İçeriğe Yönlendir

Kırmızı Işık İhlali - Ceza

Bekir Afşar

Recommended Posts

Bekir Afşar

Arkadaşlar merhaba,

Muğla merkezde bir kavşakta kırmızı ışıkta geçmişim 9 Haziran'da.

Bugün eve ceza geldi.

Tutanakta herhangi bir resim felan yok.

Ben kırmızıda geçtiğimi hatırlamıyorum ama sarıya yakalanmış olabilirim.

AYLİN KARACA KAVŞAĞI KIRMIZI IŞIK İHLALİ MOBESE KAYDINA İSTİNADEN İTİRAZ HALİNDE MUĞLA SULH CZ.HAKİM şeklinde bir ibare var (e-devletten kopyaladım). 

Resim olmadığı için itiraz edebilir miyim?

İtiraz edeceksem nasıl bir prosedür izlemeliyim?

Yorum bağlantısı
Hayrettin Bahadir

Mobese kamerasına yakalanmışsınız. Mobese merkezinde kaydınız vardır muhakkak ama siz önce cezayı ödeyin, talep ederseniz kayıt ibraz ederler sanırım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serdar Güngör

Arkadaşlar merhaba,

Muğla merkezde bir kavşakta kırmızı ışıkta geçmişim 9 Haziran'da.

Bugün eve ceza geldi.

Tutanakta herhangi bir resim felan yok.

Ben kırmızıda geçtiğimi hatırlamıyorum ama sarıya yakalanmış olabilirim.

AYLİN KARACA KAVŞAĞI KIRMIZI IŞIK İHLALİ MOBESE KAYDINA İSTİNADEN İTİRAZ HALİNDE MUĞLA SULH CZ.HAKİM şeklinde bir ibare var (e-devletten kopyaladım). 

Resim olmadığı için itiraz edebilir miyim?

İtiraz edeceksem nasıl bir prosedür izlemeliyim?

Trafik tescile gidip resimleri görebilirsin en az 3 adet resim mevcut geçmeden-geçerken-geçdikten sonra  :good1:

Geçmiş olsun.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Eren Gökmen

Ben Avusturyada sari isikta gectigim icin ceza yedim. Polis gördü sicagi sicagina yapistirdi cezayi :) 

ama bildigim kadariyla sari isik cezasi ile kirmizi isik cezasi arasinda fark var. Eger sarida gectiyseniz ona göre bir ceza uygulanmasi icin itirazda bulunabilirsiniz

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Bekir Afşar

Teşekkürler cevaplar için.

Önce Trafik Şube'ye gidip resimleri görme talebinde bulunayım o zaman.

Resimleri gösterirler ve kırmızıda geçmişsem sorun yok, öderim cezamı.

Göstermezler ise Sulh Ceza Hk.'liğine başvururum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Emin Taşdelen

Sarıda geçmeyi de kırmızı gibi kabul ediyorlar. 

Bence sarıda geçmişseniz hiç uğraşmayıp, ödeyin ve unutmaya bakın. Aksi halde sinirleriniz bozulacak, kendinizi yıpratacaksınız. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ramazan Turan

İlk ve tek cezam kırmızı ışık ihlali, Samsun / Tekkeköy, dikkat ederim genelde ama olmuş işte, muhtemel Sarı ışık ardından Kırmızı olmuş, ama ödedik gitti bitti :D 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur

Bende Kuşadasında kırmızıda beklerken ambulans yapıştı arkama mecbur kırmızıda geçip yol verdim. Ceza gelir mi?

Yorum bağlantısı
Hakan Arslaner

Bende Kuşadasında kırmızıda beklerken ambulans yapıştı arkama mecbur kırmızıda geçip yol verdim. Ceza gelir mi?

Gelir ama iptal ettirebilirsiniz, aynı anda ambulasın'da resmi var ise..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı

Bazı Emniyet Mudurlukleri avukat bulunduruyor. Hazine avukatları bu tip itiraz davalarını takip ediyor.

Eger sizin emniyetin de avukatı var ise ve cezayı iptal ettiremezseniz vekalet ücreti de ödersiniz -ki bu da canınızı çok yakar. Bilginiz olsun.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Sarı ışık ihlali = kırmızı ışık ihlali

Ben canlı canlı yedim.

Fotoğraf talep olursa gönderiyorlar. Çünkü daha önce fotoğraflar aile faciasına sebep olduğu için.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Isik, mobese bir cezanin icinde geciyorsa ve icinizde de kirmizi degil ama sarida gectiginize dair bir suphe varsa odeyip kurtulmakta fayda var gibi.

Saygilarimla.

Yorum bağlantısı
Mehmet Emin Taşdelen

Duramadım, geçtim diye bir savunma da yok, çünkü kanun kavşağa yaklaşırken hız azaltmayı ve gerektiğinde duracak kadar yavaşlamış olmayı emrediyor.

Şunu gönül rahatlığıyla ifade edebilirim ki bir çok kanun maddesinde bir takım açıklar ya da müphem ifadeler olabilir ama karayolları trafik kanununda daha bir özenli çalışılmış. Çoğu durumda öyle veya böyle o cezanın kanuni bir zemini bulunuyor; yazan memur keyfi davransa bile.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Serdar Güngör

Kırmızı veya sarıda geçmenin cezası nedir şimdi?

200 tl. Tebligattan sonra 15 gün içinde ödersen %25 indirim var.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Bekir Afşar

Tüm cevaplar için teşekkürler. Ancak yazabiliyorum.

Bugün gidip mobese resimlerine baktım. Kırmızı yanarken geçmişim maalesef. Evet hatırlamıyorum ve normalde dikkat eden birisiyim. Ama geçmişim işte.

Sarıda geçme alışkanlığım yok lakin bizim insanımız sağolsun mecbur bırakıyorlar bazen.

Dursan arkadan gelip tampona vuracak çok insan var.

Muğla'ya taşınmadan önce hiç trafik cezası yememiştim. Yaklaşık 2 yıl olacak yerleşeli ve bu 2. cezam. İlki de park cezası idi :)

Muğla'da yaşayan arkadaşlar katılır mı bilemiyorum ama insanların trafikte saygısı maalesef yok ve herkesin acelesi var. Küçük bir il. İlçelerinden dolayı büyük şehir olmuş ama merkez gerçekten küçük. Bir ucundan bir ucuna trafik de olsa 15-20 dk'da gidersiniz. Bu nedenle insanların trafik alışkanlığı yok. Köy usulü kullanıyor çoğunluk. Yolda başka kimse yokmuş gibi kullanan insan sayısı maalesef fazla.

Daha önce 11 yıl İzmir'de yaşadım. İşe gidiş-dönüşlerde ciddi trafik yoğunluğu olurdu ama insanlar (en azından çoğunluk) saygılı ve kurallara uyarlardı.

Benim çıkarımım şu şekilde. Büyük şehirlerde yaşayanlarda artık trafiği kabulleniş var. Ama daha önce trafik çilesi çekmemiş insanlarda bu kabulleniş yok. Bu nedenle acele ediyor, bu nedenle kuralları dinlemiyor ve saygısız davranıyor.

Hem suçlu hem güçlü demeyin. Hatırlamıyorum ama kırmızıda geçmeye zorlayan bir sebep olmuştur o gün. Ya arkadaki araç çok hızlıdır ondan dolayı geçmişimdir yada başka bir şey. Normalde kesinlikle trafik kurallarına uymaya çalışan birisiyim ;)

Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin
(düzenlendi)

Ya tamam Hocam affettik. :) Sıkıntı yapmayın Hocam insanlık hali. Bizim forumda bilerek ve isteyerek kural ihlali yapan adam olmadığı kanısındayım. Bir de Erzurum trafiği diye bir şey var anlatılmaz yaşanır. :)

tarihinde Osman Yücel Çetin tarafından düzenlendi
  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...