İçeriğe Yönlendir

Ka - Fanlardan Gelen Sıcak Hava

Muzaffer Uysal

Recommended Posts

Çağrı Güzel
(düzenlendi)

Arkadaşlar bu olay bendede vardı yaz boyu klima kullandım sonra geçen sabah bi soğuk oldu sıcağa aldım tepki yok.takımları topladım bu kalorifer musluğunun sadece yanındaki motoru soktum bayramın 3. Günü.cıkarttım söyle biraz ufledim temizledim taktım tıkır tıkır çalışıyo.bildiğimiz cek valf bu zımbırtı.benimki orjinali üstündeki eğer elinizden biraz işçilik geliyorsa silgeçlerin altındaki plastik ızgara yerin altında kalorifer musluğu...sökme takmayla ilgili yardımcı olurum.yarım gün en fazla acemi biri için.kolay gelsin

tarihinde Çağrı Güzel tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Arkadaşlar bu olay bendede vardı yaz boyu klima kullandım sonra geçen sabah bi soğuk oldu sıcağa aldım tepki yok.takımları topladım bu kalorifer musluğunun sadece yanındaki motoru soktum bayramın 3. Günü.cıkarttım söyle biraz ufledim temizledim taktım tıkır tıkır çalışıyo.bildiğimiz cek valf bu zımbırtı.benimki orjinali üstündeki eğer elinizden biraz işçilik geliyorsa silgeçlerin altındaki plastik ızgara yerin altında kalorifer musluğu...sökme takmayla ilgili yardımcı olurum.yarım gün en fazla acemi biri için.kolay gelsin

Elinize sağlık.. Bilgi için teşekkürler.. Hava yapmaz demi.. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 2 yıl sonra...
Uğur Gökçebey
(düzenlendi)
Sani Gerşon yazdı:

Bu yöntemde kullanılıyor ve hararet yapmıyor. Sonuçta bu sistemle sadece kalorifer peteğine giden su ile oynaşıyorsunuz. Arada bir de olsa sıcağa almayı unutmayın ;)

Sani Gerşon yazdı:

Bu yöntemde kullanılıyor ve hararet yapmıyor. Sonuçta bu sistemle sadece kalorifer peteğine giden su ile oynaşıyorsunuz. Arada bir de olsa sıcağa almayı unutmayın ;)

hocam selamun aleykum  eşime 98  ford ka aldı  arabadan memnuuz fakat kılımasız ve  sanırım musluk bozuk  sizlerı yaptığı gibi yaptırıp kurtulmayı düşünüyorum  yaptırıp kullanan varmı  sorun çıkardımı ve nasıl yapıldı detay verebılecek varmı  manuel yapayım kısın acar yazın kaparımm şimdiden tesekkurler 

tarihinde Uğur Gökçebey tarafından düzenlendi
yanlış yazım
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Uğur Gökçebey yazdı:

hocam selamun aleykum  eşime 98  ford ka aldı  arabadan memnuuz fakat kılımasız ve  sanırım musluk bozuk  sizlerı yaptığı gibi yaptırıp kurtulmayı düşünüyorum  yaptırıp kullanan varmı  sorun çıkardımı ve nasıl yapıldı detay verebılecek varmı  manuel yapayım kısın acar yazın kaparımm şimdiden tesekkurler 

Araya manuel vana bağlanıyor. Lavabo musluğu bağlayan gördüm :)

Ancak panelin değil de musluğun hatalı olduğuna emin misiniz? Panelden elektrik gidiyor mu?

Yorum bağlantısı
Uğur Gökçebey

Sani Gerşon yazdı:

Araya manuel vana bağlanıyor. Lavabo musluğu bağlayan gördüm :)

Ancak panelin değil de musluğun hatalı olduğuna emin misiniz? Panelden elektrik gidiyor mu?

Musluk arızalı hocam 

Kafama takılan şu

Manüel takarsak ileri su devam etmıycek orj muslukta kalorıfere girmeden gonderıyor manüel vanoyla biz basınçlı gelen suyun onunu kesmiş olmayacakmıyız buda boru vs patlatmazmı kullanan bı arkadaş foto atsa ve durumu değerlendirse iyi olur

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Uğur Gökçebey yazdı:

Musluk arızalı hocam 

Kafama takılan şu

Manüel takarsak ileri su devam etmıycek orj muslukta kalorıfere girmeden gonderıyor manüel vanoyla biz basınçlı gelen suyun onunu kesmiş olmayacakmıyız buda boru vs patlatmazmı kullanan bı arkadaş foto atsa ve durumu değerlendirse iyi olur

Orjinal muslukta da aynı durum söz konusu. Kalorifer peteğine girişi direkt kesiyor sistem.

Yorum bağlantısı
Uğur Gökçebey
Sani Gerşon yazdı:

Orjinal muslukta da aynı durum söz konusu. Kalorifer peteğine girişi direkt kesiyor sistem.

anlatamadım hocam  orj musluk kalorıfer petegıne verıyor veya dırekt suyun gıtmesını saglıyor petege gırmedenn cakma vano suyu durduruyor  ılerı bıyere gıtmıyor  kalorıferden sonra su nereye gıdıyor ?  mNUEL MUsluk  suyu kalorıferden oce keserse  gelen basınc sıkıntı cıkarırmı yada basınc yokmu 

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Uğur Gökçebey yazdı:

anlatamadım hocam  orj musluk kalorıfer petegıne verıyor veya dırekt suyun gıtmesını saglıyor petege gırmedenn cakma vano suyu durduruyor  ılerı bıyere gıtmıyor  kalorıferden sonra su nereye gıdıyor ?  mNUEL MUsluk  suyu kalorıferden oce keserse  gelen basınc sıkıntı cıkarırmı yada basınc yokmu 

Uğur bey,

Gayet anlattınız. Dediğim gibi, manuel ya da elektronik musluk, yaptığı tek şey, kalorifer peteğine suyu gönderip oradaki suyu devirdaim ettirmek. Ya da kapalı konumdaysa motor içinde suyu tutmak. Basınç farkı yok.

Yorum bağlantısı
Uğur Gökçebey
Sani Gerşon yazdı:

Uğur bey,

Gayet anlattınız. Dediğim gibi, manuel ya da elektronik musluk, yaptığı tek şey, kalorifer peteğine suyu gönderip oradaki suyu devirdaim ettirmek. Ya da kapalı konumdaysa motor içinde suyu tutmak. Basınç farkı yok.

hocam işte  manuel musluk orj musluk oncesıemı sorasınnamı takılıcak asıl sorum bu aslıda 

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Uğur Gökçebey yazdı:

hocam işte  manuel musluk orj musluk oncesıemı sorasınnamı takılıcak asıl sorum bu aslıda 

Orjinal sökülecek, onun yerine takılacak. Başka yolu yok zaten.

Yorum bağlantısı
Uğur Gökçebey
Sani Gerşon yazdı:

Orjinal sökülecek, onun yerine takılacak. Başka yolu yok zaten.

vano kapalıyken  petege su gırmeyecek petek ısınmyacak  burada sıkıntı yok ama orjınalınde  anımasyoda gordugum kadarıyla kapalıyke n  petege su gırmıyor fakat gelen suyun dırek gecmesını dıger borudan petege gırmeden gıtmesını saglıyor  ama manuelde petege gırmeyecek  ve halıyle su ılerı gıtmyecek yanı devırdaım duracak bu sıkıntı acarmı ? araya ayrı gecıs ıcın bır boru daha yapılmalımı  orjınalı cunku kapalıyken suyu dırek gonderıyor

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Orjinalinde de peteğe su gitmiyor kapalı durumdayken. Sizin takacağınız musluk ile peteğe yine su gitmeyecek. Peteğin ısınmasını istediğinizde musluğu söküp direkt bağlamanız gerekir hortumları.

Şuradan sökme takma işlemlerine de bakabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Uğur Gökçebey

https://hizliresim.com/RgpMOa

Sani Gerşon yazdı:

Orjinalinde de peteğe su gitmiyor kapalı durumdayken. Sizin takacağınız musluk ile peteğe yine su gitmeyecek. Peteğin ısınmasını istediğinizde musluğu söküp direkt bağlamanız gerekir hortumları.

Şuradan sökme takma işlemlerine de bakabilirsiniz.

hocam kabaca cızdım  su sonrasında nereye gıdıyor  gıren suyu durdurunca suyun devam edıp gıtmesıde duruyor   yanı devırdaımı durdurmus gıbı olmuyormuyuzhttps://hizliresim.com/RgpMOa

Yorum bağlantısı
Serkan Yıldırım
Burak Fidan yazdı:

bu arada eğer fanınınz kapalıyken bile üflengeçlerden dış ortamdan daha sıcak bir hava üflüyorsa kesinlikle hava alış kutusuna motor bölümünden bir hava sızıntısı var yani hava alış kutusu ve o bölgedeki petek kutusu motor kompartmanından tam izole değil demek oluyor. bunun sebebi olarak da aracın süratle giderken motorun sıcaklığı torpidonun önündeki o bölüme çarpıyor ve eğer kaçak varsa fanınız çalışmıyor olsa bile hızın yarattığı basınç sebebiyle içeri sıcak hava üflüyor. ben o hava alış bakalitinin altına izolasyon için balonlu fitil koydum. boş kırık yerler vardı plastik tamiri ile boşlukları doldurdum. şuan eskisi gibi sıcak hava girmiyor o bölgeye.

Burak hocam o havaya hücum rüzgarı deniliyor. Ford'un bir yerinde okudum ama net hatırlamıyorum. Araç 80-100km/sa arası giderken bir miktar hava gelmesi normal, istenen bir şey. Hem içerideki havanın temizlenmesi, hem de buğu çözmek için. Fazla ise muhtemelen polen filtresi takılı değildir. Takınca miktar azalıyor o da eğer muslukta bir arıza yoksa rahatsız etmiyor hatta benim hoşuma gidiyor :)

Doğuş Yılmaz yazdı:

Geçen gün kalorifer musluğunu yenisiyle değiştirdik. Kontrol ettik gayet güzel çalışıyor. Sonra yine sapıtıp komple sıcak üflemeye başladı. Buradaki sıkıntı nedir,yeni aldığım musluk da mı arızalı acaba, yoksa başka bir problem mi? Komple iptal ettirip musluk işine girsem maliyeti ne kadar yaptıran arkadaşlar? Ve kime yaptırmak gerekir,elektrikçi vs?

Sıkıntısını çekip, tamirine uğraşıp başarılı olduğum her noktada arabamı daha çok seviyorum. İç/dış hava sirkülasyon seçiciye bir devre yaptım. çok güzel oldu lakin foruma yazamadım. Yazılım olmasın diye niyet edince zamanlı ve normal rölelerle bir ağ oluştu. Bir miktar karışık, isteyen olursa devre şemasını bir ara yazarım. Bozuk ka kalmayıncaya kadar devam :pufpuf: Panel konusunda muhtemel arıza transistör ise ilgili bir başlık açtım. Ankara'da olan arkadaşlar için bazı konularda yardımcı olabilirim. 

Uğur Gökçebey yazdı:

hocam kabaca cızdım  su sonrasında nereye gıdıyor  gıren suyu durdurunca suyun devam edıp gıtmesıde duruyor   yanı devırdaımı durdurmus gıbı olmuyormuyuzhttps://hizliresim.com/RgpMOa

Uğur hocam sizi anladım :D eğer musluk, vana benzeri bir şey ile bay pas edilecekse motordan gelen su peteğe girmeden doğrudan tekrar motora dönüyor. Tıkama işi sizin de anlatmak istediğiniz gibi sakıncalı. Sonra istenildiğinde motordan gelen sıcak su yine doğrudan peteğe, oradan da yine motora bağlanıyor. Her iki durumda da kabin ısısı ile ilgili bir kontrol olmuyor maalesef. Motor sıcak petek bağlı ise kabin sıcak, petek bağlanmamışsa kabin atmosfer sıcaklığında.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Uğur Gökçebey
Serkan Yıldırım yazdı:

Burak hocam o havaya hücum rüzgarı deniliyor. Ford'un bir yerinde okudum ama net hatırlamıyorum. Araç 80-100km/sa arası giderken bir miktar hava gelmesi normal, istenen bir şey. Hem içerideki havanın temizlenmesi, hem de buğu çözmek için. Fazla ise muhtemelen polen filtresi takılı değildir. Takınca miktar azalıyor o da eğer muslukta bir arıza yoksa rahatsız etmiyor hatta benim hoşuma gidiyor :)

Sıkıntısını çekip, tamirine uğraşıp başarılı olduğum her noktada arabamı daha çok seviyorum. İç/dış hava sirkülasyon seçiciye bir devre yaptım. çok güzel oldu lakin foruma yazamadım. Yazılım olmasın diye niyet edince zamanlı ve normal rölelerle bir ağ oluştu. Bir miktar karışık, isteyen olursa devre şemasını bir ara yazarım. Bozuk ka kalmayıncaya kadar devam :pufpuf: Panel konusunda muhtemel arıza transistör ise ilgili bir başlık açtım. Ankara'da olan arkadaşlar için bazı konularda yardımcı olabilirim. 

Uğur hocam sizi anladım :D eğer musluk, vana benzeri bir şey ile bay pas edilecekse motordan gelen su peteğe girmeden doğrudan tekrar motora dönüyor. Tıkama işi sizin de anlatmak istediğiniz gibi sakıncalı. Sonra istenildiğinde motordan gelen sıcak su yine doğrudan peteğe, oradan da yine motora bağlanıyor. Her iki durumda da kabin ısısı ile ilgili bir kontrol olmuyor maalesef. Motor sıcak petek bağlı ise kabin sıcak, petek bağlanmamışsa kabin atmosfer sıcaklığında.

Peki hocam yapanlar neye istinaden yapıyor t vanolar var yani  iki ayrı yöne gonderıbılen ve kapatıbılen  bakalım arastıracagım

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Uğur Gökçebey yazdı:

Anladım şimdi.

Bu iş için üretilmiş 4 yollu vanalar var ama pahalı. Siz vanayı motor giriş çıkışına bağlayacaksınız. Kışın ise vanayı söküp eski  haline döndüreceksiniz.

Yorum bağlantısı
Uğur Gökçebey

Evet arkadaşlar sonunda sanayiye ulaştım ustamla analız ettik durumu araya vano takmak tehlikeli devırdaımı azaltmış oluyorsunuz ve dolaşıma zarar verıyorsunuz  ama biz  t muslukları işi cözecegız musluğun giriş kısmına t vano takıp araya bı su borusu atıcaz t vano kapalı kalaorıfer ve ara boruya suyu verıcek kışın acık konumda olucak yazında araya atacagımız boru ile kalorıfere girmeden su direk borudan devam edıcek tek vano atmak tehlikeli dolaşımı durduruyor azaltıyor amaan dikkat usta yoğundu vanoyu alıp müsait zamanda yapıcaz foto paylaşıcam

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Uğur Gökçebey yazdı:

Evet arkadaşlar sonunda sanayiye ulaştım ustamla analız ettik durumu araya vano takmak tehlikeli devırdaımı azaltmış oluyorsunuz ve dolaşıma zarar verıyorsunuz  ama biz  t muslukları işi cözecegız musluğun giriş kısmına t vano takıp araya bı su borusu atıcaz t vano kapalı kalaorıfer ve ara boruya suyu verıcek kışın acık konumda olucak yazında araya atacagımız boru ile kalorıfere girmeden su direk borudan devam edıcek tek vano atmak tehlikeli dolaşımı durduruyor azaltıyor amaan dikkat usta yoğundu vanoyu alıp müsait zamanda yapıcaz foto paylaşıcam

basit iyidir: kalorifer radyatörüne giren hortum ile çıkan birbine bağlansa en iysi. T vana da aynı mantık

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Uğur Gökçebey yazdı:

Orjinal musluğa niye yönelmiyorsunuz Uğur bey?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Uğur Gökçebey
Çağlar Bayur yazdı:

basit iyidir: kalorifer radyatörüne giren hortum ile çıkan birbine bağlansa en iysi. T vana da aynı mantık

Olurda ama yaz bası ve yaz sonu  hep sanayiye gitmek gerekıcek ozaman

Sani Gerşon yazdı:

Orjinal musluğa niye yönelmiyorsunuz Uğur bey?

Abı aldığım çocuk 1,5 yılda 2 defa degıstırdım dedi ve parca öyle kolay dökülecek bir yerde değil maalesef

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Uğur Gökçebey yazdı:

Abı aldığım çocuk 1,5 yılda 2 defa degıstırdım dedi ve parca öyle kolay dökülecek bir yerde değil maalesef

Yan sanayi kullanırsa böyle olur. Orjinali 10 seneden fazla gidiyor.

Yorum bağlantısı
Uğur Gökçebey
Sani Gerşon yazdı:

Yan sanayi kullanırsa böyle olur. Orjinali 10 seneden fazla gidiyor.

ORJINALI 10seneDAYNIYORSA HIC UGRASMAM BEN TAMEN YAnlıs anladım yılda bır bozuluyor orj olsada gıbı algıladım rj ne kadardır hocam tahmınen fıyatı

Yorum bağlantısı
Uğur Gökçebey
Alpay Sumer yazdı:

Ugur bey forumda buyuk harf ve chat dili kullanmamaya ozen gosteriyoruz.

hosbulduk sızede merhaba alpay bey dıkkat edelım bundan sonra 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Alpay Sumer
Uğur Gökçebey yazdı:

hosbulduk sızede merhaba alpay bey dıkkat edelım bundan sonra 

Tesekkur ederiz. Keyifli forumlar.😊

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...