İçeriğe Yönlendir

1.3 Multijet Evo Dnamik

Murat Altay1

Recommended Posts

Murat Altay1
(düzenlendi)

Merhaba arkadaslar

Fiesta 2011 yada opel corsa 2011 ariyordum uzun zamandir ama malesef param temiz arac almama yetmiyor

Son olarak punto evo multijetlere bakar oldum

Arac pintolarin en dolusu sinifinda da hemen hemen tum ozellikleri barindiriyor

Sizce pintolar nasil bir aractir

Satarken zorluk cekermiyim

Kullanan arkadaslar yorumlarini paylasabilitmi

Begendigim bir arac

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-hacidan-orijinal-2011-model-punto-evo-cicek-gibi-310127109/detay

Saygilar...

tarihinde Murat Altay1 tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mustafa Akçeşme

Piyasası olan bir model, satması kolay olur o konudu da sıkıntı yasamazsınız. 

Yakıt olarak da iyidir,

Konfor olarak berbattır amortisörleri çok sert bozuk yolda çekilmez,

Ben aynı fiyata 2-3 yaş yaşlı olsun Fiesta, Corsa, Polo gibi araçları tercih ederdim.  

Bu araçları da puntoyu da test edin kapılarının kapanma sesleri dahi farklı, iç malzeme plastik kalitesi, ses yalıtımı vs. arada gerçekten fark var. 

Hatta şöyle söyleyim bayiye 0 KM bakmaya gitmiştik focus 1 aracımızla, focus1 den inip buna binince vazgeçip direk geri çıktık :) 15 yaşında focus bundan kaliteli geldi o kadar yani.

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

ne kadar yüksek modelli araba alabiliyorsan onu al leşi çıkmış arabalara sırf ford , opel vw diye para verme 

punto iyidir az yakar sağlamdır motor büyük bir şanszlık yaşamadığın sürece üzmez kafana göre gezersin

piyasası nedir hiç bilmiyorum ama linkteki araç güzelmiş alınır

tarihinde Ali Gök tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Murat Altay1

Gayet güzel araçlar. Oldukça seri, sessiz, sorunsuz, ekonomik.. Evren abimiz uzun dönem kullanmıştı ve çok memnundu. Satarken de hiç problem yaşatmaz.

Aşağıdaki konulara göz atabilirsiniz.

http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/231331-punto-evo-al%C4%B1n%C4%B1r-m%C4%B1/

http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/255671-fiat-punto-evo-deneyimleri/

Tsk ederim okudum genel olarak iyi bir arac
Yorum bağlantısı
Tamer Topaç

Piyasası iyidir.

Araç genel itibariyle yumuşak bir yapıya sahiptir. Motor sessiz sayılabilir. Üst devirlerde 1,4 Tdci' den seridir alt devirler ise, biraz alışkanlık ister. Vites oranlarıyla ilgili olarak, 3. ve 4. vites ara hızlanmaları keyiflidir.

Az yakar.

Direksiyon city fonksiyonuyla kişiye göre keyif verebilir, genel olarak hissiz bir yapısı vardır.

Malzeme kalitesi o bir Fiat.

Fiesta' dan daha geniş ve ferahtır.

Yol tutuşu iyi / kabul edilebilir, ekstrem durumlara dikkat. Direksiyona bağlı olarak ve ağırlık transferleriyle ilgili ters kontralara tam cevap veremez. Virajdan önce yavaşlamak tavsiyedir.

Frenler çok iyidir.

Vites halatları sık sık arıza yapar.

Müzik sistemi yeterlidir.

Klima çok başarılıdır.

Silecek kolu ve fasıla ayarları sinir bozucudur. Vs. vs.
Genel olarak alınır mı, donanımlısı alınır binilir.

Fiyat konusu yorumsuz.

Yorum bağlantısı
Yusuf Agca

Şuanki aracımdan önce 2 tane punto kullandım.İlki grandeydi ve sonraki de 2011 1,3  MJ Evo idi. Bazı arkadaşlar sırf fiat logosu var diye ezmeye çalışmışlar ama emin olun en az elimizdeki fiestalar kadar konforlu ve dayanıklı arabadır punto.

Hatta bazen tittanyum x aracımı satıp şöyle cam tavanlı beyaz renkli bir evo alsam mı diye malum siteye bile bakınıyorum.

Bence için her konuda rahat olsun, ben önceki aracımı 1 yıl sonra aldığım fiyatın 4000 TL üstüne ve sadece 100 TL pazarlıkla sattım.

Alın bir Evo keyfinize bakın.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Altay1

Şuanki aracımdan önce 2 tane punto kullandım.İlki grandeydi ve sonraki de 2011 1,3 MJ Evo idi. Bazı arkadaşlar sırf fiat logosu var diye ezmeye çalışmışlar ama emin olun en az elimizdeki fiestalar kadar konforlu ve dayanıklı arabadır punto.

Hatta bazen tittanyum x aracımı satıp şöyle cam tavanlı beyaz renkli bir evo alsam mı diye malum siteye bile bakınıyorum.

Bence için her konuda rahat olsun, ben önceki aracımı 1 yıl sonra aldığım fiyatın 4000 TL üstüne ve sadece 100 TL pazarlıkla sattım.

Tsk ederim
Yorum bağlantısı
Mustafa Akçeşme

Şuanki aracımdan önce 2 tane punto kullandım.İlki grandeydi ve sonraki de 2011 1,3  MJ Evo idi. Bazı arkadaşlar sırf fiat logosu var diye ezmeye çalışmışlar ama emin olun en az elimizdeki fiestalar kadar konforlu ve dayanıklı arabadır punto.

O bazı arkadaş ben oluyorum sanırım :)

Öncelikle marka fanatiği değilim.

Fiat marka 5 tane aracım oldu şuana kadar. Fiatlar içinde Mareayı tek geçerim bence fiatın ürettiği ilk ve son iyi araba odur (egeayı bilmiyorum onu hariç tutuyorum). 

Fiatın motorları iyidir ok, ama iç aksam ve kasa olayında fordun, opelin, vwin baya bir gerisinde kalıyor bana göre. siz öyle olmadığını düşünüyorsanız saygı duyuyorum. 

Yorum bağlantısı
Guest Mert Boran

Fiat kesinlikle alınıp en az masrafla kullanılabilecek bir araba. Bende Linea 1.3 mjet kullanıyorum. Şu ana kadar hiçbir memnuniyetsizligim olmadı.

Yorum bağlantısı
Tevfik Işık

Yürütme maliyeti en uygun araçlarin başinda gelir kendileri. Bunu 6 yillik g.punto kullanicisi olarak soyluyorum. Malzeme kalitesi ve konfor olarak B sinifi standartlarini rahatlikla karşilar.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Ayberk Erdinc

Merhaba arkadaslar

Fiesta 2011 yada opel corsa 2011 ariyordum uzun zamandir ama malesef param temiz arac almama yetmiyor

Son olarak punto evo multijetlere bakar oldum

Arac pintolarin en dolusu sinifinda da hemen hemen tum ozellikleri barindiriyor

Sizce pintolar nasil bir aractir

Satarken zorluk cekermiyim

Kullanan arkadaslar yorumlarini paylasabilitmi

Begendigim bir arac

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-hacidan-orijinal-2011-model-punto-evo-cicek-gibi-310127109/detay

Saygilar...

Bizde my life var. Style paket gibi bişey piano black vs var. Dijital klima ve kırmızı göğüs başlıca eksikleri.

İlla bi punto düşünüyorsanız kesinlikle t-jet olmalı diye düşünüyorum. İlla mjet olacaksa 95lik olmalı. 2012 ve üstü bakarsanız yeni jantlar vs. da var. Bide cam tavanlıysa tadından yenmez. Ama dediğim gibi ya t-jet ya 95lik mjet olmalı yoksa 1.3mjet 75 veya 1.4 fire 77lik olacaksa pişman eder.

Kullanımı zevkli tipi halen güncel. Dikkat çeker. ESP falan standart. NCAP 5 yıldız. Yol tutuş konusunda bitek fiestaya kafa tutamaz b segmentleri içinden. City modu gibi bi nimet var ama buna iyi baktırmak lazım 2-3bin falan masrafı oluyor kronik sorun ama tamamen şans 150 200bin yapıp başına gelmeyende var 10binde servise koşanda. Bizdekinde çok şükür şuanlık bişey yok.

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Punto ve mareaya aynı anda sahip olan biri olarak şunları söyleyebilirim. Ikisi de kendi devrinin arabaları, marea binek sedan. Fiat değil Lancia! Üretildiği yıl ve segmente göre biraz konfora önem verilmiş.

Ama bizim konumuz punto. Dizeli, tartışmasız ekonomi ve performans aracı, tam anlamıyla şehiriçi aracı, uzunyolda tıkış tepiş dolarsın, Türk usulü dünyanın bir ucuna gider. Bakım masrafı asla üzmez. Konfor anlamında aracın B sınıfı olduğunu gözden kaçırmadan değerlendirmek lazım. C sınıfı üst düzey araçlarda kıyaslamak haksızlık olur.

Özetle, punto mütevazi kullanıcıları üzmeyen iyi bir fiyat/performans aracıdır. Pazar performansı da kötü değildir.

tarihinde Mükremin Kocataşkın tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı

Siz ilk fiesta ararken punto oneren bendim. Kerem sagolsun 2 yıllık deneyimimi aktardigim konuyu paylasmis.

Punto evo Mükremin Abi'nin dedigi gibi neyi aldiginizi bilirseniz memnuniyet verecek bir arac.

Evolarin duz viteslerinin hepsi 75bg. Neye gore uzer, neye gore sevindirir soyle anlatayim, 5 yil 2.0 motor mondeoya bindim. Benzinle bindim hatta. Ondan sonra puntoya gectim uzulmedim. Dizelin beygiri degil, torkudur mutlu eden, 1.3 75 bg 190nm tork 2.0 atmosferik benzinlilere esdegerdir. Ustelik 33.000km'de 5.2lt'lik yakit ekonomisi ile bu gucu almak fayda/performans dusunuldugunde cok iyi.

Benim onerim bu tarz arac alinacaksa mumkun oldugu kadar dolu dynamiclere bakilmali. 5-6 opsiyon paketi var dynamic ustune alinabilen. Bazi opsiyonlar digerinin genisletilmisi gibi oluyor hatta. Cam acilir tavan bu sinif aracta puntonun sundugu ozel bir imkan ve kesinlikle faydalanilmali.

2 sene boyunca tek ariza cikarmayan, 3 ay yatinca kisin orjinal akusu zayifladigi icin mars almamak disinda hic nazlanmayan, kucuk ama etkili, mutevazi ama yakisikli, az yakan, dusuk vergi odeten, zarar ettirmeyen bir arac niye alinmasin? Yoksa Fiat oldugu icin mi?

Saygilarimla.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...