İçeriğe Yönlendir

Mk3 Otomatik Benzinli Mondim Vites Atmiyor

Baki Aburşu

Recommended Posts

Ertan Çabuk

Ertan bey ozelden size mesaj attım

Talep eden olursa öm yolu ile bildirmeniz daha doğru olur sanırım.

Teşekkürler...

Yorum bağlantısı
Baki Aburşu
(düzenlendi)

Bu gün direksiyon hidrolik kaçağını tespit etmek için rezervuari soktum.

Nöbetçi eczane den şırınga alıp içini boşaltım. Sonra Ustten bir 8 lik lokma başlı cıvata ve alttan 2 adet 10 luk cıvata tutuyordu. Onları soktum bir adette hortumu kelepceden ayırdım serbest kaldı. Kırılması muhtelif yerleri kontrol edince kaputu kapatınca Ustten kaşıntılı yiyen rezervuar vida cikintisindan delinmiş ordan kaçırıyormus. İran yapıştırıcısı ile montaja engel olmayacak şekilde dolgu yaptım. Son olarak ta montajını yapıp yağ ekledim. .montaj esnasında dreksiyon liderinin rezervuara den gelen yere oring geliyordu. Yakından sadece hırdavatçı olduğu için orYa uygun conta kestim sizinti olmadı. Montaj sonrası fotosu umarim ipucu verir.

http://i1036.photobucket.com/albums/a443/bakoman/Mobile%20Uploads/tmp_28525-IMG_20161001_1825521138450872_zpsgyctvny1.jpg

tarihinde Baki Aburşu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Baki Aburşu

Pazar sabahı saat 5 te bir arkadaşla 2 araba ankaraya yola çıkacağız. Onu arabasında o eşi ve küçük kızları bende mondimle tek sivastan kayseri uzeri ankaraya varmayı planlıyoruz. Herkese iyi geceler.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Baki Aburşu

Malumunuz ankaraya geleceğimi söylemiştim ve geldim. Bakalım neler olacak .

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Baki Aburşu

Sıcak bilgi Usta sanziman kovanini motora bağlayan cıvatalar sikmamis

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Sıcak bilgi Usta sanziman kovanini motora bağlayan cıvatalar sikmamis

Usta demeyelim artık isterseniz..  ;)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Önder Özcan

:shok:  ne kadar üzücü şeyler yaşanmış burda. Çok geçmiş olsun, inşallah derdinize derman bulursunuz Ankarada

Yorum bağlantısı
Olcay Eyüboğlu

Geçmiş olsun, böyle şeyleri okuyunca otomatikten soğuyorum.

Yorum bağlantısı
Baki Aburşu

Ağız alışkanlığı ; Serkan bey Ankara ys arkadaşla iki araba gelmesek ne yapardım bilemiyirum. Onunda tatili berbat oluyor. Ailesi ile geçireceği vaktin çoğunu çalıyorum. Bu konuda çok rahatsızlık duyuyorum.

Şanzımanın vidalarini sikamisti Usta gevşek vidaları sıktı. Turbin sensorunu ve diğer sensoru kontrol etti. Hata veren turbin hız sensoru (nasıl becerdiyse hala saskinim) yanlış bağlantısını düzeltti. Araç düzeldi ama 3 km test ettik tam sevicten gözlerim dolar gibi oldu dükkanın önünde park edecekken alttan ses gelmeye basladi. Davlumbaz olsun diye dua ederek aracı içeri aldık. Usta kullAniyordu aracı mahcup bir şekilde umitlenmemem gerektiğini soyledi. Sokup akşam neticeyi soyleyebilecegini belirtti. Akşam kontrole gittim Usta şanzımanı dağıtmış. İçler acısı Vidaları gevşek bıraktıkları için parçaların dağılmış olabileceğini gevşek vidaları sikinca da kırılıp sıkışan parçaların dişliler bilyalari ne varsa dağıttığını söyledi. Hatta montaj hatasindan kaynaklı vuruntu yüzünden yada ici dağıldığı için şanzımanın gövdesi bile çatlamış. O derece hasar var. Aracı çaresiz ustaya bıraktım yarın parça bakıp ne yapabileceğini söyleyecek. Foto ları ayrı olarak ekleyebilirim. Telefondan attigim için lütfen link atacağım iyi geceler.

Yorum bağlantısı
Baki Aburşu
Baki Aburşu

Şaşmaz oto sanayi vurAl otomativ otomatik şanzıman. Ankara yardım edecek bir tanıdığımız olmadığı için yedek parçacı cakir oto da fiyat sorarken sefer adındaki abi tarif etti orayı. Gittik sorunu çözdü. Fakat montaj hatasindan yide bozuldu şanzıman.

Yorum bağlantısı
Baki Aburşu
(düzenlendi)

İlk olarak motor ustam bir sanzimanciya yönlendirdi. Durumunu anlattım. Ellenmis şanzımana dokunmak istemedi. Gönülsüz konuşunca ustama gittim telefonla ikna etmek için aradı. Tekrar gittim tavrı değişmedi ve işinin çok olduğunu parça beyin bulunmadığını söyleyince daha fazla konusturmayip çıktım dükkânından. Şehir dışından geldim diyorum selamlar geldim diyorum daha ne diyim

tarihinde Baki Aburşu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Baki Aburşu

Arkadaşlar tamamen tesadüf eseri malzeme sormaya girdiğim parçacının yönlendirdiği şanzımancı toplamda 2 gün gibi rekar bir sürede şanzımanı topladı 2. günün öğleden sonrası aracı teslim aldım ve 169 000 de yağ antifiriz hava ce polen filtrelerini yenileyerek Sivas a dönüş yoluna vurdum aracı. sağ salim sivasa vardım.

ektra olarak manifold klepelerini satın aldım ve manifold contası ve boğaz kelebeğinin contasınıda değişmek için satın aldım.

Otomatik şanzıman yapım sürecinde bir ayıbımmı oldu yada çok zamansız mı geldim Ankaraya bilemiyorum ama neredeyse hiç destek görememek üzdü. ama 4 gece kalarak Radyatörü kendim değişerek ve belirli hortumları da kendim yenileyerek problemlerimin bir kısmını kendi cabamla halletmeye çalıştım.

yine de herkese çok teşekkürler. bir sonraki yazıda görüşmek dileğiyle.  

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Alper Doğan
(düzenlendi)

Sevindin aracınızın sorununun hallolduğuna şimdi kazasız belasız güle güle binin aracınız geçmiş olsun

tarihinde Alper Doğan tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Çok Geçmiş Olsun. Sorunun çözüldüğüne sevindim. Aracınızı güle güle kullanın.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Arkadaşlar tamamen tesadüf eseri malzeme sormaya girdiğim parçacının yönlendirdiği şanzımancı toplamda 2 gün gibi rekar bir sürede şanzımanı topladı 2. günün öğleden sonrası aracı teslim aldım ve 169 000 de yağ antifiriz hava ce polen filtrelerini yenileyerek Sivas a dönüş yoluna vurdum aracı. sağ salim sivasa vardım.

ektra olarak manifold klepelerini satın aldım ve manifold contası ve boğaz kelebeğinin contasınıda değişmek için satın aldım.

Otomatik şanzıman yapım sürecinde bir ayıbımmı oldu yada çok zamansız mı geldim Ankaraya bilemiyorum ama neredeyse hiç destek görememek üzdü. ama 4 gece kalarak Radyatörü kendim değişerek ve belirli hortumları da kendim yenileyerek problemlerimin bir kısmını kendi cabamla halletmeye çalıştım.

yine de herkese çok teşekkürler. bir sonraki yazıda görüşmek dileğiyle.  

Geçmiş olsun.Ankara'da olduğunuzu ve yardım istediğinizi keşke forumda belirtseydiniz mutlaka yardımcı olurlardı. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Baki bey üzerime alınarak söylüyorum, gelirken haber verdiniz programınız nedir bilmiyordum. Aralarda forumu okurken rastladığım anda arabanın nerede olduğunu sordum, bana özel mesajla ulaşıp telefonumu falan isteyeceksiniz diye bekledim. Bu tür işlerde çokta karışmak istemem iyi olur kötü olur bilinmez bir konu. Siz yardım talebinizi doğrudan iletirseniz biz elimizden geleni yaparız. Sefer abi veya kardeşi Ömer abi beni iyi tanırlar, telefon numaram Sefer abinin oğlu olan Ömer' de dahi vardır. Diğer konularda hurdacı arkadaşım olduğunu söyler yardım taleplerine elimden geleni yaparım. Başka bir arkadaş mk3 dizel getirecekti vaktin olur mu abi dedi yanıma gelebilir misin diye sordu, işlerimin en yoğun zamanı ama numaram şu gelince sen beni ara dedim. Hatta hafta başı mesaj attım ne yaptın arabayı diye hala ses yok, demeki ki gelmedi.. Sözün özü gelene kapı sonuna açık yine söylüyorum.. ;)

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Baki Aburşu

Allah cümlenizden razı olsun. herkesin iyi dilekleri için teşekkürler.

bliyorum ki büyük şehrin meşakkatide büyük. Serkan bey Allahtan nasipli biriyim  sizden iyi olmasın o kadar kişi arasından Sefer abi gibi Vural usta gibi iyi insanlarla karşılaştım.

Referans olma konusunda haklısınız onun için bende bu tür talepte ısrarcı olmam. sonuçta beni tanıyın tanımayın sebep olmak büyük sorumluluk oluyor.

Bu arada yorumumu yanlış anlamayın serzenişte bulunmak için yazmadım. İnsanları tanımasamda doğru insanlarla karşılaştığım için şaşılacak kadar kısa sürede işimi çözdüklerini anlatmaya çalışmıştım.

bu arada kardeşimin copy center işletmeciliği sırasında ricoh makinelerle benimde baya bir haşır neşirliğim olmuştu. işten arta kalan zamanlarda revizyonu bile bizzat yapıyordum. sizinle görüşme fırsatımız olsaydı inanın konuşmamızın çoğu arabalar değil fotokopi cihazları olurdu.

şuan öyle huzurluyum ki anlatamam 2 aylık sancılı süreç bitti. Birde şu usta bozuntusu ile maddi anlamdaki problemi çözersem daha da rahatlayacağım. umarım Ankara ya bir dahaki seyahatim eğitim yada gezi için olur.

herkese iyi geceler. 

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...