İçeriğe Yönlendir

Hiz Sabitleyici Bir Çalişiyor Bir Çalişmiyor

Eray Karaduman

Recommended Posts

ilyas Soytaş

Kontak spreyi boğazdan sıktım sorun düzelmedi ama dün akşam kendi kendine yada kontak spreyi etkisiyle sorun düzeldi takipteyim bakalım tekrar arıza yaparsa servis yolu görünüyor

SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Kontak spreyını tam olarak nereye sıkıyoruz

Direksiyon simidinin boğazına sıkmışlardı bende..

Yorum bağlantısı
ilyas Soytaş

Ben direksiyon simidinin hemen bittiği yerde yarım santimetre boşluk var ordan sıktım birde tuşların altına sıktım ya tesadüf yada ise yaradı az önce tekrar baktım çalışıyordu

Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Ben direksiyon simidinin hemen bittiği yerde yarım santimetre boşluk var ordan sıktım birde tuşların altına sıktım ya tesadüf yada ise yaradı az önce tekrar baktım çalışıyordu

Masrafa başlamadan önce bir müddet kontrollü olarak kullanmanızı tavsiye ederim. Umarım düzelmiştir.

Yorum bağlantısı
ilyas Soytaş

Şuan sorunsuz kullanıyorum hepinize çok teşekkür ederim

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Eray Karaduman

Arkadaşlar bayramdan önce ford servisine gittim hata kodlarında önemli bir şey yok dedi.

ama direksiyon düğmelerinde mekanik arıza var dediler. 1000 tl malzeme parası  ve işçilik. 750 tl ye halledeceklerdi.

bende şimdilik hata kodlarını sildirdim ve o günden bugüne kadar bir daha hız sabitleyicisinde en ufak bir hata olmadı ilk basışımda çalıştı.

bütün denemeleri yaptım ve hiç hata vermedi.

demekki hata kodlarıyla alakalı bir şeydi.

Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz

Benim araba da da bu hata oldu bir iki sefer gecen seneydi sanirim, suan calisiyor ama sorun yok.

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...

Tam anlamıyla çözen yok sanırım bu sorunu, benimki de bi çalışıyor bi çalışmıyor :unsure2: 

Ben hız sabitleyicinin tüm düğmelerine nazikçe ama çatır çutur basıyorum sonra çalışıyor :yes:  :D    

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
İsa Acar

Düğmelere çatır çutur basmakta çözüm getirmemeye başlamıştı ama yeni çözümüm düğmelere nazikçe 1-2 saniye basılı tuttuğumda hiç sorunsuz çalışıyor bir kaç gündür :)

Yorum bağlantısı
ilyas Soytaş

Bende hala sorun yok kontak spreyi siddetle tavsiye ederim :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 9 yıl sonra...
Ramazan Kavas
metehan koç yazdı:

eray bey aynı sorun benim mondeo'da da var.Bazen on'a basıyorum beklemede diyor, set +- yapıyor yazı gidiyor.Sonra aracı stop edip tekrar çalıştırdıktan sonra düzeliyor.Daha önce şaşmazda 5-6 farklı ustaya götürdüm ve hepsi farklı sorun söyledi.Hepsinin dediğini yaptırsam sanırım 5-6 bin tl para harcardım.Bu takılma neden oluyor anlamadım.En  son bir yere daha baktırcam orası da bulamazsa bu şekilde devam edicem artık

İyi günler

yıllar sonra olacak ama bende benzer bi sorun yaşıyorum son 1 yıldır.

2012 model benzinli-lpg Focus 3 aracım var. son bir yıldır; herhangi bir şarta bağlı olmadan hız sabitleyici devreden çıkıyor ve hemen devreye almak istediğimde de aktif olmuyor. Ama stop edip çalıştırınca düzeliyor. ya da stop etmeden 15-20 dakika daha yol gidince de düzelebiliyor. Yalnız en son lpg bakımında usta aracı cihaza bağlayınca eksantrik-kam mili yer sensör devresi arızası (P01340)(bu arada motor ışığı felan yakmıyor bu arıza) olduğunu söyledi. Acaba bu sebep olur mu? Ya da başka durum mudur?

Şimdiden teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Çalışmadığı zaman bakın bakalım.. Fren lambaları çalışıyor mu?

Fren lambası çalışmazsa, 

Fren veya debriyaj müşürü sorunlu ise hız sensörü düzgün çalışmaz ise hız sabitleyici çalışmaz.. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...