İBRAHİM ÖZSOY 9 Ağustos 2016 Paylaş 9 Ağustos 2016 Aranıza yeni katıldım öncelikle böyle bir sanal ortamda ford severleri bir araya getiren site kurucularına ve yöneticilerine teşekkür ederim. Ardından tüm üye araç sever abilerim ve kardeşlerime sevgilerimi saygılarımı iletir kazasız arızasız hayırlı günler dilerim. Arızama gelirsek, benim araçım 2010 model LX delux connet, aracımda herkeste olduğu gibi egr arızası var ama götürdüğüm ustam sürekli olmadığını ara sıra yaptığını ve endişelenecek bir şey olmadığını söylüyor. Gaza birden yüklenince devir saati 2binden 3bine çıkıyor sonradan araç motora yükleniyor tam olarak şikayetim budur. Çıkma egr buldum aracıma taktırdım ama onlar benim hali hazırdaki egr den daha bozuk araçta arıza ışığını yakıyor. Benim tam olarak sorum orijinal fabrika bu parçayı manifoltla satıyor 3 bin tl para çekiyorlar sadece orijinal EGR yi nasıl temin edebilirim. Veyahut hali hazırdaki EGR mi nasıl tamir ettirebilirim tam randımanlı çalışması için, bilgi sahibi arkadaşlarımın konu hakkında yardımlarını bekliyorum. Yorum bağlantısı
Ali Gök 9 Ağustos 2016 Paylaş 9 Ağustos 2016 egr yi iptal ettirme şansı yokmu connectlerde ? Yorum bağlantısı
Eray Çıplak 9 Ağustos 2016 Paylaş 9 Ağustos 2016 yazılımla ve körleme yöntemiyle egr yi komple iptal etmek en pratik çözüm olur bence. Tabi mümkünse connet lerde Yorum bağlantısı
İBRAHİM ÖZSOY 9 Ağustos 2016 Yazar Paylaş 9 Ağustos 2016 arkadaşlar ben egr sistemi hakkında baya yazı okudum yüksek sıcaklılarda çalıştığı için motora zarar veriyor o yüzden bende fabrikanın o parçayı boşuna konulmadığı kanaatindeyim. Yorum bağlantısı
Emre Öğüt 9 Ağustos 2016 Paylaş 9 Ağustos 2016 EGR yi iptal edin derim ben iptal ettirdim kafam rahat arkadaşlar ben egr sistemi hakkında baya yazı okudum yüksek sıcaklılarda çalıştığı için motora zarar veriyor o yüzden bende fabrikanın o parçayı boşuna konulmadığı kanaatindeyim. EGR nin iptal edilmesi motora yararlıdır diye bir raporu var TÜBİTAKın 1 Yorum bağlantısı
İBRAHİM ÖZSOY 9 Ağustos 2016 Yazar Paylaş 9 Ağustos 2016 Normal yanma sıcaklığı egzoz gazı ile 1300 derece iken ekgoz gazsız daha fazla yüklekliğe çıkarak pistonları erttiği yanlışmı ?? ve ben meslek icabı aracı sürekli kullanıyorum günlük 200 - 300 km yol yapıyorum benim egr yi iptal ettirmem ilerde sıkıntı açabilir bana... bence Yorum bağlantısı
Erkan Tekin 9 Ağustos 2016 Paylaş 9 Ağustos 2016 2010 conneclerde egr iptal edilmiyor.. Ama yazılımla olur mu bilemem.. 2003 lerde egr yi her türlü iptal ediyolar ama bu modellerde edilmiyor. Bizim 2011 connect LX daha dün arıza lambası yaktı ve servise götürdük EGR arızası verdi.. Özel servis 800 tl dedi tahmini yeni egr ye. Bende EGR yi iptal edelim diyince bu 2010 modellerde EGR eski connectler gibi iptal edilemiyor dedi 150 Tl ye EGR temizletip geri geldik Yorum bağlantısı
İBRAHİM ÖZSOY 9 Ağustos 2016 Yazar Paylaş 9 Ağustos 2016 2010 conneclerde egr iptal edilmiyor.. Ama yazılımla olur mu bilemem.. 2003 lerde egr yi her türlü iptal ediyolar ama bu modellerde edilmiyor. Bizim 2011 connect LX daha dün arıza lambası yaktı ve servise götürdük EGR arızası verdi.. Özel servis 800 tl dedi tahmini yeni egr ye. Bende EGR yi iptal edelim diyince bu 2010 modellerde EGR eski connectler gibi iptal edilemiyor dedi 150 Tl ye EGR temizletip geri geldik Erkan kardeşim peki işe yaradımı temizlemek arızayı çözdümü ??? Yorum bağlantısı
Erkan Tekin 9 Ağustos 2016 Paylaş 9 Ağustos 2016 Erkan kardeşim peki işe yaradımı temizlemek arızayı çözdümü ??? EGR Arızası suanlık gitti ama ne olacağı belli değil işte 2011 de durum bu. 2003 model olanında da EGR ve Manifold arızası var onada yetkili servis 2.500 tl para istedi değişim için. bende öyle kullanıyorum suan sıkıntı yok.. 2003 olanda da EGR temizlettim sıkıntı yok suan. Aracı çok bayma trafikte çok kalmamaya çalış. Arada bi 3 viteste aracı bağırtarak 3 5 KM kadar git kurumu atsın tekrar.. Bana dedikleri bunlar.. Dediğim gibi temizlettikten sonra suanlık sıkıntı yok.. Yorum bağlantısı
İBRAHİM ÖZSOY 9 Ağustos 2016 Yazar Paylaş 9 Ağustos 2016 EGR Arızası suanlık gitti ama ne olacağı belli değil işte 2011 de durum bu. 2003 model olanında da EGR ve Manifold arızası var onada yetkili servis 2.500 tl para istedi değişim için. bende öyle kullanıyorum suan sıkıntı yok.. 2003 olanda da EGR temizlettim sıkıntı yok suan. Aracı çok bayma trafikte çok kalmamaya çalış. Arada bi 3 viteste aracı bağırtarak 3 5 KM kadar git kurumu atsın tekrar.. Bana dedikleri bunlar.. Dediğim gibi temizlettikten sonra suanlık sıkıntı yok.. Kardeşim bilgin için teşşekür ederim ben anlamamıştım kim usta kim çırak şimdi siteye kayıt olunca anladim ki sitedekiler usta (Olayı bizzat yaşamış maliyetine katlanmış gerçek araç sahipleri) sanayidekiler çırak, Egr arızasının araçta belirtileri nedir? benim aracıma kimi debrej kaçırıyor diyor kimi ise egr diyor arıza lambası yanmış ama aracım birden gaza basınca 3,4,5 vitesde 2 bin devirden 3 devire birden çıkıp sonra motora yükleniyor bu bir egr arızasımıdır? sence müsaitsen cevaplarmısın Kardeşim bilgin için teşşekür ederim ben anlamamıştım kim usta kim çırak şimdi siteye kayıt olunca anladim ki sitedekiler usta (Olayı bizzat yaşamış maliyetine katlanmış gerçek araç sahipleri) sanayidekiler çırak, Egr arızasının araçta belirtileri nedir? benim aracıma kimi debrej kaçırıyor diyor kimi ise egr diyor arıza lambası yanmış ama aracım birden gaza basınca 3,4,5 vitesde 2 bin devirden 3 devire birden çıkıp sonra motora yükleniyor bu bir egr arızasımıdır? sence müsaitsen cevaplarmısın ÖZÜR DİLERİM DÜZELTİYORUM ARIZA LAMBASI YANMIYOR EGR Arızası suanlık gitti ama ne olacağı belli değil işte 2011 de durum bu. 2003 model olanında da EGR ve Manifold arızası var onada yetkili servis 2.500 tl para istedi değişim için. bende öyle kullanıyorum suan sıkıntı yok.. 2003 olanda da EGR temizlettim sıkıntı yok suan. Aracı çok bayma trafikte çok kalmamaya çalış. Arada bi 3 viteste aracı bağırtarak 3 5 KM kadar git kurumu atsın tekrar.. Bana dedikleri bunlar.. Dediğim gibi temizlettikten sonra suanlık sıkıntı yok.. Yorum bağlantısı
Emre Öğüt 9 Ağustos 2016 Paylaş 9 Ağustos 2016 Normal yanma sıcaklığı egzoz gazı ile 1300 derece iken ekgoz gazsız daha fazla yüklekliğe çıkarak pistonları erttiği yanlışmı ?? ve ben meslek icabı aracı sürekli kullanıyorum günlük 200 - 300 km yol yapıyorum benim egr yi iptal ettirmem ilerde sıkıntı açabilir bana... bence şimdi servisçiler dolmuşçular hep iptal ettiriyor zarar olsa onlar yaptırmaz ben yaptırdım valla TÜBİTAK rapor vermişken benim onlardan bu mevzuyu iyi bilme olasılığım yok zaten Yorum bağlantısı
Erkan Tekin 9 Ağustos 2016 Paylaş 9 Ağustos 2016 Sizin tam olarak sorununuz nedir ben yukardaki yazıyı anlamadım.. Zahmet olmazsa tekrar anlatırmısınız.. Yorum bağlantısı
İBRAHİM ÖZSOY 9 Ağustos 2016 Yazar Paylaş 9 Ağustos 2016 Benim sorun tam olarak, aracımda herhangi bir ikaz, arıza lambası yanmıyor. Sadece 3 üncü 4 üncü ve 5 inci viteslerde gaza birden basınca aracın devir saati 2 binden 3 bine çıkıyor sonra tekrar 2 bin devire geldikten sonra araç motora yükleniyor özellikle rampalarda ve gaza ani bastığımda oluyor sakince 2 bin devirin altında kullanırsam bir şey olmuyor. gezdirdim bir kaç ustaya biri egr diyor diğeri debrej diyor anlamadım bir türlü Yorum bağlantısı
Burak Selver 9 Ağustos 2016 Paylaş 9 Ağustos 2016 Benim sorun tam olarak, aracımda herhangi bir ikaz, arıza lambası yanmıyor. Sadece 3 üncü 4 üncü ve 5 inci viteslerde gaza birden basınca aracın devir saati 2 binden 3 bine çıkıyor sonra tekrar 2 bin devire geldikten sonra araç motora yükleniyor özellikle rampalarda ve gaza ani bastığımda oluyor sakince 2 bin devirin altında kullanırsam bir şey olmuyor. gezdirdim bir kaç ustaya biri egr diyor diğeri debrej diyor anlamadım bir türlü anladığım kadarıyla şöyle yorumlayım, aracınız gaza bastığınızda kısa bir süre devir yükseliyor fakat araç gitmiyor bir anda devir düşüyor ve araç gitmeye başlıyor. sizin sorununuz tam anlamıyla böyleyse bu debriyajdan kaynaklanır, buda şu demek baskı balatanız bitmiş ve kaçırıyor. bu arızaya egr valfin arızalı diyen ustayada ne demeli bilmiyorum bunu anlamıcak kadarsa bu işi bıraksın. sizin aracınızın baskı balata sıyırmış kaçırıyor. 1 Yorum bağlantısı
Erkan Tekin 9 Ağustos 2016 Paylaş 9 Ağustos 2016 Benim sorun tam olarak, aracımda herhangi bir ikaz, arıza lambası yanmıyor. Sadece 3 üncü 4 üncü ve 5 inci viteslerde gaza birden basınca aracın devir saati 2 binden 3 bine çıkıyor sonra tekrar 2 bin devire geldikten sonra araç motora yükleniyor özellikle rampalarda ve gaza ani bastığımda oluyor sakince 2 bin devirin altında kullanırsam bir şey olmuyor. gezdirdim bir kaç ustaya biri egr diyor diğeri debrej diyor anlamadım bir türlü benim anladıgım kadarıyla debriyaj setinizin değişmesi gerek.. EGR den olsa zaten araçta duman da olur.. Debriyaj setini değiştirirseniz eğer mutlaka ve mutlaka ORJİNAL olmasına dikkat edin.. Baskıda sahtekarlık oluyor 1 Yorum bağlantısı
Eray Alicikoğlu 10 Ağustos 2016 Paylaş 10 Ağustos 2016 egr iptalken motor sıcaklığı yükselmez ki onu düşürmeye yarayan bi sistem değil nox gazının salımını azaltmak amaç bunu egzoz gazını motora geri yollayarak yapıyo ki egzoz gazı da soğuk bişey değil kaldı ki motora taze havayla yanma sağlamak yerine egzoz gazı vererek bir miktar verimi de düşürüyor şöyle olsa ülkemizde on numara motorin satılır kükürt oranı çok düşük olur o zman zaten o gaz ne manifoldu tıkar ne de motora zarar verir tercih sizin iptal edip sorunu kökten de çözebilirsiniz veya aralıklı olarak temizlemeniz lazım 2 Yorum bağlantısı
Sarp D. Uygur 10 Ağustos 2016 Paylaş 10 Ağustos 2016 Ben 2007 connectimde egr yi metal plaka ile kapatmıştım ve araç gerçekten rahatlamıştı. Ne hararet ne duman sorunu yoktu. Vizeye de gittiğimde egzoz emisyon değerlerim normal sınırın halen altındaydı. EGR iptalinin araca zarar vereceğini sanmıyorum. Isının yükselmesi halinde aracın soğutma sistemi de aynı oranda karşılık verecektir. Sizin sorununuza gelince de, gaza yükleniyorum ve devir 3-4 bin civarına çıkıp iniyor sonra araç yürüyor diyorsanız problem kesinlikle yukarıda söylenildiği üzere debriyajınızın kaçırması. Egr ile alakalı değil. Cihaza bağlatıp arızaları taradığınızda EGR arızası veriyor mu aracınız? 1 Yorum bağlantısı
İBRAHİM ÖZSOY 15 Ağustos 2016 Yazar Paylaş 15 Ağustos 2016 2010 model conncet'te EGR iptal yapan arkadaşlar varsa yazabilirler mi? Yorum bağlantısı
İbrahim Gümüş 16 Ağustos 2016 Paylaş 16 Ağustos 2016 2010 glx var iptal edilmio die bişey yok. bence ücret almak için böyle bi yalana kalkısmıslar ford servis kendi bna yazılımla iptal ediyordu arıza bendede vardı hiç para vermeye değmez git bi 10 cm e 10 cm 2mm demır saç bul egr dönüşü sök metal contadan çiz kes vida deliklerini del contayla beraber geri kapat bu kdr egrn artık iptal arızanda söner bende söndü zararıda görmedim kaç ay oldu okdrda sıkıstırdım arabayı sükür bişi yok ;) Yorum bağlantısı
Recommended Posts