İçeriğe Yönlendir

Motor Yağı Raf Ömrü Var Mıdır?

Ercan Ayas

Recommended Posts

Çağlar Bayur

hidrlik teki durum: içine nufuz eden su , kaynama sıcaklığını düşürüyor. frendeki değişim bu yüzden

Yorum bağlantısı
Furkan Tanrıveren
  Görkem Azizoğlu yazdı:

Abi direksiyon hidroliğini 6. yılın sonunda artık bi değiştireyim diye ustaya gittim. "Abi değiştirsek yeni hidrolik daha ince yapıda olacağı için bunun kaçırma yapmadığı yerlerden o yapabilir o yüzden böyle devam edelim" demişti. Allah'a şükür ne direksiyon pompası ne başka bir şeyden hiç başım ağrımadı belki de şansımız varmış. :)

2012 model aracımın 20000 de bakıma girerken fren sıvısını da değiştirdim ne kaçırma var nede tutmama aksine frenler daha iyi oldu

Yorum bağlantısı
Eren Gökmen
(düzenlendi)
  Volkan Dinçel yazdı:

1 yılda motor yağının bozulacağını hiç sanmıyorum..

Eski arabamda 15.000 km dolmasını beklerdim.

Ortalama 2.5-3 yılda yapıyorum 15.000 km..bir sıkıntı olmadı..arabayı yüksek devirlerde zorlamadan kullandıktan sonra motor yağına bişey olmaz diye düşünüyorum

Şimdi bu işlerde biraz kandırmaca var gibi..y.dışında bmw için 2yıl 30.000 km bakım aralığı varken Türkiye de 1 yıl 15.000 km...triger işi öyle..Kimi diyor 90.000 km kimi diyor 5 yıl kimi diyor 6 yıl kim ne tutturursa...

Neymiş Türkiye şartları..abi bizim yollarda artık hiç fena değil..Tozlu topraklı vs yollar eskiye nazaran çok daha az.bizim gibi arabalarını seven birazda pimpirikli müşterileri sanki azıcık kandırıyorlar gibime geliyor bazı işlerde

Agziniza saglik. Kac kere yazdim bu yazdiklarinizi kimbilir. Yol sarti vs diyerek kandiriyorlar ulkemin insanini. Araba Turkiye'de pahali bir sey oldugu icin ulkemin insani da iyice pimpiriklenip yagi 7500-10binde, trigeri 80-90 binde degsitiriyor. Cunku disinden tirnagindan arttirip en kotusune 30bin tl saymis. Bir cok insanin en az 20 maasi ediyor... Bu durumda servisler direkt olarak 'ya birsey olursa' taktigini uyguluyor. 5 tane servisi arayin hepsi triger icin farkli yil km verecektir.

Şu yol sarti kavramini anlayamiyorum. Trafikse avrupada daha yogun trafikli sehirler var. Tozsa duyanda avrupada köy yok zanneder. Hadi gectim bunlari kabul ettik diyelim, ulkemin insani hep İstanbulda ya da dag basi köyde mi yasiyor? ...

Bu arada Türkiye'deki yollar cok cok iyi. Avrupanin heryerinde sanildigi kadar iyi degil yollar.

Konu disi oldu biraz kusura bakmayin. Gorunce dayanamadim :)

tarihinde Eren Gökmen tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Eren Gökmen
(düzenlendi)
  Sertaç Karginer yazdı:

Bugün mobil 5-30 esp formula yağ aldım kutunun arkasında üretim tarihinden itibaren 5 yıl içinde kullanılmalı yazıyordu. Yani yağ kutunun içinde bozulmadan 5 yıl durabilir...:)

Uretici 5 yil yazdiysa onun en az 7 yil gideri vardir bence :)

Acilmis kutu icin ise bence dolumdan hemen sonra sıkı kapatilan yaga birsey olmaz. Bu kutular fabrikada oksijensiz ortamda doldurulmuyordur tahminimce. Daha iyisi ise kalan yag miktarinda temiz bir kaba dodurup agzi sıkıca kapatilirsa icinde fazla oksijen olmayacagindan bozulma da gerceklesmeyecektir veya uzun süre ertelenmis olacaktir bence.

tarihinde Eren Gökmen tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • 7 ay sonra...
Ramazan Turan

Arkadaşlar bugün yedek parçacıda 2012 üretimi motor yağı gördüm (Castrol 10w40), ve bu seriden yağ satıyor ve bir çok araca da bu yağ konuluyor. Yağların bir ömrü var mıdır, eski tarihli yağ motora konulduğunda bir sorun olur mu? 

Yorum bağlantısı
Serdar Akgül

Bugün aracımın motor yağını değiştim. Mobil Esp 5-30 koydum. Sanırım üzerinde 5 yıl yazıyordu..

Yorum bağlantısı
Ali Eren

Ben kapağı açılmamış, güneşe maruz kalmamış veya donmamış yağın ömrü 5 yıl diye duymuştum sanki.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
  Furkan TANRIVEREN yazdı:

2012 model aracımın 20000 de bakıma girerken fren sıvısını da değiştirdim ne kaçırma var nede tutmama aksine frenler daha iyi oldu

Fren hidroliğinin 2 yılda bir değişimi önerilir.
Yorum bağlantısı
Osman Bilgin

raf ömrü yoktur, eğer motora konursa o zaman bir kaç sene de bozulur, ya da az da olsa suyla temas etse çok geçmeden yine bozulur yani özelliğini yitirir..

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...