Baki Aburşu 2 Ağustos 2016 Paylaş 2 Ağustos 2016 Öncelikle selamlar. 3 gün önce sabah klima açıkken vites büyütürken bağırmaya başladi. Klima zorluyordu diyerek kapatıp yoluna devam etim. Aynı günün akşamında aracı d konumunda yürütmeye çalıştığında hareket etmediğini gördüm. D konumundan 2 ye veya 1 e çektiğinde araç sorunsuz yürümekte. Hatta 2 konumundan d ye çekince vites büyüterek araç normal yürüyor. Sivasta ustalara gezdirdim. Cihaza bağlamadan 3 ila 3.5 bin masraf diyorlar. Bende guvenemedim buraya yazıp fikir almak istedim. Şimdiden bilgi paylaşımları için tesekkurler Yorum bağlantısı
Görkem Karakaş 2 Ağustos 2016 Paylaş 2 Ağustos 2016 Yazılım atılsa nasıl olur acaba? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 2 Ağustos 2016 Paylaş 2 Ağustos 2016 yazılım silinmez atılmaz güncellenmez ford da gerçersizdir. öncelikle türbin hızını ve araç hzıını beyin sağlıklı okuyor mu bakılacak (test cihazı ile) teyp orjinal mi? klima veya havalandırma fonksiyon düğmeleri görevini tam yapıyor mu? Yorum bağlantısı
Görkem Karakaş 2 Ağustos 2016 Paylaş 2 Ağustos 2016 yazılım silinmez atılmaz güncellenmez ford da gerçersizdir. öncelikle türbin hızını ve araç hzıını beyin sağlıklı okuyor mu bakılacak (test cihazı ile) teyp orjinal mi? klima veya havalandırma fonksiyon düğmeleri görevini tam yapıyor mu?Bilgilendirdiğin için sağol abi Yorum bağlantısı
Misafir 2 Ağustos 2016 Paylaş 2 Ağustos 2016 Bir tek benim basima gelmistir diye düşünürdüm. Benim sanziman revizyonu da tam senenin ilk klimasini actigimda basima geldi. Klima actim vitesler sapitmaya basladi. Ne alakasi var bilemiyorum. Sanziman revizyonunu yaptirdigimda ilk isim klimali denemek olmustu. Umarim revizyon degildir Yorum bağlantısı
Baki Aburşu 6 Ağustos 2016 Yazar Paylaş 6 Ağustos 2016 Ustam selenoid ve onlari kontrol eden şanzıman beyni arızalı dedi çıkma şanzıman bulduğunu söyledi 2750 tl + 400 + yağ diyor içime hiç sinmedi sizce ne yapmalıyım. Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 6 Ağustos 2016 Paylaş 6 Ağustos 2016 Kendi şanzumanınızı yaptırmanızı tavsiye ederim. Çıkma şanzuman süpriz olacak. Ne durumda kimse bilemez. Tamir Görmüş revizyonlu şanzuman bile risk Nasıl yapılmış bilemezsiniz. En güzeli kendi şanzumanınızı kendiniz revizyon yaptırmak. 2 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 6 Ağustos 2016 Paylaş 6 Ağustos 2016 Ustam selenoid ve onlari kontrol eden şanzıman beyni arızalı dedi çıkma şanzıman bulduğunu söyledi 2750 tl + 400 + yağ diyor içime hiç sinmedi sizce ne yapmalıyım. sizdekini geri vermek şartı ile mi? depozito gibi. eskini götür yenisini al 1 Yorum bağlantısı
Sefa HAŞAR 11 Ağustos 2016 Paylaş 11 Ağustos 2016 Ayni sorun 2 3 hafta önce benim de basima geldi. Aracim şu an Ankara'da en güvenilir ellerde yani Tuncay ustada Sanziman revizyonu olacak. Cikmayi Tuncay usta da tavsiye etmedi. Sagolsun Amasya'dan Ankara'ya 450TL ye cekici de ayarladim sayesinde. Cikma sanziman her zaman soru işareti deniliyor. 1 Yorum bağlantısı
Baki Aburşu 16 Ağustos 2016 Yazar Paylaş 16 Ağustos 2016 kusura bakmayın iş dolayısıyla az önce okudum mesaşlarınızı. Ustam revizyona yanaşmadı. çıkma şanzuman getirtti. bende önce benim şanzumanı incelemesini istedim ve bakıp yapılamayacak durumda ise çıkmayı takacağını söyledi ve ilçeye döndüm. Ara dediği gün aradım ve çıkma şanzumanı takacağını benimkinin içten selenoid + beyini ölçtüğünü ve tamir olamayacağını söyledi. İyi tak ozaman çıkmayı dedin. 3-5- gün cuma günün takmış şanzumanı deneyememiş bile. çıkma gelen şanzuman ile benimkinin arızaları aynıymış hatta o şanzumanın içi komple dağınıkmış. 2 gün takmaya uğraşmış ve hayal kırıklığı. hatta usta ile çıkmacı telefonda tartışmış. ustam başka şanzuman gönder demiş çıkmacıda ilk gönderdiğimi sök gönder öyle göndereyim demiş. Usta çaresiz kalmış tekrar sökmüş benim şanzumanı eksik parçaları belirlemiş ve dün siparişini vermiş tamir edecek. ilk konuşmamızda şanzumanı getirttiğiminde takmadan benim şanzumanı sök arızasını tespit et yapılamayacak durumda ise tak çıkmayı dediğimde surat etmişti Ona baştan pazarlığı sıkı tuttum hatta bak benim şanzuman bozulmadan bir gün önce kaza yapsam ne olacaktı benim şanzumanda çıkma niyetine satılacaktı ve birinin elinde kalacaktı diyince hak vermişti. taktığı şanzumanda arıza çıkınca kalbin temizmiş yine senin istediğin oldu dedi. bakalım umarım şanzumanı yoplar ve sorunsuz binerim. Yorum bağlantısı
Baki Aburşu 16 Ağustos 2016 Yazar Paylaş 16 Ağustos 2016 sizdekini geri vermek şartı ile mi? depozito gibi. eskini götür yenisini al Çağlar bey eskiyi vermek gibi bir pazarlığımız olmadı. sadece çıkmaya 2750 tl fiyat istediğini söyledi. Yorum bağlantısı
Misafir 16 Ağustos 2016 Paylaş 16 Ağustos 2016 Şanzıman işi mesakkatli bir iştir. Imkaniniz var ise bence ustanizi degistirin. Cikma şanzıman isine giren ustanin revizyonu dogru yapabileceginden supheliyim. Ha işi garantili yapabilir ama yine surekli bas agrisi. Isinin uzmani olan usta zaten cikmayla ugrasmak yerine direk revizyon isine girerdi. Tabi bu benim tahminim ve umarim yaniliyorumdur. Gecmis olsun. SM-N9005 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 16 Ağustos 2016 Paylaş 16 Ağustos 2016 kusura bakmayın iş dolayısıyla az önce okudum mesaşlarınızı. Ustam revizyona yanaşmadı. çıkma şanzuman getirtti. bende önce benim şanzumanı incelemesini istedim ve bakıp yapılamayacak durumda ise çıkmayı takacağını söyledi ve ilçeye döndüm. Ara dediği gün aradım ve çıkma şanzumanı takacağını benimkinin içten selenoid + beyini ölçtüğünü ve tamir olamayacağını söyledi. İyi tak ozaman çıkmayı dedin. 3-5- gün cuma günün takmış şanzumanı deneyememiş bile. çıkma gelen şanzuman ile benimkinin arızaları aynıymış hatta o şanzumanın içi komple dağınıkmış. 2 gün takmaya uğraşmış ve hayal kırıklığı. hatta usta ile çıkmacı telefonda tartışmış. ustam başka şanzuman gönder demiş çıkmacıda ilk gönderdiğimi sök gönder öyle göndereyim demiş. Usta çaresiz kalmış tekrar sökmüş benim şanzumanı eksik parçaları belirlemiş ve dün siparişini vermiş tamir edecek. ilk konuşmamızda şanzumanı getirttiğiminde takmadan benim şanzumanı sök arızasını tespit et yapılamayacak durumda ise tak çıkmayı dediğimde surat etmişti Ona baştan pazarlığı sıkı tuttum hatta bak benim şanzuman bozulmadan bir gün önce kaza yapsam ne olacaktı benim şanzumanda çıkma niyetine satılacaktı ve birinin elinde kalacaktı diyince hak vermişti. taktığı şanzumanda arıza çıkınca kalbin temizmiş yine senin istediğin oldu dedi. bakalım umarım şanzumanı yoplar ve sorunsuz binerim. Bu ustadan kesinlikle uzak durun. Yorum bağlantısı
Baki Aburşu 16 Ağustos 2016 Yazar Paylaş 16 Ağustos 2016 Şanzıman işi mesakkatli bir iştir. Imkaniniz var ise bence ustanizi degistirin. Cikma şanzıman isine giren ustanin revizyonu dogru yapabileceginden supheliyim. Ha işi garantili yapabilir ama yine surekli bas agrisi. Isinin uzmani olan usta zaten cikmayla ugrasmak yerine direk revizyon isine girerdi. Tabi bu benim tahminim ve umarim yaniliyorumdur. Gecmis olsun. SM-N9005 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi Bu ustadan kesinlikle uzak durun. Haklısınız fakat revizyona yanaşmayıp çıkmaya yönelmesinin sebeplerinin ilki kısa yoldan para kazanmak. Usta özel ford servisi ve Sivas standartlarına göre bilgisi iyi olduğu için onu seçtim. Otomatik şanzuman tamircisi diye bir yere yönlendirdiler ilkin birde ne göreyim bisiklet tamircisinde bile ondan fazla alet edavat vardır. Ankara kayseri gibi şehirlere sürerek götüreyim dedim sakın ha dediler. Taşıma ile nakliyeyide gözümde fazla büyütmüşüm ondan ben eledim. ustaya öylece teslim ettim. hakkımızda hayırlısı. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 16 Ağustos 2016 Paylaş 16 Ağustos 2016 Haklısınız fakat revizyona yanaşmayıp çıkmaya yönelmesinin sebeplerinin ilki kısa yoldan para kazanmak. Usta özel ford servisi ve Sivas standartlarına göre bilgisi iyi olduğu için onu seçtim. Otomatik şanzuman tamircisi diye bir yere yönlendirdiler ilkin birde ne göreyim bisiklet tamircisinde bile ondan fazla alet edavat vardır. Ankara kayseri gibi şehirlere sürerek götüreyim dedim sakın ha dediler. Taşıma ile nakliyeyide gözümde fazla büyütmüşüm ondan ben eledim. ustaya öylece teslim ettim. hakkımızda hayırlısı.Maraş'ta da benzer bir usta var. Tam tarif ettiğiniz gibi. Ford ustası servisten ayrılma. Ben eşeğimi teslim etmem. Yani sizin ki şanssızlık. Allah kolaylık versin. İnşallah çözersiniz. Olmazsa ustanın kralının biri Kayseri de. YAŞAR USTA. Tek kelimeyle müthiştir. Yorum bağlantısı
Baki Aburşu 20 Ağustos 2016 Yazar Paylaş 20 Ağustos 2016 perşembe günü aracın durumu için uğradım şanzımanda kırık parçayı gösterdi. baskı balataya benzer disklerde değişmeliymiş. hatta 3. vitese ait olanlar silinmiş aşınmaktan sadece metali kalmış. hepsi değişecek. döndü dolaştı benim dediğime geldi olay. cumartesi günü sabah uğradım şanzımanı atmaya uğraşıyolardı. alabalık etmemek için soru soramadım. beklemedeyim 1 Yorum bağlantısı
Misafir 21 Ağustos 2016 Paylaş 21 Ağustos 2016 Bu sanziman amerikan malidir. Ben revizyon yaptirdigimda parcalarin hepsinde made in usa yaziyordu. Hep karamsar mesajlar atiyormusum gibi görünüyor ancak resimde gorunen cin mali balata takimini tavsiye etmem. Konum asagida. http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/243526-otomatik-%C5%9Fanz%C4%B1man-revizyonu/ Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 21 Ağustos 2016 Paylaş 21 Ağustos 2016 perşembe günü aracın durumu için uğradım şanzımanda kırık parçayı gösterdi. baskı balataya benzer disklerde değişmeliymiş. hatta 3. vitese ait olanlar silinmiş aşınmaktan sadece metali kalmış. hepsi değişecek. döndü dolaştı benim dediğime geldi olay. cumartesi günü sabah uğradım şanzımanı atmaya uğraşıyolardı. alabalık etmemek için soru soramadım. beklemedeyim kırk olan muhtmeleen tastır. diğerleri balatadır. amir takımı denen komple set içinde zaten vardır. şanzıman açılınca değişen standart parçalardan. o balataların kalitesi önemli. toplarken boşluk yapmaması lazım 1 Yorum bağlantısı
Baki Aburşu 30 Ağustos 2016 Yazar Paylaş 30 Ağustos 2016 (düzenlendi) Cumartesi sabah 10 gibi ne oldu diye bakmaya gittim. Topluyoruz birazdan deneyecez dedi Usta 1 saat sonra liftten indirdi. Sanzuman da hiçbir konumda hareket yok. Öylece baka kaldim. Usta da dasirdi. Tekrar lifte kaldirdi. Oradan ayrılmadan akşam a kadar aralıklı başka işlerde bakarak sazumani indirmeden askıya alarak içindeki tası çıkardı biseyler yaptı topladi. Akşam 4 gibi tekrar indirdik d konumunda araç kavradı. Yalnız gaza parmak ucuyla basmamla sahlandi. Liftin önündeki bir amcayı az kaldı eziyordum. Neyse ustayi yanıma bindirdim ve yola çıktık. 2. Köşeyi döndük araba vites atmayı bıraktı ve düzlüğe çıktığımızda kavramada gitti yolda kaldık. Sonra araci çekerek dükkana goturduk ben yoruldum bu günlük yeter dedi bana bir hafta daha zaman ver dedi. Su an itibari ile 4-5 gün daha muhleti var. Moralin çok bozuk Usta tamir edebilse bile işçiliğine güvenin kalmadı. Cumaya kadar yapamazsa durum bellide. Var sayalım yaptı teslim etti. İşçilik garantisi talep etme şansım nedir. Sonuçta dünyanın parasını cope atıyorum hissindeyim ve kendimi güvenceye almak istiyorum. Yorumlarinizi rica ediyorum. Not: telefondan yazdım. İmla kurallarına uyamadim kusuruma bakmayın. 30 Ağustos 2016 tarihinde Baki Aburşu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 30 Ağustos 2016 Paylaş 30 Ağustos 2016 Allah yardımcınız olsun.onu o yapamayacak. İşçilik garantisi de olmayacak gibi. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 30 Ağustos 2016 Paylaş 30 Ağustos 2016 Keske hakli cikmasaydim. Kötü olmuş. Mehmet abinin de dedigi gibi o usta onu yapsa da cok kısa sure icinde sıkıntı cikaracak. Yani aslinda yapamamis olacak. Ve turlu laflarla basindan sizi sagacak. Her ne kadar garanti verirse de daha sonradan sucu baska etmenlere atacak ve illahlah dedirtip size peşini biraktiracak. Ustanin parasini verdiniz mi? Parcalari siz mi siparis ettiniz aliexpressten? Yorum bağlantısı
Baki Aburşu 30 Ağustos 2016 Yazar Paylaş 30 Ağustos 2016 Amin Mehmet bey hafta sonu ne şekilde olursa olsun aracı o dükkandan çıkartacam. Emre bey Allah tan ki Hiç bir şeye bir kuruş para vermedim ve ben ona güvendim 1 buçuk ay aracı yapsın diye bekledim. Yaptım oldu desin takım alırken 500 lira verecem gerisi 1 ay sonra hiç bir kuvvet parayı eline saydirtamaz. Güvendim dayalı ticaRetse oda bana güvecek. çünkü parasını eline tam sayip bayramda yolda kalırsam memleketi terk etsin elimden çekeceği olur. Kendi iyiliği için para pul istemesin. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 30 Ağustos 2016 Paylaş 30 Ağustos 2016 Soylediginiz tek olumlu sey bu idi para vermemeniz guzek. Madem hicbir ucret odemediniz bence ayak oyunlarina maruz kalma ihtimaline karsi bir an once iyi bir usta bulun aracı alin oradan. Tabi bu isin bencesi. Yorum bağlantısı
Serkan Toker 30 Ağustos 2016 Paylaş 30 Ağustos 2016 Usta sona gelmiş teknik olarak bundan sonrası deneme yanılma, ya tutarsa tarzı müdahaleler maalesef ve en az sizin ki kadar bıkkınlık onda da oluşmuştur. Uzun lafın kısası işin maalesef tadı kaçmış. Ücret konusunda problem yaşamadan bence başka çözüm yolları düşünün.. 2 Yorum bağlantısı
Recommended Posts