İçeriğe Yönlendir

Chevrolet'nin Türkiye'den Çekilmesi


Sergen Yigit Topaloglu

Recommended Posts

Sergen Yigit Topaloglu

İyi akşamlar.
Forum'da fikir alışverişinde bulunmak gerçekten en azından bana çok şey katıyor. Forum içeriklerinde bir sürü arama yaptım fakat bu konuya ilişkin bir şey bulamadım. 
Öncelikle kendi yorumumu katmadan önce Chevrolet araç sahibi olanların ya da olmak isteyenlerin bu konu hakkındaki yorumlarını çok merak ediyorum. Ya da daha önce Chevrolet kullanmış olan kişilerin ne düşündüğü de önemli. Bu hamle Türkiye otomotiv piyasasını nasıl etkiledi.? Neleri getirecek.? Neleri götürecek.? Yaklaşık 1-2 yıl oldu zaten çekilmeleri. Ancak 10 yıl boyunca servis hizmetleri devam edecek. 
Kaynak linki vermem daha iyi olacak gibi. 
Buyurun ; 
http://www.hurriyet.com.tr/satis-bitse-de-servis-devam-25309549
Hepinize hayırlı akşamlar.

Yorum bağlantısı
Özgen Acar

ilk birkaç yıl çok etkileri hissedilmez ama 4 5 yıl sonra alanın elinde kalır düşüncesindeyim yada komik rakamlara el değiştirirler,bana kalırsa ben şu an bile almam

Yorum bağlantısı
Selim Kaya
(düzenlendi)

Chevrolet bana göre hatayı, Daewoo markasını, Chevrolet logosu altında satmaya başlamasıyla yaptı.

https://tr.wikipedia.org/wiki/GM_Daewoo

Reno 'da yapıyor bazen benzer hataları. Sedan Clio, aslında Dacia.

Chevrolet Cruze almayı çok düşünmüştüm. Hiç kullanmadım. Yorumlarda hantal kaldığı yazıyordu genellikle. Ama aslında Daewoo satıldığını öğrenince o logonun altında vazgeçtim. Aynı araba Daewoo olarak satılsa daha ciddi olabilirlerdi bence.

 

Ekleme: Cruze, Opel 'e daha yakın gerçi ama, bu da ikinci marka algısını her iki yandan da destekliyor.

tarihinde Recep Selim Kaya tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Serkan Toker

İş makinesi sektörü için birleşme olmuştu diye hatırlıyorum. Rover lar hala yürüyorsa Chevrolet lerde yürümeye devam eder, sıkıntı olmaz...

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mesut Eyibil

ben daha önceden bu konu hakkında bi arkadaş konu açmıştı die hatırlıyorum ama burdamı onu hatırlamıyorum, konu hakkındaysa aslında güzel araçları var Türkiye'den çekilmesi talihsizlik olmuş ama kar zarar olayı malesef yapacak bişey yok.

Yorum bağlantısı
metehan koç

2010 yılında chevrolet cruze 1.6 araç alıp 4 yıl sorunsuz kullandım.Yakıt olarak 20 kuruş lpg yakıyordu.Çok yakıyor diyenlere çok rastladım ama hiç bir zaman şuan ki mondeo 1.6 dan fazla yaktığına şahit olmadım.2015 te , yani çekilme kararı aldıktan sonra yine rast geldi 2012 model bir cruze aldım.ful+ful deri döşeme,esp standart, 8 airbag, navigasyon vs vs..dolu bir araçtı..

 

Sonra onuda sattım ve satarken yaklaşık 3.500 tl de kar ettim.Oldukça konforlu bir araç esasında.İllaki eksileri olacak zaten varki fiyatı tr'ye ilk girdiğinde 28 bin tl idi. Ki o zaman Corolla 44 bin tl civarındaydı.

 

Eksik yönleri işçilik zayıftı,malzeme kalitesi de sınıf standartlarına yakın olmakla beraber biraz altındaydı bence.

 

Bu arada çekilme olayıyla ilgili bir yanlışı düzelterek başlayayım.Chevrolet firması Türkiye'den değil, Avrupa pazarından çekildi.Türkiye de Avrupa pazarında olduğu için mecburen Türkiyeye araç satamıyor.Rusyadan ve Türki cumhuriyetlerden çekilmedi.Asya ve ABD' den de çekilmedi.Hatta Afrika pazarından dahi çekilmedi.Avrupadan çekilme nedeni ise markanın Avrupa pazarında rekabet gücünün azalması.Çünkü Avrupa pazarına yönelik araçlar çıkaramadı.Motor hacimleri yüksek yada yakıtı fazla araçlar piyasaya sürdü.Bu abd,asya ve Ortadoğu da sorun değil ama avrupada ciddi bir sıkıntı.

 

Şuan araçlarının fiyatları da ben geçen yıl sattığım fiyattan bir miktar daha yüksek bakıyorum ara sıra da.

 

Biliyorsunuz GM ile aynı çatı altında bu firma.1999 yılında GM chevroleti komple satın alarak avrupaya açılmayı tasarlamıştı.Tabi burada GM bünyesinde ki chevroletler ile Amerikan chevroleti ayırmak lazım.Çünkü hem pazar hem araç portföyü olarak bağımsızlar.

 

Bir ara daewoo markası ile ortak araç çıkardılar 1994 ile 1999 arasında ama bu birliktelik kısa sürdü.Ancak Türk insanının kafasındaki uzak doğulu imaj yer etti.Neredeyse motorunun tamamı opel,alttakım ve şanjuman tamamen opele ait zaten.

 

2009'da çıkardıkları cruze satışı ile, türkiyede chevrolet yüzde 35 büyüme gerçekleştirmiş mesela.Sdace tek araç satışı ile. Ki heybetli görüntüsü, sportif çizgileri ile bence Türkiyede bir döneme damgasını ciddi şekilde vurmuştur da.

 

Şuan yeni kasa cruze, malibu, epica araçları asya ve abd'de oldukça ilgi görüyor.Bir ara Türkiyeyi Avrupa pazarı dışında tutup rusya pazarına dahil ederek chevrolet gelsin kampanyası yapılsada, opel disbirütörleri, Türkiyede astra araçların satışını etkileyecek düşüncesiyle bunu reddettiler.Astra ile aralarında 10 bin tl ye yakın fark olmasına rağmen,elle tutulur bir fark olmadığından, 2010 lardan sonra cruze, astra satışlarını ciddi etkilemişti çünkü.

 

Bundan sonra avrupaya chevrolet markasıyla dönüş yapmayacaklarını beyan ettiler.Ağırlık asya ve Abd'de olacak dediler ama belli olmaz yinede yarının ne getireceği.

 

Chevrolet piyasası etkilenir mi derseniz sanmıyorum.Çünkü zaten çekilmeden önce de ucuz araç satıyorlardı.Şuan bile araç fiyatları, birkaç yıl öncesinden daha pahalı ki Türkiyede bu vergi politikası olduğu müddetçe ucuzlayacağını da sanmıyorum.

 

Eğer yine 30-35 bin tl civarında araç düşünsem, b sınıf bir araç almak yerine c sınıf temiz ve yüksek model bir cruze almayı tercih ederdim açıkçası.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Volkan Dinçel
(düzenlendi)

1 sene kullandım Cruze otomatik çekilme olayıyla sattım..Araçtanda çok memnun kaldım..yalnız ş.içi tüketimi 14 ş.arası tüketimi 8 litreden aşağı düşüremedim..ancak 2013 yılında 28.000 liraya alıp 2014 yılında 30.500e sattım ki kar ettiğim ender arabalardandır..100 000 i aşkın Chevrolet satıldı...Türkiye gibi yedek parça cenneti bir ülkede parça sıkıntısı olmaz ama satarken çok zorlandım..ama 30-33 bandında araba alacak olsam yine değerlendiririm..8 airbag ncap 5 yıldız 1.5 ton ESP otomatik pekçok özelliği bu fiyatlara bulmak çok zor..

tarihinde Volkan Dinçel tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Kubilay Evis

Hiç bir problem olmaz, alınır da binilir de... Korkulacak bir şey yok.

Yorum bağlantısı
Sarp D. Uygur

Cruze almadıysam yegane sebebidir. O kadar korkuttular ki gözümü, aman yedek parça aman servis bulamayacaksın 3-5 sene sonra diye diye araçtan soğuttular beni.

Bilemiyorum da Chevrolet Cruze ile Türkiye'de çok başarılı işler çıkarabilirdi.

Halen içim giderek bakıyorum; sunroof, otomatik, cruise control, deri döşeme, alaşım jant vs.vs. dolu dolu araba, emsallerinin 3/4 fiyatına alıcı bulamıyor bu durum yüzünden...

Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı

Arkadaşımda 140 BG'lik manuel, turbo, sedanı var. Hem gidişi hem de donanım seviyesi iyi. Bence sorun olmaz Chevy'nin çekilmesi...

Yorum bağlantısı
Emre Öğüt

Chevy mekanik haricinde süper araba ama gerçekten çok sorunludur Chevrolet forumlarına bakabilirsiniz açılan konuların hepsi sorun üzerinedir herkes araç fiyatlarının düşmesinden dolayı resmen ağlıyor maalesef

Yorum bağlantısı

Benimde bir captiva ltz fikrim vardı bir çok kişiyi korkuttukları gibi benide korkuttuklarından uzak durmuştum. Servis bulamazsın parça bulamazsın vs vs hep aynı şeyler işte.

Yorum bağlantısı
Cemal Erdoğan

Arkadaş geldi geleli bu chevroleti sevememiştim arkadaşlarımızı üzmez ise gitmesi hoşuma bile gider diyebilirim..

Yorum bağlantısı
Volkan Dinçel

Gerçek chevrolet türkiyeye gelmedi.

 

gerçek GM olarak opel belki kabul edebilirsiniz. daewoo asla.

 

büyük araçları bence güzel:  http://www.chevrolet.com/2016-impala-full-size-cars.html

Klasik Amerikan görgüsüzlüğü kaynakları israf etme sanatı..gereksiz büyük arabalar..gereksiz fazla yakıt tüketimi..iyi ki gelmedi bence.. :)

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emre Öğüt

Klasik Amerikan görgüsüzlüğü kaynakları israf etme sanatı..gereksiz büyük arabalar..gereksiz fazla yakıt tüketimi..iyi ki gelmedi bence.. :)

iyiki gelmedimi:) gelenler nedir dandik 1.6ecotec motorlu düz yolda bile bayılıp gitmeyen sorunlu cruze lar, lacettiler aveolar falan filan

Gerçek chevyler gelseydi onların kullanıcı kitlesi zaten belli sadece onlar alsaydı yeterdi

Yorum bağlantısı
Volkan Dinçel

iyiki gelmedimi:) gelenler nedir dandik 1.6ecotec motorlu düz yolda bile bayılıp gitmeyen sorunlu cruze lar, lacettiler aveolar falan filan

Gerçek chevyler gelseydi onların kullanıcı kitlesi zaten belli sadece onlar alsaydı yeterdi

Onlar zaten alabiliyor hala..dünya kadar Amerikan Chevroleti var Istanbuldaki galerilerde..

Ben zaten kullanılan Chevroletlerin gerçek Chevrolet olduğunu söylemedim..30.000 liraya araba alıyorsun sonuçta f/p oranı yeterli..

Türkiye de yaşam şartları düşünüldüğünde o kadar yakıt tüketen boyut olarak o kadar büyük ve o kadar çok yakan arabaların kaynak israfı olduğunu düşünüyorum..

Türkiye şartlarında yakıtı 3 kuruş az olsun mtv si düşük olsun diye 2 saat sonra koltukları sırtını ağrıtan ş.arası yolda ticari hız sınırlarına takılan yok o köprüden geçemez bu köprüden geçemez derdi olan her sene muayenesi ile uğraştığı yüksekliği nedeniyle yol tutuşu ve rüzgar sesi sorunları olan Caddy tarzı ticari binek araç almaya çalıştıklarıda bir gerçek..imkan meselesi sonuçta..Amerikada yaşasaydım Chevrolet kullanmayı düşünürdüm..Adamlar dizeli sadece iş makinelerinde kullanılıyor diye biliyorlar..

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • 3 ay sonra...
Sedat Irgın

Chevrolet Captiva 4x4 aldım gayet memnunum yedek parça sıkıntısı yok.Bence fiyatına göre oldukça iyi arabalar.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...