İçeriğe Yönlendir

195 50 R15 Lastik Yerine

Emre Alp

Recommended Posts

Arkadaşlar merhaba,

Ford Fiesta 2011 1.6 TCDI Titanium X  marka aracım var.  Şuan üzerinde 195/50/r15  ebatlarında pirelli lastik var ancak değiştirmek istiyorum. Ebat değişikliğinin esas sebebi araçtaki konforu arttırmak.

Konuda uzman olanlar için,  konforu arttırmak için 195/50/r15 ölçüsü yerine hangi ölçüleri tercih edebilirim.

Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

aynı ebatta michelin takın, eski lastikler sertleşmiştir. Fakat dikkatli kullanmak lazım, michelin yanakları hassas. 

Yorum bağlantısı
Fatih Hanoğlu

Arkadaşlar merhaba,

Ford Fiesta 2011 1.6 TCDI Titanium X  marka aracım var.  Şuan üzerinde 195/50/r15  ebatlarında pirelli lastik var ancak değiştirmek istiyorum. Ebat değişikliğinin esas sebebi araçtaki konforu arttırmak.

Konuda uzman olanlar için,  konforu arttırmak için 195/50/r15 ölçüsü yerine hangi ölçüleri tercih edebilirim.

Teşekkürler.

Kullanabileceğiniz tek ebat zaten mevcut olan. Başka markaya geçebilirisniz.

Yorum bağlantısı
Eray Alicikoğlu

185 55 r15 de takabilirsiniz ama konfor artmaz  :)   195 50 güzel bi ebat yeni lastik alınca zaten araç yumuşayacaktır

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yasir Baş

Ben aracı aldığımda üzerinde 185 60 15 lastik vardı sapma yüksek ama ben bir problem yaşamadım. Hala da kullanıyorum.

Yorum bağlantısı
Utku Gömeç

Peki arkadaşlar önde farklı marka arkada farklı marka olursa yol tutuş ve konforu etkiler mi

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Emre Alp

1000 KM'de Hankook 195/50R15 82V Ventus S1 Evo  marka çıkma aldım. daha boyaları üzerinde 4 adet 375'e verdi arkadaş saolsun. liste fiyatı tane 150 ile 175 TL arası değişen fiyatları vardı.

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Ömer Lütfi Şahin

Fiesta lastik ebatları;

175/65/14

185/60/14

195/50/15

195/45/16

205/40/17

Peki fiesta icin 15 janta 205 taban olur mu? olursa etkileri nasil olur deneyimleyen oldu mu?
Yorum bağlantısı
  • 5 ay sonra...
Engin Girgin

Şoför kapısına veya kitapçığa bakın. Uygun Ebatlar orada yazar. Benimkinde 195/60R15 ebat var. Bu ebat konforu artırır.

Yorum bağlantısı
Sercan Eskin

AnvpmX.jpg

Yazlıklar 195/50/15 ebatlarında. Yeni kış lastiği aldım 195/60/15 ebatlarında.. Etikette bu ebat var.

Yorum bağlantısı
Fatih Duru
On 18.01.2017 at 01:50, Sercan Eskin yazdı:

AnvpmX.jpg

Yazlıklar 195/50/15 ebatlarında. Yeni kış lastiği aldım 195/60/15 ebatlarında.. Etikette bu ebat var.

Sercan bey hayırlı olsun lastikleriniz. bende dört mevsim aynı ebat düşünüyorum ama çok fazla bilgi kirliliği var. Bikaç sorum olacak.

- Aracı yorma yaptımı yeni ebat lastikler

-Sürtme olduğunu sanmıyorum

-Konforda (kasislerde veya bozuk yollarda kaydadeğer bi olumlu artış oldu mu?)

Rica etsem yandan çekilmiş bi foto paylaşabilirmisiniz.Araç nasıl duruyor bu ebatla merak ettim :)

Yorum bağlantısı
Sercan Eskin
8 saat önce, Fatih Duru yazdı:

Sercan bey hayırlı olsun lastikleriniz. bende dört mevsim aynı ebat düşünüyorum ama çok fazla bilgi kirliliği var. Bikaç sorum olacak.

- Aracı yorma yaptımı yeni ebat lastikler

-Sürtme olduğunu sanmıyorum

-Konforda (kasislerde veya bozuk yollarda kaydadeğer bi olumlu artış oldu mu?)

Rica etsem yandan çekilmiş bi foto paylaşabilirmisiniz.Araç nasıl duruyor bu ebatla merak ettim :)

Sorularınıza cevap verebilmem için lastikleri takmış olmam gerekiyordu. :) 

Nasipse cumartesi günü taktırmayı düşünüyorum ve ardından Ankara yolcuğu bekliyor beni. Taktırdıktan sonra ilk izlenimlerimi paylaşırım tabiki.. :) 

Yorum bağlantısı
Fatih Duru
11 saat önce, Sercan Eskin yazdı:

Sorularınıza cevap verebilmem için lastikleri takmış olmam gerekiyordu. :) 

Nasipse cumartesi günü taktırmayı düşünüyorum ve ardından Ankara yolcuğu bekliyor beni. Taktırdıktan sonra ilk izlenimlerimi paylaşırım tabiki.. :) 

O zaman sizin işinizi halletmenizi bekliyorum :) akabinde benimde fikrim oluşup lastik alacağım. Şimdiden hayırlı yolculuklar. Kazasız Belasız.

Yorum bağlantısı
Sercan Eskin
On 20.01.2017 at 10:14, Fatih Duru yazdı:

O zaman sizin işinizi halletmenizi bekliyorum :) akabinde benimde fikrim oluşup lastik alacağım. Şimdiden hayırlı yolculuklar. Kazasız Belasız.

0a397e7b25ebf2e97ed121b67d7f92fb.jpg

Lastiklerimi bugün taktırdım. Orjinal 50 yanak lastiklere göre hissedilir bir konfor artışı var. Sanayiden eve geldiğim için en fazla 10 km kullandım. Yol tutuşu ve frenleme konusunda bir fark göremedim şimdilik. Haftaya Ankara'ya giderken daha net bilgiler verebilirim. 

Bunların dışında 195/60/15 olduğu için araba haliyle biraz yükseldi. Çamurluğun içindeki keçe hafif esnediği için başta sürtme yapınca korktum açıkçası ama 2 akıllı vidayla çözdük. :) 

Yorum bağlantısı
Sercan Eskin
25 dakika önce, Evren Erakçora yazdı:

çok yüksek durmuş bence. 

Çok değil ama yükseldiği doğru. Yüksek hızlara çıkmayacağım için sorun olacağını sanmıyorum. 2. dönem başında Antalya'ya döndüğümde yazlıkları takacağım zaten.

Yorum bağlantısı
Fatih Duru
20 saat önce, Sercan Eskin yazdı:

Çok değil ama yükseldiği doğru. Yüksek hızlara çıkmayacağım için sorun olacağını sanmıyorum. 2. dönem başında Antalya'ya döndüğümde yazlıkları takacağım zaten.

Sercan bey öncelikle teşekkür ederim on bilgi için. Bende çok yükseldiğini düşünmüyorum. Zaten kapıda 195.60.15 ölçüsü var. Peki çekişte fark gördünüz mu. Yani 50 yanağa göre motorun lastikleri daha zor çevirdiğini hissettiniz mi

Yorum bağlantısı
Sercan Eskin
2 dakika önce, Fatih Duru yazdı:

Sercan bey öncelikle teşekkür ederim on bilgi için. Bende çok yükseldiğini düşünmüyorum. Zaten kapıda 195.60.15 ölçüsü var. Peki çekişte fark gördünüz mu. Yani 50 yanağa göre motorun lastikleri daha zor çevirdiğini hissettiniz mi

Rica ederim. Bugün biraz agresif kullanıp biraz daha test etme imkanım oldu. Konforda gerçekten çok güzel bir artış var. Fiesta'ların ABS biliyorsunuz çok erken devreye giriyor, buna rağmen frenlemede de iyileşme hissettim. Tabi bunları kullanırken Antalya'da olduğumu ve bugün havanın 17 derece olduğumu söylemem gerekir :)

2 dakika önce, Evren Erakçora yazdı:

Çirkin duruyor bence zevk meselesi. 

Modifiye niyetine almadık zaten hocam. Kötü hava şartları için aldık. :biggrin:

10 gün sonra Ankara'dan dönünce güzel olanları takacağım..:good1:

Yorum bağlantısı
Fatih Duru
3 saat önce, Evren Erakçora yazdı:

Çirkin duruyor bence zevk meselesi. 

Evren abi sende ne girdin topa acımasız oldu ama :D

Fiesta çok sahiplenmemiş lastikleri görüntü olarak orasi öyle. 55 yanak sanırım optimum olur ama :)

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Hagi gibi futbolcunun 45 numara krampon giymesi gibi bir şey :D

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Fatih Duru
On 22.01.2017 at 21:14, Sercan Eskin yazdı:

Rica ederim. Bugün biraz agresif kullanıp biraz daha test etme imkanım oldu. Konforda gerçekten çok güzel bir artış var. Fiesta'ların ABS biliyorsunuz çok erken devreye giriyor, buna rağmen frenlemede de iyileşme hissettim. Tabi bunları kullanırken Antalya'da olduğumu ve bugün havanın 17 derece olduğumu söylemem gerekir :)

Modifiye niyetine almadık zaten hocam. Kötü hava şartları için aldık. :biggrin:

10 gün sonra Ankara'dan dönünce güzel olanları takacağım..:good1:

Serkan bey naptınız uzun yol yaptınız geldiniz. Değiştirdinizmi tekrar lastikleri? Sıkıntı yarattımı buyuk ebat lastikler :) 

Yorum bağlantısı
Sercan Eskin
Serkan bey naptınız uzun yol yaptınız geldiniz. Değiştirdinizmi tekrar lastikleri? Sıkıntı yarattımı buyuk ebat lastikler [emoji4] 

Merhaba, sömestrda yaklaşık 2000 km yol yaptım. Muğla-Ankara arası gidiş gündüz yollar güneşli ve temizdi. Dönüş gece -15 lere varan sıcaklıkla gerçekleşti. Faydasını gördüm desem yanılmam. Gerçekten memnun bıraktı. Tek sevmediğim yanı yol sesini fazla alıyor.
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...