Mustafa B Akkaya 11 Mayıs 2016 Paylaş 11 Mayıs 2016 2009 Mondeo aracımın 100 km hızı geçtikten sonra içeriye çok motor sesi vermekte bu durumun düzelmesi için yalıtım v.s ne gibi şeyler yapılabilir? Yorum bağlantısı
Kemal Mert 11 Mayıs 2016 Paylaş 11 Mayıs 2016 Aynı durum benim aracımda da var, 130 ve üzeri içerisi çok gürültülü. Motor sesi kafa ütülüyor. Cevaplar ve yardımlar için bende takipteyim. Yorum bağlantısı
Eren Gökmen 11 Mayıs 2016 Paylaş 11 Mayıs 2016 http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/280673-mondeo-ses-yal%C4%B1t%C4%B1m-%C3%A7al%C4%B1%C5%9Fmas%C4%B1/ http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/259440-2008-focus-ses-yal%C4%B1t%C4%B1m%C4%B1/ Bolca konu mevcut aslinda. motor sesi icin ben olsam ilk önce o aluminyumlu malzemeyi kaputun icine yapistirirdim ve yoksa motor kapagi alirdim Yorum bağlantısı
İlker Yüksel 11 Mayıs 2016 Paylaş 11 Mayıs 2016 (düzenlendi) Mustafa B Akkaya yazdı: 2009 Mondeo aracımın 100 km hızı geçtikten sonra içeriye çok motor sesi vermekte bu durumun düzelmesi için yalıtım v.s ne gibi şeyler yapılabilir? Kemal Mert yazdı: Aynı durum benim aracımda da var, 130 ve üzeri içerisi çok gürültülü. Motor sesi kafa ütülüyor. Cevaplar ve yardımlar için bende takipteyim. Biri MK4 biri MK3 galiba. Bende hemen takibe geçeyim. Ancak pekte umudum yok. Motor sesi kesilebilir ancak iç ve dıştan yalıtım önemli motor kaputuna yapılacak yalıtım pekde yararlı olacağını düşünmüyorum. ACTİVE NOİSE CONTROL yapılabilse( çok basit biraz elektronik bilmek şart) her hızda 0 motor sesi ile yolculuk yapılabilir. Mondeo viagnele de yapıldı bu sistem. 11 Mayıs 2016 tarihinde İlker Yüksel tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Eren Gökmen 11 Mayıs 2016 Paylaş 11 Mayıs 2016 (düzenlendi) İlker Yüksel yazdı: Biri MK4 biri MK3 galiba. Bende hemen takibe geçeyim. Ancak pekte umudum yok. Motor sesi kesilebilir ancak iç ve dıştan yalıtım önemli motor kaputuna yapılacak yalıtım pekde yararlı olacağını düşünmüyorum. ACTİVE NOİSE CONTROL yapılabilse( çok basit biraz elektronik bilmek şart) her hızda 0 motor sesi ile yolculuk yapılabilir. Mondeo viagnele de yapıldı bu sistem. bu sistem olabilir ama bunu bize kimbilir ne kadara satarlar. Kaputa yapilan yalitim ve motor kapagi az cok ise yariyor. kaputla cam arasindaki plastigin kaplanmasi ise baya bir etki ediyor. Motor sesinin cogu motorla ic mekan arasindaki duvardaki deliklerden geliyor. Klimanin dis havayi cektigi yer. kalorifer borularinin iceriye girdigi yerler vs. Orayi halledince bu sefer yol sesi daha cok duyulmaya basliyor. Davlumbazlari izole etmek gerekiyor vs vs uzayip gidiyor 11 Mayıs 2016 tarihinde Eren Gökmen tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Sertaç Karginer 11 Mayıs 2016 Paylaş 11 Mayıs 2016 Sileceklerin altındaki plastik kısmı çıkarıp o bölüme izolasyon uygularsanız motor gürültüsü büyük ölçüde azalır[emoji4] Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 11 Mayıs 2016 Paylaş 11 Mayıs 2016 Sertaç Karginer yazdı: Sileceklerin altındaki plastik kısmı çıkarıp o bölüme izolasyon uygularsanız motor gürültüsü büyük ölçüde azalır[emoji4]Ben söktüm. Orada benim arabada şoför tarafında silecek motoru girmiyor ama sağ tarafa yalıtım yaptım. Ne kadar değişti bilmiyorum.Kaputun içlerine keçenin altına da bitümlü malzeme yapmıştım, dışarı gürültüsü azaldı bu kez yayalardan şehir içinde aracın çok sessiz diyen oldu Davlumbaz içlerine biraz yaptım, yani sadece önlere yaptım. Arkada iç kısımda yalıtım da var, bu kez arkadaki boşluklardan yol sesi duymaya başladım. Hakikaten liste uzayıp gidiyor. Ama gerçekten sessizleşti bayağı... 2 Yorum bağlantısı
İlker Yüksel 12 Mayıs 2016 Paylaş 12 Mayıs 2016 Sertaç Karginer yazdı: Sileceklerin altındaki plastik kısmı çıkarıp o bölüme izolasyon uygularsanız motor gürültüsü büyük ölçüde azalır[emoji4] Sertaç bey orası motordan biraz uzak gerçekten önemli ölçüde fayda sağlar mı? Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 12 Mayıs 2016 Paylaş 12 Mayıs 2016 Bu konuda tek çözüm göğüslüğün sökülüp altına izolasyon yapılması yada motor ile kabin arasına tam olarak izolasyon yapılması gerelkir ki zor işler bunlar. Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 12 Mayıs 2016 Paylaş 12 Mayıs 2016 Hüseyin Sönmez yazdı: Bu konuda tek çözüm göğüslüğün sökülüp altına izolasyon yapılması yada motor ile kabin arasına tam olarak izolasyon yapılması gerelkir ki zor işler bunlar. katılıyorum. en kesin ve en zor çözüm bu. Ayrıca plastik motor kapağı da çok iş görüyor. Onun altında da ses yutan bir malzeme olduğu için. Yorum bağlantısı
Sertaç Karginer 12 Mayıs 2016 Paylaş 12 Mayıs 2016 (düzenlendi) İlker Yüksel yazdı: Sertaç bey orası motordan biraz uzak gerçekten önemli ölçüde fayda sağlar mı? Yarı yarıya azalıyor diğer konularda arkadaşlara katılıyorum... 12 Mayıs 2016 tarihinde Sertaç Karginer tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts