Osman Uslu 13 Mayıs 2016 Paylaş 13 Mayıs 2016 Merhaba Arkadaşlar, Abiler; Başlıkta de belirttiğim gibi aracım yoldaki bozuklukları ve çukurların etkisini inanılmaz derecede çok içeriye yansıtıyor. İçerideki sarsıntının dışında çokta fazla ses yapıyor. (bagajda su şişesi varmışta hareket ediyormuş gibi sesler geliyor) Bu sorunla karşılaşan, başına gelen, duyan, çözümünü bilen var mıdır acaba? Amortisörleri ve helezon yayları değiştirmek çözüm olur mu buna. Amortisörler de sorun varsa bunu nasıl test edip göre bilirim? Yardımlarınızı esirgemezseniz çok memnun olurum. Yorum bağlantısı
Hasen Kara 13 Mayıs 2016 Paylaş 13 Mayıs 2016 Bu tür sorunlarla karşılaşmayan hemen hemen yok gibidir. Fordun süspansiyonu, özellikle eski araçlarında biraz sertdir. Profosyonel bir rotcu da lifte kaldırıp baktırmak ve sorunları tespit ettirmek iyi olur. Bahsettiğiniz lokurtu sesi benim aracımda viraj demir lastiğinin değiştirilmesiyle giderilmişti. Yorum bağlantısı
Mustafa Akçeşme 13 Mayıs 2016 Paylaş 13 Mayıs 2016 Ne kadar masraf yaparsaniz yapin istediginiz konfora ulasmayacak arac. Ben opel astrada benzer sikayetlerden amortisor vs alt takimda ne varsa yeniledim. Neticede arac halen sertti ve cukurlara cok sert dusuyordu. Hatta daha da sertlesti desem yalan olmaz. Arastirmalarim sonucu tavsiyem su olacak; ya araca bu sekilde binmeye devam edin ya da renault grubu bir araca gecin. Istediginiz yumusak surus ozelliklerini cukurlardan esneyerek gecme hissini ancak yumusak suspansiyonlu araclarda bulabilirsiniz. 1 Yorum bağlantısı
Serkan Ünsalan 13 Mayıs 2016 Paylaş 13 Mayıs 2016 arabada amartisor yokmuş gibi aynı.çukur dışarda değilde içerdeymiş gibi oluyor aynı. 1 Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 13 Mayıs 2016 Paylaş 13 Mayıs 2016 O su şişesi sesi depodan geliyor. Onu duyacak kadar kulağınızı kabartıyorsanız arabanıza ses yalıtımı yapmanızı tavsiye ederim. Ben artık duymuyorum o sesi mesela. Arka koltuğun alt kısmı ve bagaja ses yalıtımı yaptım çünkü. 3 Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 14 Mayıs 2016 Paylaş 14 Mayıs 2016 Ben bilmiyorum, istanbullu arkadaşlar bilir. Fakat vaktiniz varsa kendiniz yapsanız daha güzel olur. Yorum bağlantısı
Osman Uslu 14 Mayıs 2016 Yazar Paylaş 14 Mayıs 2016 Bu tür sorunlarla karşılaşmayan hemen hemen yok gibidir. Fordun süspansiyonu, özellikle eski araçlarında biraz sertdir. Profosyonel bir rotcu da lifte kaldırıp baktırmak ve sorunları tespit ettirmek iyi olur. Bahsettiğiniz lokurtu sesi benim aracımda viraj demir lastiğinin değiştirilmesiyle giderilmişti. Umutlarım tükendi ilk mesajda Yeni amortisörler taksak da olmayacak yani. Peki başka markanın daha yumuşak olan amortisörlerini taksak olmaz mı? Ne kadar masraf yaparsaniz yapin istediginiz konfora ulasmayacak arac. Ben opel astrada benzer sikayetlerden amortisor vs alt takimda ne varsa yeniledim. Neticede arac halen sertti ve cukurlara cok sert dusuyordu. Hatta daha da sertlesti desem yalan olmaz. Arastirmalarim sonucu tavsiyem su olacak; ya araca bu sekilde binmeye devam edin ya da renault grubu bir araca gecin. Istediginiz yumusak surus ozelliklerini cukurlardan esneyerek gecme hissini ancak yumusak suspansiyonlu araclarda bulabilirsiniz. Benimde biraz araştırma fırsatım oldu ve bir çok kişi varmış bu sorundan şikayetçi. Şuan araç değiştirebilecek bütçem yok açıkçası sanırım bu şekilde devam etmekten başka çare yok. arabada amartisor yokmuş gibi aynı.çukur dışarda değilde içerdeymiş gibi oluyor aynı. Aynen tarif ettiğin gibi. Araç üzerinde hiç bir etkisi yokmuş gibi amortisörlerin. Senin araçta böyleyse biraz daha inanmaya başladım şimdi genel bir sorun olduğuna O su şişesi sesi depodan geliyor. Onu duyacak kadar kulağınızı kabartıyorsanız arabanıza ses yalıtımı yapmanızı tavsiye ederim. Ben artık duymuyorum o sesi mesela. Arka koltuğun alt kısmı ve bagaja ses yalıtımı yaptım çünkü. Bunu öğrendiğim iyi oldu teşekkür ederim. Bir daha ki hafta sonu bu uygulamayı yapabilirim. Hangi ürünü kullandınız markasını paylaşır mısınız? 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Akçeşme 14 Mayıs 2016 Paylaş 14 Mayıs 2016 Benim focusun amortisorleri de eskidi ama araba sertlesmesin diye degistirmiyorum. Yeni amortisor daha sert olacak cunku kullandikca yumusuyor. Aslinda muzigin sesini biraz acinca mercedes kullaniyor hissi veriyor arac boyle devam sesleri duymamaya calisin bosa masraf etmeyin (mutlaka degismesi gereken parcalar varsa degisin tabi ama konfor ugruna hic bir sey degistirmeyin) Yorum bağlantısı
Osman Uslu 14 Mayıs 2016 Yazar Paylaş 14 Mayıs 2016 Benim focusun amortisorleri de eskidi ama araba sertlesmesin diye degistirmiyorum. Yeni amortisor daha sert olacak cunku kullandikca yumusuyor. Aslinda muzigin sesini biraz acinca mercedes kullaniyor hissi veriyor arac boyle devam sesleri duymamaya calisin bosa masraf etmeyin (mutlaka degismesi gereken parcalar varsa degisin tabi ama konfor ugruna hic bir sey degistirmeyin) Değiştirme niyetindeydim ama birşey fark etmeyecek anladığım kadarıyla ondan çok sıcak değilim artık. Yorum bağlantısı
Muhlis Yeniçerioğlu 14 Mayıs 2016 Paylaş 14 Mayıs 2016 osman bey .aynı sorunlar bendede vardı bugün hallettım.altta el fren teli var.giderken o gerilip çarpıyor.6 aydır çözememiştim.bugün bitti. 1 Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 15 Mayıs 2016 Paylaş 15 Mayıs 2016 Benimki bitüself, üzerine yalıtım süngeri döşedim. Yorum bağlantısı
Osman Uslu 15 Mayıs 2016 Yazar Paylaş 15 Mayıs 2016 Benimki bitüself, üzerine yalıtım süngeri döşedim. ürün bu yada bunun türevi birşey anladığım kadarıyla. http://urun.n11.com/cift-tarafli-bant/btm-bituself-oto-ses-yalitim-banti-20-cm-x-10-metre-aluminyum-P61982991 yalıtım süngeri dediğiniz şeyde yumurta kolisi şeklinde olan süngerlerden değil mi? peki uygulamayı nasıl yaptınız? Yorum bağlantısı
Erdem Çağla 15 Mayıs 2016 Paylaş 15 Mayıs 2016 fabrika arabayı sert üretmişse sizin sonradan yapacağınız çok bir şey yok. Ben de istiyorum fısır fısır çukurlardan geçmeyi çare 7 kasa körüklü bmw ya da offroad donanımlı cherokee Yorum bağlantısı
Osman Uslu 15 Mayıs 2016 Yazar Paylaş 15 Mayıs 2016 fabrika arabayı sert üretmişse sizin sonradan yapacağınız çok bir şey yok. Ben de istiyorum fısır fısır çukurlardan geçmeyi çare 7 kasa körüklü bmw ya da offroad donanımlı cherokee bir gün yeteri kadar para kazanırsam eğer sunmuş olduğun seçenekleri değerlendirebilirim Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen 15 Mayıs 2016 Paylaş 15 Mayıs 2016 Ucuz yollu çözüm de c5 ama amortisör yerine farklı teknoloji kullanan kasaları Yorum bağlantısı
Mustafa Akçeşme 16 Mayıs 2016 Paylaş 16 Mayıs 2016 Ucuz yollu çözüm de c5 ama amortisör yerine farklı teknoloji kullanan kasaları C5 lerin hepsi hidroaktif süspansiyona sahip diye biliyorum, yani normal süspansiyonlu c5 yok bildiğim kadarıyla. Tabi sırf bunun için de citroen alınır mı orası tartışılır. Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen 16 Mayıs 2016 Paylaş 16 Mayıs 2016 2006-2007 sonrası çıkan kasa da 2.0 larda var 1.6 lar da yok (bazı 1.6 larda özel sipariş ile takılmış) Yorum bağlantısı
Mustafa Akçeşme 16 Mayıs 2016 Paylaş 16 Mayıs 2016 2006-2007 sonrası çıkan kasa da 2.0 larda var 1.6 lar da yok (bazı 1.6 larda özel sipariş ile takılmış) Bir yakınımda 2002 c5 var onda hidroaktif olduğunu biliyorum. Ancak motoru 1.6 mı 2.0 mı neydi emin değilim İsmail TERZİ'den begendiğim bir yazı; Vites düşür, otomobilin burnunu viraja yapıştır, çıkışa yaklaştıkça gaza daha çok bas ve viraj çıkışında ön tekerlekler boşa dönmeye başlasın! Bir karış çamurun üstünde yarışırken bu gibi şeyler normaldir fakat asfaltta ve binek bir otomobilin içindeyken ‘torque steer’ de neyin nesi? Aldırış etme, gaz pedalını usul usul okşayarak en ufak bir tutunma zerresi ara ve bulduğun anda gaza yine otur! Yukarıdaki otomobilin güçlü-kuvvetli, asfalt parçalayan cinsten bir hayvan olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Bir Renault Broadway’den bahsediyorum. Montajı Bursa’da yapılmış, sel gördüğü için döşemeleri ıslak köpek gibi kokan ve her yanı güneş yanıklarıyla dolu bir Broadway… Bana süspansiyonlarla ilgili fikirlerimi gözden geçirme ihtiyacı hissettiren iki otomobilden biri… Şimdi diğer otomobile bir bakalım: Viraja yaklaş, otomobilin burnunu içeri oturt, gaza asıl ve gövdesi teknemsi hareketler yaparken virajdan yan yan çık! Ve şu an aklında tek bi’şey olduğuna bahse girerim: Aynı viraja yeniden girmek! Karşı konulamayan, insanın içini yiyip bitiren o istek… İkinci otomobil bir Mazda MX-5. Dört bin kilometreyi henüz aşmış, döşemeleri hala yeni kokan, aile otomobili diye bindiğimiz birçok otomobilden daha rahat kırmızı bir MX-5… Evet evet; bizim ‘otomobil profesörleri’nin ‘çakma S2000’ dediği MX-5. Yepyeni bir MX-5 ve leş gibi bir Broadway arasında ufacık bir benzerlik yakalamaya çalışıyorsanız yardımcı olayım: Yumuşak süspansiyonlar… Reçellik kayısı kadar yumuşak, esneyen, otomobili sağa sola yatıran, bardaklıktaki kolanızı pantolonunuza içirmeye çalışmayan güzel süspansiyonlar… Tutunma limitlerini Everest’e çıkarmayan, 50 km/s hızda bile yan gitme potansiyeli olan, elleri öpülesi süspansiyonlar… Üzülerek söylemeliyim ki kandırıldığımızı düşünüyorum. Son yıllarda ‘spor otomobil sert otomobildir’ yalanıyla oyalanmamız bir yana, feci halde kazıklanıyoruz da. Nasıl olduğunu açıklayacağım; biraz sabır. Söylesenize kaçımız otomobil satın alırken amortisörlerin kalitesine birincil derecede önem veriyor? Ya da şöyle sorayım bizler için spor koltuklar mı daha çekici yoksa kaliteli amortisöler mi? Bingo! Otomobil almadan önce amortisörleri hatırlamıyoruz bile. Oysa bir otomobilin dünyasını değiştirebilecek -bkz. Proflex’li Palio- önemli bir parçadır amortisör. İşin kazıklanma kısmı ise kısaca şöyle: Firmalar ‘sportif otomobil’ yalanıyla sert yaylar kullanarak amortisörlere binen yükü azaltıp çalışma marjı düşük, ucuz amortisörler kullanıyorlar. Buradan artırdıkları milyonlarca doların birkaç cent’ini de yanal destekleri iyi olan koltuklara, altı düzleştirilmiş direksiyon simidine falan ayırıyorlar. Çok afedersiniz biz aptallar da her kasiste böbrek taşı düşürmeyi ‘spor otomobil’ kullanmak sanıyoruz. Tekrar özür dilerim; ama gerçek bu! Hiçbirimiz sportif bir otomobilin Mercedes S serisi kadar konforlu olmasını beklemiyoruz fakat bu gerçek, esnemekten payını almamış amortisörlere tahammül edeceğimiz anlamına gelmemeli. Spor otomobil mi arıyorsunuz? Gidin bir MX-5 alın. O kadar paranız yok mu? Benim de yok, üzülmeyin. Gidin döşemeleri ıslak köpek gibi kokmayan tertemiz bir Broadway bulun. İki otomobilin de dürüst ve eğlenceli sürüşlerine hayran kalacak, beni hayır dualarıyla anacaksınız. 1 Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 16 Mayıs 2016 Paylaş 16 Mayıs 2016 ürün bu yada bunun türevi birşey anladığım kadarıyla. http://urun.n11.com/cift-tarafli-bant/btm-bituself-oto-ses-yalitim-banti-20-cm-x-10-metre-aluminyum-P61982991 yalıtım süngeri dediğiniz şeyde yumurta kolisi şeklinde olan süngerlerden değil mi? peki uygulamayı nasıl yaptınız? https://www.adetasyapi.com/oto-ses-yalitimi Linkteki ürünlerdekinden aldım. Süngeri de oto ses yalıtımı 7 diye geçenden. Kendinden yapışkanlı.. Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen 16 Mayıs 2016 Paylaş 16 Mayıs 2016 Eskilerin hepsinde var zaten. Yenilerin üst donanımlılarinda var. Yorum bağlantısı
Erdem Çağla 20 Mayıs 2016 Paylaş 20 Mayıs 2016 Bir yakınımda 2002 c5 var onda hidroaktif olduğunu biliyorum. Ancak motoru 1.6 mı 2.0 mı neydi emin değilim İsmail TERZİ'den begendiğim bir yazı; Vites düşür, otomobilin burnunu viraja yapıştır, çıkışa yaklaştıkça gaza daha çok bas ve viraj çıkışında ön tekerlekler boşa dönmeye başlasın! Bir karış çamurun üstünde yarışırken bu gibi şeyler normaldir fakat asfaltta ve binek bir otomobilin içindeyken ‘torque steer’ de neyin nesi? Aldırış etme, gaz pedalını usul usul okşayarak en ufak bir tutunma zerresi ara ve bulduğun anda gaza yine otur! Yukarıdaki otomobilin güçlü-kuvvetli, asfalt parçalayan cinsten bir hayvan olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Bir Renault Broadway’den bahsediyorum. Montajı Bursa’da yapılmış, sel gördüğü için döşemeleri ıslak köpek gibi kokan ve her yanı güneş yanıklarıyla dolu bir Broadway… Bana süspansiyonlarla ilgili fikirlerimi gözden geçirme ihtiyacı hissettiren iki otomobilden biri… Şimdi diğer otomobile bir bakalım: Viraja yaklaş, otomobilin burnunu içeri oturt, gaza asıl ve gövdesi teknemsi hareketler yaparken virajdan yan yan çık! Ve şu an aklında tek bi’şey olduğuna bahse girerim: Aynı viraja yeniden girmek! Karşı konulamayan, insanın içini yiyip bitiren o istek… İkinci otomobil bir Mazda MX-5. Dört bin kilometreyi henüz aşmış, döşemeleri hala yeni kokan, aile otomobili diye bindiğimiz birçok otomobilden daha rahat kırmızı bir MX-5… Evet evet; bizim ‘otomobil profesörleri’nin ‘çakma S2000’ dediği MX-5. Yepyeni bir MX-5 ve leş gibi bir Broadway arasında ufacık bir benzerlik yakalamaya çalışıyorsanız yardımcı olayım: Yumuşak süspansiyonlar… Reçellik kayısı kadar yumuşak, esneyen, otomobili sağa sola yatıran, bardaklıktaki kolanızı pantolonunuza içirmeye çalışmayan güzel süspansiyonlar… Tutunma limitlerini Everest’e çıkarmayan, 50 km/s hızda bile yan gitme potansiyeli olan, elleri öpülesi süspansiyonlar… Üzülerek söylemeliyim ki kandırıldığımızı düşünüyorum. Son yıllarda ‘spor otomobil sert otomobildir’ yalanıyla oyalanmamız bir yana, feci halde kazıklanıyoruz da. Nasıl olduğunu açıklayacağım; biraz sabır. Söylesenize kaçımız otomobil satın alırken amortisörlerin kalitesine birincil derecede önem veriyor? Ya da şöyle sorayım bizler için spor koltuklar mı daha çekici yoksa kaliteli amortisöler mi? Bingo! Otomobil almadan önce amortisörleri hatırlamıyoruz bile. Oysa bir otomobilin dünyasını değiştirebilecek -bkz. Proflex’li Palio- önemli bir parçadır amortisör. İşin kazıklanma kısmı ise kısaca şöyle: Firmalar ‘sportif otomobil’ yalanıyla sert yaylar kullanarak amortisörlere binen yükü azaltıp çalışma marjı düşük, ucuz amortisörler kullanıyorlar. Buradan artırdıkları milyonlarca doların birkaç cent’ini de yanal destekleri iyi olan koltuklara, altı düzleştirilmiş direksiyon simidine falan ayırıyorlar. Çok afedersiniz biz aptallar da her kasiste böbrek taşı düşürmeyi ‘spor otomobil’ kullanmak sanıyoruz. Tekrar özür dilerim; ama gerçek bu! Hiçbirimiz sportif bir otomobilin Mercedes S serisi kadar konforlu olmasını beklemiyoruz fakat bu gerçek, esnemekten payını almamış amortisörlere tahammül edeceğimiz anlamına gelmemeli. Spor otomobil mi arıyorsunuz? Gidin bir MX-5 alın. O kadar paranız yok mu? Benim de yok, üzülmeyin. Gidin döşemeleri ıslak köpek gibi kokmayan tertemiz bir Broadway bulun. İki otomobilin de dürüst ve eğlenceli sürüşlerine hayran kalacak, beni hayır dualarıyla anacaksınız. hidroaktif aslında pnömatik süspansiyon değil mi? Bozuk yolda araba hızlıca gidiyor kaportada milim oynama yok yukarı aşağı girip çıkan tekerlekler sadece. Alıntı yaptığınız kişi çok doğru söylüyor, süspansiyon bence her şeyden daha önemli. Yorum bağlantısı
Mustafa Akçeşme 20 Mayıs 2016 Paylaş 20 Mayıs 2016 hidroaktif aslında pnömatik süspansiyon değil mi? Bozuk yolda araba hızlıca gidiyor kaportada milim oynama yok yukarı aşağı girip çıkan tekerlekler sadece. Alıntı yaptığınız kişi çok doğru söylüyor, süspansiyon bence her şeyden daha önemli. Pnomatik sistemler hava basinci ile calisir (ornek otobus kapilari) hidrolik sistemler ise yag basinci ile calisir (ornek kamyon kasasinin yukselmesi) hidroaktik suspansiyon yag basinci mantigiyla calisiyor. Aslinda cok karmasik bir sistem. Sensorler sayesinde yoldaki tepkiye gore kendi basincini ayarliyor, hizlandikca sertlesip araci yere yaklastiriyor vs. Citroen araclarinin 3 tekerle yola devam edebilmesini saglayanda aslinda bu sistem. Amortisor konusuna ilgiliyseniz birde "bose suspansiyon" sisteminin videolarini izleyin. Yorum bağlantısı
Erdem Çağla 20 Mayıs 2016 Paylaş 20 Mayıs 2016 Pnomatik sistemler hava basinci ile calisir (ornek otobus kapilari) hidrolik sistemler ise yag basinci ile calisir (ornek kamyon kasasinin yukselmesi) hidroaktik suspansiyon yag basinci mantigiyla calisiyor. Aslinda cok karmasik bir sistem. Sensorler sayesinde yoldaki tepkiye gore kendi basincini ayarliyor, hizlandikca sertlesip araci yere yaklastiriyor vs. Citroen araclarinin 3 tekerle yola devam edebilmesini saglayanda aslinda bu sistem. Amortisor konusuna ilgiliyseniz birde "bose suspansiyon" sisteminin videolarini izleyin. Bose suspansiyon videosu foruma ben atmıştım biliyorum eski bi lexus'a takmışlardı. Bizim ülkeye böyle araba lazım. Bose ile C5'ler aynı konforu mu verir? Yorum bağlantısı
Mustafa Akçeşme 21 Mayıs 2016 Paylaş 21 Mayıs 2016 Bose suspansiyon videosu foruma ben atmıştım biliyorum eski bi lexus'a takmışlardı. Bizim ülkeye böyle araba lazım. Bose ile C5'ler aynı konforu mu verir? Boseyi canlı test etmeden bunu bilmek zor ama videolara bakarsak bose üstün. Citroenin hidroaktif süspansiyonu test ettim evet konforlu olduğu doğru ama bir uçan halı da değil, kasa da yine de sarsıntı var. Bose de ise kasa da hiç sarsıntı görünmüyor. 1 Yorum bağlantısı
Ersin Yazar 31 Mayıs 2016 Paylaş 31 Mayıs 2016 bu aracın kötü yanlarından biri de bu. yoldaki sarsıntıyı direkt içeri alıyorum maalesef. sırf bu sesi yalıtımsızlığı ve süspansiyon sorunu yüzünden arabayı satıcam Yorum bağlantısı
Recommended Posts