İçeriğe Yönlendir

Klima Buğu Yapıyor

Murat_Durmaz

Recommended Posts

Murat_Durmaz

Selam. Arkadaşlar klimam ön camda ama dışarıdan buğu yapıyor. Sileceğİ çalıştırmak zorunda kalıyorum sürekli. Sebebi nedir sizce. Ayrıca bir diğer sorum ise klima gazi bittiğini nasıl anlarız. Kontrol edeceğim bir yer varmı.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Soğuk hava sıcakla buluşunca buğu yapması normal.

Klima gazınız eksik olsaydı buğu da olmazdı zaten ;)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Murat_Durmaz

Soğuk hava sıcakla buluşunca buğu yapması normal.

Klima gazınız eksik olsaydı buğu da olmazdı zaten ;)

Buğu dışarıdan oluyor ama. Dışarıdan yapması normal mi. Benim bildiğim buğu içeriden olur.
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Buğu dışarıdan oluyor ama. Dışarıdan yapması normal mi. Benim bildiğim buğu içeriden olur.

Ön cam çok sıcak. Klima ise 0'a yakın derecede üflüyor. Sıcak cama soğuk hava gelince, buğu oluyor. Gayet normal.

Yorum bağlantısı
Muhammet Arslan

Klima havayı kurutur, nemini çeker. 

İçeride olan buğu, hava soğukken arabanın kaloriferinin etkisiyle, içerisinde bulunan ıslak kıyafet, paspas gibi yerlerden buharlaşan nemin soğuk cama teması nedeniyle olur.

Dışarıda olan buğu da, sıcak havada dışarıdaki nemin, klima etkisiyle soğuyan cama teması ile olur. (Açıkçası hiç karşılaşmadım ama teorik bir mekanizma oluşturmak gerekirse böyle bir şey uydurulabilir :D  :D )

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
İnan Çınar

Gayet güzel çalıştığını gösteriyor. Bulunduğunuz yer baya nemli sanırım. Amasyadan çıkıyorum.öğlen sıcağında güneş tepedeyken klima tam performans çalışırken buğu yok. Edremit çanakkale yolundan akçay a dönüyorum. Girer girmez bahsettiğiniz şekilde ön cam bugulaniyor.

Yorum bağlantısı
Fatih Belen

İskenderunda yaşıyorum. Nem oranı %70 den fazla. Ön cam sürekli buğulanıyor dışarıdan. Hava 40 derece üstü. Gayet normal.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez
(düzenlendi)

Nem soğuğa doğru hareket eder, dolaptan soğuk bir şişe çıkarın masaya koyun bekletin bakın ne olacak, dünyadaki mevsimsel hareketlerde oluşan yağış rejimleri böyle çalışır, doğa kanunu şikayet etmeyin Allah çarpar. :)

tarihinde Hüseyin Sönmez tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Murat_Durmaz

Teşekkürler cevaplar için.yapacak birsey yok.bu şekilde kullanmaya devam:)

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Isıyı artırın. Fan hızını düşürün.

Nemli bölgelerde çok karşılaşılan bir durumdur.

Yorum bağlantısı
Eren Gökmen

Distan bugulanma iyidir. klima calisiyor demek ki. Emminin dedigi gibi cözülür. Asil problem kisin icten bugulanmadir ki benim bu problemi cözene kadar canim cikmisti:)

Yorum bağlantısı
Ramazan Altıntaş

Oluşmasının bir sebebide hava yönlendirmesini ön cama yaparsanız çok daha çabuk buğu yapar. Geçenlerde klima açıktı hava bayağı nemliydi buğu falan yoktu ön cama yönlendirdim 3 5 dakika geçmeden buğu yapmaya başladı cam onada dikkat edin

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat_Durmaz

Bu arada klima geç devreye giriyor. Bu normal mi

Yorum bağlantısı
Eren Gökmen

Bu arada klima geç devreye giriyor. Bu normal mi

Gec derken, ne kadar gec?

Hava sicakken butun borular vs cok sicak oluyor gelen havanin tam soguk gelmesi icin biraz zaman gecer.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...