İçeriğe Yönlendir

Benzinde Titreme / Rolanti Bozukluğu ( Sadece Benzinde )

Ethem Yaralı

Recommended Posts

Ethem Yaralı

Merhaba ,

Arkadaşlar aracım 1998 Model Mondeo Glx , dün işten eve dönerken lgp bitti sabah alırım diye aldırış etmedim. Sabah kalkıp arbayı çalıştırdım Maşallah hiçbir problem olmadan çalıştı , 30 sn 1 dk kadar bekledim sonra aracı kaldırdım yine bir problem göremedim / daha doğrusu dikkat etmemiştim. Benzin istasyonuna geldim lpg alırken sırada bekliyordum araç rolantide bariz şekilde hissedilir bir tonda titreme yaptı. Aklıma takıldı az önce tekrar benzinde aracı çalıştırdım titreme devam ediyor. Sağı solu kurcalarken üzerinde "Air Flow" yazan hava akış metresinin soketini yerinden çıkardım rolanti önce yükseldi sonra motor normal şekilde titreme yapmadan çalışmasına devam etti. Bu soketi taktığım zaman sadece benzinde bu titremeyi yapıyor LPG de kesinlikle bu şikayetim yok.

Not :  Aracıma sürekli olarak benzin alırım , çeyrek deponun altına hiçbir zaman düşürmem haftanın en az 2 veya 3 günü aralıklarla iş yerime benzinde gider gelirim fakat daha önce bu titremeyi fark etmemiştim. Sizden ricam problem ne olabilir ? 

Şimdiden ilgilenen arkadaşlara teşekkür ederim. İyi günler diliyorum.

Yorum bağlantısı
Emrah Altun

Sadece benzinde bu titreme oluyorsa enjektörlerden ve yakıt pompasından şüphelenilebilir.

Yorum bağlantısı

Sadece benzinde bu titreme oluyorsa enjektörlerden ve yakıt pompasından şüphelenilebilir.

Yakıt pompası olsa araçda geç çalışma vs gibi problem olması gerekir diye düşünüyorum ama benzin enjektörleri olabilir dediğiniz gibi. Yada oksijen sensörü

Yorum bağlantısı
Ethem Yaralı
(düzenlendi)

Yakıt pompası olsa araçda geç çalışma vs gibi problem olması gerekir diye düşünüyorum ama benzin enjektörleri olabilir dediğiniz gibi. Yada oksijen sensörü

Fakat , olay şu hava akış metresininin soketini çıkardığımda herşey normale dönüyor :) İlk başta rolanti yükseliyor sonra tam 1 de duruyor zaten lpg 'de de tam 1 in üstünde sabit kalıyor ne aşağı ne yukarı.  

tarihinde Ethem Yaralı tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı

Enjektör kablo tezgahını kontrol ettirin. Aynısı başıma geldi. 3 defa pompa değiştim. Asıl sorun yaşa ve ısıya bağlı olarak izolasyonu bozulmuş kablo tezgahında çıktı. 

Yorum bağlantısı
Ethem Yaralı

Enjektör kablo tezgahını kontrol ettirin. Aynısı başıma geldi. 3 defa pompa değiştim. Asıl sorun yaşa ve ısıya bağlı olarak izolasyonu bozulmuş kablo tezgahında çıktı. 

Değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim. Hemen ustaya götüreceğim ve bu bilgiyi ileteceğim. Birde aklıma yatmayan bir konu var aynı enjektör lpg içinde kullanımıyor mu? Yoksa enjektör sadece benzindemi işlev görüyor?

Yorum bağlantısı

Aynı soruyu ben de sormuştum ama benzin enjektörleri daha hassas sanırım voltaj konusunda. O tarz bir cevap almıştım. 

Yorum bağlantısı
Ethem Yaralı

Aynı soruyu ben de sormuştum ama benzin enjektörleri daha hassas sanırım voltaj konusunda. O tarz bir cevap almıştım. 

Merhaba , değerli yorumlarınız için çok teşekkür ediyorum. Servise gittim , gittiğim yer ankara'da Ford BAŞER yetkili servisi her zaman oraya gidiyorum. Söylediğiniz gibi ustaya aktardım. Kontrol edip bilgisayara bağladılar ve bilgisayarda problem bulamadılar ısrarla manuel kabloları ve kablo tezgahını kontrol etmelerini istedim Onlarda sorunun aynen sizinki gibi olduğunu anlayıp enjektör tesisatını komple orjinal olarak değiştirmeyi teklif ettiler. Yaptırdım Yarım saat gibi bir sürede yaptılar , sağolsunlar araç tıkır tıkır çalışıyor. Öncelikle #Yunus Emre Çırak hocam sizlere sonrada zahmetlerini verip konuya yazma zahmetinde bulunan diğer arkadaşlarıma gönülden teşekkür ediyorum belkide hiçbirşey yaptıramadan bu şekilde binecektim araca ve içim rahat etmeyecekti. Saygılarımla...

Not : Merak edenler olacaktır , servis toplamda 790 TL fatura çıkardı ve ödedim fakat gece yastığa kafamı koyduğumda huzurlu uyumam için 790 TL çok değil :)

Mondeo'mu seviyorum...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ethem Yaralı

orjin enjektör tessaitı buldular mı?

Merhaba , Hocam ellerinde olduğunu değiştireceklerini orjinal olduğunu belirttiler , onay verdim yaptılar. Tabi biz takılan parçayı ve aracı göremediğimiz için ne denli doğrudur bilemem ama aracımdaki problem giderildi , çok memnunum.

Yorum bağlantısı
Selim Kılınç

Enjektör kütüğü ve üzerindeki enjektörlerden bahsetmemiş arkadaş herhalde. Enjektörlere giriş yapan kablolardan tesisattan bahsetmiş.

Diye anladım.

Yorum bağlantısı
Ethem Yaralı

Enjektör kütüğü ve üzerindeki enjektörlerden bahsetmemiş arkadaş herhalde. Enjektörlere giriş yapan kablolardan tesisattan bahsetmiş.

Diye anladım.

Merhaba , 

Aynen öyle enjektörler değişmedi sadece tesisat kabloları vs değişti. Onun haricinde bir işlem olmadı. Zaten enjektörleri değiştirmek dünya masraf.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...