İçeriğe Yönlendir

Klima Arizasi Ve Kompresör Değişimi

Suat YAPICI

Recommended Posts

Suat YAPICI

Merhabalar klima gazını doldurttum, ve aradan 1 hafta geçti.Klima yine sıcak üflemeye başladı.Soluğu sanayide aldım ve köpükle ve ultra viyole ışınla bakıldı,sonuç olarak klima kompresöründen gaz kaçırdığı ortaya çıktı.Kompresörü tamir için götürdüklerinde kompresörün tamir edilmeyeceği milde boşluk olduğu değişmesi gerektiği söylendi.Malesef orijinal 900+işçilik yan sanayi 500 tl+işçilik olarak fiyat verildi.Mecburen yan sanayiyi tercih etmek durumunda kaldım.Tekrar kontrol edildi bu arada o kadar masraf etmişken polen filtresinide değiştirttim.Şimdilik bir sıkıntı yok bakalım artık.Herkese keyifli sürüşler dilerim...

ESKİ KOMPRESÖR

Rkmn8o.jpg

pzy6Mz.jpg

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Emin Taşdelen

Antalya olunca, hiç gözünüze gelmemesi lazım klima masrafının. :D

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Suat YAPICI

Teşekkür ederim,Aynen antalya olunca yazın 50 derece havada ve nemde klimasız olmuyorki mondeonun kliması bir başkadır

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Doğan ÇOLAK

Geçmiş olsun.

Benim kliman aracı aldıktan çok kısa bir süre sonra bozuldu. Bir süre sonra gazı bitmiştir deyip gaz bastırdım. O esnada hortumda delik tespit ettiler. Tamir için 300 tl isteyince ben de yaptırmadım. Zaten kış da geliyor diyerek erteledim. Geçen sanayiye gidip bir klimacıya gösterdim. Ancak klima bir acayip çalışıyordu. Kompresörün sağlam olup olmadığını bana söyleyin hortumu ona göre yaptırayım dedim. Zira 300 lira verip yine sorunun giderilememesi kötü olurdu.

Klimada gaz olmadığı için klimanın çalışıp çalışamayacağı hakkında kesin bilgi veremeyeceklerini; kesin bilgi verebilmeleri için önce hortumu tamir edilip klimaya gaz basılması gerektiğini; yani benim kompresörü değişritecekmiş gibi düşünüp hareket etmem gerektiğini; eğer hortum tamir edilip klima gazı doldurulduktan sonra klima çalışırsa  kendimi büyük bir masraftan kurtulmuş addetmem gerektiğini söyledi. Ancak kompresörün de bozuk gibi durduğunu da sözlerinin sonuna ekledi.

Şimdi bu kadar edebiyattan sonra şunu sormak istiyorum: Kompresörün hortum tamir edilmeden çalışıp çalışmayacağını kesin olarak tespit etmek mümkün müdür? ve beni Ankarada bu işin ehli birine yönlendirebilir misiniz? ve son olarak kompresörler tahminen ne kadardır  :(  :(  :(

Yorum bağlantısı
Suat YAPICI

Kompresör orjinali 1200 tl yan sanayi 550 tl ama yan sanayidede sağlam çıkıyor.

Yorum bağlantısı
Kahraman Kale

merhabalar, geçen hafta kompresör kitleme sorunu benim başıma eskisini çöpe atıp çıkma olarak (ford journey) aldığım kompresörü cuk diye yerine takdırdım.çok şükür sıkıntı yok.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Geçmiş olsun.

Benim kliman aracı aldıktan çok kısa bir süre sonra bozuldu. Bir süre sonra gazı bitmiştir deyip gaz bastırdım. O esnada hortumda delik tespit ettiler. Tamir için 300 tl isteyince ben de yaptırmadım. Zaten kış da geliyor diyerek erteledim. Geçen sanayiye gidip bir klimacıya gösterdim. Ancak klima bir acayip çalışıyordu. Kompresörün sağlam olup olmadığını bana söyleyin hortumu ona göre yaptırayım dedim. Zira 300 lira verip yine sorunun giderilememesi kötü olurdu.

Klimada gaz olmadığı için klimanın çalışıp çalışamayacağı hakkında kesin bilgi veremeyeceklerini; kesin bilgi verebilmeleri için önce hortumu tamir edilip klimaya gaz basılması gerektiğini; yani benim kompresörü değişritecekmiş gibi düşünüp hareket etmem gerektiğini; eğer hortum tamir edilip klima gazı doldurulduktan sonra klima çalışırsa kendimi büyük bir masraftan kurtulmuş addetmem gerektiğini söyledi. Ancak kompresörün de bozuk gibi durduğunu da sözlerinin sonuna ekledi.

Şimdi bu kadar edebiyattan sonra şunu sormak istiyorum: Kompresörün hortum tamir edilmeden çalışıp çalışmayacağını kesin olarak tespit etmek mümkün müdür? ve beni Ankarada bu işin ehli birine yönlendirebilir misiniz? ve son olarak kompresörler tahminen ne kadardır :(:(:(

Kompresör arizali olsa da olmasa da o hortum tamir edilmeli klima kullanilacaksa. Bu sebeple ustanın dedigine katılıyorum.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Doğan ÇOLAK

Merhabalar herkese.

Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim.

Geçen sanayiye bakıma gittiğimde parçacı ben sana yenisini 600e bulurum dedi ama maddi durumdan dolayı ilgilenemedim. Önümüzdeki ay yaptırmaya çalışacağım.

Bana tavsiye edeceğiniz bir klimacı var mı Ankarada? iki yer benden hortum tamiri ve gaz dolumu için 300 tl istedi. bu araçların klima kompresörleri büyğk olduğu için 70 tlye gaz basıyorlar. hortumdaki kaçak olan yerin kaynağı da 30 tl. hortumu söküp takmaya 200 tl almış oluyorlar ve açıkcası bu para bu iş için bana çok fahiş geliyor ve vermek istemiyorum.

Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu

merhabalar, geçen hafta kompresör kitleme sorunu benim başıma eskisini çöpe atıp çıkma olarak (ford journey) aldığım kompresörü cuk diye yerine takdırdım.çok şükür sıkıntı yok.

Ford transit journey den mi bahsediyoruz . Civata yerleri tam olarak oldumu acaba...

Ayrıca V kayışı nın üzerinde bulunan çıkıntılar Kasnaktaki dişleri tam olarak karşıladımı...

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...