiyorum Yorum bağlantısı
Hüseyin Arık 26 Nisan 2016 Paylaş 26 Nisan 2016 Sizin paranız burda geçmez demisti bir amcam çay ikram ederken. Şu zamanlarda mutluluk nedeni cidden. 1 Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 26 Nisan 2016 Paylaş 26 Nisan 2016 Büyük şehirler dışında yurdun her yerinde mümkün. Yorum bağlantısı
Tahir İlter 26 Nisan 2016 Paylaş 26 Nisan 2016 Bizim burada köy kahvesinde akşama kadar 101 oynarlar.Yancılar,oynayanlar vs masa hiç boş kalmaz bu hali ile bile en fazla 20 lira hesap öderler. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 26 Nisan 2016 Paylaş 26 Nisan 2016 Aynı olay Eskişehirde başıma geldi,tarihi odunpazar evlerinin orada bilenler bilir.Nargile + 1 çay ve 1 maden suyu içtim...hesabı istedim 4 tl dedi,ben şok [emoji23] yanlış olmasın bak Nargile var dedim..yok abi Nargile 3 tl,çay ve maden suyuda 0,50 kuruş dedi.. 5 tl verdim üstü kalsın dedim ve çıktım..Anadolumda böyle esnaflarda var işte. Yorum bağlantısı
Murat Dere 26 Nisan 2016 Paylaş 26 Nisan 2016 İşte tam da bu nedenle İstanbul'da artık yaşamak istemiyorum İşte tam da bu nedenle İstanbul'da yaşamıyorum. 5 Yorum bağlantısı
Ahmet Türedi 26 Nisan 2016 Paylaş 26 Nisan 2016 Olay o değil.Trabzon meydan parkında çay 3 tl ama adam yıllık 1.5 milyon TL kira anlaşması yapıyor.Şimdi kalkıp o kadar kira veren adama 50 kuruştan çay ver diyemezsiniz. Sonuç itibari ile gelir gider ilişkisi kurulması lazım. Genellikle küçük şehir ve ilçelerde fiyatlar bu seviyede.Benim yaşadığım yerdede 3 Tl çay parası isteseler kavga çıkar 2 Yorum bağlantısı
Misafir 26 Nisan 2016 Paylaş 26 Nisan 2016 Başlığı ilk okuduğumda, dün "hesabı ben ödiycem, olmaz ben ödycem" kavgası yüzünden 1 kişinin öldüğü, 2 kişinin yaralandığı haber geldi aklıma.. 3 sene önce, Ayvalık tatili yolunda, Çanakkale sonrası Küçükkuyu da bir soluklanalım, kahve içelim dedik hanımla. 2 Türk kahvesi, 2 500 ml su, 2 soda aldık. Denize sıfır, çok güzel bir cafede. Ödediğim ücret 5,5 Tl idi. Aynı şekilde şaşırarak tekrar sordum. 5,5 Tl dedi yine garson. O dönem Çorlu da en ucuz Türk kahvesi 5 Tl idi.. Maalesef Türkiye nin bazı bölgelerinde çok fahiş fiyatlar mevcut.. Yorum bağlantısı
Misafir 26 Nisan 2016 Paylaş 26 Nisan 2016 Başlığı ilk okuduğumda, dün "hesabı ben ödiycem, olmaz ben ödycem" kavgası yüzünden 1 kişinin öldüğü, 2 kişinin yaralandığı haber geldi aklıma.. 3 sene önce, Ayvalık tatili yolunda, Çanakkale sonrası Küçükkuyu da bir soluklanalım, kahve içelim dedik hanımla. 2 Türk kahvesi, 2 500 ml su, 2 soda aldık. Denize sıfır, çok güzel bir cafede. Ödediğim ücret 5,5 Tl idi. Aynı şekilde şaşırarak tekrar sordum. 5,5 Tl dedi yine garson. O dönem Çorlu da en ucuz Türk kahvesi 5 Tl idi.. Maalesef Türkiye nin bazı bölgelerinde çok fahiş fiyatlar mevcut.. Kumarhane krallarıymış çatışanlar öyle diyordu haberde. Kumar alacakları vs... Yorum bağlantısı
Haşmet Güngör 26 Nisan 2016 Yazar Paylaş 26 Nisan 2016 Fiyata odaklanmayın. Beni utandıran, para üstünü dahi kabul etmedi. Sadece hakkını aldı. İlkay'ın dediği gibi, hakkından fazlasın da gözü yok. 7 Yorum bağlantısı
Ali Gök 26 Nisan 2016 Paylaş 26 Nisan 2016 Geçen hafta sultan ahmette bir mekana girdik çay 7 lira su 5 lira idi Yorum bağlantısı
Erhan Karaman 26 Nisan 2016 Paylaş 26 Nisan 2016 ben utandım ama olayım biraz farklı. öğrencilik yıllarında bir arkadaşla kafede oturduk bişeyler içtik tavla sohbet falan. çıkışta ben ödeyeceğim muhabbeti yaptık ikimizde.neyse ben ödeyecektim.önceden harcadım ve unuttum sanırım cüzdanı bir açtım para yok ozamanlar kredi kartı muhabbeti de yok. arkadaş ödemişti ama hoşlanmadığım bir durum olmuştu. Yorum bağlantısı
Önder Özcan 26 Nisan 2016 Paylaş 26 Nisan 2016 her ne kadar büyük şehirlerde böyle olmamasının sebebi yüksek kiralar,işçi maliyetleri,diğer giderler olsa da şehirden uzaklaştıkça (şartları eşitleseniz bile) bu durumlarla karşılaşmak çok olası.insana kendini iyi hissettiriyor.ne güzel bişey 1 Yorum bağlantısı
Misafir 26 Nisan 2016 Paylaş 26 Nisan 2016 İstanbul'da yüksek rakamlara alıştığımız için bazen başıma benzeri durumlar geliyor. Çok az ödediğimi düşünüp utanıyorum... Yorum bağlantısı
Recommended Posts