İçeriğe Yönlendir

Hesap Öderken Hiç Utandınız Mı ?

Haşmet Güngör

Recommended Posts

Mert Yeldan

Meşhur olan herşey, yerinde pahalıdır. İskender kebap Bursa da ilk yerinde 35 Tl porsiyonu. Başka bir yerde hemen hemen aynısını 10 Tl ye rahat rahat yersin. ;):D

Adana da öyle değil işte..
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yasin Şimşek

Çay konusu ülkede çok ilginç.Ufak bir sohbet veya küçük bir alışveriş sonucunda bedavaya veren yerler bile var.Bizim okuldaki kafeler bile 3 liraya satıyordu bir ara tadı çok acı ve bayattı.

Bende sahil köylerinde oturup çay içtiğimde ya uçuk fiyatlar geliyor yada bedavaya yakın ücretler çıkıyor  :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Başlığı ilk okuduğumda, dün "hesabı ben ödiycem, olmaz ben ödycem" kavgası yüzünden 1 kişinin öldüğü, 2 kişinin yaralandığı haber geldi aklıma.. :(:)

3 sene önce, Ayvalık tatili yolunda, Çanakkale sonrası Küçükkuyu da bir soluklanalım, kahve içelim dedik hanımla. 2 Türk kahvesi, 2 500 ml su, 2 soda aldık. Denize sıfır, çok güzel bir cafede. Ödediğim ücret 5,5 Tl idi. Aynı şekilde şaşırarak tekrar sordum. 5,5 Tl dedi yine garson. :shok::flowers: O dönem Çorlu da en ucuz Türk kahvesi 5 Tl idi.. :shok::) Maalesef Türkiye nin bazı bölgelerinde çok fahiş fiyatlar mevcut.. :)

Pirzola istermisin [emoji8][emoji8]

30 tl olmuş kilosu [emoji23][emoji23]

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Fiyata odaklanmayın. Beni utandıran, para üstünü dahi kabul etmedi. Sadece hakkını aldı. İlkay'ın dediği gibi, hakkından fazlasın da gözü yok.

Dediğin gibi arkadaşlar fiyata odaklandı.

Asıl mevzu esnaf tok gözlü. Hakkından fazlasını almadı.

Helal olsun.

Yorum bağlantısı

Pirzola istermisin [emoji8][emoji8]

30 tl olmuş kilosu [emoji23][emoji23]

Ne pirzola sı la o 30 tl[emoji23]
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Ne pirzola sı la o 30 tl[emoji23]

Kuzu kuzu. Merak etme. Temiz.

Yanlış anlama.

Yediğimiz pide de 150 Gram et var 10 tl

Ramazan'da Yediğimiz pirzolanın 1 kilosunun pişmiş hali 70 tl

1 kilo kuşbaşı kebap 70 tl herşey dahil.

Burda fiyat uygun ağaaaaa. Şef alet getirip tuzlamıyor ama [emoji23][emoji23][emoji23]

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Büyük yerlerde ne yazık ki adamlarında yapabileceği bazen pek bir şey olmuyor kirası, elektriği, vergisi, çalışası derken hakikaten fiyat yükseliyor. 

Para mevzu değil şimdi. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Yanlış anlama.

Burda fiyat uygun ağaaaaa. Şef alet getirip tuzlamıyor ama [emoji23][emoji23][emoji23]

Şefi dövdüler la...

Şeff Moskova ya gitti[emoji17] [emoji17]

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Şefi dövdüler la...

Şeff Moskova ya gitti[emoji17] [emoji17]

Bende döverdim.Sebze manyağı yaptı bizi.

En son delirtti. Bir daha ot getirseydi kafasını gömer otu ona yedirirdim. Otla doyurdu zaten.

Haşmet abi bir de böyle esnaf var. Et yemeye gidersin. Ot yedirir durur. Kızınca ancak et getirir. O da elinde bir alet kocamannnn. Ete birşeyler attı :D

Elindeki ile dövecek kadar olmuştu :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Ben de bir anını anlatayım. Geçen hafta Beypazarı'na gittik. Gitmişken Soda alayım dedim. 24lü büyük paket üzerinde fiyat 10 lira olarak gördüm. Esnafa sorayım dedim 10 lira dedi. Tamam diyip çıktım.

Marketler 7 ila 9 lira arası idi fiyatı. Böyle esnaflarda var

Sözüne güvendiğim bir arkadaşım Beypazarı ndan Beypazarı kurusu alırken bir Beypazar lı dükkana girip kuru istiyor. İndirimli fiyat uygulandığını gören arkadaşım itiraz ediyor aldığı cevap ama o Beypazarlı. Turiste farklı fiyatımız var oluyor. Maalesef Beypazarında durum epeyce böyle. Çok sevdiğim asker arkadaşım için bazen giderim. Sayesinde bu tür muamele görmedim..
  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Ahmet Gül

Yıl 2006 İstanbul Bakırköy'de ciks mekanlardan birine arkadaşım götürdü. Bir çayın o zamanın parasıyla 3 lira olduğunu duyunca dumura uğradım. Bardaklar altın kaplama mı acaba diye veryansın ederken arkadaşımın fikri şu idi :

Şimdi Ahmetcigim bir çay elli kuruştur geriye kalan 2.5 lira ise nezih bir mekanda çay icebilmenin bedeli. Eğer burada elli kuruşa çay satılsa bu huzuru bozacak (burada kullanamayacagim kelimeler sarfederek) yüz kişi buraya damlar.

Ben: Yorumsuz :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Buna benzer iki olayı geçen yaz Göksel abi ve Rıfat abi ile gittiğimiz Ayvalık tatilinde yaşadık. Özellikle Çanakkale çevresinde. Bi yerde kavun kestirdik domates falan yedik, Çeşme vardı buz gibi su akıyordu su içtik 3 tl istedi adam. Daha fazla bile vermek istedik adam 5 tl yi alıp 2 tl de üstüne para üstü verdi. Kendi tarlaları yanında kurdukları ufak bir çardaktı..

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Demir

Ülkemizde böyle güzel esnaflar gerçekten fazla. Geçenlerde farklı firmalardan 4-5 ekip ufak bir yol lokantasında buluştuk küçük bardaklar kesmedi büyük bardaklar geldi hatta 1 tane de kırdık. Sağ olsunlar çayı sobada demliyoruz deyip ne kadar ısrar etsek de para almadılar.

Yine aynı gün başka bir lokanta da yemek yedim normalde tır ile gittiğimde fiyatları çok uygundu, dayım 4x4'ü görünce bir fiyat çekti :) usta tanımadın galiba tırcıyım ben dedim, fiyat yarıya indi. Bir daha da tövbe gitmem.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı

Yanlış anlama.

Pişmiş fiyatlar arasında abartı bir fark yok. Ama çiğ ette neredeyse %50 fark var. Çiğ pirzola kg burada 60 Tl iken, pişmiş mekana göre 80-100 Tl arası değişiyor. 

Adana da öyle değil işte..

İlla Adana yı araya sokcan..  :D

Yorum bağlantısı

Bende döverdim.Sebze manyağı yaptı bizi.

En son delirtti. Bir daha ot getirseydi kafasını gömer otu ona yedirirdim. Otla doyurdu zaten.

Haşmet abi bir de böyle esnaf var. Et yemeye gidersin. Ot yedirir durur. Kızınca ancak et getirir. O da elinde bir alet kocamannnn. Ete birşeyler attı :D

Elindeki ile dövecek kadar olmuştu :D

Nankööörrr spartaküss[emoji382]

Kuzunun 3 te birini verdi olum adam sana

Yorum bağlantısı
Fatih Keskin

Servet abi ile Trabzon dan çıktık Sivas a gidiyoruz.Gece 2 sıraları çay içmek için istasyonda durduk King aldı çay ı çıktı dışarı ben içeride parasını ödeyip öyle çıkayım dedim dışarı çıktığımda yüzümün halinden anlayıp yoksa para mı teklif ettin dedi. Dayak yemeden gidelim buradan deyip çıktık yola.

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Haşmet Güngör

Ya dayanamayıp yazacağım, kurtlandım.

Bu şef'in elindeki aletin Gebze ile ilgisi varmı ?

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Alet? şef? Gebze?

neyi kaçırdım ?

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Alet? şef? Gebze?

neyi kaçırdım ?

+1 merak..
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı

Pazartesi günü havaalanında bir bardak çay içtim ince belli küçük olanlardan 8 tl bir tost yedim avuç içi kadar 20 tl :) guleyimmi aglayayimmi bilemedim malesef

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

bende Ankaradan Hataya gidiyordum babamla gecen sene yolda muhabbet ede ede gidiyoruz termosta cay bitti. 1 lt termos. kirsehirde durdum baktim kahvehane. girdim rica ettim abi bunu doldurabilir misin diye. "uzun yoldasiniz herhalde" dedi amca evet dedim. "sallama cay mi iciyorsunuz" dedi"evet" dedim. oyle olmaz dedi ve 1 ltlik termosu cayi doldurdu ocaktan "ücret ne kadar abi" dedim. " Hadi kazasiz yolculuklar Allahin suyuna para mi alacagim" dedi yolladi beni. Ayni yolculugun donusunde tek basimayim tuz golune kadar geldim. can sıkıntısı,yorgunluk... hani yol kenarinda cerezciler olur ya orda durdum. satan amcaninda cani sıkılmıs cayi yeni demledim gel dedi. 1 saat muhabbet ettik alacaklarimi aldim cay yine ucretsiz... Anadolu insanı gözü gönlü tok... ne zaman ki onlarda sehirli olur o zaman korkmaya başlarım ben...

tarihinde Beyazıt Gündem tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Emre Ünal2

Anlatılanların hepsini okuyunca aklıma eskiden hayat bilgisi, sosyal bilgiler ve vatandaşlık bilgisi derslerinde sınıf düzeyine uygun olarak öğretilen Türk milletinin özellikleri sıralaması geldi. Hani misafirperverlik ile başlar da cömertlikle devam eden konu vardı ya işte o. Ne ara bu özelliklerle karşılaşınca şaşırır olduk? Neden bu güzel olaylarla karşılaşınca duygulanıyoruz? Bunları merak eder hale geldim. İnşallah ileride bunlar sadece çocuklarımıza anlatacağımız anılar olarak kalmaz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Pazartesi günü havaalanında bir bardak çay içtim ince belli küçük olanlardan 8 tl bir tost yedim avuç içi kadar 20 tl :) guleyimmi aglayayimmi bilemedim malesef

Bide bunların parasını cebinden ödediğini düşün.  ;) O zaman kesin ağlardın..  ;)  :D

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...