İçeriğe Yönlendir

Triger Kayışı Değişimi.

Yusuf Durmuş

Recommended Posts

Yusuf Durmuş

2010 model titanyum fiestam var 73000 km de triger kayışını ne zaman değiştirmem gerekiyor?

Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik

2010 model titanyum fiestam var 73000 km de triger kayışını ne zaman değiştirmem gerekiyor?

4 yıl yada 80 bin km.  Bence hemen değiştirin 

Yorum bağlantısı
Eray Çalışkan

Triger kayışı değişimi için tam zamanını beklememek gerekir. İşçilik falan zor ve maliyetli gibi görünse de herhangi bir kopma durumunda ortaya çıkacak sorun neredeyse yarım motor yapmaya denktir. Ortalama süre 4-5 yıl ve 90bin km civarları söylerler ama kesinlikle bu rakamlardan önce değişmesi çok doğru olacaktır.

Yorum bağlantısı
Volkan Dinçel

Km.yi doldurmamış olmasına rağmen trigeri 4-5 yılda koparabilen var mı? Merak ettiğim için soruyorum yanlış anlamayın..

Yorum bağlantısı
Osman Ozturk

Km.yi doldurmamış olmasına rağmen trigeri 4-5 yılda koparabilen var mı? Merak ettiğim için soruyorum yanlış anlamayın..

Ben varım, :) 1996 opel astra 1998 yılında 61 bin km civarı koptu.Triger 60 binde değişmesi gerekiyormuş,servis değiştirmemiş.En yakın servise çektik,incelediler.Bütün masraf değiştirmeyen servise rücu etti.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Yusuf Durmuş

Çok teşekkür ederim en kısa zamanda değiştirecem eskişehir yada ankara da önerebileceğiniz yer var mı?

Yorum bağlantısı
Ömür Can
(düzenlendi)

Bende 2 yıl önce Focus 1'imi aldığımda 90 bin km idi yetkili servis bu aracın Triger değimi 90binde yapılır dedi fakat ben değiştirmedim biraz araştırma yaptım avrupada 120bin de değişiyormuş neyse 4 gün önce riske girmeyeyim dedim ve 102 bin kilometrede değiştirdim kayış sapasağlam çıktı iç kısmında ve dış kısmında hiç bir çatlama yok yalnız gergi bilyasının kayışın sürtündüğü kısımda 2,5 cm lik bir çatlak var boylamasına (o çatlak nasıl oluşmuş anlamış değilim).Benden sonra arkadaşım değiştirdi 2009 model era 170 binde önce değiştirilip değiştirilmediği bilinmiyor onunda kayışı sapasağlam çıktı dükkanda önceden değişmiş 2 kayış daha gördüm onlarda da çatlak filan yoktu sadece gördüklerimi yazıyorum, isteyen istediği km de değiştirsin.Sorumluluk kabul etmem. :)

tarihinde Ömür Can tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ubeyd Bayar

Benim aracım dizel fiesta 83 binde 2012 ocak çıkışlı. 84 binde. Triger falanda hiç değişmedi. Benimde aklımda.

Yorum bağlantısı
Abdullah Hayırseven

benim 2007 fiestanın trigeri ilk kez 2011 in sonunda 75.000 kmlerde değişmiş.şimdiki km 126.000. 50.000 km geçmiş olmasına rağmen 4,5 yıl olmuş ve değişim zamanı gelmiş.önümüzdeki ay değiştiricem ben de.(90.000 km ya da 5 yıl hangisi önce dolarsa değişmek gerekiyor araştırmalarıma göre).yıllık bakımla birlikte 700-800 gibi fiyatlar aldım.

Yorum bağlantısı
  • 4 ay sonra...
Mehmet Ali Yerlikaya

Arkadaslar ben yeni değiştirdim ilk değişim oldugunu soyledi ustalar 85 binde 2009 fiesta bı sıkıntısını hic görmedim bu zamana kadar yanlız değişimden sonra sankı birinci viteste 3500 4000 devirde sanki ufak bi vurma sesi geliyo motordan bide 120 140 km hızda boyle bi ufak vurma sesi geliyor neden olabilir sizce

Yorum bağlantısı
Cihan Gulseren

Arkadaslar ben yeni değiştirdim ilk değişim oldugunu soyledi ustalar 85 binde 2009 fiesta bı sıkıntısını hic görmedim bu zamana kadar yanlız değişimden sonra sankı birinci viteste 3500 4000 devirde sanki ufak bi vurma sesi geliyo motordan bide 120 140 km hızda boyle bi ufak vurma sesi geliyor neden olabilir sizce

S.a kardeşim benim de 2009 fiesta 67bin km' de. banada 80 -90 km arası gel demişlerdi. Çıkan kayışa göz attın mı hiç ne durumda ?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yavuz Akcay

Benim fiestada 2009model 84000de kaç ustaya göturdum hiç olmazda 90.95bin olsun yazik diyolar ki biri akrabam.ama ben yinede degişicem yakın zamanda klavuzunda 4 yil yada 135bin km dio bence 100bin km rahat görür yaş şartı olmadan ama risk almaya değermi bence değmez.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ali Yerlikaya

S.a kardeşim benim de 2009 fiesta 67bin km' de. banada 80 -90 km arası gel demişlerdi. Çıkan kayışa göz attın mı hiç ne durumda ?

serviste yaptırmadım eskişehirde tanıdık saglam bı ustaya gittim arabayı aldıktan sonra ardahana geldım simdi 1.viteste 2500 devirden sonra hareket halinde sürtme sesi geliyo cıldırcam anlaamdım neden oldugunu gidisinde falan bi sıkıntı yok sadece hareket halinde bi sürtme sesi geliyo sen naptın ustaya göturdunmu tekrar

S.a Arkadaşlar yeni triger degistiridm 87 binde araba yanlız hareket halinde bi sürtme sesi geliyo acaba triger kayısını cokmu sıkmıslar sebebi neden olabilir sizce 1.viteste bariz şekilde sürtme sesi hissediliyo bide 3000 devir sonrası biraz titreme yapıyo normalmi bu sürtme sesi neden olablir arabadan soguduö ustayada götüreniyorum bulundugum yer itibariyle

Yorum bağlantısı
Mehmet yusuf şahan

Merhaba arkadaşlar benim myfiesta 2013 78 bin km de triger kayışına geçen normal bakımda dıger bakımda agır bakıma sokacaz dedi çok samimi arkadaşım agır bakım ne kadar tutar disklerde dahil bilgi verirseniz sevinirim teşekkürler

Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Kadir Özdemir

Merhaba 2013 1.25 fiesta aldim 52binde triger kaçta değiştirmem gerek?

Yorum bağlantısı
Ali Kılıç3

benim de 2012 dizel araç 68 binde ne zaman değiştireyim sizce?

Yorum bağlantısı
Koray Demir

benim de 2012 dizel araç 68 binde ne zaman değiştireyim sizce?

2017 yılı/90 bin km de değişim gerekli.

2 sene daha idare eder.

Muhtemelen söküldüğünde gıcır görünecektir ancak trigerde idare olmaz.
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...