Arda Bülent Güzel 28 Temmuz 2016 Paylaş 28 Temmuz 2016 Iyi Akşamlar arkadaşlar. Benim araçta bulunan cam filmini sökmek istiyorum. Bir ton daha koyu renk yapacam çünkü. Arka camda bulunan rezistans a zarar vermeden nasıl sökebilirim. Bilgisi olan paylaşırsa sevinirim arkadaşlar. Yorum bağlantısı
Arda Bülent Güzel 28 Temmuz 2016 Yazar Paylaş 28 Temmuz 2016 Amonyak ile sökümü izledim bir yerde. Deneyen ve sonuç alan varmı Yorum bağlantısı
Misafir 28 Temmuz 2016 Paylaş 28 Temmuz 2016 Amonyak ile sökümü izledim bir yerde. Deneyen ve sonuç alan varmıAbi yapacak olan yer söksünOnun ilacı var 5 dk da sökülüyor Yorum bağlantısı
Arda Bülent Güzel 28 Temmuz 2016 Yazar Paylaş 28 Temmuz 2016 Abi yapacak olan yer söksün Onun ilacı var 5 dk da sökülüyor[emoji6] 10 yere gittim hiçbiri sökemeyiz dedi. Onun için araştırayım dedim Erol kardeşim Yorum bağlantısı
Atakan Ulusoy 28 Temmuz 2016 Paylaş 28 Temmuz 2016 Cam Filmi Nasıl Sökülür? Öncelikle cam filmi kenar kısmından tırnak kullanılarak, olmuyorsa da falçata kullanılarak kaldırılmaya çalışılır. Eğer film cama çok kuvvetli bir şekilde yapışmadıysa, kaldırılan kısmından tutulan film yavaş ve dikkatli bir şekilde çekilerek camdan sökülür. Film camdan sökülemiyorsa bu kez filmin ısıtılıp yumuşatılması gerekir. Bu iş için fön makinesi kullanılabilir. Fön makinesi ile iyice yumuşatılan film camdan rahatlıkla çıkacaktır. Özellikle arka camlardaki filmlerin sökülmesinde rezistansa zarar verilmemesi için dikkatli olunmalıdır. Bunun için arka cam silindikten sonra koyu renk bir çöp torbası tek kat olarak camı kaplayacak şekilde kesilir ve arka cam dışarıdan tamamen bu poşetle kaplanır. İçeriden de camın altına yine tek kat siyah poşet serilir. Öncelikle sprey ile cam üzerindeki filmin her tarafına 1/3 oranında amonyak içeren su sıkılır. Daha sonra alta serilen poşet cama yapıştırılır ve araç arka camı güneş gören bir yere bırakılarak 3 saat kadar beklenir. Bu şekilde iyice ısınan ve yumuşayan film rezistansa zarar verilmeden kolaylıkla sökülebilir. Bu yöntem diğer camlar için de uygulanabilir. İnatçı filmleri sökmek için kullanılan bir yöntem de buhar makinesi kullanılmasıdır. Film kenarından kaldırılarak film ve cam arasına sıcak buhar uygulanması filmin sökülmesini kolaylaştırır. Filmler söküldükten sonra cam sabunlu su ile silinmeli, camda kalan yapıştırıcı artıkları da önce kredi kartı gibi sert bir malzemeyle, leke çıkmıyorsa da jiletle dikkatlice kazınarak çıkartılmalıdır. Bu işlemler sırasında suyun aracın istenmeyen bölümlerine sızmasını engellemek için gerekli önlemler alınmalıdır. Sent from my iPad using Tapatalk 6 Yorum bağlantısı
Arda Bülent Güzel 28 Temmuz 2016 Yazar Paylaş 28 Temmuz 2016 Cam Filmi Nasıl Sökülür? Öncelikle cam filmi kenar kısmından tırnak kullanılarak, olmuyorsa da falçata kullanılarak kaldırılmaya çalışılır. Eğer film cama çok kuvvetli bir şekilde yapışmadıysa, kaldırılan kısmından tutulan film yavaş ve dikkatli bir şekilde çekilerek camdan sökülür. Film camdan sökülemiyorsa bu kez filmin ısıtılıp yumuşatılması gerekir. Bu iş için fön makinesi kullanılabilir. Fön makinesi ile iyice yumuşatılan film camdan rahatlıkla çıkacaktır. Özellikle arka camlardaki filmlerin sökülmesinde rezistansa zarar verilmemesi için dikkatli olunmalıdır. Bunun için arka cam silindikten sonra koyu renk bir çöp torbası tek kat olarak camı kaplayacak şekilde kesilir ve arka cam dışarıdan tamamen bu poşetle kaplanır. İçeriden de camın altına yine tek kat siyah poşet serilir. Öncelikle sprey ile cam üzerindeki filmin her tarafına 1/3 oranında amonyak içeren su sıkılır. Daha sonra alta serilen poşet cama yapıştırılır ve araç arka camı güneş gören bir yere bırakılarak 3 saat kadar beklenir. Bu şekilde iyice ısınan ve yumuşayan film rezistansa zarar verilmeden kolaylıkla sökülebilir. Bu yöntem diğer camlar için de uygulanabilir. İnatçı filmleri sökmek için kullanılan bir yöntem de buhar makinesi kullanılmasıdır. Film kenarından kaldırılarak film ve cam arasına sıcak buhar uygulanması filmin sökülmesini kolaylaştırır. Filmler söküldükten sonra cam sabunlu su ile silinmeli, camda kalan yapıştırıcı artıkları da önce kredi kartı gibi sert bir malzemeyle, leke çıkmıyorsa da jiletle dikkatlice kazınarak çıkartılmalıdır. Bu işlemler sırasında suyun aracın istenmeyen bölümlerine sızmasını engellemek için gerekli önlemler alınmalıdır. Sent from my iPad using Tapatalk işte aradığım bilgi. Teşekkürler Atakan bey Yorum bağlantısı
Hakan Türkoğlu 28 Temmuz 2016 Paylaş 28 Temmuz 2016 hocam benim araçtaki film morarmış balon yapmış bende 3 gündür bu işle uğraşıyorum filmciler sökmeye 100 tl bazısı 50 tl istiyor ama garanti vermem diyor bende bu amonyaklı yöntemi cumartesi günü yapıcam konuyu önemle takip ediyorum 1 Yorum bağlantısı
Batuhan Yüksel 28 Temmuz 2016 Paylaş 28 Temmuz 2016 Aracın üstündeki film kötü ve biraz yıllanmış ise reziztanslı camı hiç ellemeyin derim yan camları ilk önce ısıtın sonrasında çekerek çıkartın kalan yapışkan izleri ise jilet yada falçata yöntemiyle tinerli nemli bir bez yardımıyla yada köpüklü su yardımıyla yapın ama arka camı işi bilene bırakın 100 diye yapdırmazsınız daha büyük maliyetlere neden olabilir 1 Yorum bağlantısı
Erdem Çağla 28 Temmuz 2016 Paylaş 28 Temmuz 2016 camı değiştirmek zorunda bile kalabilirsiniz hiç film çektirmekle uğraşmıyorum hep aldığım arabalar filmli çıkıyor Yorum bağlantısı
İlker Uçar 28 Temmuz 2016 Paylaş 28 Temmuz 2016 Daha 2 gün önce arkadaşımın ve benim arka camdaki ve yan camlardaki filmleri amonyak kullanarak söktük kesinlikle süper yöntem kolayca sökülüyor.Hiç sağa sola para dağıtmaya gerek yok eczaneden 9 liraya amonyak alıp sokebilirsiniz yanınızda yardımcı olursa daha kolay olur siyah çöp poşedini içten arkaya yapıştırmak biraz uğraştırabiliyor. Yorum bağlantısı
Serkan Aktay 28 Temmuz 2016 Paylaş 28 Temmuz 2016 Amonyağı solurken dikkatli olun. 1 Yorum bağlantısı
Uğur Çınar 29 Temmuz 2016 Paylaş 29 Temmuz 2016 abi üzerindeki film ler no name mi ? yoksa marka no name biraz sıkıntılı olabilir sökerken iz kalabilir hafiften ısıtarak denenebilir kalanı ben gazete camsillle temizlemistim Yorum bağlantısı
Misafir 29 Temmuz 2016 Paylaş 29 Temmuz 2016 Aşağıdaki konular da yardımcı olabilir. http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/249397-cam-filmi-nas%C4%B1l-s%C3%B6k%C3%BCl%C3%BCr-acil-yard%C4%B1m/ http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/226074-arka-cam-filmini-%C3%A7%C4%B1kartma-ve-rezistans-tellerinin-tamiri/ Yorum bağlantısı
Ayhan Asil 29 Temmuz 2016 Paylaş 29 Temmuz 2016 Cam Filmi Nasıl Sökülür? Öncelikle cam filmi kenar kısmından tırnak kullanılarak, olmuyorsa da falçata kullanılarak kaldırılmaya çalışılır. Eğer film cama çok kuvvetli bir şekilde yapışmadıysa, kaldırılan kısmından tutulan film yavaş ve dikkatli bir şekilde çekilerek camdan sökülür. Film camdan sökülemiyorsa bu kez filmin ısıtılıp yumuşatılması gerekir. Bu iş için fön makinesi kullanılabilir. Fön makinesi ile iyice yumuşatılan film camdan rahatlıkla çıkacaktır. Özellikle arka camlardaki filmlerin sökülmesinde rezistansa zarar verilmemesi için dikkatli olunmalıdır. Bunun için arka cam silindikten sonra koyu renk bir çöp torbası tek kat olarak camı kaplayacak şekilde kesilir ve arka cam dışarıdan tamamen bu poşetle kaplanır. İçeriden de camın altına yine tek kat siyah poşet serilir. Öncelikle sprey ile cam üzerindeki filmin her tarafına 1/3 oranında amonyak içeren su sıkılır. Daha sonra alta serilen poşet cama yapıştırılır ve araç arka camı güneş gören bir yere bırakılarak 3 saat kadar beklenir. Bu şekilde iyice ısınan ve yumuşayan film rezistansa zarar verilmeden kolaylıkla sökülebilir. Bu yöntem diğer camlar için de uygulanabilir. İnatçı filmleri sökmek için kullanılan bir yöntem de buhar makinesi kullanılmasıdır. Film kenarından kaldırılarak film ve cam arasına sıcak buhar uygulanması filmin sökülmesini kolaylaştırır. Filmler söküldükten sonra cam sabunlu su ile silinmeli, camda kalan yapıştırıcı artıkları da önce kredi kartı gibi sert bir malzemeyle, leke çıkmıyorsa da jiletle dikkatlice kazınarak çıkartılmalıdır. Bu işlemler sırasında suyun aracın istenmeyen bölümlerine sızmasını engellemek için gerekli önlemler alınmalıdır. Sent from my iPad using Tapatalk HGS etiketinin camda kalan inatçı yapıştırıcı artıklarını ben benzinle çok kolay çıkarttım. Yorum bağlantısı
Murat Öngür 29 Temmuz 2016 Paylaş 29 Temmuz 2016 o kadar detaya gerek yok ben cam sil ıslan bez ve ince falçata ile çok çok rahat şekilde çıkardım. Üstten biraz soyulduğunda cam sili sıkıp yavaş yavaş çekin rahatça çıkıyor. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 29 Temmuz 2016 Paylaş 29 Temmuz 2016 Iyi Akşamlar arkadaşlar. Benim araçta bulunan cam filmini sökmek istiyorum. Bir ton daha koyu renk yapacam çünkü. Arka camda bulunan rezistans a zarar vermeden nasıl sökebilirim. Bilgisi olan paylaşırsa sevinirim arkadaşlar. Teknik olarak durumunu bilmiyorum ama cam filmini sadece koyulaştırmak istiyorsanız üstüne tekrar cam filmi çektirseniz nasıl olur acaba ? Hiç sökmeyle uğraşmadan.. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 29 Temmuz 2016 Paylaş 29 Temmuz 2016 buharla sökülür. buhar makinesi olmayan filmciye e film yaptırmam .. prensip.. amonyak solumak ta ciddi risk içeriyor Yorum bağlantısı
Arda Bülent Güzel 31 Temmuz 2016 Yazar Paylaş 31 Temmuz 2016 Bugün söktüm. Amonyak ile sökmedim. Aracı Güneş altına bıraktım. Mersin sıcağını anlatmama gerek yok sanırım. Yavaş yavaş zorlayarak söktüm. Gördüğüm kadarı ile rezistans da zarar yok. Sadece camda izler var. Oda çıkacak gibi gözüküyor. Herkese ilgisi için teşekkür ederim. 3 Yorum bağlantısı
Recommended Posts