İçeriğe Yönlendir

Cinnet Geçirten Yakıt Tüketimi

Aykut Özalan

Recommended Posts

Aykut Özalan

Arkadaşlar merhaba. Mondeo mk2 yakıt tüketimi konusuna yazdım fakat farkedilmedi sanırım. Bende yeni konu açmak zorunda kaldım kusura bakmayın. Henüz 1 haftalık bir mondeo mk 2 sahibiyim. Büyük hevesle aldığım aracımdan tiksinmeye başladım. Bu arada aracım 98 ghia ov. 90 tl lpg ile ( lt : 2.40) 240 km yol yaptım. Bu da km başı 37 kr demek oluyor. kit atiker takılı. aldığım gün lpg servisine gidip bakımını yaptırdım ustalar sadece tüp üstündeki ibrenin arızalı olduğunu söylediler ve değiştirdiler. Bir de lpg ye geçiş sıcaklığını 40 a çektiler. onun dışında sorun yok dediler. sorum şu ki bu araçların yakacağı bu mudur ? yoksa ben otomatiğemi alışamadım ? yada araçta veya kitte bir problemmi var ? değerli görüş ve önerilerinizi bekliyorum. Teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

2 tona yakın 4x4 3.7 v6 cherokee den şehiriçi tüketimne göre bir tık fazla yakmış. yakmış. yani fazla.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Kenan Aksoylu

Selamlar, Aykut bey benim aracımda sizin araçla aynı model benim tüketimim de sizinki ile hemen hemen aynı, 36 lt LPG ile 220 km yol gittim şehir içi. Adana'da yaşıyorum iklim ve trafik olarak İzmir'e yakındır. Ben çözüm bulamadım kaderime razı oldum. Tek tesellim LPG burada biraz daha ucuz İzmir'e göre (1,96-2,10 TL/LT). Yakıt aldığım yeri değiştirdim, lpg ustalarını değiştirdim, sayısız kalibrasyon yapıldı, ama değişen bir şey olmadı. En son gittiğim LPG ustası (kitim atiker bu arada) şanzımanın bozuk vitesleri zamanında değişmiyor ondan çok yakıyorsun gibi üstün!! bir yorum getirdi duruma. Çözüm bulursanız konunuzu takipteyim bende.

Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu

Selamlar, Aykut bey benim aracımda sizin araçla aynı model benim tüketimim de sizinki ile hemen hemen aynı, 36 lt LPG ile 220 km yol gittim şehir içi. Adana'da yaşıyorum iklim ve trafik olarak İzmir'e yakındır. Ben çözüm bulamadım kaderime razı oldum. Tek tesellim LPG burada biraz daha ucuz İzmir'e göre (1,96-2,10 TL/LT). Yakıt aldığım yeri değiştirdim, lpg ustalarını değiştirdim, sayısız kalibrasyon yapıldı, ama değişen bir şey olmadı. En son gittiğim LPG ustası (kitim atiker bu arada) şanzımanın bozuk vitesleri zamanında değişmiyor ondan çok yakıyorsun gibi üstün!! bir yorum getirdi duruma. Çözüm bulursanız konunuzu takipteyim bende.

Hocam  ortalama da şehir içi 30 krş yakması normaldir. Sizin aracınız 32 krş yakıyor. Hemen hemen normal ayarlarda...

Yorum bağlantısı
Tamer Topaç

Hocam  ortalama da şehir içi 30 krş yakması normaldir. Sizin aracınız 32 krş yakıyor. Hemen hemen normal ayarlarda...

LPG' de yakmış Abi.

Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu

2000 motorda lpg de bu tuketim normal benim aracı m 30 krs yakıyor lpg de

GT-I9190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Kenan Aksoylu

Vakit ayırıp cevap verdiğiniz için teşekkürler, ama kuruş olarak değilde litre olarak aracım benzinde 10-11 litre yakıyor şehir içi LPG de bu rakam 17-18 litrelere çıkıyor. Bu sebeple LPG de bir sıkıntı var diye düşünüyorum. Benzim Pompam çok düzenli çalışmıyor çeyrek depoya yaklaşınca araba benzinde üst devirlere benzin yetiştiremiyor sanırım, kesiklik oluyor. Benzin ayarları baz alınarak LPG ayarı yapıldığı için sorun bundan olabilir mi diye düşünmüyor değilim. Benzin pompasını değiştirip bir ayar daha yaptıracağım vakit bulursam. 

Yorum bağlantısı
Volkan Doğrular

Arkadaşlar merhaba. Mondeo mk2 yakıt tüketimi konusuna yazdım fakat farkedilmedi sanırım. Bende yeni konu açmak zorunda kaldım kusura bakmayın. Henüz 1 haftalık bir mondeo mk 2 sahibiyim. Büyük hevesle aldığım aracımdan tiksinmeye başladım. Bu arada aracım 98 ghia ov. 90 tl lpg ile ( lt : 2.40) 240 km yol yaptım. Bu da km başı 37 kr demek oluyor. kit atiker takılı. aldığım gün lpg servisine gidip bakımını yaptırdım ustalar sadece tüp üstündeki ibrenin arızalı olduğunu söylediler ve değiştirdiler. Bir de lpg ye geçiş sıcaklığını 40 a çektiler. onun dışında sorun yok dediler. sorum şu ki bu araçların yakacağı bu mudur ? yoksa ben otomatiğemi alışamadım ? yada araçta veya kitte bir problemmi var ? değerli görüş ve önerilerinizi bekliyorum. Teşekkür ederim.

Aracı bir süre benzinde kullanıp benzin tüketimini hesaplamak lazım.

Eğer benzin tüketimi ile paralel ise tüketim lpg kitinde problem yoktur.

100km de benzin ve lpg arasındaki fark 1-2 lt civarında olacaktır.

Yorum bağlantısı
Aykut Özalan

Değeeli cevaplarınız için teşekkür ederim. Benzinde denicem bir süre. Peki bu mondiye güzel bi ayar çekicek hale yola koyucak işinin ehli bir usta varmıdır izmirde?

Yorum bağlantısı
Aykut Özalan

Değeeli cevaplarınız için teşekkür ederim. Benzinde denicem bir süre. Peki bu mondiye güzel bi ayar çekicek hale yola koyucak işinin ehli bir usta varmıdır izmirde?

Yorum bağlantısı
Tamer Topaç

Bu ölçümler, yol bilgisayarına göre yapılmadı ise bir sorun var. Yol bilgisayarları LPG' de kararsız olabiliyor.

Yorum bağlantısı
Kenan Aksoylu

Benzinde depo Fullenerek yaptım testleri üç kere. en fazla 12,5 litre yaktı benzinde 100 km de. Benim sorunum atiker sanırım. Bu lanet kiti olan hangi aracı aldıysam sıkıntı oldu. En son Opel Corsa aracımda söktürüp attırmıştım. Yine aynı sonuç olacak sanırım.

Yorum bağlantısı
Furkan Avcı

Kuruş hesabından ziyade litre/100 km hesabı yapmakta fayda var.

Ben şehir içi 16 lt/100km LPG harcıyorum, ama LPG yi 2.08 TL den alıyorum, 33 Kuruş oluyor ;)

Yorum bağlantısı
Aykut Özalan

Litre hesabı hiç yapmadım furkan bey. Sadece depomu fulledim 90 tl gaz aldı ve araba benzine geçinceye kadar kullandım. Sonuç bu

Yorum bağlantısı
Eray Aksoylu

otomatik vitese ve araca göre normal bence.. sonuçta araç 1400 kilo kasa ağır ve otomatik vites şehir içi genel olarak manuele göre fazla yakması bana göre normal.. dur kalklarda extra güç harcıyor zaten.. deviri alana kadar da haliyle fazla yakıt tüketiyor. bende de mk2 var manuel şehir içi 30 kuruş civarında yakarken uzun yolda 19kuruş yakıyor aynı şekil bi mondeo daha almak istedik annem için otomatik vites tercihimizdi bulduk konustuk yakıtı sorduk 40-45 kuruş civarında demişti. biraz daha alıştığınız zaman düşecektir ama afaki bi düşüş beklemeyi derim

Yorum bağlantısı
Aykut Özalan

Değerli görüşleriniz için teşekkür ederim eray bey. Sanırım daha alışamadım ve bundan önceki aracım dizeldi ve km de 26 kr yakıyordu sonuç bu olunca afalladım bir anda

Yorum bağlantısı
Muhammet Arslan

Bende 2000 mondeo OV vardı, 25 kuruş üstünü hiç görmedim. Şehir dışında 18 kuruş yaktığını bilirim. Performanslı kullanımda 22 kuruş falan yakardı. İşte kasa ağır, motor büyük, vites iyi değil falan gibi söylemler bence durumu açıklamaz. Çünkü benimki de aynı kasa motor ve vites. Bir sıkıntı olmalı.

Yorum bağlantısı

2000 motorda lpg de bu tuketim normal benim aracı m 30 krs yakıyor lpg de

GT-I9190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Şahinim kardeşim, bu modlar ya senden korktular, ya da seni umursamıyorlar. :yes:

Önüne gelene telefonundan imzanı kapat diyorlar da bir sana dememişler.

Ben diyivereyim de zaten sen işini bilirsin. ;)

Yorum bağlantısı
Aykut Özalan

Hepinize cevaplarınız için teşekkür ederim. An itibariyle aracımın hava filtresi değişti bujileri kontrol edildi.kit komple elden geçti. Herhangi bi sıkıntı görülmedi. sanırım sorunum otomatiğe alışamamak. tekrardan depoyu fulleyip bir litre hesabı yapıcam. Bakalım sonuç ne çıkacak.

Yorum bağlantısı
Hakan Bayrak

Problemin tamamı bundandır demiyorum ama yeni otomatik şanzıman revizyonu yaptırmış biri olarak tecrübem şudur ki revizyon öncesi sakin kullanımda normalde 3000-3500 devir aralığında (bi de boşluk yapıp anormal olarak 4500-5000 devirlere çıkması da vardı) vites değiştiren (2.0 motor) arabam şimdi aynı sakin kullanımda 2750 de vites yükseltip 2500 e iniyor.

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Sıkıntı, lpg enjektörlerinin açık kalması. Atikerde bu sorun var. 10-11 litre benzine göre 13 litre en fazla yakıt tüketimi olmalı aracınızda.

Yorum bağlantısı
Feriz AY

Aykut benim daha önceki mk2 de sizinki gibi 15-16lt /100km gördü,ilk aldığım hafta sıfır lpg tesisatına rağmen.ama sorunun aracımı devirli 2500-3000 devir aralığında kullanmadığımdan (ilk aldığımda 2000devirde vites yükseliyordu) kaynaklandığını öğrendim ve 2500-3000devir aralığına getirdiğimde şehir içi 12.5lt,şehir dışı 8.5lt/100km yakıt tüketimine düştü.bilginize.

Discovery cihazımdan gönderildi

Aykut bey benim daha önceki mk2 de sizinki gibi 15-16lt /100km gördü,ilk aldığım hafta sıfır lpg tesisatına rağmen.ama sorunun aracımı devirli 2500-3000 devir aralığında kullanmadığımdan (ilk aldığımda 2000devirde vites yükseliyordu) kaynaklandığını öğrendim ve 2500-3000devir aralığına getirdiğimde şehir içi 12.5lt,şehir dışı 8.5lt/100km yakıt tüketimine düştü.bilginize.

Devirle ilgili probleminiz yoksa,ayar..regülatör..buji..buji kablosu bu sıraya göre sıkıntı yı arayabilirsiniz.formdaki kullanıcılara ve şehirlere göre mondeolar şehir içi 11.5 - 13 lt /100km yakıt sarfiyatı mevcut.

Yorum bağlantısı
Kenan Aksoylu

Feriz bey cevap için teşekkürler, benim aracımda ilk 2 viteste 2000 devirler vites değişiyor, ancak 3 ve 4 2500-3000 devir aralığında değişiyor. Bu ayarlanabilir bir şey midir bizim araçlar için, yoksa revizyondan sonra otomatik olarak düzeliyor mu ?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...