Ersel Yıldız 14 Temmuz 2016 Paylaş 14 Temmuz 2016 Herkese iyi forumlar. Aracimla ilgili rahatsiz olmadigim ancak daha onceki kullanmi oldugum araclarda da yasamadigim sorunu sizlere paylasmak istiyorum. Aracim lpg li. 1-Sabahlari ilk calistirmada araci 1. vitese koyup kalkis yaptigimda ve arabayi doyurdugumda (3000 3500devir) 2. Vitese gecis yapmak icin gazi birakip debriyaja bastigimda devir bulundugu konumda takili kaliyor. Oyle ki frene basip duruyorum devir hala ayni yerinde sabit kaliyor ve kisa bir sure sonra normale donuyor. Veya gazi pompalayip biraktigimda da normal seviyeye dusunuyor. Bunu sadece ilk calistirmada yapiyor. 2- arac rampa asagi inerken (duz yolda da yapiyordur ancak ben anlamiyorumdur) belirli periyodlarla kendi kendine gaz veriyor daha sonra kendi kendine gazi birakip kompresore biniyor. Klima acik iken cok bariz bir sekilde hissediyorum. Dayanamayip frene bastigim bile oluyor benzinde de yapiyor lpg de de. 3- araca tam gaz verdigimde(tabiri caizse redline a dogru giderken) yuksek devirlerde ani gaz kesip normale donme durumu oluyor (saniyenin 4 te biri gibi bir sureyle) Benzinde de lpgde de yapiyor. Galiba lpg de daha bariz hissediyorum. 4- arac rolantideyken (cok dikkat eden birinin anlayacagi sekilde) tekleme oluyor.(ortalama 8 sn de bir) 5- seyir halindeyken kirmizi isiga yaklasip durdugum zaman devir bayagi dusuyor(hatta aku isigi anlik yaniyor) sonra kendi kendini topluyor. Bu durum cok nadir yasaniyor. Tum bunlarin sebebi ortak midir acaba? Gerci aracim ile ozdeslestim fazla gozume batmiyor yine bir danisayim dedim Yorum bağlantısı
Serdar Güngör 14 Temmuz 2016 Paylaş 14 Temmuz 2016 Herkese iyi forumlar. Aracimla ilgili rahatsiz olmadigim ancak daha onceki kullanmi oldugum araclarda da yasamadigim sorunu sizlere paylasmak istiyorum. Aracim lpg li. 1-Sabahlari ilk calistirmada araci 1. vitese koyup kalkis yaptigimda ve arabayi doyurdugumda (3000 3500devir) 2. Vitese gecis yapmak icin gazi birakip debriyaja bastigimda devir bulundugu konumda takili kaliyor. Oyle ki frene basip duruyorum devir hala ayni yerinde sabit kaliyor ve kisa bir sure sonra normale donuyor. Veya gazi pompalayip biraktigimda da normal seviyeye dusunuyor. Bunu sadece ilk calistirmada yapiyor. 2- arac rampa asagi inerken (duz yolda da yapiyordur ancak ben anlamiyorumdur) belirli periyodlarla kendi kendine gaz veriyor daha sonra kendi kendine gazi birakip kompresore biniyor. Klima acik iken cok bariz bir sekilde hissediyorum. Dayanamayip frene bastigim bile oluyor benzinde de yapiyor lpg de de. 3- araca tam gaz verdigimde(tabiri caizse redline a dogru giderken) yuksek devirlerde ani gaz kesip normale donme durumu oluyor (saniyenin 4 te biri gibi bir sureyle) Benzinde de lpgde de yapiyor. Galiba lpg de daha bariz hissediyorum. 4- arac rolantideyken (cok dikkat eden birinin anlayacagi sekilde) tekleme oluyor.(ortalama 8 sn de bir) 5- seyir halindeyken kirmizi isiga yaklasip durdugum zaman devir bayagi dusuyor(hatta aku isigi anlik yaniyor) sonra kendi kendini topluyor. Bu durum cok nadir yasaniyor. Tum bunlarin sebebi ortak midir acaba? Gerci aracim ile ozdeslestim fazla gozume batmiyor yine bir danisayim dedim Boğaz kelebeği temizlenecek düzelme olmaz ise rölanti sensörü değişecek Yorum bağlantısı
Dündar Öcal 15 Temmuz 2016 Paylaş 15 Temmuz 2016 Devir takılma problemini bende yaşadım ama benimki ilk son fark etmiyordu araç bostayken duruncaya kadar 3k da takılı kalıyordu Sorunu sensor değiştirerek hallettim Yorum bağlantısı
Ersel Yıldız 15 Temmuz 2016 Yazar Paylaş 15 Temmuz 2016 Devir takılma problemini bende yaşadım ama benimki ilk son fark etmiyordu araç bostayken duruncaya kadar 3k da takılı kalıyordu Sorunu sensor değiştirerek hallettim Rolanti sensoru mu? Yorum bağlantısı
Recommended Posts