Şahin Topaloğlu 28 Haziran 2016 Paylaş 28 Haziran 2016 Arkadaşlar bir hafta içerisinde yaşadıklarımı sizlere kısaca anlatayım..... Arabamı biliyorsunuz 1999 mondeo ghıa otomatik. Bir hafta kadar önce krank kasnağı civarında aşırı yağlanma vardı. Bende sağ ön lastiğin arasından krank kasnağı ve cevresini basınçlı su ile temizledim.Bayağıda su tuttum.Bir gün sonra ilginç şeyler yaşamaya başladım alakasız sorunlar çıkmaya başladı bir türlü sonuca ulaşamadım. Kapımın önünde arabayı çalıştırdım ve klimayı devreye soktum beş dakika kadar sonra aracıma geri döndüğümde aracın içerisinde keskin bir yanık kokusu vardı resmen yanık plastik kokuyordu. Arabamla hareket ettiğimde bir süre sonra klima kendiliğinden gitti dijital ekran kayboldu. Bir süre sonra tekrar geldi.. gitti geldi gitti geldi... bir kaç gün böyle devam etti. Erdemliye gittiğim sırada yanık kokusu tekrar geldi. Çağlar abimi aradım ve gergi bilyası kitlemiş olabilir v kayışını kontrol et dedi ettim sorun yoktu. Erdemlide iken sağ ön torpido alt kısmından flaşör sesi gibi tıkırtı sesler gelmeye başladı ve bir süre sonra kesildi.Erdemliden dönene kadar klima çalıştı gayet güzel soğuttu. Aracımı kapımın önüne parkettim. Ertesi gün aracımı çalıştırdım klimayı açtım ses seda yok sizlere ömür. ne kalörifer fanı ne de klima çalışıyor. Sabri baba ya danıştım hemen sağolsun o da ustası Salih abi ile görüştürdü.Sonuçta kalörifer rezistansı arızası olarak teşhis koyduk. Bu rezistans nerdedir, sigortası nerdedir. Bu sorunu yaşamış olan varsa bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim. Yorum bağlantısı
Eren Gökmen 28 Haziran 2016 Paylaş 28 Haziran 2016 Gecmis olsun. Bence su tuttugunuz yerlere bakin özellikle. Sanki bir sensör, soket vs islanip kisa devre yapmis gibi geldi bana 1 Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol 28 Haziran 2016 Paylaş 28 Haziran 2016 Allah kolaylık versin Şahin, zor işler bunlar. Yapacak bir şey olursa buralardayız... 1 Yorum bağlantısı
Misafir 28 Haziran 2016 Paylaş 28 Haziran 2016 Arabanın motor aksamında neresi olursa olsun (Benzinli) Su tutmaktan aklım çıkıyor. Abi geçmiş olsun tez zamanda hallolur inşallah. Malum bayram da geldi arabasızlık zor. Yorum bağlantısı
Ömer Gökhan ARISOY 28 Haziran 2016 Paylaş 28 Haziran 2016 Soketlerden biri kısa devre yapmış gibi . Sigortalardan biri atmış olabilir Bir elektirikçiye gösterirseniz sorununuz hallolur. Geçmiş olsun 1 Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu 28 Haziran 2016 Yazar Paylaş 28 Haziran 2016 Allah kolaylık versin Şahin, zor işler bunlar. Yapacak bir şey olursa buralardayız... Abi sanayideki ilkay elektriğe gittim hiç kimse net bir şey söyleyemiyor. Bu da benim canımı çok sıkıyor. Arızayı tanımlayabilsek tedavi edeceğiz de. Arızayı bulamıyoruz. Yorum bağlantısı
Cemal Demirezen 28 Haziran 2016 Paylaş 28 Haziran 2016 (düzenlendi) Kontrol edilmediyse şayet direksiyonun altında sigorta kutusu var 23 numaralı sigortaydı yanlış hatırlamıyorsam onu kontrol edip herhangi bir temassızlık söz konusu mu, buradan başlanmadıysa başlanabilir. 28 Haziran 2016 tarihinde Cemal Demirezen tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
İlhan Kol 28 Haziran 2016 Paylaş 28 Haziran 2016 rezistans yolcu tarafında torpido altında kalorifer fanının hemen solunda 4 li bir soket. yalnız o bozulunca sadece kademe 4 çalışıyor diğerlerinde çalışmıyordu bende öyle olmuştu. elektrik gelmemesi farklı bir şey tesisat yanmış gibi geliyor 1 Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu 28 Haziran 2016 Yazar Paylaş 28 Haziran 2016 Kontrol edilmediyse şayet direksiyonun altında sigorta kutusu var 23 numaralı sigortaydı yanlış hatırlamıyorsam onu kontrol edip herhangi bir temassızlık söz konusu mu, buradan başlanmadıysa başlanabilir. Bir bakıp kontrol edeyim.Teşekkürler. rezistans yolcu tarafında torpido altında kalorifer fanının hemen solunda 4 li bir soket. yalnız o bozulunca sadece kademe 4 çalışıyor diğerlerinde çalışmıyordu bende öyle olmuştu. elektrik gelmemesi farklı bir şey tesisat yanmış gibi geliyor Benim araç dijital klima. Ne yazıkki o soket yok. Yorum bağlantısı
Haşmet Güngör 28 Haziran 2016 Paylaş 28 Haziran 2016 Şahin, Motor bölümünde ki sigorta kutusunun altına da bak,(sökerek) su girmiş olabilir.Mondiler eskidikçe kablo ve soket sorunu çıkarmaya müsaitler. 1 Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu 28 Haziran 2016 Yazar Paylaş 28 Haziran 2016 Şahin, Motor bölümünde ki sigorta kutusunun altına da bak,(sökerek) su girmiş olabilir.Mondiler eskidikçe kablo ve soket sorunu çıkarmaya müsaitler. Tamam abi inşallah sigorta sorunudur. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 28 Haziran 2016 Paylaş 28 Haziran 2016 duman kokusu var sigorta atsa bile takma derim. tesisatta kavruk bi yerler olabilir şuan 1 Yorum bağlantısı
Selim Kılınç 28 Haziran 2016 Paylaş 28 Haziran 2016 Su yerine iki üç kutu balata spreyi alıp sıksaydın biryandan da silmeye çalışsaydın ya birader Allah Allahhh. Önce kendin motor kısmını gözle kontrol et sağını solunu kabloları. Sonra şoför tarafındaki sigortaları kabloların kontrolünü yap direksiyon kısmına yatarak. Daha sonra yan tarafa yat kafanı sok cep telefonunun ışığını yak usta yine teker teker kontrol et kabloları. Kontrol panelini sökebililirsen arka kısımlarına bak aşırı yüklemeden erime yapmış mı diye aklıma bunlar geliyor. 1 Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu 29 Haziran 2016 Yazar Paylaş 29 Haziran 2016 Bu gün sabah bastın marşa akü zayıf bastı ama çalıştı sanırım bir yerlerde kablo eridi ama nerede..... Kalörifer rezistansı şase yapsa akü yü biriebilirmi acep.... Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 29 Haziran 2016 Paylaş 29 Haziran 2016 kaçak varsa aküyü de yer. göğüs iç tesisatını bence temiz bi kontrol et abi. yine motor iç tesisatında klimadan giden yerleri de. büyük güç geçen bi yer o donanım. yine sigorta kutusunda motor iç kısmında var mı sizde yedek büyük sigortalar var onlara bi bak. rölesi bile olacaktı sanki 1 Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu 29 Haziran 2016 Yazar Paylaş 29 Haziran 2016 Su yerine iki üç kutu balata spreyi alıp sıksaydın biryandan da silmeye çalışsaydın ya birader Allah Allahhh. Önce kendin motor kısmını gözle kontrol et sağını solunu kabloları. Sonra şoför tarafındaki sigortaları kabloların kontrolünü yap direksiyon kısmına yatarak. Daha sonra yan tarafa yat kafanı sok cep telefonunun ışığını yak usta yine teker teker kontrol et kabloları. Kontrol panelini sökebililirsen arka kısımlarına bak aşırı yüklemeden erime yapmış mı diye aklıma bunlar geliyor. Ahhh selim ahkafam neredeydi bilmiyorum.Yıkamacıda resmen nazar değdirdiler arabama.... kaçak varsa aküyü de yer. göğüs iç tesisatını bence temiz bi kontrol et abi. yine motor iç tesisatında klimadan giden yerleri de. büyük güç geçen bi yer o donanım. yine sigorta kutusunda motor iç kısmında var mı sizde yedek büyük sigortalar var onlara bi bak. rölesi bile olacaktı sanki İnternetten araştırıyorum rolenin sigortanın yerlerini. Ne yazıkki koca mersinde bu işi halledecek bir elektrikçi bulamadım.... Ama olmadı istikamet ankara olacak gibi. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 29 Haziran 2016 Paylaş 29 Haziran 2016 http://www.fordwiki.co.uk/index.php/Fuses_and_relay_information Relays in engine bay fuse box Relay. Circuits switched.R1. Daytime running light (LHD) R2. Engine cooling fan relay. (high speed) R3. Air conditioning. R4. Windscreen heater timer relay. R5. Engine cooling fan relay. R6. Starter. R7. Horn. R8. Fuel pump. R9. Dipped beam headlights. R10. Main beam headlights. R11. Engine management OR diesel cold start Fuses and relay box (Behind glove box) Fuse number. Amp rating. Colour. Circuits protected.19. 7.5. Brown. Heated rear screen,heated mirrors. 20. 10. Black. Front and rear wiper motors. (circuit breaker) 21. 40. Orange. Electrically operated windows, and sunroof. 22. 7.5. Brown. ABS,Traction control. 23. 15. Light Blue. Reverse lights,indicators,heated washer jets,air conditioning,diesel fuel heater,park interlock. (auto only) 24. 15. Light Blue. Brake lights. 25. 20. Yellow. Central locking,double locking,diagnostic plug,park interlock. (auto only) 26. 30. Yellow. Fog lights. 27. 15. Light Blue. Cigar lighter. 28. 30. Light Green. Electric seats,heated,seats,headlamp washers,panic anti-theft alarm. 29. 30. Light Green. Heated rear screen. 30. 7.5. Brown. Engine management,heater blower,instrument panel. 31. 7.5. Brown. Instrument panel illumination,radio,headlight levelling system. 32. 7.5. Brown. Engine immobilisation system. 33. 7.5. Brown. Side lights,tail lights. (left hand side) 34. 7.5. Brown. Interior lighting,electric mirror adjustment,clock. 35. 7.5. Brown. Side lights,tail lights. (right hand side) 36. 15. Light Blue. Radio,CD player,navigation system. 37. 30. Light Green. Heater blower motor, Air con. 38. 7.5 Brown. Front air bags,side air bags. http://www.fordwiki.co.uk/index.php?title=Category:Mondeo_Mk2 1 Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu 29 Haziran 2016 Yazar Paylaş 29 Haziran 2016 sağol mustafam..... Motor kısmındaki sigorta panelinin şemasını bulursan çok sevinirim klima rolesini arıyorum Yorum bağlantısı
Eren Gökmen 29 Haziran 2016 Paylaş 29 Haziran 2016 Sahin abi asagidaki adreste mondeonun kullanma kilavuzu var ama ben indiremedim. Emmiden rica etsen tekrer yukler. İcinde hangi sigortanin hangisi oldugu yaziyordur http://www.otoclubturkiye.com/forum/index.php?/topic/175555-Mk2-Mondeo-Kullanma-Kılavuzu 1 Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu 29 Haziran 2016 Yazar Paylaş 29 Haziran 2016 klimam yaşıyor...... Bütün sigortaları kabloları soketleri teker teker kontrol ettim. Arabamın altına yattım ellerimle klima kompresörünü mıncıkladım neresini mıncıkladım bende bilmiyorum. Sağ ön torpido altındaki tüm soketleri kontrol ettim. Fan motoru çevresinde bulunan kabloları teker teker soketleri ne kadar takip ettim. Çalışmadı. Sonrasında arabamın koltuğuna oturdum. Başladım konuşmaya. '' Bak güzelim. Seni gördüğüm ilk günden beri üzerine titredim. Her zaman dikkat ettim gözüm gibi baktım.Bir gün olsun kirli bırakmadım yağını suyunu eksik etmedim. Gıcır gıcır boyadım. Sevdim seni satmayacağım dedim kapımın önüne bağladım. Şimdi ben sana bunları yaptıktan sonra sen bana sırtını dönersen bu yaz günü beni yakar kavurursan nasıl seveyim ben seni, hadi bakim zorla biraz kendini koyverme hemen ........ dedim YA BİSMİLLAH dedim bastım marşa klima düğmesine dokundum. Çalışıverdi. ''' teşekkür ederim''' dedim o anda tüp e geçti biiiip dedi. Artık '' bişey değilmi'' dedi yoksa '' sağıma soluma barmak sokup durma''' diye küfürmü etti bilmiyorum.. Kısacası şu an klima çalışıyor fan çalışıyor. İlerleyen günlerde takip edeceğim. Bakalım ne olacak.... 2 Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu 29 Haziran 2016 Yazar Paylaş 29 Haziran 2016 Bu adam ne yapıyor rusça bilen varmı Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 29 Haziran 2016 Paylaş 29 Haziran 2016 Bu adam ne yapıyor rusça bilen varmı Bunun Türkçesi forumda vardı abi. Çağlar abi yazmıştı biryerlerde. Ama illaki rusça bilen biri lazımsa Sani doğru kişi 1 Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu 29 Haziran 2016 Yazar Paylaş 29 Haziran 2016 iklim tanıma diye birşey diyor ama anlamadım. Saniiiiiiiii nerdesin Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 29 Haziran 2016 Paylaş 29 Haziran 2016 Saniiiiiiiii nerdesin Onun ilgi alanı biraz farklı ama olsun 2 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 3 Temmuz 2016 Paylaş 3 Temmuz 2016 Şimdi videoyu izledim ve anılarım canlandı. İçimde bi kıpırtılar oluştu hemen o kıpırtıya "sus otur aşağı" dedim Abi Haşmet abi zamanında paylaşmış: http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/258017-otomatik-klima-test-kodlar%C4%B1/ Yorum bağlantısı
Recommended Posts