İçeriğe Yönlendir

2008 Mondeo Komple Şanzıman Değişimi Ve Sonrası

özkan kıymetli

Recommended Posts

özkan kıymetli

Merhaba arkadaşlar ben 2008 1.6 tit. mondeo kullanıcısıyım.Geçtiğimiz hafta aracım şanzımanı dağıttı.Tabi benim için hayli kötü oldu.Şanzıman komle + baskı b.+bilya değişti.

Benim aracım önceden 5. vites 3000 devirde 105 + - km hızla gidiyordu değiştikten sonra 5. vites 3000 devirde 120 km hız. 3500 devirde 140 km hız. yapıyo.Bu neden kaynaklanmış olabilir.Siz değerli mondeo kullanıcıları bu konuda görüşlerinizi alabilirmiyim.

SAYGILAR...

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Merhaba arkadaşlar ben 2008 1.6 tit. mondeo kullanıcısıyım.Geçtiğimiz hafta aracım şanzımanı dağıttı.Tabi benim için hayli kötü oldu.Şanzıman komle + baskı b.+bilya değişti.

Benim aracım önceden 5. vites 3000 devirde 105 + - km hızla gidiyordu değiştikten sonra 5. vites 3000 devirde 120 km hız. 3500 devirde 140 km hız. yapıyo.Bu neden kaynaklanmış olabilir.Siz değerli mondeo kullanıcıları bu konuda görüşlerinizi alabilirmiyim.

SAYGILAR...

Daha iyi olmuş işte.. Baskı balatanız da gidiyormuş demekki .. Baskı balata bitmeye yakın devir yükselirken hız orantısı düşer aynı anlattığınız gibi..3000devir de 105 yaparken araç rahatlamış ki 3000 devir de 120 yapıyor buda demek oluyor ki aracınız artık daha az yakacak ve daha az bagıracak..  Korkulacak birşey yok hem geçmiş olsun hem güle güle kullanın.

tarihinde Samet Daz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
özkan kıymetli

Daha iyi olmuş işte.. Baskı balatanız da gidiyormuş demekki .. Baskı balata bitmeye yakın devir yükselirken hız orantısı düşer aynı anlattığınız gibi..3000devir de 105 yaparken araç rahatlamış ki 3000 devir de 120 yapıyor buda demek oluyor ki aracınız artık daha az yakacak ve daha az bagıracak..  Korkulacak birşey yok hem geçmiş olsun hem güle güle kullanın.

Evet dediğiniz gibi benim için çok iyi oldu arabanın ses azaldı gidiş daha iyi.Acaba bunun şanzımanla alakası varmı?Genelde benim arkadaşlardan duyduğumda 105 km hız yapıyo.ve bu araba 2 yıldan buyana bende  hep aynıydı 105 km.Şanzımanı Sıfır aldım çıkma deil. üstünden çıkanla bir iki farkllık vardı

Yorum bağlantısı

Evet dediğiniz gibi benim için çok iyi oldu arabanın ses azaldı gidiş daha iyi.Acaba bunun şanzımanla alakası varmı?Genelde benim arkadaşlardan duyduğumda 105 km hız yapıyo.ve bu araba 2 yıldan buyana bende  hep aynıydı 105 km.Şanzımanı Sıfır aldım çıkma deil. üstünden çıkanla bir iki farkllık vardı

Baskı balatanız değiştiği için hız oranınız arttı. Sıkıntı yok Devamm :good1:  :good1:

Yorum bağlantısı
Tamer Topaç

Hoşgeldiniz.

Baskı balata bitikse yalnızca hızlı kalkışlar ve ani hızlanmalarda devir ve hız oranı değişebilir o da, anlıktır.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
özkan kıymetli

Şanzımanın dişli oranı değişmediği sürece baskı balatanın durumuna bakılmaksızın hep aynı devirde aynı hızı yapması gerekir. İlginç bir durum var

hocam belirttiğiniz gibi ilginç bi durum var. Bende onu anlamaya çalışıyorum.şanzımanda mı bi fark var ki tamirciye sordum olmaması lazım dedim aynısı dedi    

Yorum bağlantısı
özkan kıymetli

Ne oldu da şanzıman komple değişti?

Şanzıman darmadağın 2 yerinden patladı.çıkması 1500tl serviste 13000 tl  Allah kimseye böyle bi arıza vermesin

Geçmiş olsun, banada biraz garip geldi ama güzel olmuş sonucu. 

Teşekkür ederim. Sonuç güzel ondan memnunum hemde çok iyi :-)

Peki volan

volanda sıkıntı yok Baskı balata+bilya onlarıda sökülmüşken değiştirdim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Araciniz 1.6 benzinli mi ? Sanırım öyle ki 3000 dd 120 olması gereken değer focus lar 115 HP olan 2-2.5 3000 dd 100 yapıyor

Yorum bağlantısı
Tamer Topaç

Hız sensörü  :unsure2: . Normalde zaten 5. vites 120 ile gitmesi gerekiyor. 1,4 benzinli Fiesta bile 3000 d/d 5. vites 113-115 arası gidiyor.

Yorum bağlantısı
özkan kıymetli

Araciniz 1.6 benzinli mi ? Sanırım öyle ki 3000 dd 120 olması gereken değer focus lar 115 HP olan 2-2.5 3000 dd 100 yapıyor

Evet aracım benzinli.focusta var  2011  model 100 hp o da 3000 dd 105 yapıyodu aynıydı.burdaki arkadaşlarımızda benzinli olanlar 3000 dde kaç km hız yapıyodur.

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Benim aracım da 100-105 arası yapıyor ama 2005 de çıkanlar 120 yapıyor bir kaç arkadaş paylaştı bende bir takside denk geldim 120 olarak

(Focus)

tarihinde Samet Daz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
özkan kıymetli
(düzenlendi)

Benim aracım da 100-105 arası yapıyor ama 2005 de çıkanlar 120 yapıyor bir kaç arkadaş paylaştı bende bir takside denk geldim 120 olarak

(Focus)

Demekki farklı farklı Benim arkadaşımda var mondeo benzinli onu aradım ona sordum kaç yapıyo diye.cevap bekliyorum ondan

tarihinde özkan kıymetli tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı

Demekki farklı farklı Benim arkadaşımda var mondeo benzinli onu aradım ona sordum kaç yapıyo diye.cevap bekliyorum ondan

2006 2011 arası focuslar ti vct olanlar 100-105 arası yapıyor Aynı kasa 2005 olanlar da 120 gördüm ne fark var bilmiyorum birde ,100 HP olanlar var eski mk1 Onlar 120 idi yanlış hatırlamıyor sam ama sizdeki durum iyi yönde yüksek hız düşük devir
Yorum bağlantısı
özkan kıymetli

2006 2011 arası focuslar ti vct olanlar 100-105 arası yapıyor Aynı kasa 2005 olanlar da 120 gördüm ne fark var bilmiyorum birde ,100 HP olanlar var eski mk1 Onlar 120 idi yanlış hatırlamıyor sam ama sizdeki durum iyi yönde yüksek hız düşük devir

Ağır veya Seri diye şanzıman ayrımı varmıdırki bilmiyorum ama benim araca çok iyi yönde etki yaptı.ses çok az arabada bağırma yok.Allahtan şansımda vardı sıfır şanzıman bulup aldım.

Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz

Ağır veya Seri diye şanzıman ayrımı varmıdırki bilmiyorum ama benim araca çok iyi yönde etki yaptı.ses çok az arabada bağırma yok.Allahtan şansımda vardı sıfır şanzıman bulup aldım.

Özkan Bey maliyeti ne oldu acaba ?

Yorum bağlantısı
özkan kıymetli
(düzenlendi)

Özkan Bey maliyeti ne oldu acaba ?

Sıfır Şanzıman 2011 üretim fomoco 2100 tl   sach baskı balata 200 tl bilya fomoco 200 tl  2500 toplam + işçilik 250 tl.

tarihinde özkan kıymetli tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
özkan kıymetli

Geçmiş olsun daha büyük olmamış en azından.

Çok teşekkür ederim.çok şükür.parçanın servis fiyatı 13000 tl çok çok fazla onu dutdum zaten bittim demiştim.   :)

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Alp

Sıfır Şanzıman 2011 üretim fomoco 2100 tl   sach baskı balata 200 tl bilya fomoco 200 tl  2500 toplam + işçilik 250 tl.

Servis mi iskonto yaptı. Nereden temin ettiniz parçaları?

Yorum bağlantısı
Osman Ünal

Geçmiş olsun, yeni takılan şanzumanın son dişli oranı farklı, birebir aynı şanzuman değil.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...