İçeriğe Yönlendir

Sigarayı Bırakma Konusunda

Sezer Pamukçu

Recommended Posts

Sezer Pamukçu

Merhabalar abiler,kardeşler forumdaşlar.

7 yıldır içtiğim sigara'yı bırakmak istiyorum ama bir türlü bırakamadım. Askerdeyken astım olduğum ve kronik astım olduğumu öğrendim KESİNLİKLE sigarayı bırakmam gerektiğini içersen çok kötü sonuçlar doğuracağını doktorlar belirtmişti. Bunu bildiğim halde halen sigarayı içmekteyim. Artık sigara içerken keyif alma duygusu değil de kendini tatmin etme var gibi. Sene'ye inşALLAH düğünüm olacak ve eşime ileride hastalıklan v.s. şeyler ile uğraştırmak istemiyorum. Çok çabaladım ama bırakamadım. Tüm çabalarıma rağmen çevremde ki insanların içmesi ile tekrar içmeye başladım. Bana ne gibi öneri sunabilirsiniz bu lanet olası sigarayı bırakma konusunda. Bıraktığımda hissediyorum hayat çok daha güzel olacak ama bile bile içiyorum.

Sigara bırakma konusunda nereden başlamalıyım.

iyi forumlar..

Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Sezer kardeşim, markete gidip sigara almayacaksınız. Elinizin altında olmayacak. Sadece 40 gün sabredeceksiniz. Biliyorum o kadar zor ki. Ama bu sizin için hayat meselesi olmuş. Youtube'da şu adamı izleyin. Başarılı bir adam bu konuda:

"Adam güzel anlatiyo dinlerken 3 tane sigara içtim. .." şeklinde bir yorum var ama bu adama TRT'de bir defa rastladım kesinlikle çok iyi anlatıyor...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sezer Pamukçu

Sezer kardeşim, markete gidip sigara almayacaksınız. Elinizin altında olmayacak. Sadece 40 gün sabredeceksiniz. Biliyorum o kadar zor ki. Ama bu sizin için hayat meselesi olmuş. Youtube'da şu adamı izleyin. Başarılı bir adam bu konuda:

"Adam güzel anlatiyo dinlerken 3 tane sigara içtim. .." şeklinde bir yorum var ama bu adama TRT'de bir defa rastladım kesinlikle çok iyi anlatıyor...

Abi teşekkür ederim. bu video bana referans olur inşALLAH.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Osman Uslu

Sezer Merhaba kardeşim,

Bende yaklaşık 5 yıldır sigara kullandım. Şuan içmiyorum nasıl bıraktığımı söylemeden önce anlatmak istediğim bir şey var.

Çalıştığım şirket bundan 2 yıl önce kadar iletişim gelişim uzmanı olan bir bayandan destek almaya başladı.

Adı Duygu. Duygu abla yaklaşık 10 yıl içtiği sigarayı sadece bir kitap okuyarak bıraktığını söyledi. (içtiği sigarada deve olandan ki çok ağırdır bilirsin)

İnanmadım. Olur mu öyle şey dedim. Sigaraya devam ettim. Sonra bende de senin gibi sigarayı bırakma isteği uyandı. Çünkü bende keyif almıyordum sadece içmek için içiyordum. 

Duygu abladan kitabın ismini öğrendim.'' Sigarayı bırakmanın kolay yolu '' diye bir kitap.

Sigarayı bırakmayı isteyerek ama kitapla bırakamayacağımı düşünerek okumaya başladım. 

Etkisine inanamazsın. Okuduğun andan itibaren öyle etkiliyor ki bilinç altından sigarayı siliyor desem yalan olmaz. 

Sanırım 7 ay kadar oldu içmiyorum. Kitabın link'ini aşağıda paylaşıyorum. Çok yüksek bir rakam değil. Al dene derim.

Kesinlikle işe yarayacağını düşünüyorum.

Sitede yorumları da göre bilirsin zaten. Öyle sıkıcı bir kitap değil. Hatta eğlenceli bile dene bilir. Kitabın bir bölümünde sana '' hadi şimdi bir sigara yak '' bile diyor yani. Denemeni öneririm  :good1:

http://www.dr.com.tr/Kitap/Sigarayi-Birakmanin-Kolay-Yolu/Allen-Carr/Egitim-Basvuru/Saglik/Uyusturucu-ve-Alkolizm/urunno=0000000314227

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Emre Öğüt

ilaçları varmış belirli bir süre sonra sigara kokusundan bile miğde bulanıyormuş illaki bilenler yazacaktır 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sezer Pamukçu

Sezer Merhaba kardeşim,

Bende yaklaşık 5 yıldır sigara kullandım. Şuan içmiyorum nasıl bıraktığımı söylemeden önce anlatmak istediğim bir şey var.

Çalıştığım şirket bundan 2 yıl önce kadar iletişim gelişim uzmanı olan bir bayandan destek almaya başladı.

Adı Duygu. Duygu abla yaklaşık 10 yıl içtiği sigarayı sadece bir kitap okuyarak bıraktığını söyledi. (içtiği sigarada deve olandan ki çok ağırdır bilirsin)

İnanmadım. Olur mu öyle şey dedim. Sigaraya devam ettim. Sonra bende de senin gibi sigarayı bırakma isteği uyandı. Çünkü bende keyif almıyordum sadece içmek için içiyordum. 

Duygu abladan kitabın ismini öğrendim.'' Sigarayı bırakmanın kolay yolu '' diye bir kitap.

Sigarayı bırakmayı isteyerek ama kitapla bırakamayacağımı düşünerek okumaya başladım. 

Etkisine inanamazsın. Okuduğun andan itibaren öyle etkiliyor ki bilinç altından sigarayı siliyor desem yalan olmaz. 

Sanırım 7 ay kadar oldu içmiyorum. Kitabın link'ini aşağıda paylaşıyorum. Çok yüksek bir rakam değil. Al dene derim.

Sitede yorumları da göre bilirsin zaten. Öyle sıkıcı bir kitap değil. Hatta eğlenceli bile dene bilir. Kitabın bir bölümünde sana '' hadi şimdi bir sigara yak '' bile diyor yani. Denemeni öneririm  :good1:

http://www.dr.com.tr/Kitap/Sigarayi-Birakmanin-Kolay-Yolu/Allen-Carr/Egitim-Basvuru/Saglik/Uyusturucu-ve-Alkolizm/urunno=0000000314227

Osman kardeşim kitap ile değişebileceğini pek düşünmüyorum ya da olaya çok ön yargı ile karşıyorum. Ama kesinlikle bu kitabı alıp deneyeceğim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Eray Çıplak

bende senin gibiydim hocam geçen pazartesi yani 11 temmuzda gelen son zamla bir paket sigaraya 12,50 tl vermek zoruma gitti artık elektronik sigara araştırdım. e-sigara aldım aynı gün o gün aldığım paket hala olduğu gibi duruyo. Sigaranın yerini tutuyomu evet en azından ben artık sigara aramıyorum.Hatta denemek için bir tane yaktım ne lanet tadı varmış diye yarım söndürdüm o derece. E-sigara da likit kullanıyosun istediğin aromayı ve nikotin miktarını seçebiliyosun. Tabi buna da bağımlı olmamak gerekir ben aydan aya nikotin miktarını düşürerek sıfıra çekmeyi hedefliyorum. Sonrası aroma tadı ve onuda bırakıp atmak çok zor olmamalı :) Tavsiye ederim bende işe yaradığı için ama sende işe yarar mı bilmiyorum. Araştığıdığım kadarıyla e-sigaraya geçen kişilerin çok büyük çoğunluğu sigarayı bırakmış

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Osman Uslu

Osman kardeşim kitap ile değişebileceğini pek düşünmüyorum ya da olaya çok ön yargı ile karşıyorum. Ama kesinlikle bu kitabı alıp deneyeceğim.

İnan ki bende senin kadar ön yargılıydım. Ama okumaya başlayınca öyle olmadığını anlarsın. Bir paket sigara parası zaten al dene bence. Hiç bir kaybın olmaz. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ramazan Turan

İnşallah bırakırsınız, moral çok önemli, mümkünse bırakmaya karar verdikten sonra sigara içilen yerlerden uzak durun, çok şükür sigarayı bırakalı 4 yılı geçtim, darısı size inşallah. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Osman Uslu

İnşallah bırakırsınız, moral çok önemli, mümkünse bırakmaya karar verdikten sonra sigara içilen yerlerden uzak durun, çok şükür sigarayı bırakalı 4 yılı geçtim, darısı size inşallah. 

çok haklısınız Ramazan hocam. Önce istemek ve kararlılık önemli olan. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hayrettin Bahadir

Baba olacağımın haberini alır almaz eşimde bende sigarayı bıraktık (paket yarımdı hatta). Yaklaşık 6 yıldır kullanmıyoruz. Sanırım nikotin ihtiyacından daha çok el alışkanlığından kurtulmanız gerekiyor. Nacizane tavsiyem sigarayı bırakmaya programlamayın kendinizi, bu üzerinizde baskı yaratır. Bu dönemde eğer zorlanırsanız Champix kullanabilirsiniz. Nicotinell'de alternatifler arasında ama onu kullanırken asla sigara içmemelisiniz.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Çağatay Özsoy

Bn 18 yıl içtim,, 3,5 yıldır içmiyorum. sana mutlaka bırakmanı tavsiye ederim,, bu arada yanlış olamasın tiryakiliğin derecesinde aslında şunlar sorulur;

1)sabah kaltığında ilk 5 dk içinde sigara içermisn?

2) sabah kahvaltı yapmadan sigara içebilirmisin?

3) gece kalktığında arasırada olsa sigara içermisn?

4) günde 1 paket veya daha fazla içer misn?

bunların hepsine evet dersen iyi tiryakisindir, yada derecesi vardır işte.

neyse ben söyle bıraktım; champix denen bir ilaç kullandım (evet yan etkileri vardır, psikiyatrik bi ilaçtır ancak sabah akşam 1 mg yerine benim gibi 0,5 mg alarak yan etkileri azaltabilirsin) bu ilacın yanında nikotin sakızı kullandım,i ayrıca başlarda nikotin bandıda kullandım.. hem sakız hem bant kullanamak tehlikeli olabilir ama benim gibi 18 yıl içen birisi için biri içinm vücuda alınan anikotin miktarı sorun olmuyor sen bunlardan 1 ni kullan yeterli.

bu arada bu işi kafada bitirmen gerek öncelikle; şöyleki bu işin sonu yok !

ama bugun ama yarın bilmem ama mutlaka bi gün bırakıcaksın, önemli olan sağlığına verdiğin zararın geri dönüşü olmayan noktayı geçmemesi, bazı hastalıklarda bıraksanda tıbbıjn faydası olmaz dikkat et..

Bzim köyde bi adam vardı; hem oksijen çadırında yaşardı (ciğerler bitmiş) hemde kaçak kaçak camda sigara içerdi :)

Evet sigarayı bırakmak zor bi iş,, yeniden başlamamakta zor bi iş,, ama sonu yok kendini kandırmaya devam etme,, 5 yıl olur 10 yıl olur 20 yıl olur,, mutlaka bi gün bırakman gerekecek, hayatının sonuna kadar sigara içebilen sayısı milyonda 1 filandır,, o kadar şanslı msındır bilemem ama değilsen bi gün bırakman gerekecek  :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Şahin2

Kardeşim acilen aşık olman lazım o sana bıraktırır :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Koray Demir

Hiçbir araca ihtiyacınız yok irade güç demektir direkt beyinde bitirin yoksa o sizi bitirecek.

Seneye düğünüm var demiş? [emoji6]
Yorum bağlantısı
Sezer Pamukçu

Seneye düğünüm var [emoji1][emoji1][emoji1][emoji1]

iPhone 5s'den gönderildi.

Yorum bağlantısı
Rifat Şeker

15 yıl içtim. Lakin ben istediğim zaman içmeyen bir tiptim. Yani bu hafta sonu içmeyeyim dediğimde içmiyordum. Bayramda evde tatil yaparken içmeyeyim dediğimde bayram tatili boyunca içmiyordum. Ama dostlarla bir araya gelince 2 paket bile bir akşam yetmezdi. Sonra dedim ki bundan bir kazanımım yok niye içiyorum ki , :) Yaklaşık 3 yıldır içmiyorum. Canım ara ara istiyor ama sigarayı bıraktıktan sonra ki ruhsal ve sağlık olarak durumum içmemem de en büyük etken bunlardan vazgeçmek istemiyorum tekrar.

İlk olarak Champix denedim etkili bir ilaç fakat ben çok kullanmadım hatta bir paketini bile bitirmedim. Önemli olan iradedir o yok ise gerisi teferruattır. :)

Kendini ödüllendirme yolu , ilaç ve birazda irade ile yapabilirsin diye düşünüyorum. :) Sigaraya aylık verdiğin miktarı hesapla ve onu hep almak isteyip de almadığın bir şeylere harca bu da biraz motive eder seni. :)

Yorum bağlantısı
Kemal Mert

Sigara içmenin bahanesi yok. Canın sıkıldığında cefadan, mutlu olduğunda sefadan içiyorsun. Ben yaklaşık 10 yıldır içiyorum. Ama bu 10 yıl içerisinde belki toplasam 5 yıl içmemişimdir. Şöyle ki; yıl içerisinde 3-4 ay içmiyorum. bakıyorum paket bitmiş sonrasında almıyorum ve 3-4 ay içmiyorum. Ta ki gerçekten canım isteyene kadar. Sonra bir bakıyorum marketten alışveriş yaparken paket almışım ve tekrar başlıyorum. Mesela asla eylül ekim kasım aylarında sigara içmiyorum, psikolojik galiba, hazan mevsiminde öleceğim mi geliyor aklıma bilmiyorum :D  ama o zamanlarda farkında olmadan sigarayı hep bırakmış oluyorum. Ama kışın keyfine diyecek yok. Dumanın buharla beraber ağızdan çıkması cezbediyor. Kışın hep içiyorum. Bahar ayında biraz azalıyor, yazın günde 2-3 adet içiyorum. Bizim burda mayısta havalar ısınır ve haziranda nemden nefes bile alamaz insan. Bu sebeple sigaranın tadı çıkmaz, Havada sıcaktan dolayı oksijen miktarı azaldığından sigara içince adamı ters eder, halsizleştirir. Uzun lafın kısası doktor, ilaç, çevre... hepsi bahane. Bırakmak istersek ama gerçekten bırakmak istersek insanoğlu herşeyi bıraktığı gibi sigara denen en basit birşeyi bile bırakır. İrade insanın kendi içerisindedir. Dışarıda değil.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sezer Pamukçu

İrade insanın kendi içerisindedir. Dışarıda değil.

Siz yukarıda ki söz ile özetlemiş oluyorsunuz. İrade insanın kendi içerisindedir. İnsan isterse herşey yapabilir. Teşekkürler Kemal kardeş.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Sezer Merhaba kardeşim,

Lafi hiç uzatmayayım, aynı kitap sayesinde bıraktım, 2 yıldır çok rahatım. 

Yorum bağlantısı
Ali Gök

Heralde tatili olmayan tek şey bu . hayatımda hiç denemedim bile allah yardımcınız olsun . 

ama kişinin içinde olmalı bırakmak sadece toplum baskısı bıraktırmaz 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet Demir

Bende uzun bir zaman içtim sigara.Ama şükürler olsun 2010 Nisan ayından beri ağzıma bir tane bile koymadim.Ben bırakmak istediğim de"Bıktım otu"diye bitkisel bir ot vardı Üsküdarda bir Aktar'da satılan ondan aldım sigara içme isteği geldiğinde ağzına alıp cignedigin bir baharat karışımli bir seydi..Açıkçası bu otu iki veya üç Kere kullandım.Tadı hoşuma gitmedi bu otu da İçmedim.Sigarayı da İçmedim.1 hafta bilemedin 10 gün çok zorlandım.ama inat ettim hiç İçmedim.İctigim günlere üzülüyorum şimdi.

Yorum bağlantısı
Osman Uslu

Lafi hiç uzatmayayım, aynı kitap sayesinde bıraktım, 2 yıldır çok rahatım. 

yalnız olmadığıma çok sevindim :)

Yorum bağlantısı
Ali Eren

Benim konu vardı ama bulamadım şimdi. 4 ay olmak üzere galiba sigarayı bırakalı. Ben çok mutluyum bıraktığım için.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...