İçeriğe Yönlendir

Focus III - 3,5 Mikron Kalınlığı Şaka Gibi Büyük Sorun

Okan Kurtulan
Çözüme git Hamit Akkuş tarafından,

Recommended Posts

Okan Kurtulan

Merhabalar,

Geçen hafta aracımı sattım ama nasıl sattım nelerle uğraştım gelin bir anlatayım. Eğerki 2012 - 2016 kasa focusunuz var ise ve özellikle beyaz ise bu konuyu çok daha dikkatli okumanızı tavsiye ederim.

2015 nisan çıkışlı focusumu 2015/Ekim ayında otokoçtan boyasız değişensiz çiziksiz şekilde orjinaldir expertiz raporuyla 2. El olarak aldım.

Geçen ay satış için niyetlendim. İnternete koydum orjinal boyasızdır diye ilanı. Ve bir beyfendi aracıma talip oldu. oto sanayide expertiz yaptırıp notere gidip satışı yapacak idik. Araç expertize girdi ( özel kurum ) sonunda kağıtlar yazıldı çizildi. Exper arkadaş alıcı ve satıcı buyursun dedi. Geçtik odaya, exper aracta boya yok sökme takma yok çizik dahi yok motor güç ön takım alt takım vs. Hersey problemsiz dedi. Fakat; aracın boyasının mikron değeri yuksek dedi. Bende bu ibareyı duyunca mikron nedir diye sordum. Boyanın kalınlığı yanıtını aldım. Experin ifadesi şu şekilde oldu : günümüzde özellikle beyaz araçlarda ve yoğunlukla Volkswagen grubu ve Fordlarda yaşanılan bir olay bu. Siz ilk değil belki 500. Kişisiniz dedi. Aracın üretiminde kasanın robotlar tarafından boyanırken standardın üzerinde boya püskürtüldüğü yada aracın 2 kez boyandığını ifade etti. Normalde aracın boya makinesi tutulduğunda 130 140 150 max. Ölçü vermesi gerekirken benim aracımda 230 220 mikron değeri veriyordu. Alıcının yüzü ekşidi ve oradan çıktığımızda vazgeçtiğini söyledi bende o sinir ile otokoça gittim. Durumu izah ettim ve mağduriyetımın giderilmesi için gereken ne varsa yapacağımı ifade ettim. Gerekirse hukuki süreç başlatacağımı belirttim. Araçtan soğuduğumu ve kapılarında bırakacağımı yineleyerek anahtarı satış temsilcisine bıraktım özel eşyalarımı topladım. O sırada yetkili kişi aracınız orinal herhangibir problem yok gevelemesi yaptı. Fakat sizlerinde biraz araştırdığınızda bunun piyasada gerçekten problem olarak algı yarattığını göreceksiniz. Otosanın 380 mikrona kadar standart boya olduğuna dair bir yazı gösterildi bana. Benim içimdeki kara bulutlar dağılmadı. Bu araca binmeyeceğim dedim. Karşılarında kararlılıkla durduğum için bana aracımı piyasa şartlarına uygun komisyon almaksızın satabileceklerini söylediler. Bende kabul ettim. Aracımı emanet olarak bıraktım ve 3. Gün satışını gerçekleştirdik. Alıcıya böyle bir konu olduğunu bahsettiğini söylediler. Alıcının ise bunun bir problem olmadığını arabayı begendiğini söylemiş. Herneyse aracım sonuçta istediğim rakama satıldı. Bana olan zararı ise şu oldu; 1 hafta yaşadığım sinir bozukluğu ve strest.. Sizlerde aracım orjinal boyasız diyor iseniz mutlaka boya kalınlığına baktırınız. Yoksa yarın öbürgün acil bir durumda aracınızı satmak istediğinizde ve çakallara denk gelirseniz aracınız komple boyalı gibi saçma damgalar yiyebilirsiniz. Ford'tan soğudum 2. Ford aracımı sattım bir daha ford işine girmeme kararı aldım kendimce. Sıfır araba dahi alsam artık bu hususa katiyen dikkat edeceğim..

Herkese iyi akşamlar..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Merhaba, niye sinir yaptiniz ki? Aracinizda boya yok, hem de fabrikasyon ikinci kat boya atılmış. Ben olsam o alici almadı diye sevinirdim. Hayrini görünüz paranizin.

• Beğen 23
Yorum bağlantısı
Taner Kültüroğlu

Orjinal 2 kat boya daha iyi bir şey. Bizim arkadaşta focus alırken başına geldi yetkili servis orjinaldir diye kağıt verdi sorunsuz bir sekilde aldı. Bu ford markasına özel bir durum değil. Araç boyanırken robot gerek görürse 2 kat boya atıyor.

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Başka bir ekspere gösterseydiniz keşke, sizin gittiğiniz problemli bir ölçüm aletine sahip olabilir. Kaldı ki benim hiç duymadığım 500 araçlık bir genelleme yapmış. Mutlaka duyardık diye düşünüyorum..

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Ramazan Turan

Daha öncesinde mondeo araçlarda benzer bir durum duymuştum. Honda da ise bir o kadar ince :D

Yorum bağlantısı
Haşmet Güngör

Şu boya takıntısı ülkemiz de bir alem, direkt kaza çağrıştırıyor. Kazasız çizikli ya da bir kaç  ufak dokunuşlu arabayı boyatmak değerini artıracağına azaltıyor.!

Çift kat boyanın ne sakıncası olacağını bende anlamadım.

• Beğen 7
Yorum bağlantısı
Gürçay Hüseyin
(düzenlendi)

Gercekten saka gibi hikaye. :)

tarihinde Gürçay Hüseyin tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Millet olarak işi sadece basit çıkar açısından gördüğümüz ve aslında kendimiz bu kazığı (aslında ortada kazık falan yok, bu konuda tabii) başkasına atmak istediğimizden, bize denk geldiğinde olayda olduğu gibi aracı almaktan soğuyoruz.....

Anlatabildim sanırım....

Hayırlı olsun kardeş, takma kafana, bu kusur değil zaten, başka bir araba alın ve takmayın kafanıza, fani dünya, hiçbirşey için bu kadar üzülmeye değmez, yaş ilerledikçe bunu daha iyi anlıyorsun, düşünme bunları :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Kani Kaya

Üzülmeye değmez...başkalarının araçları güneşte daha çabuk ağarır... rahatlıkla pasta cila yaparsınız...honda boyaları ince oluyor diye biliyorum..

Yorum bağlantısı
Barış Kalkan

bende boya takıntısı yüzünden güneşten boyası yanmış araçlara binerek boyasız abi orjinal bu diyen adam gördüm e tabi boyasız güneşten boya kalmamış :D :D

bence gerek yok boyaya takılmaya..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Kemal Mert

Altı üstü 1 ton demir, bence de değmezdi olay çıkarmaya...

İlk kez böyle birşeye şahit oluyorum, Forumu 24 saat ve hergün online olarak kullanıyor ve takip ediyorum. Yaklaşık 20 bin kişisi olan bu forumda dahi bu sebeple aracı yakacak kadar kızan birine rastlamadım.

Allah herşeyin hayırlısını versin alıcının da satıcının da.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Bi ara araba pazarında dolanırken 11 yaşlarında bir çocuk bir arabaya bakıp bu çok parlıyor kesin boya var dediğini işitmiştim...

Bende biraz sesli bir şekilde buradaki tüm arabalarda boya var demiştim umarım mesajımı almıştır.

Büyük bir kazası olmadıktan sonra asla boyaya karşı değilim ciddiyede almam küçücük bir hararet müşürü beni yarı yolda bıraktı ama ne değişen nede boya asla yolda bırakmadı...

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

2 kat boya yoktur tek kat yapılan boya kalın atılmıştır ki orjinalliği belgeleniyorsa sorun yok bence. İşyerinden bir arkadaş 2014 corsa aldı sıfır boyası 200-230 mikron civarı çıkmış sanırım orjinal olarak. Aldığı bayiye zarar etmeden takasa verdi sıfır astra aldı geçenlerde.

Yorum bağlantısı
Hasan Semerci

Bende 2006 yılında sıfır tourneo connect almıştım.yıllarca güzel güzel bindim. 5 yıl sonra takas için bir galeriye gittim. adam bana arabanda değişen var iki yan tarafta komple boyalı dedi. ben şaşırdım. takasta fiyat düşmek için dedi zannettim. sonra araca bir alıcı çıktı. tabiki ben boya yok hata yok diye biliyorum. nihayetinde naylonlarını ben açtım. sıfır almıştım. compitestte aynı galeride söylenen gibi çıktığını söylediler. Ford da çok karşılaştık dediler.araç bayiye gelirken başına birşey gelir fabrikada tekrar boyanır gelir dediler.  alıcı arabayı yinede aldı. hoşuna gitmişti. Ford a mail attım. sizden başkası kullanıyormu diye sordular. birde biz ekspertiz yapalım dediler. bense aracı sattığım için üstüne fazla durmadım. sıfır araç alırsam compiteste sokacam:) 

Yorum bağlantısı
Kerem Bozdoğan

bu "arabada boya var", "araba boyanmış", "boya kalınlşığı xx mikron" gibi anlamsız detaylar yüzünden aklını kaçırmasa bari insanlar. ben de arabamı sıfır aldığımın haftası otoparkta sağ ön kapıya sürttüler, hiç düşünmeden boyattım gitti. ileride satacak olursam da boya var diyene istediğim parayı verse de satmayacağım arabayı. varsın bende eskisin araba.

arabanın yürüyenine, bakımlı olup olmadığına, temiz kullanılıp kullanılmadığına bakmazlar, tutturmuşlar bir boya kalınlığı, boyası var hikayesi gidiyor.

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Mehmet Ali Karakaya

İlk aracım olan Focus 2,5 ta her yeri yanlış hatırlamıyorsam 160-180 mikron çıkıyordu.

Alırken Ankara da ekspertizde, boya yok, boya kalınlığı fabrikasyon yüksek yazmışlardı.

Satarken Eskişehir de ekspere soktu alan arkadaş orda da ona benzer bişey dediler.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

. Alıcıya böyle bir konu olduğunu bahsettiğini söylediler. Alıcının ise bunun bir problem olmadığını arabayı begendiğini söylemiş. 

Siz aracı alırken nasıl expertiz sırasında size bu durumdan bahsetmemişlerse yine aynı şekilde satmışlardır :)  :flowers:

Yorum bağlantısı

Bilindik bir durum bu. Özellikle 2011 Focus aytozu gri'lerde var bu. Benim aracımda da mikron kalın. Bunu bilerek aldım, sorun etmiyorum, keşke sizde sorun etmeseydiniz. 

hayırlısı olsun :) 

Yorum bağlantısı
Özgen Acar

tırlarda hasar alıp sonradan boyanma gibi bir durum yok ise bence kalın boya iyi bile olur 

Yorum bağlantısı
Volkan Dinçel

Sadece Ford da yok bu tip işler..sattığımız 3.20i de sol ön kapıda mikron olarak 2 kat fazla boya vardı..servise danıştık kapının her noktasında aynı boya kalınlığı var orjinal dediler..sorunsuzca sattım..çok takılmayın..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Boz

Bilindik bir durum bu. Özellikle 2011 Focus aytozu gri'lerde var bu. Benim aracımda da mikron kalın. Bunu bilerek aldım, sorun etmiyorum, keşke sizde sorun etmeseydiniz.

hayırlısı olsun :)

Dün aracima birisi bakmaya geldi 2011 focus gri tavan da biryerde 200 diğer kisimlarda 180 160 değer çıktı
Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

Eksper ölçüm aletlerinin kalibrasonunu düzenli olarak yapıyor mu, seritifikalarını sordunuz mu, şimdi pıtırak gibi ortalıkta ekspertiz firmaları çıkıyor gelip motora %90 diyor (ne demekse) Benim fışyonu 98 beygir ölçüp fazla güç kaybtmemiş değişti birisi, 1,6 dizel olduğunu görünce günahı boynuna 110 beygir sanıp biraz altını sallamıştı.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...