İçeriğe Yönlendir

2008 Mondeo Komple Şanzıman Değişimi Ve Sonrası

özkan kıymetli

Recommended Posts

özkan kıymetli
(düzenlendi)

Aracı özel serviste yaptirdim parcayida istanbul merkez oto dan aldim.istanbuldan kargoladilar.

Geçmiş olsun, yeni takılan şanzumanın son dişli oranı farklı, birebir aynı şanzuman değil.

Aynen hocam cunku farklilik var arabada tesekkur ederim.

sıfır şanzıman 2100TL bedava araç benzinli olunca her şeyi ucuz oluyor

13 bini duyunca dudağım uçukladi.ama ne parca alacak olursam iyi araştirip alıyorum.araştirma şart

tarihinde özkan kıymetli tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yusuf Koç

Geçmiş olsun Özkan Bey. Şanzımanın neden dağıldığı konusunda net bir cevap var mı?

Yorum bağlantısı
özkan kıymetli

Geçmiş olsun Özkan Bey. Şanzımanın neden dağıldığı konusunda net bir cevap var mı?

Tesekkur ederim.talih kuşu diyelim :-) valla ustada şaşti kaldi özel ford servisi ben bu zamana kadar ilk defa binek ford da sanziman degistiriyorum dedi.muhtemelen bi kirik olmus oda diger dislilere sıkışınca etrafı parçalamiş.herhangi bi sorunda yoktu.

Yorum bağlantısı
Abdussamed Acar

120 ile gitmesi gerekirken sürekli baskının kaçırarak 105 le aracı götürmesi sadece ara hızlanmalarda yokuşlar vs olur... Uzun yolda bu durum öyle sandığınız gibi sürekli devam etse o aracın yolda giderken baskı ünitesindeki sürtünmeden yanması lazım.

Sent from my iPhone using Tapatalk

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
özkan kıymetli

Öncelikle geçmiş olsun.Mondeonuzu Güle güle kullanın.

Muhtemelen 2008 yılı sonrası şanzımanlarda küçük bir iyileştirme yapılmıştır size de bu güncel şanzıman gelmiş olabilir.

Tesekkur ederim hamza bey.Şanzıman uzerindeki tarih 02/2011 dediginiz gibi bi iyileştirme yapilmiş olabilir ama gerekliymiş bu değişiklik araç çok rahatladi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Süleyman Kaya87

Baskı balata olamaz bence. 2 defa baskı balatam yolda iken bitti. Hiçbir kaçırma ya da devir hız orantısı olmadan. Değiştiğinde de aynı devirde aynı hızı verdi.

Tahminim şanzıman farklıdır. Son dişli ya d bütün dişlilerin oranları farklı olabilir.

Geçmiş olsun güle güle kullanın.

Yorum bağlantısı
özkan kıymetli

Baskı balata olamaz bence. 2 defa baskı balatam yolda iken bitti. Hiçbir kaçırma ya da devir hız orantısı olmadan. Değiştiğinde de aynı devirde aynı hızı verdi.

Tahminim şanzıman farklıdır. Son dişli ya d bütün dişlilerin oranları farklı olabilir.

Geçmiş olsun güle güle kullanın.

Tesekkur ederim suleyman bey.şanziman farkli o yuzden oyle. Herkese arizasiz kazasiz surusler dilerim

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
özkan kıymetli

Rampada vites düşürme ihtiyacı doğacak ama.

Rampada da iyi olmasi gerekmezmi

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

devir öncekine göre düştüyse rampada daha çok zorlanır, ara hızlanmada daha çok zorlanır, 6.vites gibi olur.  :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
özkan kıymetli

devir öncekine göre düştüyse rampada daha çok zorlanır, ara hızlanmada daha çok zorlanır, 6.vites gibi olur. :)

Şimdi duz bi yoldan geldim valla 5. Vitesi unuttum araba 4 te gidiyomus arabada bagirmada olmuyo sanki 5 le gidiyomus gibi bi his uyandiriyo.
Yorum bağlantısı
Mustafa Serhat

Hayırlı ve geçmiş olsun, bencede şanzıman farklı gelmiş. Rampalarda deneyin eğer sorun olursa değiştirin. Zaten rampalarda sorunlu hepten sorunlu olmasın.

Yorum bağlantısı
özkan kıymetli

Hayırlı ve geçmiş olsun, bencede şanzıman farklı gelmiş. Rampalarda deneyin eğer sorun olursa değiştirin. Zaten rampalarda sorunlu hepten sorunlu olmasın.

Tesekkur ederim mustafa bey.rampada denemedim ama sıkınti çikarmaz diye düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Celal Altan

Demekki farklı farklı Benim arkadaşımda var mondeo benzinli onu aradım ona sordum kaç yapıyo diye.cevap bekliyorum ondan

2009 model mondeo 1.6 titanium. 105 Civarı yapıyor 3 bin devirde. Çok şikayetçiyim bu konuda. Doluyum hocam. Şunu yapan mühendisi görsem çok şey söylerdim. Sizin yeni şanzıman farklı bir versiyonu demek ki. Son dişliyle oynayamıyor muyuz sadece?

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
(düzenlendi)

Adam şunu düşünmüştür: klima açıkken rampada zorlanır kasa ağır, sollama yaparken zorlanır kasa ağır.

tarihinde Evren Erakçora tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
özkan kıymetli

2009 model mondeo 1.6 titanium. 105 Civarı yapıyor 3 bin devirde. Çok şikayetçiyim bu konuda. Doluyum hocam. Şunu yapan mühendisi görsem çok şey söylerdim. Sizin yeni şanzıman farklı bir versiyonu demek ki. Son dişliyle oynayamıyor muyuz sadece?

Celal bey dediginiz gibi arkadasimin aracida 105 yapiyo.son disliylede alakali sanmiyorum oymama yapilmaz heralde benim aldigimda farkli bi versiyon galiba.aldigim yer komle sifir motor aliyormus disardan o sekilde aldim bende.saolsunlar fiyatindada yardimci oldular anlicaginiz bana buyuk iyilik yaptilar.şimdiye kadar araca bakim icin ne parca gerekiyosa ordan almistim uygundaoluyo fiyati.dizel şanzıman bile 2 bucuk falandi yanlis hatirlamiyosam.bi kac ay once orjinal disk ve balatayida 450 gibi bi rakama almistim.bulundugum yerde sadece diske 400 demislerdi.

Adam şunu düşünmüştür: klima açıkken rampada zorlanır kasa ağır, sollama yaparken zorlanır kasa ağır.

Ah bu kasaaa zatennn duzde iyide rampada düşük.ama napalim gonulverdik bikere mondeoya :-)

Yorum bağlantısı
Celal Altan

Celal bey dediginiz gibi arkadasimin aracida 105 yapiyo.son disliylede alakali sanmiyorum oymama yapilmaz heralde benim aldigimda farkli bi versiyon galiba.aldigim yer komle sifir motor aliyormus disardan o sekilde aldim bende.saolsunlar fiyatindada yardimci oldular anlicaginiz bana buyuk iyilik yaptilar.şimdiye kadar araca bakim icin ne parca gerekiyosa ordan almistim uygundaoluyo fiyati.dizel şanzıman bile 2 bucuk falandi yanlis hatirlamiyosam.bi kac ay once orjinal disk ve balatayida 450 gibi bi rakama almistim.bulundugum yerde sadece diske 400 demislerdi.

Ah bu kasaaa zatennn duzde iyide rampada düşük.ama napalim gonulverdik bikere mondeoya :-)

Evet hocam bende o siteden yapayım alışverişlerimi o zaman. Gerçekten uygun fiyata almışsınız. Komple motor fiyatını sordunuz mu hiç? İlerde başımıza gelirse sandık motor daha mantıklı oluyor çünkü. Vw forumunda görmüştüm. Ankarada B5 kasa passatın son dişlisini değiştirmişler. Şanzımancı yapmış tabi bunu. Ama cesaretim yok açıkcası. Sizin adınıza sevindim 120 yaptığına. Motor sesi gidince çok değişmiştir araç. Performanstada düzde çok farkedeceğini sanmıyorum. Rampada da 4e alırsınız sorun olmaz.
Yorum bağlantısı
özkan kıymetli

Evet hocam bende o siteden yapayım alışverişlerimi o zaman. Gerçekten uygun fiyata almışsınız. Komple motor fiyatını sordunuz mu hiç? İlerde başımıza gelirse sandık motor daha mantıklı oluyor çünkü. Vw forumunda görmüştüm. Ankarada B5 kasa passatın son dişlisini değiştirmişler. Şanzımancı yapmış tabi bunu. Ama cesaretim yok açıkcası. Sizin adınıza sevindim 120 yaptığına. Motor sesi gidince çok değişmiştir araç. Performanstada düzde çok farkedeceğini sanmıyorum. Rampada da 4e alırsınız sorun olmaz.

Celal bey parca alacaginiz zaman internetten muhakkak arastirma yapip oylr alin ve dedigim yerden alacaginiz zaman telefinlada irtibat kurun fiyatta uardimci oluyolar.benim aracimda suanda eskiye oranla daha seri 2 3 ve 4 te bastiginda tepkimesi eskiye gore cok daha iyi komle motor fiyati sormadim ama yarim motor 3200 gibi bi rakam olmasi lazim.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...