Adem Uçak 13 Haziran 2016 Paylaş 13 Haziran 2016 merhaba abilerim kardeşlerim aracıma nasip olursa spor yay almak ıstıyorum orjınal yaylarını kestirmek istemıyorum hem sekme yapar diye hemde köşede dursun orjınal yay sonucta Bana hangi marka spor yay önerirsiniz bide spor yay sekme yaparmı en cok kafam buna takılıyor ben ölçü olarak arkaya 5 önlere 3 cm yay almak istiyorum ama endişelendiğim birşey var biz uzun yola gittiğimizde bagaj full dolu oluyor bıde arakaya yolcu binicek sürtme yaparmı o korkum var sürtme yapmassa attırıcam direk ama bilmediğim için suanlık beklıyorum sizler bana tavsiye verirseniz bi karar alıcam inşallah Yorum bağlantısı
OGÜN NARMANLI 26 Temmuz 2016 Paylaş 26 Temmuz 2016 Merhaba, ben focus 2 de kullandım orjinal amortsör jant ve lastik ile. Özel kule gergisi de yaptırdım. Dikkatli kullanmak gerekiyor, araç alçalıyor fakat davlumbazlara sürtme yapacağını sanmıyorum. Konfor olarak kayıp çok oluyor fakat yol tutuş inanılmaz iyileşiyor. Focus 2 aracımızda 2 ay kullanıp çıkarttığım yaylar 5cm Namistain, sizin aracınıza uyuyor ise uygun fiyata vereceğim. Yorum bağlantısı
Adem Uçak 4 Ağustos 2016 Yazar Paylaş 4 Ağustos 2016 aslında daaha karar veremedim benim lastiklerde çamurlugun arasında 10 cm var önlere 3.5 cm atsam diyorum sürtme yaparmı yani yük falanda binicek bagaj dolu olucak Yorum bağlantısı
Semih İzgi 4 Ağustos 2016 Paylaş 4 Ağustos 2016 (düzenlendi) Merhaba, ben focus 2 de kullandım orjinal amortsör jant ve lastik ile. Özel kule gergisi de yaptırdım. Dikkatli kullanmak gerekiyor, araç alçalıyor fakat davlumbazlara sürtme yapacağını sanmıyorum. Konfor olarak kayıp çok oluyor fakat yol tutuş inanılmaz iyileşiyor. Focus 2 aracımızda 2 ay kullanıp çıkarttığım yaylar 5cm Namistain, sizin aracınıza uyuyor ise uygun fiyata vereceğim. F2 yayı F1'e uymaz. Tüm markalı spor yaylar araçların yük dağılım ve ağırlıklarına göre özel üretilir. aslında daaha karar veremedim benim lastiklerde çamurlugun arasında 10 cm var önlere 3.5 cm atsam diyorum sürtme yaparmı yani yük falanda binicek bagaj dolu olucak 3.5 CM lastikle çamurluk arasında yine boşluk bırakacaktır. İstenilen sportif duruşu çok sağlamayabilir. Yinede orjinalden iyidir. 5 CM aracı güzel alçaltır, Orjinal yay ile sürtmeyen araç bu yaylar ile de sürtmez. tabi araç alçalacağı için ve amortisörler hali hazırda takozlara yaklaştığı için çukur tümsek gibi zararlı etkenler aracı normalden fazla yıpratır. Amortisör darbeleri absorb edemeden yük, bağlantı noktalarına ve şaseye biner. İyi bir yay sekmeye sebep olmaz. araç yolu okur. lastik top gibi seken araçlar yayı kestirenler veya presletenler. Bulunduğunuz il kara kış geçiren bir il. Eminim yollarda özellikle kışın çukur çok oluyordur. 3.5cm size daha uygun olacaktır. Yay kesme, ısıtıp pressleme yapılabilecek en büyük hatalardan biridir, iyiki akıllıca davranmışsınız. Spor yay markası olarak ben Coil-ex 5cm kullanıyorum (5yıldır) araca %95 oranında tek bindiğim için konfor veya sürtme sorunları yaşamıyorum. Zaten sert ve refleksli araç kullanmak bana daha konforlu gelmekte. Coil-ex dışında apexi eibach voglant birde HR vardı sanırım sık kullanılan markalar. 4 Ağustos 2016 tarihinde Semih İzgi tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Adem Uçak 7 Ağustos 2016 Yazar Paylaş 7 Ağustos 2016 F2 yayı F1'e uymaz. Tüm markalı spor yaylar araçların yük dağılım ve ağırlıklarına göre özel üretilir. 3.5 CM lastikle çamurluk arasında yine boşluk bırakacaktır. İstenilen sportif duruşu çok sağlamayabilir. Yinede orjinalden iyidir. 5 CM aracı güzel alçaltır, Orjinal yay ile sürtmeyen araç bu yaylar ile de sürtmez. tabi araç alçalacağı için ve amortisörler hali hazırda takozlara yaklaştığı için çukur tümsek gibi zararlı etkenler aracı normalden fazla yıpratır. Amortisör darbeleri absorb edemeden yük, bağlantı noktalarına ve şaseye biner. İyi bir yay sekmeye sebep olmaz. araç yolu okur. lastik top gibi seken araçlar yayı kestirenler veya presletenler. Bulunduğunuz il kara kış geçiren bir il. Eminim yollarda özellikle kışın çukur çok oluyordur. 3.5cm size daha uygun olacaktır. Yay kesme, ısıtıp pressleme yapılabilecek en büyük hatalardan biridir, iyiki akıllıca davranmışsınız. Spor yay markası olarak ben Coil-ex 5cm kullanıyorum (5yıldır) araca %95 oranında tek bindiğim için konfor veya sürtme sorunları yaşamıyorum. Zaten sert ve refleksli araç kullanmak bana daha konforlu gelmekte. Coil-ex dışında apexi eibach voglant birde HR vardı sanırım sık kullanılan markalar. öncelikle teşekkür ederim abicim verdiğin bilgiler için peki sekme falan yaparmı kaliteli sizin kullandınız yayda oluyormu sekme Yorum bağlantısı
Semih İzgi 7 Ağustos 2016 Paylaş 7 Ağustos 2016 öncelikle teşekkür ederim abicim verdiğin bilgiler için peki sekme falan yaparmı kaliteli sizin kullandınız yayda oluyormu sekme Cevabi mesajimda yaziyor Markali urunler alirsan sekme felan olmaz. Yorum bağlantısı
Adem Uçak 10 Ağustos 2016 Yazar Paylaş 10 Ağustos 2016 Cevabi mesajimda yaziyor Markali urunler alirsan sekme felan olmaz. son bişey daha söyliyim öne 3.5 atsam arakayada 5 cm atsam sürtme yaparmı çamurluklara yük oldunda aklıma takılan tek soru bu Yorum bağlantısı
İsmail Kızılkaya 12 Ağustos 2016 Paylaş 12 Ağustos 2016 adem uçak kac ınc jant var aracta Yorum bağlantısı
Adem Uçak 14 Ağustos 2016 Yazar Paylaş 14 Ağustos 2016 adem uçak kac ınc jant var aracta 14 inc 185 65 14 Yorum bağlantısı
Yasin Bakır 15 Ağustos 2016 Paylaş 15 Ağustos 2016 Merhabalar, ben de 3-4 ay önce forumlarda bu konuları araştırıyordum. O yüzden elimden geldiğince fikirlerimi paylaşayım. Şu an Focus 1.6 Darkline aracımda 195/60/15 lastiklerle beraber Vogtland 4cm yay kullanıyorum. Araç kesinlikle çok fazla alçak durmuyor. Öncelikle onu söyleyeyim. Bagaj full dolu olduğu halde en ufak bir sürtme problemi yaşamadım. Yolda sekme olmuyor sadece bozuk yollarda araç biraz titriyor. Ben spor yaydan çok memnunum. Önceki aracımda pres yay vardı. Ne konfor ne de yol tutuş vardı. Ancak spor yay ile hem yol tutuş inanılmaz artıyor hem de konforda hissedilen bir değişme olmuyor. Yorum bağlantısı
Adem Uçak 27 Ağustos 2016 Yazar Paylaş 27 Ağustos 2016 Merhabalar, ben de 3-4 ay önce forumlarda bu konuları araştırıyordum. O yüzden elimden geldiğince fikirlerimi paylaşayım. Şu an Focus 1.6 Darkline aracımda 195/60/15 lastiklerle beraber Vogtland 4cm yay kullanıyorum. Araç kesinlikle çok fazla alçak durmuyor. Öncelikle onu söyleyeyim. Bagaj full dolu olduğu halde en ufak bir sürtme problemi yaşamadım. Yolda sekme olmuyor sadece bozuk yollarda araç biraz titriyor. Ben spor yaydan çok memnunum. Önceki aracımda pres yay vardı. Ne konfor ne de yol tutuş vardı. Ancak spor yay ile hem yol tutuş inanılmaz artıyor hem de konforda hissedilen bir değişme olmuyor. öncelikle teşekkürederim, peki ya fazla bi sekme oluyormu zıplama falan yoksa normal yay gibimi Yorum bağlantısı
Rasim Bolat 21 Ocak 2017 Paylaş 21 Ocak 2017 Herkese selamlar 2001 focus aracıma 185. 65. 14 olan jant lastik takımını, 195. 55.16 jant takımı ile kısmetse değiştirmek istiyorum. Bu değişiklikte araç yükseleceği için spor yay gerekir mi? çok mu sırıtır araç Yorum bağlantısı
Recommended Posts