H.Cenk Bayrakçı 8 Temmuz 2016 Paylaş 8 Temmuz 2016 Arkadaşlar Merhaba, Forumda geçmiş konuları arattım, pek birşey bulamadım. Hacizli vb. araç satışı üzerine konular var,ancak rehinli araç satışı üzerine güncel bir konu yok. Eğer konu varsa birleştirilebilir. Aslında forumumuzda bu işi çok yapan olmuştur, ama ben yine de en son durumu öğrenmek adına böyle bir konu açayım, hem de fikir sorayım istedim. Gelelim souma...Geçen sene eylül ayındaaldığım Tiguan'ı "hayırlı" bir sebepten dolayı, "evi değiştirmek için" satmak istiyorum. Henüz ilan vb. vermedim. Ancak başlıkta da belirttiğim gibi araç kredi borcundan dolayı rehinli. Eskiden rehini kaldırmak için bankalar, trafiğe "erhin yoktur" yazısı yazarlar ve de bu işlem biraz uzun sürerdi. şimdiki durum nedir acaba bilen var mı? Aracın borcunu kapatıp, aynı gün ya da ertesi gün isteyene satışı yapmak mümkün mü? Çünkü şimdi noterden aracın rehini olup olmadığını görebiliyorlar, ama rehin çözmedeki süre ne kadar acaba? Kredi kullandığım kuruma henüz sormadım, siz forumdaşların fikrini almak istedim. Aracın ilanını da en kısa zamanda foruma eklerim. Hepinize selamlar. Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur 8 Temmuz 2016 Paylaş 8 Temmuz 2016 http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/260365-kredili-arac%C4%B1n-sat%C4%B1%C5%9F%C4%B1-nas%C4%B1l-oluyor/ 1 Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı 8 Temmuz 2016 Yazar Paylaş 8 Temmuz 2016 (düzenlendi) http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/260365-kredili-arac%C4%B1n-sat%C4%B1%C5%9F%C4%B1-nas%C4%B1l-oluyor/ Teşekkürler Erdoğan Bey, böyle bir konu olduğunu hatırlıyordum ama yazdığım anahtarkelimelerlebulamamıştım. Moderatör arkadaşlar bu konu altına ekleyebilirler isterlerse... Bu arada rehini kaldırtmak için alıcıyı razı etmek lazım. Biraz karşılıklı güven meselesi. BU şekilde satış yapan arkadaşlar nasıl yaptı acaba? 8 Temmuz 2016 tarihinde H.Cenk Bayrakçı tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Raşit Köksal 8 Temmuz 2016 Paylaş 8 Temmuz 2016 (düzenlendi) Biz bankada kendi koydugumuz rehinleri hemen sistem uzerinden egm ile baglantili olarak kaldirabiliyoruz.Aracin borcu kapandiktan sonra maksimum ertesi gunu halledilir. 8 Temmuz 2016 tarihinde Raşit Köksal tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Volkan Dinçel 8 Temmuz 2016 Paylaş 8 Temmuz 2016 Anlık rehin kaldırabilir..ancak karşılıklı güven olmalı..biraz sıkıntılı bir iş.. 1 Yorum bağlantısı
Serkan Toker 8 Temmuz 2016 Paylaş 8 Temmuz 2016 En fazla bir gün sürüyor Cenk hocam, borç ödendikten sonra. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 8 Temmuz 2016 Paylaş 8 Temmuz 2016 Kredi borcunu ödeyip kaldırıyor banka sanırım Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı 8 Temmuz 2016 Yazar Paylaş 8 Temmuz 2016 Anlık rehin kaldırabilir..ancak karşılıklı güven olmalı..biraz sıkıntılı bir iş.. Valla beni bilen bilir, bizden yamuk olmaz da, karşı taraf ben vaçgeçtim derse sıkıntı... Yorum bağlantısı
Volkan Dinçel 8 Temmuz 2016 Paylaş 8 Temmuz 2016 Bence masrafsız tüketici kredisi çekip taşıt kredisini kapatıp öyle satın..emin olunki süreç çok daha hızlı olur.ancak tüketici kredisini taşıt kredisi çektiğiniz bankadan kullanmayın... Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı 8 Temmuz 2016 Yazar Paylaş 8 Temmuz 2016 Volkan Bey, e o zaman bir de krediyi kapatmak için bir sürü uğraşacağız...???Bana zaten nakit lazım olduğu için satıyorum arabamı.. Krediyi krediyle kapatmak çok akıl karı değil.Ha bana 3 gün faizsiz ya da 50-100 lira farkla kredi vereceklerse olur... 1 Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz 8 Temmuz 2016 Paylaş 8 Temmuz 2016 Bence kredi çekmeye vs gerek yok. Anlaştığınız alıcı ile sabahtan bulusun, bankaya birlikte gidip kredinizi kapatın onlar rehni kaldırtsın sonra birlikte notere geçin en geç öğlenden sonra iş bitmiş olur. Biz tam tersini yaşadık o daha zor, Mondeo'yu alacak kişi kredi çekecekti. Banka noterden ruhsat gelmeden parayı yatırmam diyordu, bu süreç için bize garanti yazısı yada teminat ver dedik onuda ruhsat olmadan veremem dedi. Sadece alıcının krediden yana sorunu yok ruhsat geldiğinde parayı öderiz diye sözlü garanti verdi. Noterden satış yapıldı, sonra birlikte bankaya gidilip kredi sonuçlandırıldı ve para bizim hesaba yattı. Yorum bağlantısı
Volkan Dinçel 8 Temmuz 2016 Paylaş 8 Temmuz 2016 Süreç hakkında biraz daha bilgi vereyim Kredi otorizasyon koduna yani şube bölge yada GM yetkili kredilerde rehin kaldırısının onayını ilgili birim verir..birimin yoğunluğu süreci uzatabilir. Yada sizin kredi atıyorum 60 liraya kapanıyor araba 100 lira..alıcı 60 lirayı kredi kapaması için verdi kredi kapandı rehin kalktı fakat 40 lirayı bulamadı o da bir sorun 2 taraf içinde. Masrafsız tüketici kredisi kullanın aracı sattığınız zaman kapatırsınız..sadece o kadarki gün kadar faiz ödersiniz..ayrıca taşıt rehni ticari kredi içinde konulmuş olabilir alıcı bunu bilemez alıcı kitleniz düşer.. 1 Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı 8 Temmuz 2016 Yazar Paylaş 8 Temmuz 2016 Süreç hakkında biraz daha bilgi vereyim Kredi otorizasyon koduna yani şube bölge yada GM yetkili kredilerde rehin kaldırısının onayını ilgili birim verir..birimin yoğunluğu süreci uzatabilir. Yada sizin kredi atıyorum 60 liraya kapanıyor araba 100 lira..alıcı 60 lirayı kredi kapaması için verdi kredi kapandı rehin kalktı fakat 40 lirayı bulamadı o da bir sorun 2 taraf içinde. Masrafsız tüketici kredisi kullanın aracı sattığınız zaman kapatırsınız..sadece o kadarki gün kadar faiz ödersiniz..ayrıca taşıt rehni ticari kredi içinde konulmuş olabilir alıcı bunu bilemez alıcı kitleniz düşer.. Şimdi anladım Volkan bey,sağolun. Ancak buradaki risk şu, önce alıcıyı bulmak lazım. 1-2 gün sonra gelin alın arabayı demeli. Yorum bağlantısı
Volkan Dinçel 8 Temmuz 2016 Paylaş 8 Temmuz 2016 Aynen..alıcıyı bulun..ben rehni kaldırıcam deyip 1 gün süre isteyin..biraz kapora rica edin..Tüketici kredisi kullanacağınız bankayı konuyla ilgili bilgilendirin..şimdi iş basit gibi gözüksede 10 yıllık bankacıyım neler neler gördük..naçizane tavsiyelerimdir...Hayırlı satışlar 1 Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı 8 Temmuz 2016 Yazar Paylaş 8 Temmuz 2016 Eşim de eski bankacı, ama o bırakalı çok oldu. Tüm kurallar ve işleyişin değiştiğini söylüyor. Tekrar sağolun. Yorum bağlantısı
Özgen Acar 8 Temmuz 2016 Paylaş 8 Temmuz 2016 Volkan Bey, e o zaman bir de krediyi kapatmak için bir sürü uğraşacağız...???Bana zaten nakit lazım olduğu için satıyorum arabamı.. Krediyi krediyle kapatmak çok akıl karı değil.Ha bana 3 gün faizsiz ya da 50-100 lira farkla kredi vereceklerse olur... hocam enpara varsa 50 100 lira kayıpla halledebilirsiniz,kredi için dosya masrafı ve sigorta almıyor 3 Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar 12 Temmuz 2016 Paylaş 12 Temmuz 2016 Cenk. ..Kredi cekiyorsun. ..borcu kapatiyorsun 15 gun içinde kapanan kredilerde sadece 100 lira gibi bi masraf bedeli oduyorsun. Diğer masraflar hesaba geri yatıyor. Yorum bağlantısı
Recommended Posts