İçeriğe Yönlendir

2004 Cmaxda Sinir Bozucu 4 Sorunum.


Gökhan GÜLER

Recommended Posts

Gökhan GÜLER

Arkadaşlar Merhaba;

2004 model cmaxım var. aracımda sinir bozucu 4 sorunum var.

1. sorunum: Üst torpido kapağı. çok ses yapıyor. bugün biraz kurcaladım. altta ayakların açılıp kapanmasını sağlayan daha doğrusu kapandığından demirlerin arasına çıkışına plastik kırılmış. o yüzden kapanınca sert tutmadığı için ses yapıyor. bu bölgede sorun yaşayan oldumu nasıl çözdünüz acaba.

 

2.sorunum: Arabanın bagaj kapağı kumandadan açılıyor ama üzerindeki düğmeye basınca çalışmıyor. bugün orayı da söktüm baktım kablosumu çıktı diye herhangi bi sorun yok. acaba nedendir.

 

3.sorunum. arka sileceğin çalışmasında bi aksaklık var. turunu tam tamamlamıyor. yarım şekilde ya ortada duruyor yada tam yerine gelmeden duruyor. sigortasını çıkarıp tekrar taktım belki programlaması şaşırmıştır diye ama çözüm olmadı.

 

4.sorunum. Arka fıskeyeye su gelmiyor. acaba başka bi yerden hortummu yırtık diye kontrol ettim. hiçbir yerden su kaçırmıyor. pompasının su pompalama sesi duyuluyor. arabanın altlarına komple baktım bi yerden damlamıyor. sizce sorunu nedir.

 

 

bilemiyorum şanşsızlıkmı diyelim ne diyeyim. yada kronik bi problemmi bilemiyorum ama açıkçası sinirlerimi bozuyor. hele araba çalışırken bagajdan bişey almak için arabayı stop edip tekrar çalıştırmak deli ediyor beni.

 

yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler...

Yorum bağlantısı

1. Sorun cmaxda kronik bir sorun malesef. Orayı kullanmayı düşünmeyen kişiler genelde çift taraflı bantla ya da başka bir şekilde yapıştırıp sesi kesiyor. Yenisini alsanız güneşte tekrar yapısı bozulacak ve yine aynı sorun olacak.

2. Sorunda kronik. Bagajı açarken tuttuğunuz kısım bagajla olan bağını zamanla kaybediyor ve aradan sızan su switchi bozuyor. Kablolarınız sağlamdır arızalı olan switch.

3. Sorunu bizde eski 2004 cmaxımızda yaşadık. Arızası gem modülünden denmişti. Üzerinde durmadık o yüzden. Elle tam yerine gelince kapatıyorduk sileceği.

4. Sorunda fıskiyenin ucu kireç bağlamış olabilir. Uzun süre kullanılmazsa yapıyor öyle şeyler. İnce bir iğne ile yoklayın bi.

Yorum bağlantısı
Serkan Aktay
(düzenlendi)

1- Piyasada bunların çeşitli en kalınlıkta olanları var. Belki kapak işle oturduğu yeri bununla kaplayıp sesi kesebilirsiniz. Hırdavatçılarda bulunuyor.

http://kaliciconta.com.tr/urunler.asp?code=301300000000&kategori=Eva%20S%FCnger%20Yap%FD%FEkanl%FD

4- Su fıskiyesini hortumundan çıkarıp önce arkaya kadar su geliyor mu onu kontrol edin.  Eğer geliyorsa Erenin dediği gibi iğne ile açmaya çalışın. Açılmazsa ben daha önce porçözlü suya atmıştım iki tane açıldı. Yalnız birinin tırnakları eridi. Hatta enjektöre porçöz çekip içine basarsanız daha rahat temizlenir. Burada dikkat etmeniz elinize ve vücudunuza gelmemesi. Bir eldiven kullanın.

tarihinde Serkan Aktay tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

bagaj kapağpında ortak sorun aradan geçen kablo tesisatı  olabilir içten kırılmış kablo gibi

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...