Eray Karaduman 24 Haziran 2016 Paylaş 24 Haziran 2016 merhaba arkadaşlar benim araba kafasına göre takılıyor. bir bakıyorum hız sabitleyici çalışıyor bir bakıyorum çalışmıyor sebebi ne olabilir. çalışmamasını anlatayım; hız sabitleyicinin "on" tuşuna basıyorum ekrana "hız sabitleme beklemede" yazısı çıkıyor. sonra direksiyonun sağ tarafındaki "+" tuşuna basıyorum ekrandaki yazı kayboluyor ve hız sabitleme aktif olmuyor. bir kaç sefer denedikten sonra bu sefer oluyor ama bir sonraki denememde gene çalışmıyor. hızı değiştirerek denemeler yapıyorum. (60-80-90-120km vs.) ancak benim istediğim zaman değil de daha çok arabamın istediği zaman sabitleyici çalışıyor ve bu da benim sinir sistemimi bozuyor. daha arabayı alalı 2 hafta oldu. arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim. Yorum bağlantısı
Selim Kaya 24 Haziran 2016 Paylaş 24 Haziran 2016 Genelde hız sabitleyici açılınca önce (-) tuşuna basılır. 2009 Civic ve 2014 Corolla 'da bu şekilde en azından. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 24 Haziran 2016 Paylaş 24 Haziran 2016 Stop lambalarınızı, fren switch'inzii kontrol eder misiniz, hepsi düzgün çalışıyor mu? Yorum bağlantısı
Misafir 24 Haziran 2016 Paylaş 24 Haziran 2016 Genelde hız sabitleyici açılınca önce (-) tuşuna basılır. 2009 Civic ve 2014 Corolla 'da bu şekilde en azından. Fordlar da Önce Set Sonra + tuşuna basıyoruz Yorum bağlantısı
Eray Karaduman 24 Haziran 2016 Yazar Paylaş 24 Haziran 2016 stop lam Stop lambalarınızı, fren switch'inzii kontrol eder misiniz, hepsi düzgün çalışıyor mu? stop lambaları çalışıyor. fren switch lerine de yarın bakacam. Yorum bağlantısı
Eray Karaduman 25 Haziran 2016 Yazar Paylaş 25 Haziran 2016 bildiğim kadarıyla hiç bir modifiye yok bu arabada debriyaj müşürü var mıdır? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 25 Haziran 2016 Paylaş 25 Haziran 2016 Genelde hız sabitleyici açılınca önce (-) tuşuna basılır. 2009 Civic ve 2014 Corolla 'da bu şekilde en azından. Japonlar (-) ile sabitliyor.. Fordlar hem eksi hem artı ile sabitler.. bildiğim kadarıyla hiç bir modifiye yok bu arabada debriyaj müşürü var mıdır? Manuel vites ise vardır.. 1 Yorum bağlantısı
Eray Karaduman 25 Haziran 2016 Yazar Paylaş 25 Haziran 2016 Bütün müşürler söküldü temizlendi yerine takıldı. halen çalışmıyor. Yorum bağlantısı
metehan koç 26 Haziran 2016 Paylaş 26 Haziran 2016 Bütün müşürler söküldü temizlendi yerine takıldı. halen çalışmıyor. eray bey aynı sorun benim mondeo'da da var.Bazen on'a basıyorum beklemede diyor, set +- yapıyor yazı gidiyor.Sonra aracı stop edip tekrar çalıştırdıktan sonra düzeliyor.Daha önce şaşmazda 5-6 farklı ustaya götürdüm ve hepsi farklı sorun söyledi.Hepsinin dediğini yaptırsam sanırım 5-6 bin tl para harcardım.Bu takılma neden oluyor anlamadım.En son bir yere daha baktırcam orası da bulamazsa bu şekilde devam edicem artık Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 26 Haziran 2016 Paylaş 26 Haziran 2016 çalışmadığı an mümkün ise. hemen sağa çekin. stop edin sonra çalıştrın yola çıkıp deneyin.. çalışmışsa sorun mekanik veya tesisiat değil Yorum bağlantısı
metehan koç 26 Haziran 2016 Paylaş 26 Haziran 2016 çalışmadığı an mümkün ise. hemen sağa çekin. stop edin sonra çalıştrın yola çıkıp deneyin.. çalışmışsa sorun mekanik veya tesisiat değil çağlar bey beim aynen böyle oluyor.aracı sağa çekiyorum stop ediyorum sonra sorun düzeliyor.Arada bir yapıyor ama sorunu bulamadım bir türlü Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 27 Haziran 2016 Paylaş 27 Haziran 2016 Fren ampullerinizi tekrar kontrol edin. Hepsinin yandığından emin olun. Cihaza bağlatın ve arıza kodlarına baktırın. Bir arıza engelliyor bunu. Beyin o an. Hız sabitlemenin sağlıklı olmadığına karar veriyor. 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 27 Haziran 2016 Paylaş 27 Haziran 2016 Bir sebeple çalışmak istemiyor. Hız sabitleyicide düğmeler dışında aktif parça yok. Tamamen yazılımsal. Yani mutlaka başka bişey sebep oluyor buna. Yorum bağlantısı
Eray Karaduman 27 Haziran 2016 Yazar Paylaş 27 Haziran 2016 Dün yaylaya gittim yolda bir de baktım ki direksiyonun sağ tarafındaki menü tuşlarından yukarı ok işareti çalışmıyor. acaba direksiyondaki tuşlardaki bir temassızlık veya şase durumu olabilir mi hız sabitleyicisinin çalışmamasının sebebi. Yorum bağlantısı
Eray Karaduman 27 Haziran 2016 Yazar Paylaş 27 Haziran 2016 Bu sabah aracı çalıştırdım. Far anahtarım her zamanki gibi otomatikteydi, garajda olunca farlarım otomatik yandı. Arka plakaya baktım, lambalarım yanıyor. Far anahtarını sıfıra aldım, ışıklarım söndü ve garajdan çıktım. 100 civarı hızda hız sabitlemeyi denedim çalıştı. Ayrı ayrı birkaç defa daha denedim, hepsinde çalıştı. Ön sis ampullerimden biri yanmıyor. Sanırım onun için far otomatikte olduğu zamanlar çalışmıyor. Bunu akşam eve gidince deneyeyim. belki olur yoksa direksiyonu sökecem. tuştakımından şüpheleniyorum. olurda otomatik farlardan değilse bana direksiyondaki tuş takımlarının nasıl söküleceğini tarif edebilecek veya video yükleyebilecek bir arkadaşım varsa çok sevinirim. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 27 Haziran 2016 Paylaş 27 Haziran 2016 Dün yaylaya gittim yolda bir de baktım ki direksiyonun sağ tarafındaki menü tuşlarından yukarı ok işareti çalışmıyor. acaba direksiyondaki tuşlardaki bir temassızlık veya şase durumu olabilir mi hız sabitleyicisinin çalışmamasının sebebi. Olabilir. Eksi tuş ile de çalışması gerek onunla deneyin. Yorum bağlantısı
Eray Karaduman 28 Haziran 2016 Yazar Paylaş 28 Haziran 2016 Bu sabah aracı çalıştırdım. Far anahtarım her zamanki gibi otomatikteydi, garajda olunca farlarım otomatik yandı. Arka plakaya baktım, lambalarım yanıyor. Far anahtarını sıfıra aldım, ışıklarım söndü ve garajdan çıktım. 100 civarı hızda hız sabitlemeyi denedim çalıştı. Ayrı ayrı birkaç defa daha denedim, hepsinde çalıştı. Ön sis ampullerimden biri yanmıyor. Sanırım onun için far otomatikte olduğu zamanlar çalışmıyor. Sefa çok sağol senin taktiği denedim dün ve bugün hiç sekmedi her denememde çalıştı hız sabitleyici. tekrar teşekkür ederim. Yorum bağlantısı
Eray Karaduman 29 Haziran 2016 Yazar Paylaş 29 Haziran 2016 benim arabada yanmayan sadece sağ dikiz aynası aydınlatmasıydı. ancak dün akşam tekrar denedim çalışmadı. bugün sabah işe gelirken tekrar denedim çalıştı ben bir şey anlamadım denemelere devam edecem bakalım sonuç ne olacak. eğer bir mantığa oturtabilirsem buradan yazarım. oturtamazsam servis yolu görünüyor bana. Yorum bağlantısı
ilyas Soytaş 2 Temmuz 2016 Paylaş 2 Temmuz 2016 (düzenlendi) Merhabalar bende 2011 mondeo da bu sorunu yaşamaya başladım. Çalışmadı stop edip tekrar çalıştırdım düzeldi. Ertesi gün tekrar gitti bir daha gelmedi yanmayan lamba yok. Yukarıda bahsettiğiniz gibi far anahtarını her iki konumda da denedim sorun devam ediyor. Şimdilik durum böyle... SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi 2 Temmuz 2016 tarihinde ilyas Soytaş tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 3 Temmuz 2016 Paylaş 3 Temmuz 2016 Arıza kodlarına bakın ve hepsini yazın buraya Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 3 Temmuz 2016 Paylaş 3 Temmuz 2016 Sizin ilacınız sanıyorum kontak spreyi. Direksiyonun boğazına sıkılacak sonra direksiyon sağa sola çevrilip oksitlenmeler giderilecek sonra araç yeniden çalıştırılıp bakılacak. Denemesi bedava. Nereden tahmin ettiğimi de yazayım. Benim 206'da bazen sinyaller çalışmıyordu bazen de uzunları yakınca geri hemen kısalar yanıyordu. Bu şekilde sorunu tamamen çözdüler. Özellikle tuşlarından biri çalışmayan denesin. İnşallah düzelecektir. Yorum bağlantısı
Mustafa Serhat 3 Temmuz 2016 Paylaş 3 Temmuz 2016 Bende ampul arızası varken ve otomatik ayardayken sabitleyici çalışıyor. Bilgisayara bağlamakta fayda var. Yorum bağlantısı
ilyas Soytaş 3 Temmuz 2016 Paylaş 3 Temmuz 2016 Yarın bilgisayara baglatip sonucu burdan yazarım inşallah basit bişeydir arabayı söküp dagitmazlar SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi Yorum bağlantısı
Recommended Posts