Oğuz Yılmaz 21 Haziran 2016 Paylaş 21 Haziran 2016 Bayram haftasında elim ererse ben de bir el atacağım detaycılığa Su ve kapalı garaj ortamında olacak olmam beni gaza getiriyor Elimde birbirinden farklı kondisyonlarda en az 3 araç olacak. İşe girersem 2 araca kesin başlayacağım. 1) 5-6 ay önce trafiğe çıkmış, acentede blueribbon boya koruma yapılmış, sadece sonax'ta özenle yıkanmış benim çıplak gözle veya ışık vurdurarak hare göremediğim kendi aracım opak beyaz 116 2) 2006 model, pek özen gösterilmemiş, lokal boyaları olan ve parlaklığından eser kalmamış açık metalik mavi fusion. Hala yılmamış ve virüsü kendime bulaştırmış olursam eğer, 3) Metalik Gri VW Amarok. Yıka yıka bitmeyen bir araç zaten. Yıkamacı köpüğüne ve tarla tozuna oldukça maruz kalıyor. * Yüzey hazırlama için yazılanları okudum, IPA, Kil ve belki demirtozu uygulamasını yapmayı düşünüyorum. * Konu pastaya gelince, elimde makine olmayacak. El ile uygulayacağım. Kendi aracım yeni olduğun için pastaya girmek istemiyorum pasta işlemi yapmadan ne yapabilirim? Fusion için pasta gerekecektir. Ancak el ile uygulayabileceğim hangi sertlikte nasıl bir pasta almalıyım, hangi sertlikte bir el pedi ile girişmeliyim, ilk pasta tecrübem olacağı için çok çekinmeli miyim * Boya koruma katı olarak bir ürüne karar vereceğim, araçlar hep açık renk. Beyaz, açık mavi, belki metalik gri.. El ile acemice uygulayabileceğim bir ürün bakıyorum, kışa girerken büyük ihtimalle kendi aracıma daha profosyonel birine seramik kaplama uygulatacağım o sebeple orta seviyede süreklilik ve maximum parlaklık arıyor olacağım. Fusion içinse korunacak bir boya yok aslında, ne kadar parlatabilirsem o kadar iyi. * Hızlı cila gibi bir ürün alıp normal yıkamalardan sonra da uygulamak istiyorum mesela sonax BSD Bir de genel sorular, * Bu uygulamaların herhangi birinde plastik aksam maskelemeye gerek olacak mı? Maske bandı yeterli olur mu yoksa sökme takma yapmam gerekir mi? * Şampuan öneriniz ne olur? İşlemler sonucu Fusion ve Amarok özensizce yıkanmaya devam edecek, kendi aracıma da özenmeye devam edeceğim. Sonuç olarak her madde için önerilerinize ve ürün tavsiyelerinize açığım. Okudukça birşeyler oluştu kafamda ama tavsiyeler ile tam şekillenecek. Teşekkürler şimdiden! Yorum bağlantısı
Oğuzhan Çakır 21 Haziran 2016 Paylaş 21 Haziran 2016 İlk adımı attım. Bunlar Çeyizin ilk üyeleri Şimdi Poxy'i mi önce uygulayacağım, yoksa polish mi önce uygulanıyor? 4 Yorum bağlantısı
Mithat Tuğrul 21 Haziran 2016 Paylaş 21 Haziran 2016 Selamlar, bende tecrübesiz olduğum için pastayı elle uygulamak istiyorum. İpa alkol, kil, pasta, boya koruma, son kat cila sırasınımı takip edeceğim? Eğer bu sırayı takip edeceksem, alacağım pasta ve boya koruma ne olmalıdır? meguiars uc (pasta), nxt veya c2v3 mü (boya koruma) ? Pastayı elle uygularken neyle uygulamamı önerirsiniz? Alternatif olarak, Pastayı elle uygulama işe yaramassa, kısa yollu arabayı parlatacak ne yapabilirim? Mikrofiber bez ve ped önerileriniz nedir? Aynı zamanda şampuan öneriniz? Birde lastik parlatıcı olarak önerileriniz? Yorum bağlantısı
Oğuz Yılmaz 22 Haziran 2016 Paylaş 22 Haziran 2016 Ben de yarın sipariş geçsem ne güzel olur, yetişir hepsi önümüzdeki haftaya. Var mı tavsiyeniz? Bayram haftasında elim ererse ben de bir el atacağım detaycılığa Su ve kapalı garaj ortamında olacak olmam beni gaza getiriyor Elimde birbirinden farklı kondisyonlarda en az 3 araç olacak. İşe girersem 2 araca kesin başlayacağım. 1) 5-6 ay önce trafiğe çıkmış, acentede blueribbon boya koruma yapılmış, sadece sonax'ta özenle yıkanmış benim çıplak gözle veya ışık vurdurarak hare göremediğim kendi aracım opak beyaz 116 2) 2006 model, pek özen gösterilmemiş, lokal boyaları olan ve parlaklığından eser kalmamış açık metalik mavi fusion. Hala yılmamış ve virüsü kendime bulaştırmış olursam eğer, 3) Metalik Gri VW Amarok. Yıka yıka bitmeyen bir araç zaten. Yıkamacı köpüğüne ve tarla tozuna oldukça maruz kalıyor. * Yüzey hazırlama için yazılanları okudum, IPA, Kil ve belki demirtozu uygulamasını yapmayı düşünüyorum. * Konu pastaya gelince, elimde makine olmayacak. El ile uygulayacağım. Kendi aracım yeni olduğun için pastaya girmek istemiyorum pasta işlemi yapmadan ne yapabilirim? Fusion için pasta gerekecektir. Ancak el ile uygulayabileceğim hangi sertlikte nasıl bir pasta almalıyım, hangi sertlikte bir el pedi ile girişmeliyim, ilk pasta tecrübem olacağı için çok çekinmeli miyim * Boya koruma katı olarak bir ürüne karar vereceğim, araçlar hep açık renk. Beyaz, açık mavi, belki metalik gri.. El ile acemice uygulayabileceğim bir ürün bakıyorum, kışa girerken büyük ihtimalle kendi aracıma daha profosyonel birine seramik kaplama uygulatacağım o sebeple orta seviyede süreklilik ve maximum parlaklık arıyor olacağım. Fusion içinse korunacak bir boya yok aslında, ne kadar parlatabilirsem o kadar iyi. * Hızlı cila gibi bir ürün alıp normal yıkamalardan sonra da uygulamak istiyorum mesela sonax BSD Bir de genel sorular, * Bu uygulamaların herhangi birinde plastik aksam maskelemeye gerek olacak mı? Maske bandı yeterli olur mu yoksa sökme takma yapmam gerekir mi? * Şampuan öneriniz ne olur? İşlemler sonucu Fusion ve Amarok özensizce yıkanmaya devam edecek, kendi aracıma da özenmeye devam edeceğim. Sonuç olarak her madde için önerilerinize ve ürün tavsiyelerinize açığım. Okudukça birşeyler oluştu kafamda ama tavsiyeler ile tam şekillenecek. Teşekkürler şimdiden! Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan 24 Haziran 2016 Paylaş 24 Haziran 2016 Herkese merhaba arkadaşlar belli ki bu konuda aracına son derece özen gösteren ve konunun ustası arkadaşlar/ abiler var. Bende hemen bayram ertesi kendi aracıma kas gücümü kullanarak bakim yapmak istiyorum pasta cila wax elinden geldiği kadar iyi is çıkartmak icin uğraşacağım. Konunun ustalarından tavsiyelere ihtiyacım var. Konuyu bastan sona okudum. Bütçemi fazla zorlamadan ve tabiki boyaya zarar vermeden bu ise girişmeyi düşünüyorum. Aracımın ve almayı düşündüğüm ürünlerin fotoğraflarını ekleyeceğim. Sizlerden tavsiyeler bekliyorum yanlış yaptıgım bisey varsa uyarırsanız sevinirim. Aracımı aralık ayında aldım ve gördüğüm kadarıyla boya koruma konusunda eski sahipleri ekstra bisey yapmamış gibi. Aracım biraz kirli ne kadar fıkır verir bilmiyorum. Yorum bağlantısı
Buğra Höngül 24 Haziran 2016 Paylaş 24 Haziran 2016 Elle çizik gidermek zor ancak super reshine polish auto gylm ile dolgu yapıp sonra da güzel bir wax ile koruma sağlarsın SM-J700F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 24 Haziran 2016 Paylaş 24 Haziran 2016 siyah boyada. ilk pasta cilayı profesyonel bir yerde yaptırın. sonra korumayı kendiniz yapın derim. Yorum bağlantısı
Oğuz Yılmaz 25 Haziran 2016 Paylaş 25 Haziran 2016 Var mı tavsiyeniz sayın usta beyler Bayram haftasında elim ererse ben de bir el atacağım detaycılığa Su ve kapalı garaj ortamında olacak olmam beni gaza getiriyor Elimde birbirinden farklı kondisyonlarda en az 3 araç olacak. İşe girersem 2 araca kesin başlayacağım. 1) 5-6 ay önce trafiğe çıkmış, acentede blueribbon boya koruma yapılmış, sadece sonax'ta özenle yıkanmış benim çıplak gözle veya ışık vurdurarak hare göremediğim kendi aracım opak beyaz 116 2) 2006 model, pek özen gösterilmemiş, lokal boyaları olan ve parlaklığından eser kalmamış açık metalik mavi fusion. Hala yılmamış ve virüsü kendime bulaştırmış olursam eğer, 3) Metalik Gri VW Amarok. Yıka yıka bitmeyen bir araç zaten. Yıkamacı köpüğüne ve tarla tozuna oldukça maruz kalıyor. * Yüzey hazırlama için yazılanları okudum, IPA, Kil ve belki demirtozu uygulamasını yapmayı düşünüyorum. * Konu pastaya gelince, elimde makine olmayacak. El ile uygulayacağım. Kendi aracım yeni olduğun için pastaya girmek istemiyorum pasta işlemi yapmadan ne yapabilirim? Fusion için pasta gerekecektir. Ancak el ile uygulayabileceğim hangi sertlikte nasıl bir pasta almalıyım, hangi sertlikte bir el pedi ile girişmeliyim, ilk pasta tecrübem olacağı için çok çekinmeli miyim * Boya koruma katı olarak bir ürüne karar vereceğim, araçlar hep açık renk. Beyaz, açık mavi, belki metalik gri.. El ile acemice uygulayabileceğim bir ürün bakıyorum, kışa girerken büyük ihtimalle kendi aracıma daha profosyonel birine seramik kaplama uygulatacağım o sebeple orta seviyede süreklilik ve maximum parlaklık arıyor olacağım. Fusion içinse korunacak bir boya yok aslında, ne kadar parlatabilirsem o kadar iyi. * Hızlı cila gibi bir ürün alıp normal yıkamalardan sonra da uygulamak istiyorum mesela sonax BSD Bir de genel sorular, * Bu uygulamaların herhangi birinde plastik aksam maskelemeye gerek olacak mı? Maske bandı yeterli olur mu yoksa sökme takma yapmam gerekir mi? * Şampuan öneriniz ne olur? İşlemler sonucu Fusion ve Amarok özensizce yıkanmaya devam edecek, kendi aracıma da özenmeye devam edeceğim. Sonuç olarak her madde için önerilerinize ve ürün tavsiyelerinize açığım. Okudukça birşeyler oluştu kafamda ama tavsiyeler ile tam şekillenecek. Teşekkürler şimdiden! Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan 25 Haziran 2016 Paylaş 25 Haziran 2016 siyah boyada. ilk pasta cilayı profesyonel bir yerde yaptırın. sonra korumayı kendiniz yapın derim.Profesyonel yerlerde fiyatlar çok fahiş. Durum boyle olunca kendim yapmak istedim ama görünen o ki kimse sıcak bakmıyor Daha önce eski focusumuza sonax pasta cila yapmıştım sonuçtan da memnun kalmıştım o da lacivert renkti. Yaparım diye düşünüyorum buna da fakat yine de boya zarar görsün istemem. Zaten üst düzey bi performans beklemiyorum bu işlemler sonrası %60 performans alsam yine yeter bana Yorum bağlantısı
Buğra Höngül 25 Haziran 2016 Paylaş 25 Haziran 2016 %60 performans alırsınız ama dediğim ürünlerle daga güzel parlaklık olur kapatıcı özelliği olduğu için SM-J700F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi Yorum bağlantısı
Mithat Tuğrul 25 Haziran 2016 Paylaş 25 Haziran 2016 Selamlar, bende tecrübesiz olduğum için pastayı elle uygulamak istiyorum. İpa alkol, kil, pasta, boya koruma, son kat cila sırasınımı takip edeceğim? Eğer bu sırayı takip edeceksem, alacağım pasta ve boya koruma ne olmalıdır? meguiars uc (pasta), nxt veya c2v3 mü (boya koruma) ? Pastayı elle uygularken neyle uygulamamı önerirsiniz? Alternatif olarak, Pastayı elle uygulama işe yaramassa, kısa yollu arabayı parlatacak ne yapabilirim? Mikrofiber bez ve ped önerileriniz nedir? Aynı zamanda şampuan öneriniz? Birde lastik parlatıcı olarak önerileriniz? Varmı önerisi olan Yorum bağlantısı
Buğra Höngül 25 Haziran 2016 Paylaş 25 Haziran 2016 İpa aracı yüzeysel temizler illa ipa bulsam diye dert etmeyin m600 tiner de olur yoksa yakınlarda eczaneden antiseptik alırsınız onun oranıda %80 zaten izopropil alkol 1/2 sulandırılıyor farkeden çok bişey olmaz çizikleri elle götürme çook zor nerde 3000 devirde dönen makine nerde el kuvveti koruma olarak C2v3 düşünürseniz saygı duyarım ama detailingworld deki testte sonax brillant shine detailer daha uzun gitti tavsiyem auto gylm super reshine polish (srp) üstüne sonax brillant shine detailer zaten foruma bu ara indirim var otomaniax. Com da tercih sizin tabiki SM-J700F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi Yorum bağlantısı
Mithat Tuğrul 25 Haziran 2016 Paylaş 25 Haziran 2016 İpa aracı yüzeysel temizler illa ipa bulsam diye dert etmeyin m600 tiner de olur yoksa yakınlarda eczaneden antiseptik alırsınız onun oranıda %80 zaten izopropil alkol 1/2 sulandırılıyor farkeden çok bişey olmaz çizikleri elle götürme çook zor nerde 3000 devirde dönen makine nerde el kuvveti koruma olarak C2v3 düşünürseniz saygı duyarım ama detailingworld deki testte sonax brillant shine detailer daha uzun gitti tavsiyem auto gylm super reshine polish (srp) üstüne sonax brillant shine detailer zaten foruma bu ara indirim var otomaniax. Com da tercih sizin tabiki SM-J700F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi Teşekkürler buğra bey. Şampuan ve lastik parlatıcı olarak önerin varmıdır? Yorum bağlantısı
Buğra Höngül 25 Haziran 2016 Paylaş 25 Haziran 2016 Teşekkürler buğra bey. Şampuan ve lastik parlatıcı olarak önerin varmıdır?Şampuan olarak sonax red summer alabilirsiniz neden red summer derseniz oda indirimde faydalanın diye lastik parlatıcı olarak mat mı parlakmı seviyorsunuz SM-J700F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi Yorum bağlantısı
Mithat Tuğrul 25 Haziran 2016 Paylaş 25 Haziran 2016 Parlak seviyorum, lastiği gösterdiği için. Teşekkürler tekrardan buğra bey 1 Yorum bağlantısı
Buğra Höngül 25 Haziran 2016 Paylaş 25 Haziran 2016 3d hd ürünlerine göz atabilirsiniz bu aralar onu tercih ediyorum SM-J700F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi 1 Yorum bağlantısı
Emre Öğüt 25 Haziran 2016 Yazar Paylaş 25 Haziran 2016 Ben lastik parlatıcı olarak bu ürünün üzerine ürün tanımam [emoji3] 3 Yorum bağlantısı
Misafir 29 Haziran 2016 Paylaş 29 Haziran 2016 3d hd ürünlerine göz atabilirsiniz bu aralar onu tercih ediyorum Kardeşim küçük bi soru sorsam hatırlarsan önceki konularda g3 aldığımdan bahsetmiştim. Arabam panter siyahı focus 2 bu g3 güzel çizik alıyor fakat nemlendirdigim halde mükemmel tozuyor [emoji16] arabamda genel çizik yok ama fırça yüzünden oluşan hareler var hareleri alacak bir marka model tozmayan çabuk kurumayan rahat silinebilen ürün varmıdır üstüne de turtlewax colormagic Black kullanıyorum Oda makinayla heryere sicriyor Bana sırasıyla hare için ve üstüne güzel parlaklık verecek finish wax ne önerirsin şimdiden ağzına sağlık [emoji5] [emoji106] Yorum bağlantısı
Buğra Höngül 29 Haziran 2016 Paylaş 29 Haziran 2016 Menzerna 2500 ,3800 pedleri her panel arası diş fırçası ile temizle makine dönerken oda tozutmasını engeller SM-J700F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi Yorum bağlantısı
Misafir 29 Haziran 2016 Paylaş 29 Haziran 2016 Menzerna 2500 ,3800 pedleri her panel arası diş fırçası ile temizle makine dönerken oda tozutmasını engeller SM-J700F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi Kaşım gözüm un gibi oluyor [emoji16] bide verdiği yakma korkusu malum yün ped usta işi orta sert pasta pedi kullanıyorum Yorum bağlantısı
Buğra Höngül 29 Haziran 2016 Paylaş 29 Haziran 2016 Kaşım gözüm un gibi oluyor [emoji16] bide verdiği yakma korkusu malum yün ped usta işi orta sert pasta pedi kullanıyorumDüşük devir ve kurutmadan yaparsan bişeycik olmaz SM-J700F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi Yorum bağlantısı
Misafir 29 Haziran 2016 Paylaş 29 Haziran 2016 (düzenlendi) Düşük devir ve kurutmadan yaparsan bişeycik olmaz SM-J700F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi Sağol kardeşim benim Allah razı olsun şu menzerna 2500 den de alayım Bunun için 3m polish ped almıştım gri renk olanından kullanılır mı pasta pedi ile mi yapmalıyım 29 Haziran 2016 tarihinde Samet Daz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Buğra Höngül 29 Haziran 2016 Paylaş 29 Haziran 2016 Polish zaten 2500 cuk diye oturur SM-J700F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi Yorum bağlantısı
Misafir 29 Haziran 2016 Paylaş 29 Haziran 2016 Polish zaten 2500 cuk diye oturur SM-J700F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi Ped bu Yorum bağlantısı
Buğra Höngül 29 Haziran 2016 Paylaş 29 Haziran 2016 3m iyidir SM-J700F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi Yorum bağlantısı
Recommended Posts