İçeriğe Yönlendir

Araç Alim Satiminda Mtv Ödeme

Engin Kırtay

Recommended Posts

Engin Kırtay

Merhaba, uzun süredir kullandığım aracın satışını üstüne yeni alacağım.

İlk 6 aylık Mtv'yi ödemiştim.

İkinci 6 aylık Mtv'yi satıştan sonra ödemek istiyorum.

Bunun için ne yapmam gerekli?

Soru biraz saçma gelmiş olabilir.

Şimdi satışı almadan ikinci 6 aylık vergiyi versem, Satışı aldıktan sonra tekrar ikinci 6 aylık vergiyi tekrar ödemem gerekiyor mu?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Yorum bağlantısı
Erdal Aydın

Mtv ruhsat sahibine göre değil plakaya göre ödendiği için tekrar ödemek durumunda kalmazsınız diye düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Volkan Doğrular

Ödeyebilirsiniz sıkıntı olmaz. Yani araç şubatta 2 dönem mtvsi ödenmiş olsun . Haziranda el değiştirse bile temmuz yani 2 . dönem vergisi tekrar çıkmaz

Yorum bağlantısı
Eray Aksoylu

şuan satışı alsanız bile 2. bandrolünüz çıkamayacaktır çünkü 2. ödeme tarihi temmuz sonunda son buluyor temmuzdan sonra satış almak isterseniz önce bandrol ödemeniz istenecektir ama şuan için bi problem yok satışı alabilirsiniz

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cem Dilmen

Tekrar ödemeniz gerekmiyor. Vergi kişiye değil araca olduğu için sorn olmaz. Mtv yatırmadan alım satm yapmanız mümkün olmaz tabi önümüzdeki ay için. Bu ay alacaksanız sıkıntı yok...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

şuan satışı alsanız bile 2. bandrolünüz çıkamayacaktır çünkü 2. ödeme tarihi temmuz sonunda son buluyor temmuzdan sonra satış almak isterseniz önce bandrol ödemeniz istenecektir ama şuan için bi problem yok satışı alabilirsiniz

Eray az hatalı bu bilgi.

1 temmuzdan itibaren temmuz vergisi ödenmeden satış yapılamaz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erdem Çağla

ödeyebilirsin bişi olmaz 1 sene içinde araç 5 defa el değiştirdi 5 defa vergisi yeniden alınmıyor.

İşin acı yanı 2 ay binip 6 aylık vergi ödeyeceğim epicaya 627tl temmuz sonunda öpmeyi bekliyor. Bu yüzden temmuzdan sonra piyasa biraz hareketleniyor alıcı vergi vermemek istiyor, satıcı da mtv'yi fiyatın içine yediriyor. Böyle tuhaf işler.

Yorum bağlantısı
Engin Kırtay

Çok teşekkür ettim cevaplar için yalnız kafama takılan birşey var.

Araç satış yapıldığında plaka değişikliği olacak.

Yine de tekrar mtv ödemekten muaf mı olacağım?

Yoksa plaka değişti diye yeniden mtv ödemek zorunda mıyım?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

alım satım ile mtv .. tarihe bağlıdır. plaka değişimi ayrı konu etkisi yoktur.

satış almadan 2. mtv yi yatırabilirisizni sonra tekrar mtv çıkmaz. satış sonrası (4 gününüz kaldı) mtv ödersiniz aynı şey. plaka değişir mtv ödendi zaten sonra yine borç çıkmaz.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...