Ümit Çalışır 7 Eylül 2016 Yazar Paylaş 7 Eylül 2016 Virajlarda atmasının sebebini buldum. Lastiklerin yüzeyinde özellikle ön lastiklerde derin yarıklar var. O yüzden araba dengesizleşiyor. Yeni lastik alırsam bu sorunda çözülecek. 1 Yorum bağlantısı
Ümit Çalışır 23 Eylül 2016 Yazar Paylaş 23 Eylül 2016 Arkadaşlar yakıt tüketimini aynı güzergahta 100 km'de 8.3 lt'ye düşürdüm. Yeter mi ? Yetmez tabi ki. Şimdi yeni bir sürüş stili buldum. Zaten vites arttırma ikazına falan uyuyordum. Gaz pedalına dokunarak gidiyorum artık. Düz yol rampa fark etmiyor. Pedala yarısına kadar bile basmıyorum. Sadece ihtiyacım olduğu zaman (sollama gibi) basıyorum. Yakıt tüketimi bu yüzden düştü sanırım. Daha test aşamasındayım. Böyle devam edecem bakalım. Yorum bağlantısı
Ümit Çalışır 31 Ekim 2016 Yazar Paylaş 31 Ekim 2016 Focus 3 de kapıları açınca parklar otomatik yanıyor. Bu her zaman hoşuma gitmiyor, iptal etmenin yolu var mı??? Yorum bağlantısı
Oğuz Varhan 1 Kasım 2016 Paylaş 1 Kasım 2016 Hayırlı olsun 7.1 tüketimmii hem pahalı olacak hem 7.1 yakacak valla bence hiç akıl kârı değil. Diesel power candır [emoji14]Dostum neden her ecoboost motoruna böyle yorumlar yazıyorsun ne yaptı bu ecoboost sanaSM-G925F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi Yorum bağlantısı
Emre Öğüt 1 Kasım 2016 Paylaş 1 Kasım 2016 Dostum neden her ecoboost motoruna böyle yorumlar yazıyorsun ne yaptı bu ecoboost sana SM-G925F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi bana ne yapabilir kardeş 1.0 olacak ve 7.1L tüketime sahip olacak bu benim mantığıma ters geliyor.. görecez 10 sene sonra 1.0ecoboostları 1.0ecotsı ları 10 sene Sonra temelli hurdalıklar bayram edecek hurdalıklar etmezse sanayiciler bayram edecek Vergi harici tek bir avantajı varmı? Dizeli ile aynı paraya sahip olacak daha fazla yakacak ve sorunsuzluğunu hala tam olarak ortaya koyamamış düşük hacimli sıkıştırmalı motor olacak dediğim gibi dizel candır. 1 Yorum bağlantısı
Ali Gök 1 Kasım 2016 Paylaş 1 Kasım 2016 gazın ucuna basarak 8,3 yakıyorsa normal sürüşte ne yakıyor bu araba ? Yorum bağlantısı
Fatih Mehmet Uslu 1 Kasım 2016 Paylaş 1 Kasım 2016 (düzenlendi) Valla sıkıldım 1.0 ecoboost konularına yazmaktan ama bir kez daha yazayım. Ben 1.0 ecoboost aracımla tam 52 bin km yol yaptım. Ankara, van genelinde kullandım. İstanbula da gittim. Henüz 7 litre ortalamayı asla geçmedim. Ayağıma sahip olduğumda 450 kmlik van erzurum arasındaki inişli çıkışlı yolu 4.5 litre ortalamayla bitirdim. İsterseniz az yakıyor. Çok fazla kasmadan hemde. 1 Kasım 2016 tarihinde Fatih Mehmet Uslu tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Ümit Çalışır 1 Kasım 2016 Yazar Paylaş 1 Kasım 2016 Benzinli araçla dizel aracı yakıt masrafı bakımından kıyaslamam. Tabiki dizel. Fakat benim benzinli aracımın avantajları şunlar: 1-Aynı temizlikte dizel focustan 9.000 tl daha ucuza aldım. 2-Yıllık vergisi 320 tl daha az. 3-Yüksek hacimli diğer benzinli motorlardan daha az yakıyor. Sonuçta herkesin bütçesine göre. Birde herkesin aracı uzun yolda az yakar arkadaşlar. Ben buraya şehir içi yazıyorum. Benim bir tanıdıkta 2009 model 1.2 benzinli Albea var şehir içi 12-13 lt yakıyor araba. Diğerinde 2015 model 1.4 TSI Golf var şehir içi 10-11 lt yakıyor. Benim 1.0 lt ecoboost bunlara göre ekonomik dizellere göre değil. Yorum bağlantısı
Ümit Çalışır 1 Kasım 2016 Yazar Paylaş 1 Kasım 2016 gazın ucuna basarak 8,3 yakıyorsa normal sürüşte ne yakıyor bu araba ? Arabaya yarış arabası muamelesi yaparsam şehir içi 11,5 lt yi gördüm. Normal kullanımda 9 lt civarı. Şu an 8-8,5 arası yakıyor. Tekrar söylüyorum bunlar sürekli şehir içi ve günlük 10 km mesafe için haftada 2-3 kerede 40 km mesafe ekstra kullanım. Yorum bağlantısı
Ümit Çalışır 1 Kasım 2016 Yazar Paylaş 1 Kasım 2016 Bu arada Albea 1.4 benzinli olacaktı yanlış yazdım. Yorum bağlantısı
Recommended Posts