İçeriğe Yönlendir

Mondeo Mk2 - Tespit Edilemeyen Koku

Mehmet Eren

Recommended Posts

Mehmet Eren

Mk2 kasa mondeom da ağır kış koşulları sonrası içeri bir koku gelmeye başladı. Araç bir müddet çalışıp seyir halinde iç kabinde egzoz gibi; çiğ olmayan LPG gibi derinden bir koku alıyorum. klimayı veya kaloriferi açınca koku artıyor. İç sirkülasyon veya dıştan alım özelliği çalışmıyor mudur nedir etkilemiyor o tuşlar. Kaloriferi-klimayı çmasam bile biraz bir koku var. Sebebini uzun zamandır tespit edemedik. 

-Hava kirliliği sebebiyle olabilir diye polen filtresini değiştirdim. Normalin biraz üstünde kirli bir filtre çıktı. Koku geçmedi.

-Egzoz katalitik konvertörün içi dağılmış diye iptal ettirip bir susturucu taktırdım; koku değişmedi.

-Hava filtresini değiştirtdim, koku geçmedi.

-Motoru üstten yıkattım koku geçmedi.

Benzer sorun yaşayıp çözen varsa yardımlarını beklerim. Şimdi sırada piyasada satılan klima petek kanalları temizleme köpüğü deneyeceğim. Gelişmeleri yazacağım. 

İyi forumlar.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Antifriz olabilir... 

Yada klasik havalandırma sisteminde bakteri oluşumudur... 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Eren

Antifriz olabilir... 

Yada klasik havalandırma sisteminde bakteri oluşumudur... 

Antifriz kokusunu andırıyor fakat su sisteminde herhangi bir eksiltme yok abi. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Kokması için terlemesi yeter.

Önce bakteri temizliği ysptırın yada yapın.

Polen filtresini değiştirin.

Geçmezse kalorifer peteğini kontrol ettirin.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hamit inan

Yağ kaçağı olursa bazen egzosa damlayabiliyor. Benim araç bu yüzden kokmuştu. Özellikle iyice ısınıp sıkışınca.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Burak Selver

antifiriz kokusuysa aracın contada yanık olabilme ihtimali var yalnız, bahsettiğiniz koku bildiğim kadarıyla lpgli araçlarda olur yani genelde

Yorum bağlantısı
Uğur Çınar

Lpg kokusu ise regulatir degisecek bi gazciya ugrayin derim iyi kontrol edin

Yorum bağlantısı
Mehmet Eren

Koku egzoz kokusu gibiydi. Egzozcu arka uçtan çıkan dumanın kokusuyla birebir aynı koku olduğu halde bu kokunun motor civarından gelme olasılığının olmadığını ve içeriye sızmayacağını söyledi. Elektrikçiye gidip klima sistemini kontrol ettirmemiz söyledi.

Klimanın dış-iç seçiminin sürekli dıştan hava alma şeklinde kalması, bunu sağlayan mekanizmanın arızalı olması durumu görüldü.

Tamirden ziyade bıkkınlık sebebiyle derhal iptal edilip sadece iç sirkülasyon olacak şekilde sabitlendi. 

Böylece kokunun içeriye girmesi engellendi fakat sonuç olarak motor civarından gelen koku kesilmiş olmadı. Araç yeniyken hiç bir şekilde dışarıdan hava alınca böyle bir koku yoktu. Bulunduğum konum itibariyle koku sebebini net bir şekilde sorunu tespit edecek usta bulunamadı. LPG servisi her hangi bir gaz kaçağı veya olumsuzluk tespit etmediğini ısrarla söyleyince diyecek söz bulamadım. 

Adam gibi usta yok.

Yorum bağlantısı

Koku tam olarak ayak kokusuna benzer bir koku ise kesin çözümü söylüyorum..

Cam suyu deponuzu iyice boşaltın. Bir miktar temiz su koyup tekrar boşaltın ve kaliteli bir cam suyu koyun. Kokunun kaybolduğunu göreceksiniz.  ;)

Yorum bağlantısı
Serdar Akgül
(düzenlendi)

Koku tam olarak ayak kokusuna benzer bir koku ise kesin çözümü söylüyorum..

Cam suyu deponuzu iyice boşaltın. Bir miktar temiz su koyup tekrar boşaltın ve kaliteli bir cam suyu koyun. Kokunun kaybolduğunu göreceksin

Kerem Bey'e katılıyorum. Birkaç ay önce kendi aracımda da böylesine ağır bir koku oluşmustu. Serviste bakmadığımız yer kalmadı( Kadi-fare vs ölüsü aramıştık) Başka bir ustaya danıştık ve direkt cam suyu dedi. Dediği gibi cam suyu her ne olduysa ekşi ekşi kokuyordu. Sonuç olarak suyu boşaltırp, 3-4 defa temiz su ile doldur boşalt yaptık. Devamında su giderlerinin temizliği için 5 lt bidonlara karbonatlı su karışımı hazırlayıp,su giderlerine boşaltarak iyice temizledim koku anında kesildi...

tarihinde Serdar Akgül tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı

Kerem Bey'e katılıyorum. Birkaç ay önce kendi aracımda da böylesine ağır bir koku oluşmustu. Serviste bakmadığımız yer kalmadı( Kadi-fare vs ölüsü aramıştık) Başka bir ustaya danıştık ve direkt cam suyu dedi. Dediği gibi cam suyu her ne olduysa ekşi ekşi kokuyordu. Sonuç olarak suyu boşaltırp, 3-4 defa temiz su ile doldur boşalt yaptık. Devamında su giderlerinin temizliği için 5 lt bidonlara karbonatlı su karışımı hazırlayıp,su giderlerine boşaltarak iyice temizledim koku anında kesildi...

Beğendim..  :) Aynısını C-MAx te yaşamıştım. Anında koku gitti. Soğuk sıcak fark etmedi.  :good1:

Yorum bağlantısı
Selim Kılınç

Arkadaşların dediği gibidir inşallah dualadımız tüm arkadaşlarımıza.

Yorum bağlantısı
Mehmet Eren

Abi koku ayak kokusu gibi değil de bugün farkettim, şu klima iç sirkülasyon müdehalesinden dolayı hava kanallarından gelmese de

hava almak için camı açınca anında geliyor bu koku. araç park halinde rolantideyken de etrafına yayılan bir koku. Araç seyir halinde olduğu halde geldiğine göre motorun ön kısımlarından bir yerden geliyor bence.

Yorum bağlantısı

Abi koku ayak kokusu gibi değil de bugün farkettim, şu klima iç sirkülasyon müdehalesinden dolayı hava kanallarından gelmese de

hava almak için camı açınca anında geliyor bu koku. araç park halinde rolantideyken de etrafına yayılan bir koku. Araç seyir halinde olduğu halde geldiğine göre motorun ön kısımlarından bir yerden geliyor bence.

Basit bir işlem. Öncelikle bir dene ve izle derim..

Yorum bağlantısı
Serdar Akgül

Mehmet bey sanki benim yazmadigim koku olayini siz yazarak devam ettirmissiniz , bendeki olayin baslangici ayni bahsettiginiz gibiydi. Klima yada havalandirmayi acsam berbat koku geliyordu. Cami acsam disardan geliyordu. Araci parkedip insem,hele ki cam suyunu síktysam arac les gibi yanindan gecilmiyordu nerdeyse
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Eren Gökmen

Benim focus 2 tdci da enjektör pullari kaciriyordu. eksoz kokusuna benzer bir koku yapiyordu. disari kacan mazot sicak motor üzerinde yavas yavas yaniyordu. Koku mazot-eksoz karisimi bir seydi. belki böyle bir durum vardir. enjektör diplerini kontrol edin istersniz

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
önder deli

benim 97 mondi de de aynı koku başıma geldi egzoz manifold çatlaktı kaynattık. birde camın hemen altında egr sensörü var egr borusundan gelen iki ince siyah hortum; biri yırtılmış oradan egzoz dumanı aracın kaputuna doluyordu. hortumlar yenilendi kokudan eser kalmadı.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Mehmet Eren

Son durum olarak LPGnin bir miktar çiğ atıldığı söylendiğinden buji değişimi cihetine gidilecek. Bujiler değiştikten sonra dah iyi yanma sonrası kokuyu test edeceğim. 

Bu arada motor üst kapak contası 1 yıl önce değişmişti, buna rağmen üst kapaktan ince ince sıvı sızması gözükmekte, her ne kadar koku buna benzemese de bunu da değerlendireceğim. 

(Bulunduğum ilde "USTA" yok.)

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

egzosdan çıakn koku ile aynı ise.

1. öncelikle normal bie egzos kokusu mu o kontrol edilmeli. tecrübeli burun ile..

2. aynısının motor bölümünden gelmesi halinde lifta laıp egzos manifoldunda kaçak veya manifold sonrası spiral boruda kaçağa baktırmalı. egzoscuda.

ilki yanma sağlığı hakkında kontrol ikinicisi egzos hakkında. normal şartta motor bölmünüde yanma gazı kokusu olmamalı.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Egsoza yapışan poşetten dolayı bi arkadaşın başına koku problemi gelmişti araç doğal olarak egzoz ısınınca yapıyordu

tarihinde Mustafa_Çelik tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Eren

Abi LPGciler sızıntı yok diyor, egzozcular sızıntı yok diyor. Herkes gelmiş motor üst kapak civarından sızan yağların ısınınca koktuğunu söylüyor, kendilerinin koku almadığını söylüyor. Ben motora eğiliyorum bazen LPG regülatörü civarındaki kokuyu bazen de egzozdan çıkan kokuyu duyduğumu söylüyorum yok diyorlar. Motoru iki kere yıkattım,, motor yalıtım halısını söktüm bir müddet öyle kullandım var oğlu var yine kokuyu alıyorum. Bence ya yağların kokusu ya da egzoz sisteminden geliyor. MUŞ ilinde USTA yok. Lanet ettim.

Yorum bağlantısı
  • 3 ay sonra...
Mehmet Eren

Koku hala çözülemedi. Bagaj fitilinden olur diyen var, bagaj stepne havuzundaki deliklerden olur diyen var. Simit tanktan kalma delikleri kapatıp değerlendireceğim.

Her ne kadar hiç bir usta egzoz manifoldundan spirale kadar olan bölümde sıkıntı olmadığını söylese de bana o civarda bir çatlak veya çürümeden kaynaklı bir kaçak var gibi geliyor. Gelişme olursa yazacağım.

Yorum bağlantısı
Mehmet Eren

Lpg regulatorun degistirin buyuk ihtimal sikinti ondan

koku benzinde de geliyor. egzoz kokusu gibi.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...