Ramazan Altıntaş 18 Mayıs 2016 Paylaş 18 Mayıs 2016 Geçenlerde hanım araba ile giderken farkettim çalıştırınca rölantide duman atmadı ama kalkıp giderken 200 mt falan bi çok yoğun olmamakla beyaz duman attı 3 5 defa denk geldim her zaman yapmıyor. Birde 2 ve 3. viteslerden itibaren gaza yüklenince çırrr diye ses geliyor eskidende vardı bu ses ama çok gelmiyordu dikkat çekmiyordu ama artık dikkat çekecek seviyelerde gelmeye başladı neden olabilir ? Yorum bağlantısı
Rıfat Çakar 18 Mayıs 2016 Paylaş 18 Mayıs 2016 Beyaz duman sadece soğuk motor ve kalkış esnasında oluyor sanırım. Enjektörlerden biri arızalı ya da tıkalı olabilir evet. Bahsettiğiniz ses de enjektörün boş püskürtme sesi gibi. Hemen gidip değiştirmeyin , temizlik ile de düzelebilir. Kontrol ettirin , sizde kontrol esnasında başında olun mutlaka. Yorum bağlantısı
Ramazan Altıntaş 18 Mayıs 2016 Yazar Paylaş 18 Mayıs 2016 Beyaz duman sadece soğuk motor ve kalkış esnasında oluyor sanırım. Enjektörlerden biri arızalı ya da tıkalı olabilir evet. Bahsettiğiniz ses de enjektörün boş püskürtme sesi gibi. Hemen gidip değiştirmeyin , temizlik ile de düzelebilir. Kontrol ettirin , sizde kontrol esnasında başında olun mutlaka. aynen motor soğuk ve kalkış esnasında oluyor yakıtıda 1 tık arttı gibi hissetmeye başladı aslında düzenli wurth mazot katkısınıda kullanıyorum. enjektörlere yapılacak uygulamalar fiyat olarak ne civarlarda acaba bilginiz varmı Yorum bağlantısı
Rıfat Çakar 18 Mayıs 2016 Paylaş 18 Mayıs 2016 aynen motor soğuk ve kalkış esnasında oluyor yakıtıda 1 tık arttı gibi hissetmeye başladı aslında düzenli wurth mazot katkısınıda kullanıyorum. enjektörlere yapılacak uygulamalar fiyat olarak ne civarlarda acaba bilginiz varmı O katkıların üzerinde yazdığı kadar faydaları olmuyor maalesef. Öncelikle sorun enjektör mü , enjektör ise hangi işlem ile bu sorun giderilir onu tespit ettirmeniz gerek. Maliyet hususu bölgeye göre de değişir. Bosch servislerde 100 TL bedel ile temizlik yapılıyor diye biliyorum. Değişim şart ise , maliyeti epey yüksek olur. Takımı 3000 gibi rakamları bulur. Yorum bağlantısı
Ramazan Altıntaş 18 Mayıs 2016 Yazar Paylaş 18 Mayıs 2016 (düzenlendi) O katkıların üzerinde yazdığı kadar faydaları olmuyor maalesef. Öncelikle sorun enjektör mü , enjektör ise hangi işlem ile bu sorun giderilir onu tespit ettirmeniz gerek. Maliyet hususu bölgeye göre de değişir. Bosch servislerde 100 TL bedel ile temizlik yapılıyor diye biliyorum. Değişim şart ise , maliyeti epey yüksek olur. Takımı 3000 gibi rakamları bulur. enjektörleri söküp temizlikmi yapıyorlar yoksa carbon clean tarzımı acaba. Sıkıntılı bir süreç bizi bekliyor yani 18 Mayıs 2016 tarihinde Ramazan Altıntaş tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 18 Mayıs 2016 Paylaş 18 Mayıs 2016 enjektörleri söküp temizlikmi yapıyorlar yoksa carbon clean tarzımı acaba. Sıkıntılı bir süreç bizi bekliyor yani Herşey enjektörleri söküp bakınca analaşılır iyi bir pompacı bulup baktırmalısınız. Yorum bağlantısı
Rıfat Çakar 18 Mayıs 2016 Paylaş 18 Mayıs 2016 enjektörleri söküp temizlikmi yapıyorlar yoksa carbon clean tarzımı acaba. Sıkıntılı bir süreç bizi bekliyor yani Carbon clean hiç yaptırmadı iseniz yaptırmayın. Sorun enjektörle ise ve temizlikle çözülürse , çok sıkıntı yaşamazsınız. Sorununuzun tespit ve çözüm aşamalarını yine bu konu üzerinden paylaşmanızı rica ederim. Benzer durumlar ile ilgili bir kaynak olur , geçmiş olsun. Yorum bağlantısı
Misafir 18 Mayıs 2016 Paylaş 18 Mayıs 2016 İstanbulda olsaydınız,iyi bir enjektörcü tavsiyesinde bulunacaktım size. Bence enjektörlere baktırın. Yorum bağlantısı
Ramazan Altıntaş 18 Mayıs 2016 Yazar Paylaş 18 Mayıs 2016 enjektörlerden önce aks şanzuman takozları ön düzende bir kaç bakım işleri vardı onları halletcem öncelik onlara bütçe ayırmıştım enjektör işine temmuz ayında girişeceğim. Bir sorum daha olacak fiestanın sadece ön aks kafaları değişiyormuş sanırım ama bazı parçacılar uyum sağlamıyor diyor acaba aks ile ilgili işlem yaptıran varmı ? Yorum bağlantısı
Ramazan Altıntaş 28 Haziran 2016 Yazar Paylaş 28 Haziran 2016 Geçen hafta aracın yağ bakımını yaptık castrol 5 30 ford onaylı yağ mazot hava yağ filtreleri değişti ve würth yay katkısı koyuldu ve 3 5 gündür bakıyorum duman atma kalmadı gibi boşta gaz verip hemen arkaya geçip bakıyorum kara duman değilde kurum gibi yoğun olmayan duman çıkıyor. Arabayı kimseye vermediğim için arkasından takip etmedim daha önce takip ettiğimde beyaz duman üflüyordu. İşin özeti yağ bakımından sonra biraz km yapınca beyaz duman kesildi gibi son test ile netlik kazanacak Yorum bağlantısı
Samet dikiz 24 Eylül 2016 Paylaş 24 Eylül 2016 Sa 2004 1.4 lpgli fiesta var. Bugun aracin yagini degistirdim. Bujileri de degistirdim. Araci calistirinca egzoztan bi muddet yoğun miktarda beyaz duman geldi. Sonra kesildi. Nedeni ne olabilir? Yorum bağlantısı
Ramazan Altıntaş 26 Eylül 2016 Yazar Paylaş 26 Eylül 2016 Sa 2004 1.4 lpgli fiesta var. Bugun aracin yagini degistirdim. Bujileri de degistirdim. Araci calistirinca egzoztan bi muddet yoğun miktarda beyaz duman geldi. Sonra kesildi. Nedeni ne olabilir? ben daha o aşamaya gelemedimki diğer bakımları vardı onları yaptırdım bebek oldu ona masraf derken kaldı gitti yağı değiştirdiğimde kesilmişti ama sonradan yine başladı Yorum bağlantısı
Samet dikiz 26 Eylül 2016 Paylaş 26 Eylül 2016 140 binde Araçların KM kaç acaba ?140 binde Yorum bağlantısı
Muhittin Kaplan 26 Eylül 2016 Paylaş 26 Eylül 2016 Samet bey sizin arac dizel degilmis. Ne desem yalan olur. Ama dizel icin konusursam beyaz duman motor revize vaktinin geldigine isarettir genelde. Enjektor olsa genelde siyah duman atar. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 26 Eylül 2016 Paylaş 26 Eylül 2016 Sa 2004 1.4 lpgli fiesta var. Bugun aracin yagini degistirdim. Bujileri de degistirdim. Araci calistirinca egzoztan bi muddet yoğun miktarda beyaz duman geldi. Sonra kesildi. Nedeni ne olabilir? o sırada içeri nem su vb kaçmış olablir mi? Yorum bağlantısı
Batuhan Kılıç 27 Eylül 2016 Paylaş 27 Eylül 2016 Sa 2004 1.4 lpgli fiesta var. Bugun aracin yagini degistirdim. Bujileri de degistirdim. Araci calistirinca egzoztan bi muddet yoğun miktarda beyaz duman geldi. Sonra kesildi. Nedeni ne olabilir? Fazla yağ koyulduğunda da yapar Yorum bağlantısı
Recommended Posts